forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stiglo u MC prije 5 min. - Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 31/08/2005 : 22:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Sve je to lijepo i krasno no ja sam recimo stvarno jedva cekao dampyra i kad sam vidio u kakvom je izdanju konacno izasao skoro me copio herc na licu mjesta. Albumi su albumi kao recimo blueberry i tu se ne bunim ni zbog cijene ni covera a ne "obicni" stripovi koje naguramo 2in1 i onda im puknemo tvrde korice i pravimo se da su knjiga. e pa nisu. necu ulaziti u poslovne aspekte ove odluke jer nisam kompetentan ali kao dugogodisnji konzument stripova sam ogorcen ovakvim izdanjima(ako nista drugo gubitkom svake druge naslovnice)

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 22:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

A i pricao sam u svoje ime, nisam se obratio masama da bojkotuju ovo izdanje i kupuju originale, jelte...

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"

Od kud znam, poslje onog teksta nista nisam siguran...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/08/2005 : 22:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa text nije poziv na ustanak, nego poziv na priznavanje stanja kakvo jeste... ;)

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 22:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ma onaj tekst nije ali od kud znam kakav ce biti iduci tekst...
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 31/08/2005 : 22:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message
quote:
Originally posted by Rache

Sve je to lijepo i krasno no ja sam recimo stvarno jedva cekao dampyra i kad sam vidio u kakvom je izdanju konacno izasao skoro me copio herc na licu mjesta. Albumi su albumi kao recimo blueberry i tu se ne bunim ni zbog cijene ni covera a ne "obicni" stripovi koje naguramo 2in1 i onda im puknemo tvrde korice i pravimo se da su knjiga. e pa nisu. necu ulaziti u poslovne aspekte ove odluke jer nisam kompetentan ali kao dugogodisnji konzument stripova sam ogorcen ovakvim izdanjima(ako nista drugo gubitkom svake druge naslovnice)

Po meni gubljenje naslovnica nije tragicno jer su i tako prilicno loše. A sad da li Dampyr "zaslužuje" HC mi je glupa tema za razglabanje. Procitao sam prve dvije epizode i po meni su bolje od pola stvari za koje se ocekuje da idu u HC. Naravno, neko drugi može imati razlicito mišljenje.

Edited by - Ned Mace on 31/08/2005 22:38:48
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 31/08/2005 : 22:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Iskreno mi ne trebaju srpska izdanja, ali bih voleo da ih imam. Ali znam bar 5,6 ljudi koji placu za njima jer jebi ga slabo spikaju English a hteli bi da citaju Americke Stripove. Cak i cena im nije toliki problem koliko je da nema izdanja.

Ja ionako kupujem sve u originalu ali kupovacu i sve sto izadje iz Srbije i Hrvatske od Americkog Stripa. Jer to zelim da skupljam. Naravno za uzitak u citanju imam originale...

Svoje stripove cuvam kao oci u glavi. Eh da mi je bilo kamere na Surcinu u Beogradu, kada sam doleteo iz USA i stizu i moji kovcezi sa stripovima. Izraz lica carinika nikada necu da zaboravim. Hteo je tako da me odere ali ja dosao sa deklaracijom od Avio Kompanije da je u Pitanju Personal Collection. Nenadjebivo. Mislim da je hteo da place sto mi nije uzeo neki dinar...

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/08/2005 : 22:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

[quote]Originally posted by Djole

A i pricao sam u svoje ime, nisam se obratio masama da bojkotuju ovo izdanje i kupuju originale, jelte...

i tu je negde sustina. kad mene neko izdanje ne zanima i ne nameravam da ga kupim, ja se njime ne bavim. ne pljujem o njemu, a kamoli da preporucujem drugima kako ne treba da ga kupe.
sam strip koji ne volim, kao delo, mogu da kritikujem, ali izdanje koje ne nameravam da kupim ne. izdanje koje kupim kritikujem, jer mi je do njega stalo, pa moze da mi smeta cena i sve ostalo.

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/08/2005 : 22:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
quote:
Originally posted by TrOMISLAWSKI

Nisam ja kriv za tipfelere, sami su se pojavili.

hulk je zelena budala - hulk smash - paradajz
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/09/2005 : 00:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ne pratim forum par dana i vec izade šest epizoda novog junaka... Piše li i tempo daljneg izdavanja ili je to kao neredovito poput albuma Bookglobea? Vjerojatno kupujem.

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/09/2005 : 00:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Ne radi se o tome da li je Dampyr zasluzio HC ili ne, naravno da nije, no izbor je nazalost jednostavan. Ili ce izaci kao HC u malom tirazu ili nikako. I to je jednostavno tako, iz puno razloga. Ako ti je preskupo, nemoj kupiti, ako nije onda kupi. Strip je samo duplo skuplji od onoga sto izlazi na kioscima, i s obzirom na kvalitetnije izdanje, mali tiraz i sve ostalo, cijena je i vise nego pristojna.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 01/09/2005 : 01:06:18  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ne radi se o tome da li je Dampyr zasluzio HC ili ne, naravno da nije, no izbor je nazalost jednostavan. Ili ce izaci kao HC u malom tirazu ili nikako. I to je jednostavno tako, iz puno razloga. Ako ti je preskupo, nemoj kupiti, ako nije onda kupi. Strip je samo duplo skuplji od onoga sto izlazi na kioscima, i s obzirom na kvalitetnije izdanje, mali tiraz i sve ostalo, cijena je i vise nego pristojna.

