Author |
Topic |
dcarapo2
Advanced Member
Argentina
3770 Posts
Member since 27/01/2004 |
Posted - 19/12/2004 : 13:34:37
|
moja krivica je to sto sam prodao denise adnanu i slikali smo se nakon toga pa je porter odmah iznio zakljucke da sam i ja u igri..cista glupost |
|
|
GTI_TURBO
Advanced Member
3854 Posts
Member since 28/07/2004 |
Posted - 19/12/2004 : 14:05:34
|
quote: Originally posted by SejoSexon
MICKEY MOUSE UOPSTE NIJE IZ BECA!!!!! TA OSOBA UOPSTE NE ZIVI U BECU!
U telefonskom imeniku u cijeloj Austriji ne postoji nijedan Edo ili Edin Danicic. Evo linka: > > http://www.herold.at/servlet/at.herold.otb.servlet.OTBBlockNavigationServlet?direction=prev&chfix=-110112112&sd=AH5_11031010264000105&rd=otb_3 > > Kada otvorite link upsiite gdje pise name: DANICIC > otvorite taj link i izaci ce svi telefonski brojevi svih Danicica u Austriji, a vidjecete da su svi Danicici u Austriji Srbi a ovaj ima bosnjacko ime, interesantno...
Mickey Mouse ima 10 komentara na forumu, procitajte ih pa cete vidjeti da se na svaki njegov komentar javljao A Hodzic a Mickey Mouse ga je u skoro svakom postu indirektno hvalio.
Pogledajte ko je kupio (?) preskupe Adnanove stripove na aukcijama?? MICKEY MOUSE koji umjesto Wien pise Wienna! Procitajte njegove komentare, podsjecaju me na nekoga!!!!
a neka jedan od moderatora provjeri IP adresu Mickey Mousa, mozda kojim slucajem ima bosansku IP adresu.
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave.
Sta je sad ovo, sam sebi prodati strip. Pa valjda ce se nesto promijeniti poslije nove godine moderatori. Zar nevidite do kojeg nivoa su ovi lazni nikovi dosli. Sa dvadesetak nikova moze se izvrsiti bilo sta i prevariti bilo koga. |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 19/12/2004 : 15:23:11
|
Puno lazi i zavrzlama pa da malo pojasnimo
Adnan Hodzic je cijelo vrijeme koristio Zvonkov email u komuniciranju sa mnom. Sa Zvonkom se telefonski dogovarao o cijeloj stvari.
Zvonko je jedna osoba,dok je Adnan Hodzic druga osoba,ali su upleteni u ovaj pokusaj prevare. Sinoc kad sam rekao da Adnan koristi Zvonkinu adresu sa kojom je cijelo vrijeme kominicirao sacekao sam 5 minuta i nazvao Zvonkov kucni broj.Bilo je zauzeto,probao sam dosta puta da zovem zauzece. Kasnije kada sam dobio zvonkovu zenu i predstavio se to sam vec opisao u prethodnim postovima sta se dogodilo.
Jos informacija sto sam dobio i koje su provjerene: Paket koji je Zvonko Iveljic poslao nikad nije ni poslat. Posto je provjereno prvo na carini u Sarajevu a onda je provjereno u Tuzli. Ne razumijem kako osoba kao Adnan Hodziv i Zvonko Iveljic mogu ovako na nizak nivo da se spuste i na ovaj nacin pojavljuju se na ovom sajtu. Ovako nesto se nikad nije desilo niti ce se desiti,ali za ovu situaciju ce Adnan Hodzic odgovarati puno vise nego sto to mogu zamisliti u najruznijim snovima.
Jednom sam napisao email Zvnonki(citaj Adnanu) posto je on cijelo vrijeme koristio taj email.
Ako se pare ne vrate imaces problema sa sudom ,Zvonko (Adnan)je odgovorio da je prezivio rat da ce prezivjeti i ovo.
Napomenuo sam da ima mnogo gorih i tezih stvari od rata.
Ovo danas kako se osjecate Adnanu Hodzicu i Zvonko Iveljicu je samo 1% osjecanja kroz koje ce te proci,posto niste me malkice naljitili kao sto sam vec izjavio vec ste me pravo naljutili. Ne samo mene svojim laznim izjavama,kradjom,laznim predstavljanjima ste sigurno uvrijedili mnoge ljude. Jednu stvar mogu vam obecati: Napravili ste veliku gresku sto ste uradili ovu stvar i vidjecete da nikoje pare na svijetu nisu vrijedne stanja kroz koje ce te prolaziti.
