forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stiglo u MC prije 5 min. - Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Acko
Starting Member

Belize
48 Posts

Member since 17/10/2004

Posted - 01/09/2005 : 13:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Acko a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

dobro stinky, u jednom dijelu se slažem s tobom da MOŽDA fali povremenih citaca stripova....ali nisam siguran da je baš 15 kuna razlog da i oni ne kupe taj strip...tko voli citat stripove (a nije kolekcionar) kupovat ce ih koštali oni 10 ili 15 kn, bili oni kolekcionari ili ne....a HC izdanje ja gledam kao jedinu slamku spasa da se neki junak uopce pojavi - žalosno al istinito.....

Pored ovoga ja HC dozivljavam kao slag na torti.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3088 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 01/09/2005 : 13:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by Acko

quote:

dobro stinky, u jednom dijelu se slažem s tobom da MOŽDA fali povremenih citaca stripova....ali nisam siguran da je baš 15 kuna razlog da i oni ne kupe taj strip...tko voli citat stripove (a nije kolekcionar) kupovat ce ih koštali oni 10 ili 15 kn, bili oni kolekcionari ili ne....a HC izdanje ja gledam kao jedinu slamku spasa da se neki junak uopce pojavi - žalosno al istinito.....

Pored ovoga ja HC dozivljavam kao slag na torti.

pa HC je šlag na torti kod Alan Forda i nekih specijalaca koji izlaze i u SC....kod MV i Dampyra to je izgleda jedino rješenje za sada.....
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 01/09/2005 : 13:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
Djole, koji je tebi strip "tehnicki" najbolje napravljen? Ne mislim naslovnice, uvez i slicno, nego da objasniš zašto je npr. NN po tebi bolji od nekog drugog.

Ja ne citam ni NN ni Dampyra (još), pa me zanima.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29701 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/09/2005 : 13:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

pa da, mislim da bi se prodalo bitno više texa i ostalih da koštaju 10kn na kiosku
abaton je bio u srbiji nekih 8kn li tako nešto, ali tamo su i duplo manje place, pa je to isto kao kod nas što su 16kn

Jesi li nas uvjeren u to? bas jako jako uvjeren? Pazi, naravno da bi prodaja porasla, ali pitanje da li bi dovoljno porasla. Ako se dana proda npr. 2000 MN po 16 kuna, mislis da bi ih se prodalo 3200 po 10 kn? Jesi siguran u to? Hoces se okladiti? Evo, ja objavim na kiosku recimo MV po cijeni od 16 kuna, prva dva broja a treci broj po 10 kuna. Ako se treci broj proda dovoljno da iznos na kraju bude veci nego od prodaje , ja ti dajem sve sto je preko tog iznosa, a ako iznos bude manji, ti nadoplatis razliku! Sto kazes?

quote:
osim toga, evo ti i primjer italija
tamo se još uvijek prodaju stripovi u dovoljnim kolicinama, i pored svih ostalih oblika zabave koji su se pojavili
cijena im je ista koliko i ovdje, ne? samo što su tamo place vece
bez obzira na vece tržište, ali i kod nas idu stripovi i u srbiju i u bosnu i sloveniju
to je gotovo isto tržište, po broju stanovnika, ko i italija
i od 20 miliona ljudi nema 10000 koji bi kupili MM? ma daj
pa samo u hrvatskoj sigurno ima toliko njih koji bi to kupovali...da je jeftinije

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih

Cijena u italiji je veca, oko 18 kuna. I tamo imas tradiciju od 60 godina, ne mozes to zanemariti. BiH proda npr 150 Mister Noa.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 01/09/2005 : 13:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Zanimljiva ponuda!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 01/09/2005 : 13:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Samo 150 MN!!!
Ovo me iznenadilo!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/09/2005 : 14:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Thommo

Djole, koji je tebi strip "tehnicki" najbolje napravljen? Ne mislim naslovnice, uvez i slicno, nego da objasniš zašto je npr. NN po tebi bolji od nekog drugog.

