forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stiglo u MC prije 5 min. - Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 17:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by SnotMan

Sumnjjam da je to samo do love.

Pa evo ja imam puno prijatelja kojima je 16kn za strip jako puno, a vole strip.
Drugi pak organizirano odlaze u Italiju kupovati originale makar ne poznaju jako dobro talijanski jer im je cijena ista, a dobivaju kvalitetnije izdanje.

I'll be normal when I'm dead!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 17:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
hehe
ne znam kome bih prvome odgovarao
ajde kikyju
jer je na njegovo i najlakše odgovoriti
misliš na umjetnost
no, nisam ni ocekivao da ceš skužiti onaj post jer ocito plivaš u "okvirima"
nikako da probiješ okove (dijalektike hehe)
mogao bih se sad dalje zajebavati i lupati te ti ujedno kategoricki pojasniti metafiziku pomenutog posta, ali bi to bilo gubljenje vremena pošto nisi na transcedentalnim razinama shvacanja dekonstrukcije duhovnog, pa se samo zadovoljavam da ti napomenem:
ONAJ POST JE IMPERATIV U NADILAŽENJU KONTRADIKCIJE OD KOJE SI SAZDAN I KAO TAKVOG TI GA PREPORUCAM ZA OPETOVANO IŠCITAVANJE I KONTEMPLIRANJE!
(uz to, pozabavi se i traktatom Arhimagusa Infinitusa, LUX IN TENEBRIS; bitno štivo na putu za Grad Svjetlosti)

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 17:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
markos
samo kratki odgovor
ne može se sad samo tako preci sa sa 16kn na 10kn i ocekivati da ce se isti mjesec bitno povecati prodaja
vecina ljudi ne bi ni znala da su stripovi pojeftinili
trebalo bi ici s jakom reklamom u stilu: STRIPOVI DRASTICNO POJEFTINILI!
Kad bi se ljudi upoznali s tim i ustanovili da je cijena zaista pala na prihvatljivih 10kn, uvjeren sam da bi prodaja skocila sigurno za tih par tisuca primjeraka.
I naravno, bitna stvar je da izlazi redovito. Ono što ne izlazi redovito, obicni citaci ni ne kupuju.
Samo kolekcionari i fanatici išcekuju izdanja.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 17:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

I naravno, bitna stvar je da izlazi redovito. Ono što ne izlazi redovito, obicni citaci ni ne kupuju.
Samo kolekcionari i fanatici išcekuju izdanja.

Da, potpuno se slažem. Uostalom tako je sa svakim medijem.
Recimo za televizijsku emisiju je najveci gubitak kada joj se promijeni termin. Gledanost zna pasti i za 50%.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 17:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
duh koji hoda
pa ok, za tebe nek strip bude nešto uzvišeno, ali prihvati da je za vecinu ljudi (90%), strip samo zabava
gle, ja volim stripove, možda i više od tebe, ali nisu mi oni ništa božansko i ima puno bitnijih stvari u životu

acko
kužim i tebe
terminološki receno, ti si vanrealni eskapist - vrlo vrijedna osobina koja pomaže u prebrodivanju egzistencijalistickog sivila, no u prepisci izmedu duha koji hoda i mene nije bilo rijeci o tom fenomenu stripa, vec o necem drugom - diviniziranju umjetnosti, što ja de facto odbijam, nijecem, negiram i opovrgavam, ovisno kako mi se svidi u datom trenutku

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/09/2005 : 17:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by marlowe

sve je to tacno, ali za tako nesto potrebno je puno novca uloziti, puno rizikovati. a ovdasnji izdavaci, cak i oni "veliki", ustvari su veoma mali, finansijski slabi, i svi igraju na sigurno.
mali tiraz, luksuzno, visoka cena, sigurno ce prodati tih par stotina zaludjenicima i pokriti se, nesto i zaraditi. pa naslov po naslov, i prezivljava se. mogucnosti za napredak , za sirenje, iste kao i na pocetku.
to su male firme, ponekad samo jedan covek koji ima honorarne saradnike, a za onakvu akciju potrebna je velika masinerija, puno novca, armija saradnika, reklama, distribuciona mreza, promovisanje.
ovo sve je od stapa i kanapa, nazalost.

Slazem se i to sam vec spomenuo. Na zalost ne vidim nikoga tako dovoljno jakog koji bi to
mogao izvesti i riskirati veliki novac, jer postoji mogicnost da uspije ali i ona da ne uspije i puno izgubi.
Ne znam tko je spreman toliko riskirati, odnosno tko moze uopce toliko riskirati.
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 01/09/2005 : 17:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
Pitanje koliko su knjige uz novine napravile dobroga... No anyway, novi junaci na kioscima, to je projekt koji mogu podrzati samo velike izdavacke kuce koje su spremne i mogu gubiti godinu dvije dana. Problem je samo sto ih nema. I o kakvoj sirokoj citateljskoj bazi govoris, u zemlji od 4.5 mil ljudi gdje je, ako se ne varam, 20% nepismenih. I ne radi se tu samo o stripovima, zar mislis da se knjige tiskaju u puno vise primjeraka?