Porter |
Edited by - Porter on 19/12/2004 15:23:49 |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 19/12/2004 : 17:31:27
|
Samo naprijed Porteru i ja bih jebo sve po spisku toj osobi koja me je zajebala,sad kad se zna da paket nije poslat! Ganjaj ga dok mu policija ne dode na vrata,tako ce se nauciti da kad se krade da se krade kako treba a ne za sugavih 400 euro !
"Come along, follow me as I lead through the darkness As I provide just enough spark, that we need to proceed" |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15660 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
A.Hodzic
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1146 Posts
Member since 01/05/2004 |
Posted - 19/12/2004 : 18:50:33
|
quote: Originally posted by Porter
Puno lazi i zavrzlama pa da malo pojasnimo
Adnan Hodzic je cijelo vrijeme koristio Zvonkov email u komuniciranju sa mnom. Sa Zvonkom se telefonski dogovarao o cijeloj stvari.
Zvonko je jedna osoba,dok je Adnan Hodzic druga osoba,ali su upleteni u ovaj pokusaj prevare. Sinoc kad sam rekao da Adnan koristi Zvonkinu adresu sa kojom je cijelo vrijeme kominicirao sacekao sam 5 minuta i nazvao Zvonkov kucni broj.Bilo je zauzeto,probao sam dosta puta da zovem zauzece. Kasnije kada sam dobio zvonkovu zenu i predstavio se to sam vec opisao u prethodnim postovima sta se dogodilo.
Jos informacija sto sam dobio i koje su provjerene: Paket koji je Zvonko Iveljic poslao nikad nije ni poslat. Posto je provjereno prvo na carini u Sarajevu a onda je provjereno u Tuzli. Ne razumijem kako osoba kao Adnan Hodziv i Zvonko Iveljic mogu ovako na nizak nivo da se spuste i na ovaj nacin pojavljuju se na ovom sajtu. Ovako nesto se nikad nije desilo niti ce se desiti,ali za ovu situaciju ce Adnan Hodzic odgovarati puno vise nego sto to mogu zamisliti u najruznijim snovima.
Jednom sam napisao email Zvnonki(citaj Adnanu) posto je on cijelo vrijeme koristio taj email.
Ako se pare ne vrate imaces problema sa sudom ,Zvonko (Adnan)je odgovorio da je prezivio rat da ce prezivjeti i ovo.
Napomenuo sam da ima mnogo gorih i tezih stvari od rata.
Ovo danas kako se osjecate Adnanu Hodzicu i Zvonko Iveljicu je samo 1% osjecanja kroz koje ce te proci,posto niste me malkice naljitili kao sto sam vec izjavio vec ste me pravo naljutili. Ne samo mene svojim laznim izjavama,kradjom,laznim predstavljanjima ste sigurno uvrijedili mnoge ljude. Jednu stvar mogu vam obecati: Napravili ste veliku gresku sto ste uradili ovu stvar i vidjecete da nikoje pare na svijetu nisu vrijedne stanja kroz koje ce te prolaziti.
