Author |
Topic |
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 10/11/2004 : 21:19:06
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ako slucajno naletiš na Gargoyle, nemoj ih molim te prevesti kao Vodorige
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
ja kako cu drugo Vodorige su mi jedan od najgenijalnijih hrvatskih prijevoda koje sam vidio u posljednje vrijeme. sreca HRTova sto u ono epizoda sto sam vidio sam naziv tih bica mozemo procitati samo u uvodnoj spici. Mada, kada rasclanimo rijec Vodo - rige, to bi prije bili norveski Trolovi (ne Tolkienovi) koji su maleni i zive ispod mostova gdje cekaju nepazljivu djecu kada padne mrak, da prijedju preko mosta a onda ih oni uhvate i pojedu ili sta vec sva ta cudovista od babaroge na ovamo rade... ne bi bila losa horda, zaista ne bi. jedina stvar je sto ne ukazuje na konkretne likove. leglo je genijalno za mjesto odakle ova bica poticu, odakle idu u lov i sl., ali opet necemo ih sad zvati 'oni ruzni, slinavi, koji napadaju iz legla'. takodje, Kitty kaze da je u '[Xavierovoj skoli] ne okruzuju ti [jebeni] Sidri, niti Strazari, niti 'Brood', vec sitnice. Komadici [njenih sjecanja]' ili nesto tome slicno. e jedino ako se u starim epizodama leglo tih aliena nije pojavilo direkt u vjezbaoni, onda cu preskociti. shvatam sto si mislio mcn, ja sam slicno napravio kada sam prevodio 'brood' kao rijec, rekao sam 'svi oni zajedno'. prilicno blesavo, znam, ali taj dom - leglo u trenutku se nisam sjetio drukcije prevesti.
------------------------ Apsurdno je priccat o užitku koitusa nekome ko je rodjen impotentan.
Neki hodza kad je vidio sa kojim ga 'razumjevanjem' slusaju vjernici u dzamiji |
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 11/11/2004 : 08:39:52
|
"Vodorige" mislim da je vrlo dobar prijevod rijeci "gargoyles", jer su gargoyi po definiciji zidni ornamenti koji rigaju vodu.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 11/11/2004 : 10:37:53
|
>Vodorige" mislim da je vrlo dobar prijevod rijeci "gargoyles", jer >su gargoyi po definiciji zidni ornamenti koji rigaju vodu.
To je okej, iakomoram dodati da se ista stvar, kad nije ukrassena, zove i tochak (s dugim o - toochak), a da sam za Gargoyles vidio podomachenicu "Garguji". Kad smo kod toga i "grimuar" za "grimoire".
mcn
*** Utorkom: nova AUKCIJA na Burzi! (pauza do listopada) *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!***Ne zaboravite ni MCNov ORMAR!*** |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/11/2004 : 14:55:56
|
Tek sad vidim da se rijec vodorige koristi i u nas. Na Zagrebackoj katedrali takoder imamo i vodorige i himere. Interesantno!
E, mcn-e, ovo garguji mi zvuci ipak ljepše. Ipak zadržava duh rijeci iz jezika otkud je potekla (ak dolazi iz gargoyi)
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6192 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 11/11/2004 : 21:10:36
|
Vodorige sam gledao na PRO7 i ovo je stvarno pravi potet HTV-a.Odlican crtic iako sam zbog obaveza uspio pogledati svega nekoliko epizoda.
Bond.James Bond. |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 13/11/2004 : 14:51:21
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
much obliged! da ih prevedem onda kao Krvoloci :) hajte ljudi, meni su cak Sidri i poznati odnekle ali zaista ne mogu da se sjetim. da nisu to oni kretenski nacrtani likovi u X-Menima slobodne dalmacije protiv kojih se bori Oluja? sto izadju iz onog svetog kamena ili sta je?
------------------------
Jok. Nisu. To su bili N`garai ( Uncanny X-men #96) Demonska bica koja su nekoc vladala zemljom i koja više ne postoje jer su ih istrijebili Ru`tai - N`garavska robovska rasa demona ( X-men # 75 )
Sidri je skracenica za Sidriskie lovce (Sidrian hunters), koji su kukco-rakoliki vanzemaljci placenici i došli su na Zemlju loveci Kiklopovog oca - Gusara ( Unc. X-men #154 i #168) U svakom slucaju totalno nevažni likovi, osim za Kity, jer se je posve sama,iako je bila nova u Xavierovoj školi, morala boriti sa Sidrima.A i sa Broodom.A i sa N`garaiom......... |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 13/11/2004 : 15:04:42
|
[/quote] cisto se ne sjecam kad je colossus umro,u kojem broju uncannya i kako je umro.