Ne radi se tu o tih 20%-to su uglavnom starci i socijalni slucajevi i ljudima je zadnja stvar na pameti strip. No mozda je siroka stvarno malo prejaka rijec no sira u svakom slucaju. a sto se knjiga tice znam kolike naklade imaju ali jedan od razloga za to je i to sto se izdavaci pokrivaju prenapuhanim cijenama (od 50 kn navise) i onda prodaju knjige knjiznicama, fanaticima i jadnicima koji traze poklone za najmilije ( a i knjizare tu bas ne pomazu puno). A vidi cuda te iste knjige se onda za godinu dana mogu naci na sajmovima za 20% cijene (od 5 do 50 kn) i to sljedecih 5 godina. Znaci bas su se "isplatile"- cijena skladistenja postaje veca nego sto te knjige mogu donijeti. A i strip- vraca se na kioske u kompletima u kojem je strip 50% pocetne cijene i to onda mogu kupiti klinci i povremeni citaoci. isto tako prodaje se i relativno dobro i na cesti (u svakakvom stanju)-faktor cijena.
I slazem se s mnogima ovdje-nisu 15 kn bas tako mali novci a kamoli onda 65kn.
Strip a i knjigu treba pribliziti prosjecnom covjeku a ne nekakvoj "eliti"(kojoj vecina ovdje ipak pripada) jer bez toga na dulje staze nista od svega...

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 17:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
DADO, MARLOWE, MARKOS i ostali koji miješaju vremena i vremenska stanja

ne trebate pricati da nitko ne želi riskirati i da su cijene takve kakve jesu
to je svakome koji ima sposobnost mišljenja jasno
znam ja da stripovi nece koštati 10kn na kiosku i da nitko nece štampati dampyra i spiciti na kiosk
ovdje pricamo hipotetski
razglabamo
ja smatram da bi tih 6kn bila odlucujuca razlika u odnosu na vecu prodaju, markos smatra da ne
jedino je sigurno da se iskustveno nikad necemo uvjeriti ko je u pravu, jer cijena stripova nece pasti na 10kn, dok je suprotan put moguc...i vjerojatan
ne bih se zacudio da uskoro osvanu cijene od 20kn...za kolekcionare

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 17:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Rache

A i strip- vraca se na kioske u kompletima u kojem je strip 50% pocetne cijene i to onda mogu kupiti klinci i povremeni citaoci.

Ah ne.
Ne kupuju komplete samo klinci i povremeni citaoci.
Znam dosta kolekcionara kojima je to jedina mogucnost da upotpune kolekciju, citaju i uživaju u stripu.

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 01/09/2005 : 17:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Nisam ja rekao da su stripovi neozbiljni ili da ne spadaju u umetnost i slicno.

Jednostavno nekada su poceli kao zabava i vremenom se razvili u mnogo kompleksniju stvar. Ali opet ostaje stvar da ja citam stripove jer me zabavljaju, isto kao i knjige ili filmovi...

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/09/2005 : 18:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
slazem se i ne slazem (da i ja nesto napisem)

hulk je zelena budala - hulk smash - paradajz
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/09/2005 : 18:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

DADO, MARLOWE, MARKOS i ostali koji miješaju vremena i vremenska stanja

ne trebate pricati da nitko ne želi riskirati i da su cijene takve kakve jesu
to je svakome koji ima sposobnost mišljenja jasno
znam ja da stripovi nece koštati 10kn na kiosku i da nitko nece štampati dampyra i spiciti na kiosk
ovdje pricamo hipotetski
razglabamo
ja smatram da bi tih 6kn bila odlucujuca razlika u odnosu na vecu prodaju, markos smatra da ne
jedino je sigurno da se iskustveno nikad necemo uvjeriti ko je u pravu, jer cijena stripova nece pasti na 10kn, dok je suprotan put moguc...i vjerojatan
ne bih se zacudio da uskoro osvanu cijene od 20kn...za kolekcionare

