Author |
Topic |
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
Tiger Jack
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 25/12/2003 |
Posted - 30/12/2003 : 19:47:19
|
quote: Originally posted by nenno kao najgadnije, ogavnije, najbed i neznam više što bilo je samo jedno: - 15.10.1992. godine odnio na tržnicu na Remizi cca 1200 stripova ZS i LMS medu kojima i "Nasilje u Darkwoodu", "Veliki Blek", "Komandant Mark", komplet Mister Noa oko 160 komada i prodao ih za sitnu lovu jer sam mislio da više nikad necu kupovati stripove, jer iz znanih razloga više kod nas nisu izlazili. Kad se danas toga sjetim svaki put mi dode da dam suprugi bejzbol palicu da me dobro nalupa.
Daj, molim te, molim te, molim te, plizzzz
kad ti opet padne na pamet ici na Remizu, posalji mi mail da dodjem i ja sa (sitnom) lovom. |
|
|
BO
Junior Member
Croatia
351 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 31/12/2003 : 00:07:37
|
ma nije bio problem, nego su svi cekali i pogledavali u kiosk je li stigla, je li stigla...i prodala se vec prvi dan, a razlog nije teško pretpostaviti, sila majk je unio toliku pomutnju i uzbudenje da su tih nekoliko dana od izazova izgledali kao mjeseci |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2535 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 31/12/2003 : 01:17:45
|
Najgori: Vjerojatno onda, kad je bratic posudio od mene 5 Asteriksa a nikad ih vratio (jednog sam našao kod njega poslje godinu dana) - tada mi je bilo negdje 11,12 godina i to su mi bili jedini stripovi u boji :-( Isto je bilo sranje, kad su zatvoili knjižaru Kazina u LJ.
Najbolji: Odkad imam svoj stan (2 godine), pa konacno imam sve (bolje) stripove na jednom mjestu i mogucnost nabavljti ih u malo vecim kolicinama. |
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 31/12/2003 : 06:26:16
|
quote: Originally posted by ken2
ma nije bio problem, nego su svi cekali i pogledavali u kiosk je li stigla, je li stigla...i prodala se vec prvi dan, a razlog nije teško pretpostaviti, sila majk je unio toliku pomutnju i uzbudenje da su tih nekoliko dana od izazova izgledali kao mjeseci
Znam da ju je bilo zajebano nabaviti 10-tak godina nakon izlaska.Ko god da ju je imao ljubomorno je cuvao. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 31/12/2003 : 09:05:41
|
kad ti opet padne na pamet ici na Remizu, posalji mi mail da dodjem i ja sa (sitnom) lovom. [/quote]
Ne stavljaj mi sol na ranu, molim te. Još nekad odem tamo u nadi da cu možda naici na koji "svoj" strip. |
|
|
Tomas Otto
Average Member
Slovenia
699 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 31/12/2003 : 09:10:35
|
Najbolji : Kad mi je frend, onako, cisto flegma, doneo vrecu punu stripova. Precekiram vrecu, ništa posebno, brojevi oko 500-600, sve vec imam, kad ono, na samom dnu, ... ZS 1 Cetiri Obracuna, i to glancer !!!
Najgori : U drugom razredu osnovne škole, kad sam u gomili starog papira koji se tad nalazio u našem razredu našao ZS 66 Krvavi Kanzas. To je tada bio daleko najstariji strip kojeg sam ikad video. Strip sam uzeo, ali kad se uciteljica vratila jedan me prokleti majmun zatužio i strip sam morao vratiti, a dobio sam i lekciju pred citavim razredom. Još uvek ne mogu da vjerujem da postoje tako zlocesti ljudi, koji ne mogu drugom priuštiti ni 100 grama (za njih) bezvrednog papira
---------------------- "Those of you who still have your lives, take them with you and depart. But leave your severed limbs. They belong to me!" - The Bride
|
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 31/12/2003 : 09:17:47
|
Najbolji: Kad mi je cale tamo '95 kupio Arkticku sfigu i Skriveni pištolj. To je bio pocetak kolekcionarstva i kad sam otkrio ovaj sajt.
Najgori: Kad sam skont'o da sam manje-više debilima POKLONIO 80-ak stripova. Kasnije sam ih sve našao na pijaci.