[/quote] Kolos se je ubio u Unc.X-men # 390, žrtvujuci se da da svijetu lijek protiv tzv. Legacy virusa - smrtonosne mutanske bolesti od koje je umrla i njegova sestra, a kojeg je u svijet pustio Stryfe- Cableov klon |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
Colossus
Junior Member
Croatia
425 Posts
Member since 31/01/2004 |
|
Kornboy
Senior Member
Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Member since 28/03/2003 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
Kornboy
Senior Member
Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
Posted - 15/11/2004 : 19:17:35
|
Pretpostavljam da ce cijena biti kao i ona za ultimate izdanja, tj. astronomska... Malo koji klinac ima toliko love...
|Everything is a lie...| |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6192 Posts
Posted - 15/11/2004 : 19:37:35
|
Ja sam definitivno odlucio prestati sa kupovinom Spider-man/X-men u izdanju LMI.Odlicna kvaliteta samog izdanja ali price su živa katastrofa i to stvarno više nema smisla.Kad citam te stipove osjecam se ko idijot. Emire,tebi ipak pohvale jer X-men su koliko-toliko citljivi za razliku od Spideya.
Bond.James Bond. |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 15/11/2004 : 20:05:45
|
quote: Originally posted by Aco
Ja sam definitivno odlucio prestati sa kupovinom Spider-man/X-men u izdanju LMI.Odlicna kvaliteta samog izdanja ali price su živa katastrofa i to stvarno više nema smisla.Kad citam te stipove osjecam se ko idijot. Emire,tebi ipak pohvale jer X-men su koliko-toliko citljivi za razliku od Spideya.
Bond.James Bond.
Aco, ja isto. I potpisujem sve sto si napisao.
|
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 15/11/2004 : 22:01:47
|
quote: Originally posted by Aco
Bond.James Bond.
ja sam stao kod broja 7.nije mi jednostavno imalo smisla kupovati x mene u duplo a spiderman je ionako smece.
necu kupovati ni astonishinge jer ih uzimam u orginalu i isto mi nema smisla kupovati dva puta jednu te istu stvar bez obzira koliko Emirov prijevod bio dobar. a o marvel age spidermanu..
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 16/11/2004 : 19:10:12
|
eh sta sada da vam kazem? koliko god vi pricali i interesirali se za americku produkciju, znali o njoj pa i pola toga koliko zna Djole (jah, sve ocu da vas pitam, koji je najveci znalac ?), niko vas ne pita. u sustini su ovo sve privatna izdanja, i ako niste znali, privatnik nikog ne pita za misljenje. on zna sta njemu valja i sta moze da proda, cak i kad pogrijesi, nije pogrijesio nego su svi ostali pogrijesili (znam, nosao sam knjige za jednog takvog a moja mama i danas mu te knjige prodaje). cijeli Tallyev pohod na Marvel jebe prodaja, a sva kvalitetna izdanja je zaustavila katastrofa zvana 'Banner' vi imate zamjerke na prijevod, a sef na nikakvu prodaju, i sta bi sad? sve privatniku recite, samo da mora platit ne! mislite da bi ove nove brojeve izbacio da nisu na Novoj poceli prikazivat one crtice? Aco, Ultimate War vrijedi imati ako ista zbog nekih duela izmedju superjunaka, ali i cjelokupni povratak Magneta je odlicno i nacrtan i napisan. Jgorane, ma haj makar kupi onu Ribicevu epizodu sa Gambitom bas sam se potrudio oko prijevoda...
------------------------ Apsurdno je priccat o užitku koitusa nekome ko je rodjen impotentan.
Neki hodza kad je vidio sa kojim ga 'razumjevanjem' slusaju vjernici u dzamiji |
|
|
zveles
Advanced Member
Croatia
3993 Posts
Posted - 16/11/2004 : 19:47:27
|
> niko vas ne pita
heh... mi smo mu kupci, a ne "znalci". da je pravi poduzetnik, onda bi se borio za svakog kupca... cak i za ovakve poput nas...
ali znam te price s "poduzetnicima" koji su ustvari obicni gladni "kapitalisti" bez trunke ljubavi premu onom cime se bave, vec u tome gledaju samo profit. tuzno.
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6192 Posts
Posted - 16/11/2004 : 19:55:36
|
Sebe ni u snu ne ubrajam u znalce ali valjda smijem reci da mi se nešto ne svida i da je loše.U probleme sa šefovima ne ulazim.U biti,oni me uopce ne zanimaju..
Bond.James Bond. |
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1924 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 17/11/2004 : 08:57:34
|
quote: Originally posted by zveles
> niko vas ne pita
heh... mi smo mu kupci, a ne "znalci". da je pravi poduzetnik, onda bi se borio za svakog kupca... cak i za ovakve poput nas...
ali znam te price s "poduzetnicima" koji su ustvari obicni gladni "kapitalisti" bez trunke ljubavi premu onom cime se bave, vec u tome gledaju samo profit. tuzno.
Pa ne znam baš ni jednog uspješnog "poduzetnika" koji bi se borio za svakog kupca ako nema zaradu. Ljubav je super, ali pare su draže. I Marvel i DC i svi izdavaci ukidaju naslove koji se ne prodaju, ma koliko bili dobri. Naravno, ima i iznimki - Spider-Girl su htjeli ukinuti vec 50 puta, ali ih je public outcry navodno sprijecio.
Meni se osobno kod "katastrofe zvane Banner" nije svidio samo crtež, jer Corbena i inace nimalo ne volim, ali prica i nije loša. Barem meni.
How do you know that my dimwitted inexperience isn't merely a subtle form of manipulation, used to lower people's expectations, thereby enhancing my ability to effectively manuever within any given situation?
|
|
|
Topic |
|