forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MAGICO VENTO JE IZASAO!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 09/05/2004 : 17:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
crtez je odlican, u kvalitetu izdanja ne ulazim jer mi je prilicno svejedno. al prica me je malo razocarala, neposjeduje glavni lik nikakvu karizmu, nikakvu simpatiju nije stvorio. i malo mi ima indijanskih mitologija upletenih. nadam se dace price biti bolje kasnije, jer ako bude ovaj standard, nije strip nista posebno, cak puno ispod ken parkerovog nivoa

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6361 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 09/05/2004 : 18:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Mene je više zaintrigirao Poe nego Magicni.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/05/2004 : 20:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Top

nadam se dace price biti bolje kasnije, jer ako bude ovaj standard, nije strip nista posebno

Bonellijevi prvi brojevi u principu nisu ništa posebno. Pogledaj Nathana, pogledaj Dylana, pogledaj NR, pogledaj i Zagora. Eventualno Marti malo odskace, ali to je to. E da, i Legs #1 ima neke interesantne momente.

Nice and smooth.
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 09/05/2004 : 22:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by Top

nadam se dace price biti bolje kasnije, jer ako bude ovaj standard, nije strip nista posebno

Bonellijevi prvi brojevi u principu nisu ništa posebno. Pogledaj Nathana, pogledaj Dylana, pogledaj NR, pogledaj i Zagora. Eventualno Marti malo odskace, ali to je to. E da, i Legs #1 ima neke interesantne momente.

Nice and smooth.

meni je bas nathanov prvi broj odlican, i zainteresovao me za lik. dok to povjetarac nije uspio- dobro malo, al ne koliko sam ocekivao. svakako se nadam poboljsanju

*-*"The only thing we have to decide is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/05/2004 : 22:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Ma taj Magico Vento je fenomenalan, bolji je definitivno od "Ludensa" po pitanju tehnicke izvedbe, cak je korica sjajnija i glatkija, pa se boje lepo presijavaju, a papir je belji i finiji. Cak je i nanos crne boje unutar stripa bolji nego kod "Ludensa". Inace, kad smo vec kod naslovnica, ubedljivo najbolji kvalitet imala je SD (moguce je da su imali originalne filmove, pa nisu morali da skeniraju, jer se skeniranjem neizostavno izgubi na ostrini linija originalnog crno belog crteza)

MV je bolji u Ludensa u pitanju tehnicke izvedbe?
Ti se naravno salis, jel' da

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/05/2004 : 22:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Kod Martija je upravo obratno, prvi brojevi su najbolji, a kako je vreme odmicalo, bivao je sve gori i gori...
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/05/2004 : 00:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Meni se Magicni Vetar jako svida! Crtež i atmosfera su izvrsni, a prica je dobra upravo onoliko koliko je i mogla biti jer je savršeno jasno da ce ona puno bolje izgledati kao dio u kontekstu cjeline nego kao zasebna prica. Prvi brojevi su uvijek uvod i kao takve ih treba i gledati.

Što se tice izgleda samog stripa tu ima odredenih problema ali oni se definitivno mogu riješiti. Prije svega, prevoditeljica i lektor(ica) se moraju malo više potruditi. Dosta je tu krivo napisanih rijeci, a ima i nekoliko netocnih i nespretnih prijevoda. Malo mi smeta i izostavljanje duhova vojnika sa naslovnice ali to se da podnijeti. Moja sugestija bi bila da se na hrbat doda oznaka MV koja stoji i na originalu. Na kraju, ne bi bilo loše da se na zadnjoj korici napiše tekst koji najavljuje slijedecu epizodu. Vjerujem da na ovom broju nije napisana zbog brzine i nedostatka prijevoda (isto kao i tekst u oblacicima).

Što se izgleda i opreme stripa tice tu sam jako zadovoljan. OK, nije to Ludens ali sve skupa izgleda jako, jako dobro.

Sve u svemu, mislim da cijeli ovaj projekt zaslužuje PALAC GORE! Sve ove greške koje su navedene mogu se bez problema i uz samo malo truda lijepo ispraviti. Najvažnija je stvar da je MV izašao, a sve ostalo je ipak manje važno (no definitivno ne i nevažno!) i smatram da se SC-u treba dati vremena i kredita da sve to izmedu sebe poslože.

