forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Rusalic ponovo jase
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/03/2004 : 12:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

Magic moras mjenjati ime u Magico...bolje zvuci...
A ja se u buduce zovem Dadissimo...

bolje reci ERZCEÎ

sejo jel ti to imas neku novu informaciju?
panasonik je rekao da se nece zvati Magico Vento?

...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje..
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/03/2004 : 12:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:
dok ce u stripu pisati Madziko a to je veoma, veoma ruzno

interesantno...nece to stojati sigurno a i da stoji,pa sta??
ovde direktno i bezrezervno vredjas srpski jezik i nacin pisanja i izrazavanja..i to ti je ruzno i sranje...

a kad tebi neko spomene nesto sto ti smeta odma se vredjas, nisi uvek bas principijelan

...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje..
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 16/03/2004 : 13:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

Sta zapravo dusman i ti, potencirate kao glavni argument?

Da ostane originalan naziv. Ali zapravo moj glavni argument je da bolje zvuci. Ta 2 kad se ukombinuju dobije se Magico Vento i nista drugo.
quote:

Cudno, ali bilo bi isto kada bi MV bio nas strip, a italijani ga otkupili i ostavili ime na srpskom? Nema sanse!

Da, nema sanse da Italijani otkupe nas strip. Moze se desiti samo da nas crtac ode da radi za njih.
quote:

Za vau i bombasticne nazive i predstave izvolte imate pink, gde je sustina spoljasnost i povrsnost

Ja, evo, ne gledam Pink a svejedno hocu da ostane Magico Vento. Naziv je bitan bilo gde, kao i naslovna stranica npr.

A Magic sta cemo da radimo sa onim slovom Y iz naziva Dylan Doga? Abaton lepo izdaje Dilan Doga sa nekakavim cudnim slovom u naslovu koje ne postoji u srpskom jeziku! Ne vidim da si dizao revoluciju zbog toga? Pa hajde, budi barem dosledan.

I jos mi nisi odgovorio za Punishera. Punisher ili Kaznjivac?

A vidi MV u Brazilu:

MV u Turskoj:

OK, oni su jos i preveli ali su ostavili i Magico Vento!

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 16/03/2004 : 13:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

Meni je podjednako besmisleno Punisher prevoditi u Kaznjivac kao i Magico Vento u Magicni Vetar, to je sve sto kazem.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 16/03/2004 : 13:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Za Magica: Rekao sam nakaradno, mozda malo prejaka rijec, ali totalno mi je cudno, Carobni vetar da se zove glavni junak. Govorio sam prijatelju da je to super strip, ali kad cuje kako su ga preveli mozda ga to odbije. I nekom klincu koji na kolodvoru hoce kupiti strip da mu brze prodje vrijeme, vjerovatno bi ga prije
privuklo MagicWind nego Carobni Vetar.

Inace, svaka cast zmcomicsu sto uopce zeli podijeliti informaciju na forumu!

** Thommo was here! **
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 16/03/2004 : 13:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
1.rješenje: neka Talijani promijene ime Magicu Ventu u Magicni V(j)etar ,
2.rješenje: neka srpski izdavac nazove Magica Venta Magicni, a ne Carobni, Vetar, da barem ostanu inicijali MV,
3.rješenje (meni najdraže): neka ostane naziv Magico Vento. Što kaže dd fan, melodicno je. Ovo o tome da klizi niz grlo ne bih komentarisao, djeluje mi previše perverzno .

Naziv Magicni Vetar mene asocira na nekog superjunaka koji svojim superprdežom uništava neprijatelje. Magico Vento djeluje lepršavije, misticnije i ljepše (sorry, dd fan, što sam te preduhitrio! ) Zbog toga sam za tu varijantu. Kakogod, ukoliko bi unutra stajalo Madžiko (jebi ga, Magic, i u tebe je nick "Magic", a ne "Medžik" ; zato covjek ima osjecaj da ostaje dio izvorne Johnsonove magije u tebi -makar ce te stinky ispeglati ), onda sam da ostane varijanta sa Magicnim Vetrom.