A gle tema pocima ovdje kako su ovi stripovi koji su izasli skupi. Recimo da se slazemo, nisu jeftini.
Idemo dalje, slozit cemo se da je ovo mozda jedini nacin da neki stripovi ugledaju svjetlo dana, jeli tako?
Naravno da je, ako shvatas da je nemoguce da neko napravi to da cijene budu 10 kuna i manje
onda sigurno razumijes da je ovo jedini put. Jesu skupi ali nisu ni namjenjeni masi ljudi
vec onima koji bi to voljeli procitati i prije svega si mogu to i priustiti.
Ako isto mislimo onda se samo vrtimo u krug.
Jedino oko cega se ja ne bih slozio sa tobom da bi stripovi koji se ne prodaju, odnosno
nisu bas isplativi i imaju cijenu od 16 kuna imali bolju prodaju, odnosno postali bi isplativiji
da im je cijena 10 kuna, pa ni nakon godinu dana prodaje po toj cijeni.
Da bi se vise stripova prodalo slazem se, no da bi taj broj bio toliko znacajan ne mislim.
Da se stripovi prodaju po cijeni od 7-8 kuna mozda bi se i nesto moglo uraditi uz dobru distribuciju i popratne reklame,
no sto bi i koliko bi znacile te razlike u cijeni vjerovatno nikad necemo saznati, kao sto rece.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 19:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
To što ne postoji veci interes za stripovima su djelomicno krivi i sami izdavaci (pogotovo ovi veci).
Ne postoje službene web stranice sa najavama novih brojeva, ne postoji katalog albuma koji bi se slao zainteresiranima i bio iskorišten kao reklama, ne postoji zastupljenost stripa u medijima (pogotovo u novinama) itd...
Ne mogu shvatiti da skoro niti jedne novine ne donose recenzije stripova. Izgleda da je veliki problem dogovoriti da se novinama šalju recenzentski primjerci o kojima bi oni pisali.
Ovo za web stranice govorim jer skoro svi danas traže službene web stranice ako ih neka firma zanima. Ako ta firma nema web stranice, ispada da se radi o firmi koja nije vrijedna pažnje.
Sve to skupa nas dovodi do pada tiraža i uskoro ce vecini stripova egzistencija biti jedino u HC formi.
Kolekcionari ce biti sretni, a oni su u stvari najveca opasnost strip sceni.

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 01/09/2005 : 19:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Da smo opasni, opasni smo... :)

Ima istine u svemu sto si rekao. Izdanvanje stripova mora ad bude Full Time job, da bi zazivelo. Od entuzijazma nema mnogo hleba...

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 01/09/2005 : 19:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
/dr.westax/
To što ne postoji veci interes za stripovima su djelomicno krivi i sami izdavaci (pogotovo ovi veci).
Ne postoje službene web stranice sa najavama novih brojeva, ne postoji katalog albuma koji bi se slao zainteresiranima i bio iskorišten kao reklama, ne postoji zastupljenost stripa u medijima (pogotovo u novinama) itd...
...................................................................

Kada sam ja poceo kupovati stripove(82-83) svega ovoga sto si nabrojao nije bilo, i bili smo srecni....u svakoj kuci su se citali stripovi,u autobusu,vozu,na poslu...mogao si setati ulicom i naici na strip...svuda ih je bilo...

Sada je tuga,ono vreme se nikada vise nece vratiti,komercijalni strip velikih tiraza je neponovljiv ne samo kod nas nego i u Evropi.
Izdavaci jedino jos mogu raditi luksuzne "male" serije,koju ce kupovati jedan te isti krug ljudi a pitanje dokle ce se i tako moci..
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/09/2005 : 19:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
ma sa tim stinkyem se uopce ne isplati govoriti

radi se o bezargumentiranom, iritantnom nihilistu otužno ogranicene filozofije, sam tupi koliko smo mi neki ograniceni u shvacanjima a opet ujedno on svakim novim postom pokazuje svoju ogranicenost i apsolutnost vlastite zablude u dedukciji i shvacanju drugih što prikriva suptilnim vrijedjanjem tih istih drugih

stinky se koprca u gomilici vlastitih grešaka kojih zbog svoje ogranicenosti, prepotentnosti i umišljenosti uopce nije svjestan i koje nikada nece shvatiti...

you candy perfume girl
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 19:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa da, ali me zato žene vole (hehe)

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 19:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

Kada sam ja poceo kupovati stripove(82-83) svega ovoga sto si nabrojao nije bilo, i bili smo srecni....u svakoj kuci su se citali stripovi,u autobusu,vozu,na poslu...mogao si setati ulicom i naici na strip...svuda ih je bilo...

Sada je tuga,ono vreme se nikada vise nece vratiti,komercijalni strip velikih tiraza je neponovljiv ne samo kod nas nego i u Evropi.
Izdavaci jedino jos mogu raditi luksuzne "male" serije,koju ce kupovati jedan te isti krug ljudi a pitanje dokle ce se i tako moci..

Ajde molim te nemoj pricati gluposti.
Kada si ti poceo kupovati stripove nije bilo satelitske, toliko zemaljskih programa, racunala, interneta, novine nisu bile na toliko stranica itd.
Stripu nije trebala reklama jer je to bilo jedino do cega si mogao doci.
Vremena su se promijenila, a izdavaci još žive u prošlosti ili ih nije briga.