Ja ne citam ni NN ni Dampyra (još), pa me zanima.

Od Bonellija, pretpostavljam?

Gea, ali to se ne racuna, pošto je samo jedan autor. Slicno kao i Ken.

Posle njih, MV, a ranije i MM. Pa i Tex, u smislu da tacno znaju šta hoce, kuda idu, i kako to postižu.

Sad, što ja nisam ciljna grupa ni MV ni Texa i što me ne zanimaju, druga je prica.

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/09/2005 : 14:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Majo i Rossi su zaista zakon. Isplati se kupiti privih par brojeva samo zbog crtea, ako nista drugo.

Bas tako. Meni se i Dotti bas svideo.

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/09/2005 : 14:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

Ali ne mozes tako da gledas na stvari Senko.

Pre svega zbog popularnosti koje US stripovi uzivaju u celom svetu i enormnim tirazima u kojima se prodaju oni ZASLUZUJU da budu predstavljeni i u nasoj zemlji. Dok isto reci i za Bonellija u USA je totalni bullshit.

Po toj logici u tvom Comic Shopu u New Yorku bi trebalo da postoji Indonezanski strip Mamalalalakaka i da to ti mozes tamo da kupis. To nema logike. Ti si jos uvek u USA, ja ziveo 5 godine do pre godinu dana u Denveru i znamo da bar u njihovim Comic Shopovima ima mnosto i raznolikosti izdanja...

Ja u Srbiji ne trazim da mi neko daje neke retke stripove. Ali zasto ne bio mogao da izlazi Batman, Spiderman, Superman, Daredevil itd.

He didn't understand the price. Mortals never do.

Pa i sam onda znas da ovde osim americkih, malo koji drugi strip uspeva (dobro, manga je posebna prica). A s obzirom da ne volim americke stripove, bas kao ni mange, sta mi drugo preostaje nego kartica pa na net... Ili/i nadjes svog generalnog nabavljaca stripova za menjazu Hvala Bogu, imam ih vise od jednog i u Italiji u na Balkanu...

A o tome da bih ja voleo da se u nasoj Otadzbini ponuda poveca, pa naravno. Samo, realnost je takva kakva jeste. Nazalost.

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 01/09/2005 : 14:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Markos je u pravu u svemu sto je rekao. Ali isto tako i stinky. Sve sto se sada izdaje od stripova kod nas je iskljucivo za vec postojacu, zaljubljenicku i kolekcionarsku publiku. I jedna stvar je potpuno ispravna u smislu da ti ljudi zele takav kvalitet izdanja i cena ih ne pogadja. I ja sam jedan od takvih jer i da mi cena smete zgrcicu se i kupicu ono sto zelim i trazim.

A onda dolazi druga strana...

Nemoguce je izdanjem od 65kn privuci prolaznog, privremenog ili smorenog citaoca koji trazi neku razbibrigu. Ako mu je do citanja kupice za te pare dve knjige koje ce ga mnogo duze drzati zaokupiranim. U smislu cene njemu izdanja moraju da zapadnu za oko ali ujedno da mu ne otkinu dzep. Dok se ne pojave jeftina, i naravno losijeg kvaliteta izrade, izdanja kojih ce biti svugde, dok ne pocnu mediji da guraju tu pricu, dok ne vidim Markosa na HRT-u kako daje intervju kako njegova izdavacka kuca ce izdavati novog Bonellijevog junaka koji ce svima biti dostupan u mesecnim kiosk izdanjima za pristupacnu scenu pa onda sve to POMNOZIS puta deset takvih ljudi u regionu onda bi mozda i cela strip prica zazivela kod nadolazecih...

I naravno moras da das klincima komercijalu koja ih interesuje. Ako ih pali Hollywood i Spiderman, Batman. Onda im to i daj na kioscima... Ne mozes da mu valjas Charile Brown-a ako ga to ne interesuje. Kada uspostavish vecu publiku i kada imas par MoneyMaker izdanja od kojih zivis i zaradjujes, onda uzmes pa izdajes ono sto stvarno volis i sto po tebi predstavlja kvalitet.