QamvIS Hegh qaq law’ torvIS yIn qaq puS
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 31/12/2003 : 12:53:33
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Porter 2003 Vjerovatno sam oborio svoj licni rekord u kupovini za godinu dana,6060 €
Porter - legenda:-))) E btw, znas da mi jos nije stigla ona svedska manga koju si poslao?:-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Stice garant,vjerovatno zbog Bozicnih praznika,napisao sam na kuverti,,Norveska Manga,, da ti zbunim zenu a izgleda zbunio sam postara P.s 6060 € nisam uracunao ovu tvoju Mangu
S` kim si takav si |
Edited by - Porter on 31/12/2003 12:54:43 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Žiga
Senior Member
Slovenia
1980 Posts
Member since 10/11/2003 |
Posted - 01/01/2004 : 13:00:55
|
quote: Originally posted by jang
negdje sam citao da je bila pošta za doba Rimskog imperija pre 2000 godina brža i sigurnija nego je sada u Italiji
Naravno, danas je tamo Berlusconi al tada nije bio.:)))
SRETNU NOVU GODINU SVIMA |
Edited by - Žiga on 01/01/2004 13:01:06 |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 02/01/2004 : 11:43:53
|
Najbolji: pretprosle godine kad sam nabavio prvih sedam tomova Princa Valijanta, glancera, po relativno niskoj cijeni.
Najgori: jesen 1995., radnici su obnavljali krov na kuci koji je lakse stradao u potresu; na tavanu su bili smjesteni stripovi koje je skupljao moj stari, a jedan od radnika ga je molio da mu posudi 50-ak Biser-stripova uz cvrsto uvjeravanje da ce ih vratiti; dakako da te stripove otada vise nisam vidio. |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 02/01/2004 : 12:10:50
|
Najgori update: Kad sam prije 2-3 godine ZG LMS Zlatni mac i Srebrna reka, ocuvanost 4, prodao na pijaci za 1,00 KM. O, idiota!
|
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Posted - 02/01/2004 : 13:48:52
|
quote: Originally posted by Verfalk2003
Najgori update: Kad sam prije 2-3 godine ZG LMS Zlatni mac i Srebrna reka, ocuvanost 4, prodao na pijaci za 1,00 KM. O, idiota!
To su vjerovatno rekli i oni sto su kupili. |
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 22/01/2004 : 20:00:19
|
NAJLOSIJI: kad sam vlastitom voljom rasprodao zbirku uz koju sam prohodao i marljivo je skupljao cca cijelo desetljece, a sve to za sitnu paru kako bi mogao ganjati curice po diskacima!
NAJBOLJI: kad mi je cura ovog ljeta kupila Zagora na kiosku, da imam sto za procitat na plazi i nakon 15-tak godina ponovo me pretvorila u kolekcionara! sad se pita: sta je meni ovo trebalo!
dug je isto sto i kratak samo sto se vraca duze!!! |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7121 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 22/01/2004 : 20:37:59
|
quote: Originally posted by Prodigy
NAJLOSIJI: kad sam vlastitom voljom rasprodao zbirku uz koju sam prohodao i marljivo je skupljao cca cijelo desetljece, a sve to za sitnu paru kako bi mogao ganjati curice po diskacima!
NAJBOLJI: kad mi je cura ovog ljeta kupila Zagora na kiosku, da imam sto za procitat na plazi i nakon 15-tak godina ponovo me pretvorila u kolekcionara! sad se pita: sta je meni ovo trebalo!
dug je isto sto i kratak samo sto se vraca duze!!!
Sad proklinje taj dan! Znam kako je, meni je najgori trenutak bio takoder kad sam prodao svoju kolekciju. To su bile te godine (oko 15) kad se otkriju druge zanimljivosti (citaj: cure ) i stripovi postaju stara stvar.
Najbolji trenutak: Kad sam 2002 otkrio da je Slobodna Dalmacija izdala epizodu sa 6-tim pojavljivanjem Helingena pa sam zatrazio prijatelja da mi ih nade i posalje. A on mi je rekao i za ovaj site. You know the rest... Zaraza ne prestaje nego se siri.
Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/01/2004 : 22:56:49
|
Izgleda da ja moram da updateiram onaj moj post,jer to vise aktualno :-))!
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me comin'. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 23/01/2004 : 03:20:22
|
najbolji:svaki put kad kupim dobar strip za male pare ili kad dobijem(kupim)neki strip koji sam dugo trazio.takodje otkrivanje ovog sajta i strip sastanak u makarskoj. najgori:kada sam jaranu posudio LMS 77.(tada moj najstariji i najvrijedniji strip) i on mi ga vratio sa autogramima svoje sestre po citavoj naslovnoj stranici kao i novim bojama(sve sto je bilo bijelo na stranici ona je ispunila plavom hemijskom).tada je malo falilo da zaplacem i jos manje da ga lincujem.i jos kada me jedan lik u ratu zeznuo(citaj ukrao)za 40 starih(zs lms ispod broja 400)*(tada su mi to bili svi stari).rekao mi je da mu ih posudim da procita a on ce meni dati pun sanduk starih stripova.i tako ja mlad i naivan odem s njim i cekam ga s jaranom ispred haustora sat vremena,da bi nas na kraju polio lavorom vode.bio je puno stariji od mene tako da odmazde nije moglo biti...smrc.nikad mu to nisam halalio.
AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!! |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Posted - 23/01/2004 : 05:27:33
|
quote: Originally posted by verter
igore,jel taj faruk sto ti nije htio dati "7. rundu" zivi na jezeru???
AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!!
Blizu.Bar je zivio dok sam ja bio dole.Jezero ili Kosevo, malo gore u brdu prema Staroj Breci.Mislim da se preziva Agic. |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 23/01/2004 : 09:36:19
|
Stvarno dobar topik... Na neke komentare sam se pocepao od smeha...
A podsetila me i ekipa na tu Sedmu rundu. Ako je istina da je izasla '75-'76 godine, sigurno je nisam cekao kao original (tada sam imao 4 godine), ali secam se jedne scene sa novinskog kioska u Jelsi na Hvaru, gde sam provodio svako leto od ranog detinjstva. Novine, kao i stripovi su uvek dolazili brodom Porozina iz Splita oko 10h (sa tolerancijom od +- sat vremena) i par nas klinaca, umesto da bude na plazi i kupa se, je cekalo da li ce da se pojavi neki novi strip biser koji nismo imali u kolekciji. Finta je da su povremeno dolazili i primerci starih stripova, glanc novi (ne pitajte me kako, u to vreme sam mislio da nisu bili rasprodani) i tu je ponekad zaista moglo da se nadje i nesto posebno. Uvek je bilo 1 ili 2 primerka i ako nisi bio medju prvima koji doceka kamion sa postom, neko drugi bi se docepao stripa. Tako su jednog dana stigla i dva primerka Sedme runde, a kako smo ja i ortak vec imali Avanturistu i Izazov, nasoj sreci nije bilo kraja.
Medju najbolje dogadjaje bih sigurno ubrojio i oko 200 Politikinih Zabavnika koje sam nasao kada sam imao 10 godina postavljene uz jedno drvo na ulici, neko ih je bio stavio u staru hartiju. Kao da su upravo kupljeni na kiosku, to su bili brojevi izmedju 1250 i 1450, otprilike 1976. - 1980. godiste i predstavljaju pocetak stvaranja moje kolekcije Zabavnika.
Jos jedan genijalni dogadjaj je novijeg datuma, a to je otvaranje posiljke od Bonelli-ja sa svim mogucim italijanskim Specijalcima, Gigantima i Extra izdanjima DD i MM-a, koji su dosli kao melem na dusu posle skoro desetogodisnje strip apstinencije.
I naravno otkrice ovog foruma je dalo dodatni zagon i entuzijazam na strip kolekcionarstvo, kada sam video da nisam jedini zaludjenik na ovim prostorima.
To su bila lepa secanja... A sto se tice ruznih, recimo da mi je najgore bilo pocetkom devedesetih, kada je strip izdavastvo potpuno stalo i kada sam shvatio da se nece skoro pokrenuti. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 23/01/2004 : 15:33:09
|
Najtuznija su mi 2 dogadjaja od prije 10-ak godina: -kad su radnici, koji su nesto radili na tavanu nase vikendice, odnijeli vrecu s 40 Ken Parkera, ja nisam tamo bio nazocan jer bih to svakako sprijecio, pitali su mog starog mogu li to uzeti, a on im je rekao neka slobodno nose. Dosta sam se nagnjavio dok nisam ponovo skupio sve te Kenove (sad su na sigurnom, nitko ne moze do njih ). -takodjer, prije 10-ak godina, u poplavi u podrumu stradalo mi je oko 50 Alan Fordova, 9 Maxmagnusa i 2 Druzine od vjesala, sve to bilo je u jednoj kutiji na samom podu. Na svu srecu, na nju su bile naslagane i ostale manje kutije s Fordovima, tako da su one bile spasene, stradala je samo najdonja. Naravno, i to sam kasnije sve postupno nadoknadio. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Posted - 24/01/2004 : 00:09:06
|
"Blizu.Bar je zivio dok sam ja bio dole.Jezero ili Kosevo, malo gore u brdu prema Staroj Breci.Mislim da se preziva Agic."
i mislio sam na njega bas smo u subotu sjedili na kafi.jos uvijek je veliki kolekcionar,fali mu stotinjak komada da skupi sve ZS/LMS.kakva slucajnost da si se ti mijenjao prije rata s njim.bas cu mu spomenuti ovo.
AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!! |
|
|
Topic |
|