"Umiljato janje dvije majke siše." - Konfucije ;-)
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 16/03/2004 : 13:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by MAGIC

quote:
dok ce u stripu pisati Madziko a to je veoma, veoma ruzno

interesantno...nece to stojati sigurno a i da stoji,pa sta??
ovde direktno i bezrezervno vredjas srpski jezik i nacin pisanja i izrazavanja..i to ti je ruzno i sranje...

a kad tebi neko spomene nesto sto ti smeta odma se vredjas, nisi uvek bas principijelan

Nisam htio da vrijedjam srpski jezik, Boze sacuvaj!
Ili Magicni Vetar ili Magico Vento, nema druge.

Bosna da prostis jedna zemlja imade, i posna i bosa da prostis, i hladna i gladna, i k tomu jos da prostis prkosna od sna!
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/03/2004 : 13:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:
Da, nema sanse da Italijani otkupe nas strip. Moze se desiti samo da nas crtac ode da radi za njih.

obozavam bukvaliste, njima treba uvek sve potanko objasnjavati jer ne shvataju sustinu

quote:
Ja, evo, ne gledam Pink a svejedno hocu da ostane Magico Vento. Naziv je bitan bilo gde, kao i naslovna stranica npr.

naravno da je naziv bitan, ali sustina tog naziva a ne spoljni izgled slova...eto nemam nista protiv da se napise i na nasem i na italijanskom, ali samo na ialijanskom ..ponavljam GLUPOST

quote:
A Magic sta cemo da radimo sa onim slovom Y iz naziva Dylan Doga? Abaton lepo izdaje Dilan Doga sa nekakavim cudnim slovom u naslovu koje ne postoji u srpskom jeziku! Ne vidim da si dizao revoluciju zbog toga? Pa hajde, budi barem dosledan.

aj,ne pricaj svasta...ovde se covek javio i javno pitao za nase misljenje , drugi to nisu uradili...prema tome dosledan sam itekako

znas,100 puta ponovljena stvar ti udje u usi, a onda ne moze da izadje...tebi je ocigledno bitnije da bise Magico Vento nego da se zna sta to ime znaci..no dobro,svak ima svoj pogled na svet...neko kupuje knjigu zbog korica a ne onoga sto je unutra

quote:
I jos mi nisi odgovorio za Punishera. Punisher ili Kaznjivac?

dobar prevodilac sa smislom za jezik bi mogao da odredi dobar naziv
ali ja sam se zakacio za MV-a zato sto je to indijansko ime, po stoti put ti kazem, ali ti ocigledno necitas nista, a indijanska imena su imena sa znacenjem

quote:
Za Magica: Rekao sam nakaradno, mozda malo prejaka rijec, ali totalno mi je cudno, Carobni vetar da se zove glavni junak.

cekaj malo, ali tako se zove i na italijanskom??
ako ti je glupo u prevodu onda ti je glupo i ovako i onako, nije mi jasno?

quote:
kupiti strip da mu brze prodje vrijeme, vjerovatno bi ga prije
privuklo MagicWind nego Carobni Vetar.

jok..njega ce privuci naslovnica, a ime ga svakako nece privuci ako ne zna engleski,jer u tom slucaju moze da mu znaci bilo sta

idem ja sada na neki ispit..nastavak sledi

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 16/03/2004 : 14:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

obozavam bukvaliste, njima treba uvek sve potanko objasnjavati jer ne shvataju sustinu

A ja sam eto na tom nivou znanja da znam da se neke stvari nikad nece dogoditi. I uostalom, Italijani bi ostavili nas naziv, sto da ne? Ako ne postoji bolja/podjednako dobra alternativa u njihovom jeziku, to jest.
quote:

aj,ne pricaj svasta...ovde se covek javio i javno pitao za nase misljenje , drugi to nisu uradili...prema tome dosledan sam itekako

On se javio da pita za nase misljenje a onom tipu je normalno bilo da ostavi Dylan sa ipsilon? A zasto je to normalno? Po tebi ne bi trebalo da bude...
quote:

tebi je ocigledno bitnije da bise Magico Vento nego da se zna sta to ime znaci..

