forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MAGICO VENTO JE IZASAO!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 12/05/2004 : 01:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Koji ne šalje u inozemstvo! :-/

Ah, dovraga, dogovorit chemo se...:)

mcn

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/05/2004 : 12:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
He!

Eto, ucestvujem u svojoj prvoj aukciji.

Molim da se ne smejete ako je nespretno... ;)

Play it again, Yortlebluzzgubbly.
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 12/05/2004 : 13:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
HA!
cekam zadnji minut! ;-)

How does it feel,to be on your own,with no direction home,like a complete unknown,like a rolling stone?
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 12/05/2004 : 19:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Play it again, Yortlebluzzgubbly.

Halo Jones?

mcn

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/05/2004 : 19:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Yup.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/05/2004 : 04:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Markose, ne da mi se sad ulaziti u opsirnu diskusiju o svemu tome... Ko jos drzi strip pola sata u oznojanoj ruci po suncu? Moguce je da "Ludens" lakira korice, ne ulazim u to. Pored toga, nisam govorio o prevodu, greskama kod unosa i slicnome, govorio sam o kvalitetu opreme. Sto se tice pucanja korica, "Ludensove" takodje pucaju, ja svoje stripove ne smem da otvorim pod uglom vecim od 90 stepeni. "Indijanska krv" mi se sav izlomio pored biga, to jest pored mesta gde je predvidjeno da bude savijena korica. I u tom pogledu je SD bila ubedljivo najbolja. Sto se tice lose otisnutih stranica, moguce je da je tako na tvom primerku. Kod mene su sve stranice dobro otisnute. Kad smo vec kod "Indijanske krvi" i price o prevodu, taj strip se inace u originalu zove "Krv Cejena" (i to nije jedini slucaj odstupanja od originala)... Otkud da to niko nije primetio, a kod "Abatona" je vec kod drugog broja skrenuta paznja kako je u originalu "Ubice dosle iz mraka" ili vec ne znam kako umesto "Ubice dolaze iz mraka". Abaton ionako ima vec milion mana, cemu onda povrh svega i pljuvanje po prevodu. Nek je gori od najgoreg i Abaton i System, ali ako si vec raspolozen za kritiku, onda budi dosledan tome u svim slucajevima, bez izuzetka.

Edited by - ---dp--- on 13/05/2004 04:35:21
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 13/05/2004 : 05:23:06  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
dp, slazem se sa tobom da je sd imala najbolje korice. Stavise, i Horus-ove su mi se svidjale. Ludens je na dnu lestvice, em je format manji, em nekako crn brate, kao da se umrlice stampaju a ne stripovi, a i taj lepak... Uostalom, evo kako sam rangirao kvalitet korica svih izdavaca:
1. Slobodna Dalmacija
2. Horus
3. Vanini
4. Ludens
5. Dnevnik
Kakav je Abaton, jos uvek ne znam, a za to imam da zahvalim DusManu i mojoj sestriMa imam da vas oboje, samo kad vas se docepam
Sto se prevoda naslova tice, ja nemam nista protiv slobodnog prevoda, samo da ima smisla. Kao Doktor Ksabaras (ali ne i Marti Misterija), bolje da je smileno nego nepismeno, jel'tako, jeste, dabome...

Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/05/2004 : 11:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Markose, ne da mi se sad ulaziti u opsirnu diskusiju o svemu tome...

Naravno da ti se ne da ulaziti u opsirnu diskusiju. Kad nemas argumente.

quote:
Ko jos drzi strip pola sata u oznojanoj ruci po suncu?

Bilo tko tko ljeti kupi strip na kiosku i ide kuci s njim u ruci.

quote:
Moguce je da "Ludens" lakira korice, ne ulazim u to. Pored toga, nisam govorio o prevodu, greskama kod unosa i slicnome, govorio sam o kvalitetu opreme.

Tisak i upis teksta i sken ne ulaze u kvalitet opreme?

quote:
Sto se tice pucanja korica, "Ludensove" takodje pucaju, ja svoje stripove ne smem da otvorim pod uglom vecim od 90 stepeni. "Indijanska krv" mi se sav izlomio pored biga, to jest pored mesta gde je predvidjeno da bude savijena korica. I u tom pogledu je SD bila ubedljivo najbolja.

NIJEDAN strip sa mekanim koricama nece izdrzati otvaranje preko 90 stupnjeva (osim ako nije bas papir, kao Dnevnik).

quote:
Sto se tice lose otisnutih stranica, moguce je da je tako na tvom primerku. Kod mene su sve stranice dobro otisnute.

Jel me bas tjeras da ti ih skeniram? Ja sam otvorio 5 primjeraka i svi imaju istu gresku.

quote:
Originally posted by ---dp---Kad smo vec kod "Indijanske krvi" i price o prevodu, taj strip se inace u originalu zove "Krv Cejena" (i to nije jedini slucaj odstupanja od originala)... Otkud da to niko nije primetio, a kod "Abatona" je vec kod drugog broja skrenuta paznja kako je u originalu "Ubice dosle iz mraka" ili vec ne znam kako umesto "Ubice dolaze iz mraka". Abaton ionako ima vec milion mana, cemu onda povrh svega i pljuvanje po prevodu. Nek je gori od najgoreg i Abaton i System, ali ako si vec raspolozen za kritiku, onda budi dosledan tome u svim slucajevima, bez izuzetka.

