Ko bi to danas kupovao?To je nekad davno bilo popularno.Jedino da se probudi nostalgija kod starijih generacija kad ga eventualno vide na kiosku,kao npr kod Alan Forda.Ali ko danas ima vremena za to?
Mark je u stvari skoro citav i objavljen, bez neke cenzure i slicnoga. Mislim da nedostaju 2-3 epizode i skoro svi specijalci, to bi se jedino moglo objaviti, a to bi mozda bilo interesantno za vecinu kolekcionara.
Mark je u stvari skoro citav i objavljen, bez neke cenzure i slicnoga. Mislim da nedostaju 2-3 epizode i skoro svi specijalci, to bi se jedino moglo objaviti, a to bi mozda bilo interesantno za vecinu kolekcionara.
- Brojevi koje nisu objavili Zlatna Serija (ukupno 276 brojeva i 6 reprinta) i Strip Almanah (ukupno 3 brojeva) su: Araldo- 36 Il Segreto di Lambert; i Araldo-244 Sotto due Bandiere.
- Specijalci (samo broj 1 je objavila Zlatna Serija) su: N° 1 Lo Squalo del Carribe = ZS - spec. 12 Ajkula sa Kariba N° 2 Il Rapimento Di Betty; N° 3 La Pietra Verde; N° 4 La Grotta Sacra; N° 5 La Spada di D'Artagnan; N° 6 La Squaw Bianca; N° 7 I Sabotatori Dell'Ontario; N° 8 Il Demone Mascherato; N° 9 L'orso Sacro; N°10 La Tigre Dell'Ontario; i N°11 I Coraggiosi.
Nisam neki ljubitelj Marka.Uvijek me je zanimalo kako to da je on jedini junak ciji su stripovi izlazili za redom u ZS.Pogotovo sto je taj serijal od 70 kom. poceo sa prvim brojem .
I dok sjedim ovdije u hladu i kroz prozor posmatram njega kontam da je Frojd u pravu i da je Sex korijen svega.
u sloveniji je neko vrijeme Grafika Bucik izdavala Komandanta Marka, Bleka, Kapetana Mikija.Ali naslovnice bile su potpuno pomješane u usporedbi sa originalnima, prevod je bio loš(govorilo se u dvojini, a razgovarali su trojica).I kod nekih stripova(sam imam u sjecanju Bleka) sken je bio tako loš, da se nije moglo procitati šta piše.I kod nekih stripova(opet imam u sjecanju Bleka), prica se završila usred stripa, a onda su do kraja bile bijele stranice, koje su bili ili prazne ili su bili tamo nacrtani Rody, Okultis, Blek.Sa kvalitetom sam bio zadovoljan dok nisu mjenjali tip naslovnice i postala je taka slicna Abatonovim.
Ko bi to danas kupovao?To je nekad davno bilo popularno.Jedino da se probudi nostalgija kod starijih generacija kad ga eventualno vide na kiosku,kao npr kod Alan Forda.Ali ko danas ima vremena za to?
jedina razlika je u tome šta je AF ( onaj stari ) neusporedivo bolji i uvik aktualan strip za razliku od Marka kojem je svaka epizoda bila ista i moga si ga citat do 13- te. Od njega je bija lošiji samo Blek
jedina razlika je u tome šta je AF ( onaj stari ) neusporedivo bolji i uvik aktualan strip za razliku od Marka kojem je svaka epizoda bila ista i moga si ga citat do 13- te. Od njega je bija lošiji samo Blek
Da, ali ima nesto sarmantno u toj naivnosti, ostroj podjeli dobro - zlo koja se lijepo vidi i na licima likova koji se pojavljuju u stripu ( crveni mundiri, a i ostali negativci redom imaju gadne njuske ). Osobno to ne bih kupovao, ali kad bi nekim cudom to pocelo izlaziti, vjerujem da bi naslo svoju publiku.