A ako napisu Magico Vento niko nece znati sta to znaci?! Pa nemoj biti naivan, do 2. broja ce detetu od 7 godina biti jasno. I u stripu sigurno ima mesto gde on dobija to ime. Dovoljno ce biti da se ispod nadje kvadratic sa napomenom prevodioca Magico Vento=Magicni Vetar i to je to.
quote:

neko kupuje knjigu zbog korica a ne onoga sto je unutra

Ne znam za takvu osobu, osim ako opet nisi mislio u nekom prenesenom, dubljem znacenju
quote:

ali ja sam se zakacio za MV-a zato sto je to indijansko ime, po stoti put ti kazem, ali ti ocigledno necitas nista, a indijanska imena su imena sa znacenjem

I to znacenje ce svima biti jasno, ko sto rekoh.

p.s.
Samo mi je zao sto se u ovu raspravu nisam ranije ukljucio kada mleko jos nije bilo proliveno. Panasonik, razmisli jos jednom!

Edited by - dd fan on 16/03/2004 14:14:15
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/03/2004 : 16:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by dd fan

quote:

Meni je podjednako besmisleno Punisher prevoditi u Kaznjivac kao i Magico Vento u Magicni Vetar, to je sve sto kazem.

Ma slazem se uglavnom sam protiv prevoda imena, samo sto ti poredis dvije stvari koje se ne mogu porediti.
Punisher, englesko ime, radnja se odvija u americi, odlicno odgovara uz ostala imena.
Magico Vento je talijansko ime, u radnji koja se odigrava u americi i nikako
ne odgovara uz ostala imena.
Ne kuzim koliko je tesko razumjeti da je talijanima to kad procitaju zvuci isto
kao i nama carobni vjetar. Samo sto je mozda nama njihov naziv i njihov jezik zvucniji
nego nas?
Kad talijan procita drunky duck njemu to nista ne znaci isto kao i nama,
ali kad procitaju magico vento to im itekako znaci, a nama opet nista ne znaci.
Valjda su autori u italiji znali zbog cega su mu dali indijansko ime prevedeno na talijanski
a ne americko ime recimo Magic Wind...
Da ja izdajem strip vjerovatno bi se tako i zvao, Magic Wind, ali nikako Magico Vento.

I ne kuzim sto je u tome smijesno ako bi bilo receno "magicni vjetre ti si hrabar ratnik"?
Mozda onoliko smijesno koliko mi je bilo smijesno kad sam jos kao klinac citao zagora
i neke njegove (Ne) prijatelje, indijance, koji su imali cudna imena za mene...
Naravno da mi je bilo smijesno da se neko zove ludi konj, pa kad bi to mi jedni drugima
rekli to je za nas tada bila uvreda i jos smo se potukli...
Sto, ti si meni rekao da sam konj, i to ludi? E neces vise jebem ti ma...
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6369 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 16/03/2004 : 17:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:

I ne kuzim sto je u tome smijesno ako bi bilo receno "magicni vjetre ti si hrabar ratnik"?

Upravo tako.Dylan Dog je osobno ime i zato se mora prevesti takvo kakvo je(cak i sa spomenutim "Y").Magicni vetar je nadimak,indijansko ime,koje su Talijani preveli na svoj jezik.

Ponavljam pitanje za sve one koje forsiraju da se prevede u Magico Vento:Kako cete prevesti "Cavallo zoppo"?Ili bi i to možda ime ostavili na talijanskom*

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

zmcomics
Average Member

734 Posts

Member since 24/08/2002

Posted - 16/03/2004 : 19:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit zmcomics's Homepage  Send zmcomics a Private Message

Jedno litle pitanje?! Otkuda vam ideja da se Magico Vento cita kao Medziko???
Meni licno bas ne zvuci sjajno, pravilno citanje italijanskog, Magiko!! K'o namestaj...
Kao sto kod nas svi traze Cikove flasice za bebe umesto Kikove? A onda kad naidjes na nekog ko zna kako se izgovara ispadas smesan
A posto je rec o opisnom, indijanskom, imenu mislim da je Magicni Vetar dovoljno dobro, i intrigantno za privlacenje publike. A i tete u kioscima te nece belo gledati kada trazis strip po nazivu koji razumeju.
Generalno sam pobornik toga da se imena ne menjaju, ali ima situacija kada to ima smisla. Jedino ce stvarno biti problem ime koristiti u dijalozima, mada ni "ajmo Magic(k)o Vento da se napijemo..." nije bas nesto

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 16/03/2004 : 19:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Jedino ce stvarno biti problem ime koristiti u dijalozima

