Author |
Topic  |
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 01/09/2005 : 09:01:22
|
quote: Originally posted by SejoSexon
quote: Originally posted by nenno
veselim se svakom novom stripu i svakom novom izdanju i ne pada mi na pamet više kukat cega ima cega nema....što želim kupit cu, što ne - necu......i meni je bilo cudno u pocetku što berni ne reagira sve ove peticije, želje....al pametan covjek - šuti i radi i, nadam se, zaraduje.....
reagirao je na jednu peticiju 
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
misliš da je reagirao na našu peticiju za Mr Noa il se to samo poklopilo - naše želje i berijevi planovi?  |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
Posted - 01/09/2005 : 09:03:10
|
Ja stvarno ne razumijem da ti je 15 kn toliko presudna razlika koja odlucuje da li ces kupiti strip ili neces. To je kutija cigareta ili pivo u kaficu. A sto se tice klinaca, bilo bi super kad bi ih bilo, ali da njih ima tako puno, onda bi Dampyr pretpostavljam isao na kioske.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy [/quote]
ma to i ja mislim markos....koliko love mjesecno potrošimo stvarno na gluposti onda gledat na 15 kn za strip..... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/09/2005 : 09:16:06
|
veselim se svakom novom stripu i svakom novom izdanju i ne pada mi na pamet više kukat cega ima cega nema....što želim kupit cu, što ne - necu......i meni je bilo cudno u pocetku što berni ne reagira sve ove peticije, želje....al pametan covjek - šuti i radi i, nadam se, zaraduje.....
reagirao je na jednu peticiju 
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
misliš da je reagirao na našu peticiju za Mr Noa il se to samo poklopilo - naše želje i berijevi planovi? 
Hmmm.. Važno je da izlazi.  
|
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
Posted - 01/09/2005 : 09:29:49
|
[/quote]Hmmm.. Važno je da izlazi.  
[/quote]
Al definitivno još jedna edicija Mr Noa fali, zar ne?   |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 01/09/2005 : 09:40:31
|
EXTRA 
|
Edited by - SejoSexon on 01/09/2005 09:40:50 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 01/09/2005 : 10:34:13
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Joj nemoj da se ljutis, ali lupas gluposti (barem ja ne mogu sa tim da se slozim)
...
GLUPOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!STRIP JE UMETNOST i isto tako knjizevna vrsta.....
Ne ljutim se, ali moram dati protuodgovor jer jednostavno su mi izlizane ovakve parole... i naravno ultrabezvezne strip je umjetnost = pa što????? SVE JE UMJETNOST! I ništa. To ne znaci da stripovi trebaju biti skupi, sve i da su nešto ozbiljno, umjetnost kako ih ti nazivaš. No, uglavnom, stripovi su za zabavu i kao što i rece Dreamlord, nisu ništa ozbiljno, barem ne u tom smislu u kojem to ti doživljavaš. To su obicne STVARI i ne treba si sad otrgnuti glavu zbog njih. A umjetnost, umjetnost je nemjerljiv pojam i nema toga koji ce apsolutno (tako i jedino tako) rangirati ono što predstavlja umjetnost. Meni je umjetnost plivati ili trcati u šumi, ispunjava me više nego neki picaso i vrednujem te aktivnosti više od slavnog slikara. Ili, veca mi je umjetnost onaj krš na Velebitu nego Shakespear. Itd. Umjetnost, koju neka odredena grupa preferira i diže u nebesa, sa popratnom komercijalizacijom i basnoslovnim ciframa, meni ne mora znaciti ništa. Uglavnom mi i ne znaci, baš obratno, to su mi pekmezi i razmaženi gikovi, i ne držim puno do takvih. Serem se na slike od milion dolara.
Dakle, ne mogu drugo nego reci da za mene ti isprazno blebeceš.