Krv Cejena je svakako tocan prijevod, ali Indijanska krv nije kriv nego uopcen prijevod, ne gubi se smisao naslova. Ubice dolaze iz mraka je nesto drugo, smisao je drugaciji. Ja jesam dosljedan sa kritikom i Bernardu uvijek kazem ako me nesto smeta i sigurno da i on ima mana, ali ovdje nije bila rijec o tome, rijec je da je MV bolji od Ludensa, a to definitivno nije tocno. Nije puno losiji, ali je ipak losiji.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/05/2004 : 18:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote by Markos:

Kako se ne lome onda stripovi od SD ili originalni Bonellijevi?
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 13/05/2004 : 18:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Zbog napredne tehnologije koja u Zagreb jos nije stigla:)))

Svojevremno sam jurio za jednom devojkom skoro dve godine samo da bi na kraju saznao da volimo iste stvari. Oboje smo, naime, ludo zaljubljeni u zene. (Groucho Marx)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/05/2004 : 19:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Um, pa ne izdžavaju baš ni originalni Bonellijevi, barem ne više puta...

Go to Top of Page

Zole
stripovi.com kum

Croatia
4286 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 13/05/2004 : 19:14:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zole a Private Message
Ovisi koji. Stari ne, novi itekako da.

Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 13/05/2004 : 19:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Zole je u pravu. Meni su se DDMM spec1 Ultima fermata L'incunbo i MM Bis 119 L'ombra della svstica odlepili odmah cim sam ih otvorio. Sa ovim novijima nemam problema.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/05/2004 : 19:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Naravno, nisam ni mislio na tek kupljene na kiosku. Ali posle rabljenja od izvesnog vremena...

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 13/05/2004 : 20:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Sta rabljene, pa ja sam to porucio sa Bonelijevih polica. Mada, godine su prosle od stampanja, mozda je lepak popustio:)

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/05/2004 : 21:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A nemam pojma. Meni su se neki stariji Dylani raspali kad sam ih otvorio. Ali i neki "noviji" Nathani koji su kupljeni polovni puštaju sumnjive zvuke kada ih listam.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/05/2004 : 22:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Cim su tu zvuci nalik na "krc" ili "kraak", vec znam sta ce se desiti sledece sekunde sa stripom...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/05/2004 : 22:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Bila je jedna komicna scena (koja je za nas fanatike u stvari užasna) kada sam pokupio neke starije Dylane, i moja devojka razgleda La fatta del male i ja cujem krckanje i kažem joj da ostavi strip, a ona mi kaže da ne preterujem, i sledece sekunde joj ostaju u ruci samo korice, a unutrašnjost se prosipa po podu...

Od onda cita stripove samo iz moje ruke. ;)

Go to Top of Page

Zole
stripovi.com kum

Croatia
4286 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 13/05/2004 : 23:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zole a Private Message
:-)) Ma mene taj uvez uzasno iritira, kad nije dobro napravljen. Nazalost, jedino je kod novih originala i kod Slobodne na visini. Ostalo moram citati...ah, bolje da ne vidite kako ih citam. :-) A u zadnje vrijeme prakticiram kupovanje po 2 primjerka Ludensa.

Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor! Zagor!
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/05/2004 : 00:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
MA *EBALI VAS UVEZI I KORICE!!
STA IH KUPUJETE AKO VAS TOLIKO IRITIRAJU!
ETO VAM CASTERMAN,HUMANOIDS,...I OSTALI PA KUPUJTE TE,NJIOVE KORICE SIGURNO NE PUCAJU!

How does it feel,to be on your own,with no direction home,like a complete unknown,like a rolling stone?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/05/2004 : 00:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
* = TR

Ma ja jednostavno dam ukoriciti stripove hrbatom prema vani i onda lipo sidnen na kauc i uživan gledajuci u hrbate. Tako san siguran da se strip nece raspasti. Jedino tu i tamo imam problem kod Nathana i Dylana jer me zainteresira sadržaj...ali kad promislim da cu možda oštetiti strip odmah zaboravim na tako glupu pomisao kao što je citanje stripova. Ma tko je vidija citati stripove, oni se kupuju samo da se ( neošteceni ) stave na policu.

I kad smo vec kod citanja ( vec san ovu bazu iskoristija ali ... )

Susreli se Tarzan i Mujo pa se upoznaju...

- JA TARZAN!

- JA MUJO!

- MOJA JANE!

- MOJA FATA!

- MOJA CITA!

- E JEBI GA, MOJA NE CITA.

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/05/2004 : 00:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/05/2004 : 00:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote by Djole:
Bila je jedna komicna scena (koja je za nas fanatike u stvari užasna) kada sam pokupio neke starije Dylane, i moja devojka razgleda La fatta del male i ja cujem krckanje i kažem joj da ostavi strip, a ona mi kaže da ne preterujem, i sledece sekunde joj ostaju u ruci samo korice, a unutrašnjost se prosipa po podu...

Upravo na to krckanje sam mislio... Meni su u takvom stanju pola tutto Zagora, dok drugu polovinu se ne usudjujem ni da dodirnem...

I u pravu je Zole, samo kod novog Bonellija i kod SD je uvez dobar
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/05/2004 : 09:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by MAGIC

MA *EBALI VAS UVEZI I KORICE!!
STA IH KUPUJETE AKO VAS TOLIKO IRITIRAJU!
ETO VAM CASTERMAN,HUMANOIDS,...I OSTALI PA KUPUJTE TE,NJIOVE KORICE SIGURNO NE PUCAJU!

Hehehe, pa kupujemo i to...

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6361 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 14/05/2004 : 11:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Pa dobro ljudi,jel vi stripove citate ili testirate kako se ponašaju u razlicitim uvjetima?

Bond.James Bond.
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000