That's just my 2 cents...

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3088 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 01/09/2005 : 15:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
...dok ne pocnu mediji da guraju tu pricu, dok ne vidim Markosa na HRT-u kako daje intervju kako njegova izdavacka kuca ce izdavati novog Bonellijevog junaka koji ce svima biti dostupan u mesecnim kiosk izdanjima za pristupacnu scenu pa onda sve to POMNOZIS puta deset takvih ljudi u regionu onda bi mozda i cela strip prica zazivela kod nadolazecih...i kada imas par MoneyMaker izdanja od kojih zivis i zaradjujes, onda uzmes pa izdajes ono sto stvarno volis i sto po tebi predstavlja kvalitet.

s ovim se definitivno slažem....trebalo bi stvarno napraviti jasnu razliku i raditi masovno jeftine stripove koji ce ici na kioske i privlaciti nove "klijentelu" i na konto toga raditi manje luksuzne tiraže za stare (a onda vjerojatno i buduce) stripofile i kolekcionare....pa zar novine neidu tom logikom - daju ti prvu knjigu ili DVD skoro badave a kasnije kad pocneš sakupljati cijena poraste...
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/09/2005 : 15:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
sve je to tacno, ali za tako nesto potrebno je puno novca uloziti, puno rizikovati. a ovdasnji izdavaci, cak i oni "veliki", ustvari su veoma mali, finansijski slabi, i svi igraju na sigurno.
mali tiraz, luksuzno, visoka cena, sigurno ce prodati tih par stotina zaludjenicima i pokriti se, nesto i zaraditi. pa naslov po naslov, i prezivljava se. mogucnosti za napredak , za sirenje, iste kao i na pocetku.
to su male firme, ponekad samo jedan covek koji ima honorarne saradnike, a za onakvu akciju potrebna je velika masinerija, puno novca, armija saradnika, reklama, distribuciona mreza, promovisanje.
ovo sve je od stapa i kanapa, nazalost.

nenno
Advanced Member

Croatia
3088 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 01/09/2005 : 15:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
ništa, nek se udruže Markos, Berni i još par ljudi iz Systemcomicsa i da vidiš prave firme "EX YU STRIPOVI" D.D.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25991 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2005 : 15:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message

Na stripove se covek "navuce" dok je dete i to ga posle drži manje-više celog života.Prvo ti strip kupuju mama i tata,pa tetka i teca ili druga familija,a onda jednog dana ti sam sebi kupiš strip...Od džeparca,naravno.I tu nastaje problem.Ne bih rekao da kod današnjih klinaca ne postoji interesovanje za Bonellija,vec su svi usmereni ka US izdanjima.Pa makar 10-20% tih klinaca ce procitati i DD ili Dampyra,u to sam siguran.E sad ako on za to mora da izdvoji gotovo isto toliko kao i njegov vršnjak u Italiji, tu nastaju problemi..Taj isti italo-klinac ima mesecni džeparac koji je barem 10 puta veci od džeparca nekog klinca sa Balkana..A i jedni i drugi imaju ista interesovanja,PS2 igrice,magazini o nekim "teen" temama,pa odeš sa ekipom na utakmicu ili u kafic..I to sve košta,moraš staviti prioritete i tu ce strip gotovo sigurno biti medju poslednjima..
Neko rece da se u Italiji stripovi prodaju bolje zato što postoji 60godišnja tradicija.Na Balkanu je manje više isto tako,a stripovi se ne bi ni ovde a ni u Italiji održali toliko dugo da nisu stalno dobijali nove citaoce (citaj:klince).
HC izdanja su sasvim o.k. kada covek odraste i to si može priuštiti,dok one od 10-15 godina to manje interesuje,važno je procitati strip,pozajmiti ga prijatelju,ispisati mu korice i posle 10 godina žaliti zbog toga
Uff koliki post..
Da sumiram: obadva idanja,SC i HC po razumnim cenama,imace prodju i jedno i drugo!

Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/09/2005 : 15:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

Ne ljutim se, ali moram dati protuodgovor
jer jednostavno su mi izlizane ovakve parole... i naravno ultrabezvezne
strip je umjetnost = pa što????? SVE JE UMJETNOST! I ništa. To ne znaci da stripovi trebaju biti skupi, sve i da su nešto ozbiljno, umjetnost kako ih ti nazivaš.
No, uglavnom, stripovi su za zabavu i kao što i rece Dreamlord, nisu ništa ozbiljno, barem ne u tom smislu u kojem to ti doživljavaš. To su obicne STVARI i ne treba si sad otrgnuti glavu zbog njih.
A umjetnost, umjetnost je nemjerljiv pojam i nema toga koji ce apsolutno (tako i jedino tako) rangirati ono što predstavlja umjetnost. Meni je umjetnost plivati ili trcati u šumi, ispunjava me više nego neki picaso i vrednujem te aktivnosti više od slavnog slikara. Ili, veca mi je umjetnost onaj krš na Velebitu nego Shakespear. Itd.
Umjetnost, koju neka odredena grupa preferira i diže u nebesa, sa popratnom komercijalizacijom i basnoslovnim ciframa, meni ne mora znaciti ništa. Uglavnom mi i ne znaci, baš obratno, to su mi pekmezi i razmaženi gikovi, i ne držim puno do takvih.
Serem se na slike od milion dolara.

Nešto ne valja u ovome postu, zapravo radi se o samo jednoj jedinoj rijeci koja ovdje uopce ne spada, niti bi se smijela upotrijebiti u kontekstu doticnog posta.
Ajde stinky pokušaj sam dokucit o cemu se radi, ja ti necu uopce reci niti davati natuknice... možda se naizgled ne radi o velikoj zabuni, no upravo ta jedna jedina rijec zapravo je povelika pogreška u ovome gore napisanom te nagrdjuje zapravo tvoj cijeli post koji ti samim time ne vrijedi ama baš ništa!

you candy perfume girl
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/09/2005 : 15:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
A?
Otisao si u filozofe, kiky?

(Nora Joyce)
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 15:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

quote:

Ljudi, dajte se skulirajte. HC je realnost i to je to, nema previse price oko toga. To je trenutno jedini nacin da nesto novo izadje jer na kioscima nema sanse da prodju ni MV ni Dampyr ni ista drugo Bonellijevo, kad ni provjereni junaci kao sto su TX, MM i MN ne idu, a ni novi sa dugim stazom kao NN. Kome se ne svidja ili mu je skupo, nece kupiti i gotovo, ali neka ne kuka zasto to nije na kioscima jer to je izdavacko samoubojstvo. Iskreno, 65 kuna za dvobroj u HC-u po meni je jako pristojna cijena, pogotovo kad to usporedite sa Systemovim Magicom ili nasim Kenom, Bernard je bitno spustio cijenu, jer si to moze priustiti, za razliku od nas. U svakom slucaju, goodbye SC.

U pravu si za ovo gore, ali sam ja ubedjen da odradio ovo isto u sc varijanti i poslao samo u knjizare, da bi prodao duplo vise po duplo manjoj ceni, sto bi mu doslo na isto kad je u pitanju zarada, a mnogima ljudima bi dosta znacilo...

Jel ti razumijes sto ti ja cijelo vrijeme ponavljam?!!! HC varijanta kosta samo 15-20% vise od SC, u ovom tirazu! O kakvim duplo manjim cijenama ti tu pricas?

Moguce da ni ne razumem.... Ma nije ni vazno.... u svakom slucaju...