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
Posted - 01/09/2005 : 10:45:14
|
apsolutno se slažem sa stinkyjem u pogledu umjetnosti... ne volim kad mi se natura što je umjetnost i dobro, lijepo, a što ne....pustite me da sam sebi stvorim vlastita mjerila vrijednosti..... |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 01/09/2005 : 10:49:30
|
quote: Originally posted by Markos Ja stvarno ne razumijem da ti je 15 kn toliko presudna razlika koja odlucuje da li ces kupiti strip ili neces.
pa markos, mislim da ti gubiš pomalo kontakt sa realnošcu zašto ne bi 15kn bila presudna razlika????? da je 15kn ništa, onda bi se ocito i stripovi (koji i dodu 15kn, ustvari 16 ali to je to) prodavali na kiosku, prodalo bi se barem 10-20 tisuca MM-a, MNoa, NN-a, pa cak i Nicka Raidera. Medutim, 15kn je solidna cifra i rijetki su oni koji žele toliko izdvojiti za stripove Evo recimo, možeš raditi anketu na forumu, uvjeren sam da vecina bira što kupuje i ne kupuju sva izdanja koja izlaze na kioske
Hocu reci, meni je sasvim razumljivo da 15kn može biti presudna razlika, štoviše, može to biti i 5kn uzmeš ova 4 dampyra i to je vec 60kn, i tako to raste vremenom Razumijem i da tebi nije to presudna razlika, ali ti nisi reprezentativni primjer kupca stripova, jer ionako kupuješ sve, bez obzira na cijenu
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 01/09/2005 : 10:51:56
|
quote: Originally posted by stinky
dado, sve je jasno
goran - ovo gore je ujedno i odgovor tebi pricanja na sajtu o stripovima medu ljubiteljima nitko ne priziva španjolsku inkviziciju zato, ne uzimaj si previše srcu slicne stvarcice (da te ne strefi infarkt hehe)
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
stoji sve to što si rekao ali mi nekada jednostavno pukne film od silnog prigovaranja nadam se da ne nece zbog takvih stvari strefiti herc,još sam uvijek u naponu snage
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 01/09/2005 : 10:53:53
|
quote: Originally posted by Rache
Sve je to lijepo i krasno no ja sam recimo stvarno jedva cekao dampyra i kad sam vidio u kakvom je izdanju konacno izasao skoro me copio herc na licu mjesta. Albumi su albumi kao recimo blueberry i tu se ne bunim ni zbog cijene ni covera a ne "obicni" stripovi koje naguramo 2in1 i onda im puknemo tvrde korice i pravimo se da su knjiga. e pa nisu. necu ulaziti u poslovne aspekte ove odluke jer nisam kompetentan ali kao dugogodisnji konzument stripova sam ogorcen ovakvim izdanjima(ako nista drugo gubitkom svake druge naslovnice)
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
eto,opet se ja vracam na naslovnice... talijanske naslovinice su apsolutna koma,staticno sranje... tako da po mom mišljenju ne gubimo ništa
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/09/2005 : 12:04:15
|
quote: Originally posted by stinky pa markos, mislim da ti gubiš pomalo kontakt sa realnošcu zašto ne bi 15kn bila presudna razlika????? da je 15kn ništa, onda bi se ocito i stripovi (koji i dodu 15kn, ustvari 16 ali to je to) prodavali na kiosku, prodalo bi se barem 10-20 tisuca MM-a, MNoa, NN-a, pa cak i Nicka Raidera. Medutim, 15kn je solidna cifra i rijetki su oni koji žele toliko izdvojiti za stripove Evo recimo, možeš raditi anketu na forumu, uvjeren sam da vecina bira što kupuje i ne kupuju sva izdanja koja izlaze na kioske
Hocu reci, meni je sasvim razumljivo da 15kn može biti presudna razlika, štoviše, može to biti i 5kn uzmeš ova 4 dampyra i to je vec 60kn, i tako to raste vremenom Razumijem i da tebi nije to presudna razlika, ali ti nisi reprezentativni primjer kupca stripova, jer ionako kupuješ sve, bez obzira na cijenu
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Ovako: stripovi na kioscima ne prolaze ne zato sto su preskupi nego zato sto za njih nema dovoljno interesa, i u to sam sasvim uvjeren. Danasnji klinac kupuje Hacker, PC play, Playstation magazine i slicno po duplo vecoj cijeni od stripa tako da novac nije (toliki) problem. Ne zanima ih strip kojeg mogu naci na kiosku. Da im se ponudi nesto drugo, modernije i njima blize mozda bi ih zainteresiralo. Ona se replika odnosila na darkravera koji je rekao da bi platio SC izdanje 50 kn, a 65 za HC mu je previse. Ne znam, mozda ja stvarno pretjerujem kad kazem da to i nije neka razlika, ali siguran sam da kolicina novca koju potrosimo TJEDNO na gluposti (citaj kava/pivo/cola u kaficu i cigarete) debelo prelazi tu brojku, pa tih 15 kuna znaci malu zrtvu naustrb toga. Samo sam to htio reci. I dalje, nije tocno da kupujem ionako sve, dobar broj izdanja u hrvatskoj ne kupujem (nevjerojatno, znam, ali eto, uspio sam:-) ).