Porter
Mislim da si presao sve granice...ovo sto pises je do krajnje granice bolestan um pisao,u slucaju da zelis podnjeti optuznicu protiv mene,zboh tih svojih bolesnih snova,stojim na raspolaganju,ali mi ne prijeti... Nisam s tobom nikakav posao radio,nisam primio od tebe nikakav novac,nisam ti ja trebao slati paket i ostalo,za sto trebas rascistiti sa Zvonkom,a ne sa mnom...oustalom jebite se obojica ali bez mene...i od ovog trena smo nas dva zavrsili sa komunikacijom...od sada mozes samo komunicirati sa mnom preko advokata... Mislim da ti je nabolji pokazatelj ko sam ja,to sto se do sada niko nije javio na moje pozive da iznesu bilo sto ako sam ikada koga zajebao,prevarilo i slicno....a ti podhitno trebas posjetiti neuropsihijatra,to ti je moj savjet.... Dok ne budes imao konkretne pisane argumente i dokaze,a ne samo notorne lazi iz tvoje bolesne glave,ne obracaj mi se,i bolje da postedis i ove ljude vise ovih gluposti...a u slucaju da si u pravu,spreman sam snositi sve posljedice... |
|
|
vikic
Advanced Member
Croatia
4737 Posts
Member since 06/03/2003 |
Posted - 19/12/2004 : 21:52:08
|
nisam a i ne namjeravam sve ovo citati, no samo mogu reci da je to sve kaj se dogada stvarno žalosno.... nakon ovoga stvarno više neznam šta da mislim i kome da vjerujem.... |
|
|
DrB
Senior Member
Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
Posted - 20/12/2004 : 00:52:47
|
Ljudi ovo nije u redu Zbog ovog topica je nastala najveca podjela na sajtu ja mislim od njegovog postojanja Jedni vjeruju ovome drugi onome i tako u nedogled. Porter je ostecen za pare Adnanu je osteceno ime i obraz a ni jedan ni drugi ne iznose sigurne dokaze o bilo cemu sem svojih nagadjanja i odbrana. Ako je ko imao problema s postom onda sam to ja. Pare za stripove koje sam slao nisu dolazile(Kowalskom,Prodigiu, Vikicu i sad na kraju Slovenecu) Dugovao sam za stripove i nekima (Renkyu I Guffyu) jos dugujem. Ali se javim tim ljudima i objasnim kako i zbog cega kasnim ili onima kojima nestignu pare saljem opet jer meni stripovi uredno stignu(njih niko ne krade). Zakljucak: Ne unosite sjeme razdora na sajt koji bi trebao da sluzi za primjer kako i nespojivo(vjerski,istoriski i nacionalno) moze i treba da funkcionise medju Ljudima dje ima Ljudi. Dakle Porteru,predaj sumnjivce sudu skojim prijetis,ADNANEdokazi nevinost a ovoga Zvonka ce svako izbjegavat i bez ovoliko price. Navijam za obojicu .Ndji pare Porteru i opravdaj se Adane. Za dobrobit cijelog sajta prekinite polemiku i rijesite to van ovih stranica. |
|
|
igorpb
Senior Member
Australia
1931 Posts
Member since 24/08/2003 |
Posted - 20/12/2004 : 07:35:20
|
I ja se slazem sa Mr. DrB. Ovaj topic treba ostati otvoren i krajnji rezultat svega iznijeti na kraju.Jer jedan od vas dvojice sigurno nije u pravu.Jer ce se na kraju to i saznati pa jedan se sigurno nece prijatno osjecati bio to Porter nakon svog tog optuzivanja ili Adnan poslije silnih komentara da on nema nista sa tim. Nego se vi momci prihvatite malo drugih tema dok se ovo ne rascisti.
I dok sjedim ovdije u hladu i kroz prozor posmatram njega kontam da je Frojd u pravu i da je Sex korijen svega.
|
|
|
wiz
Advanced Member
Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 20/12/2004 : 09:41:42
|
kad se bude saznalo da je adnan nevin, imam da uvedem *ignore* sa onim koji su ga krivo obtuzili, ako i ja ne odem prije sa sajta.
aj sad proverite moj IP, da slucajno i ja nisam Adnan
_____________________ Hundreds F Vampires! |
|
|
Slovenac
Senior Member
Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 20/12/2004 : 10:14:51
|
quote: Originally posted by wiz
kad se bude saznalo da je adnan nevin, imam da uvedem *ignore* sa onim koji su ga krivo obtuzili, ako i ja ne odem prije sa sajta.
_____________________ Hundreds F Vampires!
Wiz, tisti, ki smo tu že od samega zacetka, smo že marsikaj doživeli, zato nas nic vec ne preseneca. Pacakajmo do konca, pa bomo videli.