Kol'ko se sjecham, u stripu ga i tako uglavnom zovu Ned Ellis pa problem izbjegnut...:)

mcn

***Svakog utorka nova AUKCIJA na Burzi!*** A ne zaboravite ni MCNov ORMAR na istom mjestu!***
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6369 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 16/03/2004 : 19:43:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:
Originally posted by zmcomics

A posto je rec o opisnom, indijanskom, imenu mislim da je Magicni Vetar dovoljno dobro, i intrigantno za privlacenje publike. A i tete u kioscima te nece belo gledati kada trazis strip po nazivu koji razumeju.
Generalno sam pobornik toga da se imena ne menjaju, ali ima situacija kada to ima smisla. Jedino ce stvarno biti problem ime koristiti u dijalozima, mada ni "ajmo Magic(k)o Vento da se napijemo..." nije bas nesto

Evo pametnog covjeka.I uopce nece biti cudno ime Magicni vetar koristiti u dijalozima.Samo naprijed!

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Winnetou
New Member

Serbia
277 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 16/03/2004 : 20:03:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Winnetou a Private Message
quote:
Originally posted by jang
ali smešno je da sada mislite kako taj izdavac radi nešto dobro za srbski jezik, a do sada ste ga uvek napadali kako je uvek samo pobasao novac i ostavio sve na cedilu. I naslov topica govori o tome

Naslov topika je dvosmislen

Howgh.
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/03/2004 : 22:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
sve u svemu nikakve rasprave ne bi bilo da je svako izneo svoje argumente zasto bi jedan naslov trebalo da se uzme...medjutim to nije uradjeno, jer se ne znam ni ja zbog cega kao glavni kontra argument pljuvalo po nasem nazivu bez ikakvog razloga, a to je ono sto mi smeta

Go to Top of Page

Thunderbolt
Senior Member

Croatia
2333 Posts

Member since 22/12/2002

Posted - 16/03/2004 : 23:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Thunderbolt a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

quote:
Originally posted by Thunderbolt

Neka bude MAGICO VENTO.

Ajde molim te objasni zašto.

Bond.James Bond.

Origigi naziv?

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 17/03/2004 : 00:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Ja sam za soluciju da se Magico Vento prevede kao MARTI MISTERIJA!

Na taj nacin bi dobili dva junaka po cijeni jednoga, a Sejo više ne bi mogao kukati kao nema više Martija.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 17/03/2004 : 00:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
ma bolje onda da bude Mr. Vento..tako ce ga bar potsecati na Mistera necka

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 17/03/2004 : 00:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Ajde da se ne prepiremo. Neka bude Mr.MM!

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 17/03/2004 : 00:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

And you can dream so dream out loud and you can find your own way out....
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 17/03/2004 : 00:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 17/03/2004 : 00:50:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:

medjutim to nije uradjeno, jer se ne znam ni ja zbog cega kao glavni kontra argument pljuvalo po nasem nazivu bez ikakvog razloga, a to je ono sto mi smeta

Bilo je razloga ali ti nisi hteo da ih vidis. I "glupo zvuci" je sasvim dobar razlog npr. ali njega cak i ne racunam...

Ali dobro, neka bude sta bude...

Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 17/03/2004 : 01:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
navedi mi sta necu da vidim, obrazlozi ...

evo samo na brzaka sam povadio neke recenice pa fino ajmo sad opet ispocetka

quote:
Izvinite, ali Magicni Vetar je umobolan naziv.

umobolan naziv, za tebe..da verovatno sto je na srpskom, ali verovao ili ne tako su ga italijani nazvali

quote:
Meeedziikoo Vento! WOOOOOOW!

eto cak se ni ne cita tako po zlatku vec Magiko....EJ MAGIKO BAS SI SUPER RATNIK? lepo zvuci..ili bi ti prebacio na neki drugi jezik pa da se izgovara medziko...

quote:
Carobni Vetar! Bljaaaah!

opet...tako su ga italijani nazvali

quote:
Magico Vento je bombastican naziv, Magicni Vetar nije

pod uslovom da znas italijanski i da znas izgovor pa da cujes kako zvuci...VELIKI RATNIK MAGIKO je opet uspeo..da super je..
predomislio sam se

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 17/03/2004 : 01:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Tajm aut, odo da gledam Sacramento!

Samo da uzmu titulu pa me bas briga kakav ce vetar da duva

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000