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/09/2005 : 12:15:28
|
Bolji je od Nathana.
Nije.
Ima par crtaca koji su zakon (Majo, Rossi), ali idejno, scenaristicki i narativno nije bolji.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:23:16
|
Majo i Rossi su zaista zakon. Isplati se kupiti privih par brojeva samo zbog crtea, ako nista drugo.
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:26:59
|
ja drukcije mislim stripovi ne prolaze jer su preskupi istina da možda više nema onog ogromnog interesa u desetinama tisuca prodanih primjeraka iz osamdesetih, koji možda ide i do sto tisuca prodanih primjeraka, ali 10000 ljudi sigurno ima koje zanimaju stripovi i koji bi ih kupovali ali upravo tih 15kn nije tako malo kako ti misliš 15kn je puno i za 15kn se može svašta kupiti da su stripovi 5kn, misliš da bi samo 2000 ljudi kupilo stripove? 10000 ih sigurno ima, i više e pa upravo te "male" razlike od 10-15kn, pa i 5kn, su bitne daj klincima te stripove za koje misliš da ih ne zanimaju badava i uvidjeceš da ce ih zanimati, tj. citat ce ih
i u ovom slucaju, kad se radi o albumima, takoder je 15kn dovoljna razlika nije svima bitno da strip bude tehnicki dotjeran, vec im je bitniji sadržaj a sadržaj je isti bio on na lošijem papiru ili boljem osobno, i ja bih birao SC izdanje za 50kn umjesto HC za 65kn a za tih 15kn kupim si još banane i nektarine hehe
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:28:36
|
quote: Originally posted by Djole
Bolji je od Nathana.
Nije.
Ima par crtaca koji su zakon (Majo, Rossi), ali idejno, scenaristicki i narativno nije bolji.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Dobro to je stvar ukusa, ja sam uvijek bio horror fan.
|
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:34:44
|
quote: Originally posted by Markos
Majo i Rossi su zaista zakon. Isplati se kupiti privih par brojeva samo zbog crtea, ako nista drugo.
Ko voli takav crtež, da.
A posle naide Dotti, te vredi samo zbog toga ne kupiti narednih par brojeva...
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:41:27
|
Dobro, ti mislis drugacije, ja se ne slazem i to je to. Samo, par je problema. Ja bi zaista volio da se netko moze sjetiti koliko je kostala kutija cigareta ili sladoled u vrijeme dok je ZS kostala recimo 10 dinara pa da usporedimo koliko je to jeftinije bilo nego sada. Ti mislis da bi se prodalo bitno vise Nathana, Texa, Martija i Mister Noa da kosta 10 kn? Zao mi je stari moj ali sad ti gubis kontakt sa realnoscu, gadno se gadno varas. Evo ti npr. Abaton u Srbiji. Zagor i Dylan su bili na kioscima po cijeni od 5-6 kn i sto se desilo?
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:42:58
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by Markos
Ko voli takav crtež, da.
A posle naide Dotti, te vredi samo zbog toga ne kupiti narednih par brojeva...
Vjerovao ili ne, meni je bio odlican u onom Swamp lizzards ili kako se vec zove dvobroju. Zaista me iznenadio.