Ti pa lepo enga Doga v roke in ce se ne vidiva vec letos, pa še hepi nju jer |
|
|
wiz
Advanced Member
Slovenia
5487 Posts
|
GTI_TURBO
Advanced Member
3854 Posts
Posted - 20/12/2004 : 11:47:24
|
quote: Originally posted by wiz
_____________________ Hundreds F Vampires!
To ti izgleda prijetis svima sto su stali na Porterovu stranu. Nemam nista ni protiv jednog ni drugog, oba su mi zemljaci i volio bih da obojica budu u pravu vise nego ti. U to budi siguran. Molim te prestani sa tim pretnjama da ides, rekao si to vec jednom. Netrebas na svakome topicu ponoviti. |
|
|
wiz
Advanced Member
Slovenia
5487 Posts
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/12/2004 : 13:38:53
|
Stvari su kristalno jasne! 1.Zvonko nije poslao stripove Porteru,to je provjereno. 2.Adnan je popricao s Zvonkom pa su otisli do poste s potvrdom da vide gdje je paket koji nije poslat btw... 3.Adnan ce poslati Porteru 430 euro,ajde gdje je tu logika, koji covijek bi to uradio ako je nevin.Navodno za Zvonku je to puno novca,pa gdje potrosi te porterove pare majke ti. 4.Meni se cini da je Zvonko lijepo ukrao alenove novce a stripove prodao nekom drugom,ustvari ne cini mi se uvjeran sam u to ;-0. 5.Porter imas moju podrsku 100%,ganjaj lopove svim mogucim sredstvima.
"Come along, follow me as I lead through the darkness As I provide just enough spark, that we need to proceed" |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/12/2004 : 13:41:10
|
quote: Originally posted by A.Hodzic
Za lude cijene stripova ako se odnose na moje,mislim da je to moja stvar i stvar kupaca,i totalno je neukusno tvoje komentarisanje o tome,za rezervne nikove i bidanje,budi slobodno malo konkretniji...
Hocu biti cu konkretan jer puna mi je kapa kojekakvih hvalisanja i udaradnja u prsa o postenju. Odnosi se na tvoje stripove i bas me briga koliko ces ti staviti da im je cijena, sve dok nas ostale ne pocmes praviti budalama, tako sto ces se logirati pod drugim imenom i onda bidati svoje skupe aukcije nebili se jos neko navukao. Dali je to neukusno ili moj komentar na to neka ostali presude. I da donesem argument, iza nicka Mickey Mouse krije se ista osoba kao iza nicka A.Hodzic! Necu ulaziti u druge stvari jer me ne zanimaju no kad vec prozivas Markosa i moje komentare neukusnim onda cu reci svima zbog cega je taj komentar uopce stavljen.
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 20/12/2004 : 14:51:13
|
Veoma mi je zao ljudi sto su umijesani u ovo!
Zvonko je sinoc kontaktiran telefonom od osobe koja zna uspostavljati kontakte. Danas sam preslusao sa kasete snimak razgovora izmedju te dvije osboe.
Covjek koji zna kako sa ljudima: ring,ring 11 puta javlja se Zvonkina zena(moze biti i rodbinski povezana osoba zenskog spola) Istrazitelj:Mogu dobiti Zvonka Zena: A ko ga treba Istrazitelj:ma sta ko ga treba,treba ga prijatelj daj mi ga! Zena:Ako ste prijatelj sto ne zovete na mobilni telefon Istrazitelj:ma prijatelj sam ali se nismo vidjeli par godina pa nemam mobilni. Zena: a koji Zvonko Istrazitelj: pa Iveljic Zena :ima dva Zvonka Iveljica u Bukinju. Istrazitelj:Meni treba Zvonko sto voli Zagore Zena to nije ovaj Zvonko Istrazitelj:ma nema veze doci cu u Bukinje i naci oba Zvonka,a onog sto voli Zagore napravicu Bukinje od njega Zena : prijatno istrazitelj:prijatno
Porter |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
|
GTI_TURBO
Advanced Member
3854 Posts
Posted - 20/12/2004 : 14:58:42
|
Jeli sada nesto rijeseno, Adnan ce poslati lovu Porteru kao sto je rekao u svom topicu. Dokazi postoje ali jeli vrijedno da se to stavlja ako ce lova vec stici i istina je na neki nacin zadovoljena. Mislim hoce li to imati dobar efekat na druge? Ako se kaze kako su i na koji nacin nadeni dokazi drugi ako budu pokusavali slicno nece naciniti istu gresku. |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 20/12/2004 : 15:04:21
|
Malo da prekomentarisem topic sto je Dado zakljucao:
Adnanova izjava: U roku od 15 dana cu ti ja poslati svoje pare,koje si poslao Zvonki,jer covjek nije u situaciji da vrati pare(za njega je 430 eura brdo para)a za moj obraz koji si mi ukaljao nebih zalio ni mnogo vise novca nego sto ti mozes zamisliti,i da jednom zavrsimo s time...