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 15:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:

Ja stvarno ne razumijem da ti je 15 kn toliko presudna razlika koja odlucuje da li ces kupiti strip ili neces. To je kutija cigareta ili pivo u kaficu. A sto se tice klinaca, bilo bi super kad bi ih bilo, ali da njih ima tako puno, onda bi Dampyr pretpostavljam isao na kioske.

ma to i ja mislim markos....koliko love mjesecno potrošimo stvarno na gluposti onda gledat na 15 kn za strip.....
[/quote]

Eh da je za jedan strip, ali meni je tako sa 20-30 stripova mesecno, a imam 19 godina i studiram arheologiju....

...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 01/09/2005 : 15:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Potpuno si u pravu Marlowe. Ali mi je vec pun kurac nacina poslovanja u Srbiji i nacina na koji bi ljudi hteli doci do para. I na zapadu se nema para pa covek se zaduzi do gole koze, i mozda jedan u 20 opstane i postane dobar izdavac, ostali propadnu bankrotiraju i postanu prosjaci. Nigde ne postoji logika kada imamo para onda krecemo u biznis.

Recimo postoje nacini da se naprave kompromisi kod izdavanja stripova. Mozda bi to nama stripofilima to smetalo ali bi izdavacima pomoglo. A to je reklamiranje u mesecnim izdanjima. Lepo kupis za 100 dinara strip i u njemu na prednjoj i zadnoj strani sponzori, pa mozda i u sred i na pola stripa...

Ok ovo je mozda ogavno u svakom pogledu ali ako ti treba lova tako se nabavlja. Komercijalizujes izdanja do mile volje da bi se to pokrenulo i ako si lav covek i kada ti se usladi kinta da budes karakter i sve njih da pozdravis i pocnes da pravis Ad Free Comics. Znam da bi mnoge pojavljivanje reklama u stripovima razljutilo ali i to je nacin. Radjeno je to na mnogim trzistima.

I zasto recimo Politika ne uzme da radi stripove. Pocne masovno da izdaje 10-ak mesecnih izdanja pa polako siri program, pocne sa TPB-ima, HC izdanjima, specijalima.

Slazem se da je mali izdavac koji sada izdaje u finansijskoj nemogucnosti i da ne moze da uradi tako nesto. Ali potrebna su upornost, istrajnost, veze i ljubav prema stripu da se izgura ovako nesto. Mozda Politici nikada strip nece biti vazan i gledace ga kao obicnu masinu za novac ali opet to ce poboljsati situaciju u stripu na nasim prostorima.

Nazalost dugo sam ziveo na zapadu i raditi kao mali izdavac je u USA lagati samog sebe. Jer ces se celog zivota truditi da opstanes i da ne propadnes. Vece izdavacke kuce im se rugaju i ismevaju ih. Retko koja manja izdavacka kuca dobro sljaka i to uglavnom jer imaju monopol na neka izdanja ili su nashli market niche za svoja izdanja. Situacija je takva da postoje dve opcije: Plivaj sa Ajkulama ili ce te pojesti...

Da ne bude zabune nisam ni jednog od izdavaca na ovom forumu prozvao i rekao da nemaju muda. Ovo je ovako uopsteno na nacin na koji se radi biznis kod nas. Divim se izdavacima ovde jer u ocajnoj situaciji pokusavaja da izdaju stripove...

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 01/09/2005 : 15:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda

Joj nemoj da se ljutis, ali lupas gluposti (barem ja ne mogu sa tim da se slozim)

...

GLUPOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!STRIP JE UMETNOST i isto tako knjizevna vrsta.....

Ne ljutim se, ali moram dati protuodgovor
jer jednostavno su mi izlizane ovakve parole... i naravno ultrabezvezne
strip je umjetnost = pa što????? SVE JE UMJETNOST! I ništa. To ne znaci da stripovi trebaju biti skupi, sve i da su nešto ozbiljno, umjetnost kako ih ti nazivaš.
No, uglavnom, stripovi su za zabavu i kao što i rece Dreamlord, nisu ništa ozbiljno, barem ne u tom smislu u kojem to ti doživljavaš. To su obicne STVARI i ne treba si sad otrgnuti glavu zbog njih.
A umjetnost, umjetnost je nemjerljiv pojam i nema toga koji ce apsolutno (tako i jedino tako) rangirati ono što predstavlja umjetnost. Meni je umjetnost plivati ili trcati u šumi, ispunjava me više nego neki picaso i vrednujem te aktivnosti više od slavnog slikara. Ili, veca mi je umjetnost onaj krš na Velebitu nego Shakespear. Itd.
Umjetnost, koju neka odredena grupa preferira i diže u nebesa, sa popratnom komercijalizacijom i basnoslovnim ciframa, meni ne mora znaciti ništa. Uglavnom mi i ne znaci, baš obratno, to su mi pekmezi i razmaženi gikovi, i ne držim puno do takvih.
Serem se na slike od milion dolara.