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:45:34
|
nenno, kako za koga ajde da to probam objasniti ovako ako mi HC, bolji papir i takvi neki teh. detalji ne znace ništa, ono zbog cega kupujem strip je sadržaj, onda za mene izmedu HC i SC varijante nema neke važne razlike i sad, naravno da cu, obzirom na ovo gore receno, uzeti ono što je jeftinije dakle, ja pricam za sebe i pokušavam objasniti komentar darkravera i famoznih 15kn moguce da i on razmišlja ko i ja
dozvoljavam da drugi misle drugacije
i najbitnija stvar, te osobe "koje vole stripove", dakle, ti kolekcionari jer ti na to misliš, oni nisu bitni najbitniji su citaci, tj. oni kojima strip dode samo kao popuna vremena, jeftina zabava itd. njih zaboli za finese oni bi citali stripove kad se domognu toga jeftino, a sigurno ne bi kupovali nešto skupo takvi su bili baza kupaca i u osamdesetima i takvi i jesu baza kupovine kolekcionara i zaludenika ce uvijek biti malo u biti, svi koji danas kupuju stripove i jesu kolekcionari i zaludenici a baza, povremeni citaci ili citaci bez nekog pridavanja znacaja stripu, fale ne zato jer ih više ne zanimaju stripovi vec zato što su im s obzirom na situaciju, stripovi preskupi tako ja to vidim
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3088 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:52:04
|
dobro stinky, u jednom dijelu se slažem s tobom da MOŽDA fali povremenih citaca stripova....ali nisam siguran da je baš 15 kuna razlog da i oni ne kupe taj strip...tko voli citat stripove (a nije kolekcionar) kupovat ce ih koštali oni 10 ili 15 kn, bili oni kolekcionari ili ne....a HC izdanje ja gledam kao jedinu slamku spasa da se neki junak uopce pojavi - žalosno al istinito..... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:52:37
|
Dobro to je stvar ukusa, ja sam uvijek bio horror fan.
I ja. 
Ali ne pricam o ukusima, Nathan zaista jeste tehnicki bolji. To ne znaci da se nikome Dampyr nece dopasti više, daleko bilo, vec samo objektivno govoreci da je NN bolje uraden
A objektivno, NN je loše uraden.
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 01/09/2005 : 12:53:28
|
> Ti mislis da bi se prodalo bitno vise Nathana, Texa, Martija i >Mister Noa da kosta 10 kn?
Bojim se da su u pravu i Markos i Stinky (premda ovo drugo nisam nikad mislio da chu rech' ): Markos, jer ljudi koji danas ne kupuju stripove ih jednostavno ne kupuju, niti gledaju u tom smjeru niti ih registriraju; a Stinky jer oni koji pogledaju odustanu zbog cijene. Nekoj normalnoj raji (primjeri iz okoline: ucciteljici, uraru, posstanskom sluzzbeniku) je puno caltati i deset kuna za strip. Jer se nema i jer su prioriteti drugdje (cak i kad je zabava u pitanju - DVD u videoteci, zripana igra ...). I to je tak. Radije Nacional jer o njemu barem mozzess poslije traccati, a s kime chess u normalnom svijetu traccati o Zagoru? Garfielda djeci da, ali tek u paketichima.
Mislim, jebe se meni - ja trossim na stripove, telefon i nessto malo hrane - ali ljudi koji jedva smiccu za rezzije i djecu, di che oni bacat pare na stripove?
SSto misliss zassto je na ovom Forumu najvisse klinaca/neozzenjenih/samaca. Tko ima vremena i para?
mcn
Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)! |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 01/09/2005 : 12:57:40
|
pa da, mislim da bi se prodalo bitno više texa i ostalih da koštaju 10kn na kiosku abaton je bio u srbiji nekih 8kn li tako nešto, ali tamo su i duplo manje place, pa je to isto kao kod nas što su 16kn plus toga, koliko sam mogao vidjeti na forumu, ekipa iz srbije je pricala o tome da tih abatonovih stripova baš i nema na kiosku, teško su se mogli naci, jedino u BG, a u ostalim gradovima je teško bilo doci do toga nije to bilo baš onako da dodeš na kiosk i ugledaš strip
osim toga, evo ti i primjer italija tamo se još uvijek prodaju stripovi u dovoljnim kolicinama, i pored svih ostalih oblika zabave koji su se pojavili cijena im je ista koliko i ovdje, ne? samo što su tamo place vece bez obzira na vece tržište, ali i kod nas idu stripovi i u srbiju i u bosnu i sloveniju to je gotovo isto tržište, po broju stanovnika, ko i italija i od 20 miliona ljudi nema 10000 koji bi kupili MM? ma daj pa samo u hrvatskoj sigurno ima toliko njih koji bi to kupovali...da je jeftinije
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 01/09/2005 : 12:59:45
|
Sumnjjam da je to samo do love.Ima raje koje nikad nisu culi za strip(tuzno ali istinito)i sto ti kazes ne registriraju ih,ili mozda misle da su stripovi samo za djecu,mislim moj stari nikad nije prestao citati stripove,mada ima aktivan posao na kojem svaki dan,skoro cijeli dan.Naravno covjek je odrastao na stripovima;ima i toga,malo ko tko nije u mladosti citao strip nece ni pceti ni kasnije.
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|