Do tada, zaboravimo na sve i uživajmo u cinjenici da je MV napokon izašao na našim prostorima!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

JORGE
Junior Member

Croatia
483 Posts

Member since 21/04/2004

Posted - 10/05/2004 : 00:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Send JORGE a Private Message
Procitah napokon i ja MV br 1.
Malo mi je cudan strip, valjda što je prvi broj i prvi put sam upoznat sa njim, al sigurno cu ga nastaviti citati.
Znaci onaj Poe ce biti vjerni pratitelj MV-u kroz epizode.
Jel mi može reci neko ko je citao talijanske originale, dali ce savaka epizoda (broj) biti posebna prica ili ce biti i prica koje ce izaci u više brojeva (kao kod Zagora)
Go to Top of Page

XIII
Senior Member

Serbia
1013 Posts

Member since 05/05/2002

Posted - 10/05/2004 : 00:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send XIII a Private Message
Magicni vetar je super izdanje. Cak mi ni prica nije losa. Mislim da je ovo tek pocetak i da slede jos bolje price. Ono sto mi je posebno interesantno, a sto se razlikuje od ostalih Bonelijevih junaka, je to da prica o ovom junaku ide od samog pocetka. Dakle, vec u prvoj epizodi se vidi kako je doslo do toga da Ned Elis postane Magicni Vetar, a ne kao kod ostalih da se pojavljuje neki junak, a onda kroz 50ak ili 100 brojeva, saznajemo koji su dogadjaji u njegovom detinjstvu ili zivotu doprinele da se on pojavi takav kakav je.
Sto se tice same obrade, vec sam rekao, daleko bolje od Ken Parkera. Toliko je bolji da ih ne treba ni uporedjivati. interesuje me samo zasto lik koji je obradjivao Magicnog ne obradjuje i Kena,jer mi je nezamislivo da ova dva junaka za stampu priprema isti lik.
Kada sam bio klinac, Kena nisam voleo da citaam jer mi je nekako bio dosadan, a sada mi je dosadno da trosim vid, da bih razaznao sta je sta na crtezu.
ali ga ipak citam
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 10/05/2004 : 02:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ne salim se Markose, naravno. Osim sto je unutrasnjost korice na tripleksu, zanima me sta je to cemu se moze staviti ikakva zamerka po pitanju tehnicke izvedbe kod Sistemovog Magica Venta - sta ne valja: papir, korice, otisak, gramatura papira, gramatura korica... sta je to sto ne valja, bas me zanima... Kod Ken Parkera ima dosta zamerki, tu se slazem, ali...
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 10/05/2004 : 07:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by JORGE

Malo mi je cudan strip, valjda što je prvi broj i prvi put sam upoznat sa njim, al sigurno cu ga nastaviti citati.
Jel mi može reci neko ko je citao talijanske originale, dali ce savaka epizoda (broj) biti posebna prica ili ce biti i prica koje ce izaci u više brojeva (kao kod Zagora)

Ja imam 10ak brojeva, i kod mene je svaki broj zasebna prica.

Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Go to Top of Page

zeks
New Member

185 Posts

Member since 23/07/2003

Posted - 10/05/2004 : 07:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zeks a Private Message
uistinu sjajan strip,,
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/05/2004 : 11:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Ne salim se Markose, naravno. Osim sto je unutrasnjost korice na tripleksu, zanima me sta je to cemu se moze staviti ikakva zamerka po pitanju tehnicke izvedbe kod Sistemovog Magica Venta - sta ne valja: papir, korice, otisak, gramatura papira, gramatura korica... sta je to sto ne valja, bas me zanima... Kod Ken Parkera ima dosta zamerki, tu se slazem, ali...

Naslovnica/korice - nisu lakirane kao ludensove, znaci da ce se trositi i habati puno brze i puno vise, probaj ga nositi u ruci jedno pola sata po suncanom vremenu pa kad ti se uznoji ruka vidjet ces sto ces dobiti od njega, isto tako nisu savitljive, sto znaci da su sklonije pucanju. Dizajn naslovnice je los, crvena traka na vrhu je nerazmjerno puno velika u odnosu na original i bas izgleda lose, valjda ima razlog zasto je u originalu velicina te trake bas te velicine. Slika na naslovnici nije ista kao i u originalu sto je minus, takodjer netko tko je skidao duhove vojnika u pozadini i po svemu prolio gradient tool je to lose radio tako da nije prebojao i pramenove kose koji leprsaju na plavoj pozadini ispod kojih se jos uvijek vidi originalna nijansa boje koju ovaj nije skinuo. Boje nemaju veze sa originalom. Presvijetle su i uglavnom, broj nijansi je puno manji. Zadnje korice su PRAZNE! Nema najave sljedece epizode, nije upisan tekst u oblacice.
Jel dosta za naslovnicu?