Dakle, ne mogu drugo nego reci da za mene ti isprazno blebeceš.

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih

He, he pa ti izgleda bas imas nesto protiv Pikasa, ako ce da ti bude lakse ni ja ga ne volim, ali samo da kazem da ja na strip gledam iz malo drugacije perspektive, dobro ne bas na sve stripove i svakako ne na Dampyra i co., ali to je to i ne mogu da ne odreagujem kad neko kaze da je strip samo zabava, posto je za mene malo vise od toga i nije to samo neka izlizana parola nego stvarno tako mislim...

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3088 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 01/09/2005 : 15:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
vrijeme je da se ovaj topic definitivno preimenuje jer je odavno izgubio svaku svezu sa Dampyrom
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 01/09/2005 : 16:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:

vrijeme je da se ovaj topic definitivno preimenuje jer je odavno izgubio svaku svezu sa Dampyrom

Kako?Pa u zadnja tri posta se spominje Dampyr!

Go to Top of Page

Acko
Starting Member

Belize
48 Posts

Member since 17/10/2004

Posted - 01/09/2005 : 16:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Acko a Private Message

I automobili,namestaj,slike TV,comp.,sve su to stvari.
Radi se o tome da li te nesto od toga usrecuje ili ne.Kad uzmem stripove u ruke zaboravim na malu platu,na 16 godina star Yugo koji vozim - bar na trenutak.
ZA MENE SU STRIPOVI MNOGO VISE OD OBICNIH STVARI I STRASNO SE RADUJEM IZLASKU DAMPYRA,a dace onaj odozgo(kako god ga zvali) radovacu se ponovi i Nicku,mozda Juliji...

Edited by - Acko on 01/09/2005 16:44:15
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 16:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

da je 15kn ništa, onda bi se ocito i stripovi (koji i dodu 15kn, ustvari 16 ali to je to) prodavali na kiosku, prodalo bi se barem 10-20 tisuca MM-a, MNoa, NN-a, pa cak i Nicka Raidera.
Medutim, 15kn je solidna cifra i rijetki su oni koji žele toliko izdvojiti za stripove

15kn je ništa kada ih imaš. Problemi nastaju kada ih nemaš.
Uglavnom i 5kn po primjerku je za nekoga puno, a nekome ni 50kn ne bi predstavljalo problem.

I'll be normal when I'm dead!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 16:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

Ne znam, mozda ja stvarno pretjerujem kad kazem da to i nije neka razlika, ali siguran sam da kolicina novca koju potrosimo TJEDNO na gluposti (citaj kava/pivo/cola u kaficu i cigarete) debelo prelazi tu brojku, pa tih 15 kuna znaci malu zrtvu naustrb toga.

Ja sam do sada veliku vecinu novca umjesto na gluposti trošio na stripove. Dampyr mi je potpuno probio proracun i mogu reci da sam razocaran jer sam mu se jako veselio. Biti ce mi jako teško kupiti ga.

Dovodim se u fazu da razmišljam da li cu i to malu kolicinu novca koju tjedno trošim na kave sa društvom uložiti u stripove.
Muci me jedino što moram birati izmedju dugogodišnjih prijatelja i stripa. Nisam baš siguran da cu izabrati strip i izolirati se od svijeta. To mi je malo bolesno.

I'll be normal when I'm dead!
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000