Istina!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 01/09/2005 : 01:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Ne radi se tu o parama (bar ne skroz)tak i tak cu to kupiti:( nego o tome sto to govori o nasem stripu-novi junak po defaultu ne moze proci pa cemo stampati samo za one "posvecene" koji su dovoljno ludi da potrose takve pare ovako i onako te naravno knjiznice. bez siroke citateljske baze nista a ovako se sigurno nece izgraditi. oko toga je u ovom topicu bilo i par dobrih prijedloga koji bi cak mogli biti izvedivi. Slicno je i u kjizarskom izdavastvu (koje nesto vise pratim)-oni su se neugodno iznenadili knjigama uz novine pa su poceli malo drugacije razmisljati(ne odmah ali ide to)-za stripove toga vjerojatno nece biti ali tko zna...

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 03:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

HC izdanja su sranje
to je samo za zaludenike
strip je ono što citaju portiri npr. u smjeni, procita i baci ili kola medu ekipom
to je strip - jeftino i nebitno

Joj nemoj da se ljutis, ali lupas gluposti (barem ja ne mogu sa tim da se slozim)

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 03:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:

Ljudi, dajte se skulirajte. HC je realnost i to je to, nema previse price oko toga. To je trenutno jedini nacin da nesto novo izadje jer na kioscima nema sanse da prodju ni MV ni Dampyr ni ista drugo Bonellijevo, kad ni provjereni junaci kao sto su TX, MM i MN ne idu, a ni novi sa dugim stazom kao NN. Kome se ne svidja ili mu je skupo, nece kupiti i gotovo, ali neka ne kuka zasto to nije na kioscima jer to je izdavacko samoubojstvo. Iskreno, 65 kuna za dvobroj u HC-u po meni je jako pristojna cijena, pogotovo kad to usporedite sa Systemovim Magicom ili nasim Kenom, Bernard je bitno spustio cijenu, jer si to moze priustiti, za razliku od nas. U svakom slucaju, goodbye SC.

U pravu si za ovo gore, ali sam ja ubedjen da odradio ovo isto u sc varijanti i poslao samo u knjizare, da bi prodao duplo vise po duplo manjoj ceni, sto bi mu doslo na isto kad je u pitanju zarada, a mnogima ljudima bi dosta znacilo...

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 03:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

Svi stripovi su za zabavu i nisu ozbiljna literatura.

GLUPOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!STRIP JE UMETNOST i isto tako knjizevna vrsta.....

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 03:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

Ali ne mozes tako da gledas na stvari Senko.

Pre svega zbog popularnosti koje US stripovi uzivaju u celom svetu i enormnim tirazima u kojima se prodaju oni ZASLUZUJU da budu predstavljeni i u nasoj zemlji. Dok isto reci i za Bonellija u USA je totalni bullshit.

Po toj logici u tvom Comic Shopu u New Yorku bi trebalo da postoji Indonezanski strip Mamalalalakaka i da to ti mozes tamo da kupis. To nema logike. Ti si jos uvek u USA, ja ziveo 5 godine do pre godinu dana u Denveru i znamo da bar u njihovim Comic Shopovima ima mnosto i raznolikosti izdanja...

Ja u Srbiji ne trazim da mi neko daje neke retke stripove. Ali zasto ne bio mogao da izlazi Batman, Spiderman, Superman, Daredevil itd.

E tu se vec slazemo!

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 03:14:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by jgoran5

a jeste dosadni...nevalja kad izadu mark i blek..."a opet reprinti reprinta"
nevalja kad izade novi strip u hc-u..."skupo,samo za zagrižene kolekcionare"

daj se više skinite sa bernarda i kritiziranja njegovih izdanja.da nema njega ne bi ni bilo stripova na ovim prostorima poslije debakla slobodne dalmacije.

moja vam je poruka"kupujte šta hocete,bilo hc,sc,reprint ili novo izdanje samo prestanite kenjati i prigovarati"

uostalom,boli bernija za vaše kritike i mišljenje,a i to se vidi u zadnjih godinu i pol...pa di bi stigao kad bi slušao naklapanja raznoraznih tipova koji nemaju pametnijeg posla i ljubomorni su zato što nisu u mogucnosti napraviti nešto kao što je on napravio...

pljute me,psujte me i šta god drugo hocete ali cinjenica stoji..

-------------
carpe diem...
-------------

Potpisujem, ali samo da kazem da moram po malo i da kenjam, ali ovo je apsolutno tacno...

Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 01/09/2005 : 04:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
ja si necu priuštit Dampyra u vakom izdanju jebiga...nemogu...,vjerojatno cu ga posudit od nekog i citat...

i to je to de facto...
a postoji još mnogo ljudi poput mene...kraceg džepa...
a tek klinaca,uvjetno receno...koji imaju po 50ak kn u džepu i ne mogu si tak neš priuštit,a citali bi možda...

mislim da bi bilo ok izbacit i SC izdanje za 50ak kn...to bi možda i kupovao nekak

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 01/09/2005 : 06:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

mene doticni ne privlaci niti da ga procitam.

Prvo procitaj pa onda reci da li valja. Bolji je od Nathana.

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 01/09/2005 : 07:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Ne pratim forum par dana i vec izade šest epizoda novog junaka... Piše li i tempo daljneg izdavanja ili je to kao neredovito poput albuma Bookglobea? Vjerojatno kupujem.

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...

osam epizoda

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/09/2005 : 08:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Ne radi se tu o parama (bar ne skroz)tak i tak cu to kupiti:( nego o tome sto to govori o nasem stripu-novi junak po defaultu ne moze proci pa cemo stampati samo za one "posvecene" koji su dovoljno ludi da potrose takve pare ovako i onako te naravno knjiznice. bez siroke citateljske baze nista a ovako se sigurno nece izgraditi. oko toga je u ovom topicu bilo i par dobrih prijedloga koji bi cak mogli biti izvedivi. Slicno je i u kjizarskom izdavastvu (koje nesto vise pratim)-oni su se neugodno iznenadili knjigama uz novine pa su poceli malo drugacije razmisljati(ne odmah ali ide to)-za stripove toga vjerojatno nece biti ali tko zna...

Pitanje koliko su knjige uz novine napravile dobroga... No anyway, novi junaci na kioscima, to je projekt koji mogu podrzati samo velike izdavacke kuce koje su spremne i mogu gubiti godinu dvije dana. Problem je samo sto ih nema. I o kakvoj sirokoj citateljskoj bazi govoris, u zemlji od 4.5 mil ljudi gdje je, ako se ne varam, 20% nepismenih. I ne radi se tu samo o stripovima, zar mislis da se knjige tiskaju u puno vise primjeraka?

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3087 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 01/09/2005 : 08:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
veselim se svakom novom stripu i svakom novom izdanju i ne pada mi na pamet više kukat cega ima cega nema....što želim kupit cu, što ne - necu......i meni je bilo cudno u pocetku što berni ne reagira sve ove peticije, želje....al pametan covjek - šuti i radi i, nadam se, zaraduje.....
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 01/09/2005 : 08:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

veselim se svakom novom stripu i svakom novom izdanju i ne pada mi na pamet više kukat cega ima cega nema....što želim kupit cu, što ne - necu......i meni je bilo cudno u pocetku što berni ne reagira sve ove peticije, želje....al pametan covjek - šuti i radi i, nadam se, zaraduje.....

reagirao je na jednu peticiju

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/09/2005 : 08:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

quote:

Ljudi, dajte se skulirajte. HC je realnost i to je to, nema previse price oko toga. To je trenutno jedini nacin da nesto novo izadje jer na kioscima nema sanse da prodju ni MV ni Dampyr ni ista drugo Bonellijevo, kad ni provjereni junaci kao sto su TX, MM i MN ne idu, a ni novi sa dugim stazom kao NN. Kome se ne svidja ili mu je skupo, nece kupiti i gotovo, ali neka ne kuka zasto to nije na kioscima jer to je izdavacko samoubojstvo. Iskreno, 65 kuna za dvobroj u HC-u po meni je jako pristojna cijena, pogotovo kad to usporedite sa Systemovim Magicom ili nasim Kenom, Bernard je bitno spustio cijenu, jer si to moze priustiti, za razliku od nas. U svakom slucaju, goodbye SC.

U pravu si za ovo gore, ali sam ja ubedjen da odradio ovo isto u sc varijanti i poslao samo u knjizare, da bi prodao duplo vise po duplo manjoj ceni, sto bi mu doslo na isto kad je u pitanju zarada, a mnogima ljudima bi dosta znacilo...

Jel ti razumijes sto ti ja cijelo vrijeme ponavljam?!!! HC varijanta kosta samo 15-20% vise od SC, u ovom tirazu! O kakvim duplo manjim cijenama ti tu pricas?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/09/2005 : 09:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by darkraver

ja si necu priuštit Dampyra u vakom izdanju jebiga...nemogu...,vjerojatno cu ga posudit od nekog i citat...

i to je to de facto...
a postoji još mnogo ljudi poput mene...kraceg džepa...
a tek klinaca,uvjetno receno...koji imaju po 50ak kn u džepu i ne mogu si tak neš priuštit,a citali bi možda...

mislim da bi bilo ok izbacit i SC izdanje za 50ak kn...to bi možda i kupovao nekak

Ja stvarno ne razumijem da ti je 15 kn toliko presudna razlika koja odlucuje da li ces kupiti strip ili neces. To je kutija cigareta ili pivo u kaficu. A sto se tice klinaca, bilo bi super kad bi ih bilo, ali da njih ima tako puno, onda bi Dampyr pretpostavljam isao na kioske.

Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000