Otisak - nekoliko stranica unutra je katastrofalnom otisnuto/skenirano. Mislim da je str. broj 6 prva od njih, ne sjecam se vise. Odi pa pogledaj, neku od tih prvih stranica pa ces vidjeti, upada u oci. Nije jednina. Nazalost. Takodjer pogledaj sliku vlaka na Blizzard Gazzete, treca stranica, katastrofalno otisnuta.

Prijevod - katastrofalan. Ali doslovno katastrofalan. Neke stvari izbacene, neke potpuno krivo prevedene.

Upis - to je vjerojatno radio netko poluslijep, broj tipfelera je nevjerojatno velik.

Lektura - ne postoji.

Da, zaista je bolji od Ludensa, nema sta...

Na stranu sve ovo, i dalje imam pozitivno misljenje prema ovom broju, jer mi je prije svega drago da se to pojavilo i tu SC ima velike zasluge, ali budimo realni, Ludens je puno kvalitetnije napravljen, cjelokupno gledano.
Ono sto me najvise nervira je sto vecinu tih gresaka mogu ispraviti ako uloze samo malo vise truda, uz 0 Eura dodatnog troska. To je nedopustivo.

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6361 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 10/05/2004 : 13:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ono sto me najvise nervira je sto vecinu tih gresaka mogu ispraviti ako uloze samo malo vise truda, uz 0 Eura dodatnog troska. To je nedopustivo.

Mislim da je ovo srž problema.To su greške koje se mogu i moraju popraviti.

Bond.James Bond.

Edited by - Aco on 10/05/2004 13:15:10
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 10/05/2004 : 15:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message
quote:

Ima ih ali ne puno.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/05/2004 : 17:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

quote:

Mislim da je ovo srž problema.To su greške koje se mogu i moraju popraviti.

Tako je. Kad se je vec dalo truda oko kvalitete izdanja trebalo bi malo više pripaziti i na unutrašnjost. Na taj nacin bi dobili jedan izvrstan strip u izvrsnom izdanju, a to je želja svih nas!

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/05/2004 : 18:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
strip sam dobio dva dan nakon izlaska,ali sam ga tek sad procitao...da opet ne ponavljam isto,slažem se s markosom i gastonom...nadajmo se da ce se neke stvari poraviti

...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
HAJDUK ŽIVI VJECNO!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/05/2004 : 20:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message
quote:

Ako se ne varam neke kasnije epizode su napravljene u dva dijela!

In my dream I was drowning my sorrows, but my sorrows they learned to swim...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/05/2004 : 21:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ima epizoda u 2 ili 3 dijela, ali nisu tako ceste. Medjutim, sve je to medjusobno povezano, postoji prilicno cvrst kontinuitet u cijelom serijalu.

Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 10/05/2004 : 21:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
quote:

Ima epizoda u 2 ili 3 dijela, ali nisu tako ceste. Medjutim, sve je to medjusobno povezano, postoji prilicno cvrst kontinuitet u cijelom serijalu.

to me raduje, jos samo da nepreskoce epizodu koju i bice sjajno

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6361 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 11/05/2004 : 20:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
U subotu(15.5) bi trebao izaci drugi broj,tako piše u najavi.Jedva cekam!

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/05/2004 : 21:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Iskljuccivo iz altruisticckih pobuda - kako biste mogli usporedjivati talijanska izdanja s domachim - stavio sam par komada originalnih MV na aukcije...

mcn

PS I to jeftino!

***Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi!*** Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!***
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/05/2004 : 22:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Dobrocinitelj!

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/05/2004 : 22:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Koji ne šalje u inozemstvo! :-/

Nice and smooth.
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 11/05/2004 : 23:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
zagrebacki lenjivac ;-)

How does it feel,to be on your own,with no direction home,like a complete unknown,like a rolling stone?
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000