Pred nekoliko tjedana citam u "Novom listu" kratki clanak o stripu i novinar je napisao da se na kioscima najbolje prodaju Zlatna serija, Strip Art i izdanja iz Slobodne Dalmacije.
Toliko o filozofiji ne reklamiranja!
Svaki tjedan sve novine objavljuju recenzije knjiga i filmova na DVD-u. Stripova nema nigdje!
Tko je kriv za to? Kupci nisu sigurno.

Cak ne postoje ni odnosi sa javnošcu tj. diskretne najave nego se sve svodi na "kome se kupuje, neka kupi".
Žao mi je ali danas odrastaju neki novi klinci koji su vec razmaženi sa svime i potrebno ih je maziti.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 19:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
inace, dobra ti je ova "radi se o bezargumentiranom, iritantnom nihilistu otužno ogranicene filozofije" - ni sam se ne bih bolje opisao :)

možda ipak ima neke nade za tebe u postizanju dijalekticke katarze

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 19:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
westax, u pravu si za razmažene klince (ali i ljude)
no, nisam za daljnje maženje istih
sve to treba procistiti u ognju - spaliti, razoriti, uništiti i jesti dukatove jogurte

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 01/09/2005 : 19:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

Ajde molim te nemoj pricati gluposti.
Kada si ti poceo kupovati stripove nije bilo satelitske, toliko zemaljskih programa, racunala, interneta, novine nisu bile na toliko stranica itd.
Stripu nije trebala reklama jer je to bilo jedino do cega si mogao doci.
Vremena su se promijenila, a izdavaci još žive u prošlosti ili ih nije briga.

Pred nekoliko tjedana citam u "Novom listu" kratki clanak o stripu i novinar je napisao da se na kioscima najbolje prodaju Zlatna serija, Strip Art i izdanja iz Slobodne Dalmacije.
Toliko o filozofiji ne reklamiranja!
Svaki tjedan sve novine objavljuju recenzije knjiga i filmova na DVD-u. Stripova nema nigdje!
Tko je kriv za to? Kupci nisu sigurno.

Cak ne postoje ni odnosi sa javnošcu tj. diskretne najave nego se sve svodi na "kome se kupuje, neka kupi".
Žao mi je ali danas odrastaju neki novi klinci koji su vec razmaženi sa svime i potrebno ih je maziti.

Pa to sam i ja hteo reci...klinci vise nemaju naviku stati pred kiosk i traziti strip...
Postoji za njih milion drugih zanimljivijih stvari...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2005 : 19:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ma da,od nastanka inerneta više nije izašao nijedan strip..Mislim da nije krivo vreme u kojem živimo,vec ekonomska situacija.A i to da se stripovi ama baš nigde ne reklamiraju! I dok se u svetu reklamiraju firme i proizvodi koje postoje vec dugo vremena i donose ogroman dobitak,kod nas se ne reklamira niti ono što bi moglo bolje da se prodaje. Ne znam da li ti ljudi nemaju novca za reklame ili nemaju feeling za marketing?Pa ne može jedna stranica u nekom casopisu ili mali tv-spot da koštaju baš toliko da to jedan ozbiljan izdavac sebi ne može priuštiti?
Na jednom drugom forumu sam primetio da ljudi u SCG pojma nemaju za Ludens,Abaton i sl.,a da bi rado kupovali i citali stripove.Pa sad vi vidite.
No možemo mi ovde još 10 stranica da dikutujemo,ništa se nece promeniti,na žalost

Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 19:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

westax, u pravu si za razmažene klince (ali i ljude)
no, nisam za daljnje maženje istih
sve to treba procistiti u ognju - spaliti, razoriti, uništiti i jesti dukatove jogurte

Da, tehnika nas je razmazila i sada više nema nazad.
Jedino stvarno sve spaliti i opet krenuti iz pecina.

Vec kada smo o maženju kupaca, evo ti web stranica Dukatovih jogurta (http://www.lura.hr/prikaz.asp?txt_id=124).

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

Pa to sam i ja hteo reci...klinci vise nemaju naviku stati pred kiosk i traziti strip...
Postoji za njih milion drugih zanimljivijih stvari...

Klinci stripove nalaze na internetu.
Zanimljivo im je ono što nadju na internetu.
Za njih to nije samo medij nego im je internet sve u životu.

Cak i ja kada tražim informacije o nekoj firmi, bilo zbog posla ili nekog njihovog proizvoda, odem na internet i tražim službene stranice. Ako imaju loše stranice ili ih cak nemaju, ta firma mi pada u ocima.
Danas je ambalaža mnogo važnija od proizvoda.

Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message

hulk je zelena budala - hulk smash - paradajz
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000