Ova izjava ima cilj a vrijeme ce pokazati njenu iskrenost
Veoma interesantna ispovjest A Hodzica kojom zeli da dobije na vremenu,ciljevi ove ispovijesti su sljedeci:
Vidjeti koliko ljudi bi se pridruzilo Adnanu i koliko ljudi je na njegovoj strani ustvari zeli ispitati teren u svemu ovome. Iako ima jos vise razloga ove ispovijedi: Kako je Porter navalio za 430 €,na ljude koji su bez para i zele oprati obraz. Obraz se ne pere sa varanjem ljudi,vec ne treba dozvolitida dodje do prljanja obraza. Stvari koje sam iznijeo na forum su samo 25% stvari koje ja znam. Da Zvonko i Adnan znaju sta ja znam onda bi brzinom svjetlosti otrcali do banke i vratili lovu koja mi je na neposten i neljudski nacin ukradena.
Normalno te pare necu zadrzati za sebe vec ce imati specijalnu namjenu.
Lopovi ce biti kaznjeni!
Porter |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 20/12/2004 : 15:16:54
|
"Verteru malo si fulio,potvrdu koju je Zvonko skenirao,kada je navodno slao stripove je lazna. Poslao je tu potvrdu meni na email prije mjesec dana. Sada treba ta potvrda da se ponovo stavi ovdje na forum. Da malo vidimo svi tu potvrdu,na posti ti niko ne oduzima potvrdu"
ma znam da je lazna.bas na to sam i mislio
DA LI STE SE UKLJUCILI U AKCIJU "Pomozimo djeci Srebrenice"??? AKO NISTE, STA CEKATE?!?!? |
|
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 20/12/2004 : 15:40:55
|
quote: Originally posted by Porter
Istrazitelj:ma nema veze doci cu u Bukinje i naci oba Zvonka,a onog sto voli Zagore napravicu Bukinje od njega
Sad mi pada na pamet Gibson u "Paybacku" koji, vidi slucajnosti, se zove Porter.
All have said their prayers Invade their nightmares |
Edited by - byoman on 20/12/2004 15:53:08 |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 20/12/2004 : 15:55:09
|
Porteru, bez uvrede, ali da ti nisi malo pretjerao? Mislim, prijetis se ljudima da ces ih prebit itd..... :(
All have said their prayers Invade their nightmares |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/12/2004 : 15:57:40
|
Ja sam prekopao bazu podataka i dosao do sljedecih zakljucaka:
Adnan Hodzic je nedvojbeno bio logiran kao Mickey Mouse. Kao sto se na slici vidi, user A.Hodzic (ID = 1801) je 28.5.2004 u 15:01:38, 15:04:44, 15:16:03 i 15:13:56 poslao postove sa IP adrese 80.65.90.251, da bi sat vremena kasnije, 16:16:02, sa iste ip adrese poruku poslao i Mickey Mouse (ID = 1847). Na forumu Svastara, u topicu http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=16771 Adnan Hodzic porice da je Mickey Mouse, dakle laze.
Druga zanimljiva stvar. Zvonko je poslao samo dva posta, koja su nazalost izbrisana prilikom redovnog brisanja topica sa Foruma, ali su ostale IP adrese u njegovom profilu. Dakle, prvi put se spojio sa IP adrese 80.65.90.5, 25.10.2004. Sa te iste adrese su poslana jos 4 posta, ali ne taj isti dan, nego u neke druge dane, tako da ne mogu sa sigurnoscu tvrditi da se radi o istoj osobi, jer vremena spajanja nisu ista, ali vrlo je zanimljivo kako se IP ponavlja kod samo jedne osobe, a ta je osoba, pogadjate, A. Hodzic, sto dakle dovodi u direktnu vezu njega i Zvonka, tj. potvrdjuje Porterovu teoriju da je Adnan cijelo vrijeme koristio Zvonkov nick i mail za komunikaciju.
Sto se mene tice, stvar je rijesena i krivci su pronadjeni. Na Porteru je da stvar rijesi do kraja sto se naknade stete i ostalih stvari tice, ja cu svu spomenutu trojicu izbaciti sa sajta za par dana, ostavljam im dovoljno vremena da reagiraju ukoliko imaju nesto za reci. Nadam se da je ovo zadnji ovakav slucaj kradje na forumu, te neka ovo bude upozorenje svima koji imaju slicne ideje u glavi. A sto se tice ove posasti duplih prijavljivanja na forum, i to cemo uskoro rijesiti. Takodjer, svi vi koji ste se kleli u onog ili onog, ubuduce pripazite kome poklanjate svoje povjerenje, i to na nevidjeno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Topic |
|