forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stiglo u MC prije 5 min. - Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2005 : 20:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ja se još uvek protivim toj internet teoriji. Ruku na srce, koliko domacinstava na Balkanu poseduje i redovno koristi internet?
Prvenstveno mislim na manje urbane sredine.

Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo.
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 01/09/2005 : 20:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Slazem se s ovim o internetu. Ovo da ni jedan od izdavaca nema REDOVITE update na stranicama a neki (velika vecina)ni stranice uopce je sigurno dobrano doprinjelo ovakvom danasnjem stanju sa stripom. A sto se tice onoga s kompletima slazem se da je to i za kolekcionare super ali ono sto hocu reci da se radi o posve prihvatljivim cijenama-zasto u pocetku ne bi odmah bili kunu dvije jeftiniji a ne da se mora spustati cijena 50% da se rijesi zaliha.

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 20:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ma, web stranice i sve to je samo usputna poteškoca
JEDINI I NAJVAŽNIJI FAKTOR PRODAJE JE CIJENA i samo cijena zanima vecinu ljudi
onaj mali postotak koji se zamara finesama i detaljima je zanemariv

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
Još samo sitnica.
Da sam ja na Bernardovom mjestu odmah bi zaposlio PR osobu tj. osobu za odnose sa javnošcu.
On je vec ozbiljan izdavac sa brojnim izdanjima, a takva osoba bi ta izdanja promovirala i koordinirala sve aktivnosti sa drugim medijima. Obavezno bi morala imati radno iskustvo u drugim medijima pogotovo na televiziji. Slatkorijecivost, organiziranje promocija, navlacenje novinara da pišu i snimaju priloge o stripu. Na kraju ta osoba bi morala obavezno biti gay tj. homoseksualna, cisto zbog senzibiliteta i ulizivanja strankama.

I'll be normal when I'm dead!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

Nope. Najvažniji faktori su reklama, PR i cena, a ne samo cena.

Stripovi nemaju nijedno od ta tri.

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"

Edited by - Djole on 01/09/2005 20:27:41
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

onaj mali postotak koji se zamara finesama i detaljima je zanemariv

Cijenu ne možeš smanjiti, ako ne privuceš veliku kolicinu kupaca.
Opet se vracamo na medije, reklamu i ambalažu koja se prodaje.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2005 : 20:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Inace kada bi tako bilo da današnji klinci samo vise na netu i ništa ih drugo ne zanima osim tog,u USA ili Japanu se ne bi prodao nijedan strip.A znamo kakvu popularnost tamo stripovi uživaju..
Znaci: REKLAMA !!!!

Edited by - manhunter on 01/09/2005 20:29:48
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
U USA, gde je prodaja od 260.000 primeraka na koliko miliona stanovnika premija?

Divnu popularnost uživaju... ;)

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 20:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
djole, reklama je važna, ali je cijena alfa i omega
npr. reklamiraj fanaticno ovog HC dampyra ili pak HC Blueberryja i uvjeren sam da nece prodaja toga skociti

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
Pa u USA se svake godine snimaju filmovi o strip junacima i tako regrutiraju mlade citatelje.
Što je to nego savršeni oblik reklame.
Dobiješ lovu od filma i digneš prodaju stripa.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

djole, reklama je važna, ali je cijena alfa i omega
npr. reklamiraj fanaticno ovog HC dampyra ili pak HC Blueberryja i uvjeren sam da nece prodaja toga skociti

HC izdanjima i ne treba velika reklama jer oni ne idu u velikom tiražu, a cijene su im više manje fiksne.
Reklama treba izdanjima sa kioska jer su oni ti koji trebaju privuci masu i dizati lovu.
HC izdanja su uglavnom za kolekcionare, fanatike i knjižnice.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 20:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa slažem se s tobom westax, samo što bi uz tu reklamu trebalo i spustit cijenu tim stripovima na kiosku
16kn je previše za obicnog citaca i to je cinjenica
ni reklama tu ne pomaže

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 20:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:

pa slažem se s tobom westax, samo što bi uz tu reklamu trebalo i spustit cijenu tim stripovima na kiosku
ni reklama tu ne pomaže

To u potpunosti stoji. To sam vec prije i spomenuo.
Nemam nikakve logike da su kod nas stripovi po 16kn, a talijanski originali po 17kn.
Uz to se uzme da talijani imaju barem tri puta vecu placu od nas i dobije se zakljucak zašto stripovi slabije idu.
Cijena ubija.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2005 : 20:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

U USA, gde je prodaja od 260.000 primeraka na koliko miliona stanovnika premija?

--

Pa ne znam,po njima se snimaju filmovi,serija,crtaci..Zato sam mislio da su popularni
Kod nas bi uz pomoc reklame i nešto niže cene bilo PUNO više prodatih stripova,u to sam siguran.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 21:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
volio bih da se u raspravu ukljuci kiky, jer polako stvar jenjava
ocito drugi nisu dovoljno ni iritantni ni nihilisticni hehe
ali, barem bi se mogao osvrnuti na mene, kikac

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 01/09/2005 : 21:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

ni reklama tu ne pomaže

To u potpunosti stoji. To sam vec prije i spomenuo.
Nemam nikakve logike da su kod nas stripovi po 16kn, a talijanski originali po 17kn.
Uz to se uzme da talijani imaju barem tri puta vecu placu od nas i dobije se zakljucak zašto stripovi slabije idu.
Cijena ubija.

Na pocetku je cijena pojedinih stripova bila 9.80 pa,10,12,14 i sada je 16!
Još malo pa ce porast na 18!
I siguran sam da su se stripovi više kupovali kada je dila cijena 1zmedu 10 i 14 kn,jer znam dosta ljudi,frendova ,klinaca,koji su radi cijene prestali skupljat stripove i prodali ono kaj su imali!
Sa svakim poskupljenjem je otišao veliki broj kupaca!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 21:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by TORQUE

Na pocetku je cijena pojedinih stripova bila 9.80 pa,10,12,14 i sada je 16!
Još malo pa ce porast na 18!
I siguran sam da su se stripovi više kupovali kada je dila cijena 1zmedu 10 i 14 kn,jer znam dosta ljudi,frendova ,klinaca,koji su radi cijene prestali skupljat stripove i prodali ono kaj su imali!
Sa svakim poskupljenjem je otišao veliki broj kupaca!

Prvi broj Dylan od SD je koštao 6900 HRD, a to je 6,9 kn.
Jako puno klinaca je tada pocelo da kupuje stripove mada je cijena vrlo brzo skocila na 7,9 kn.
Svako daljnje povecanje cijena je odbijalo kupce, a kada se kupac jednom izgubi, jako ga je teško vratiti na taj proizvod.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 01/09/2005 : 21:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
da, prvi stripovi su bili po 7kn
a pogledaj sad
standard se baš nije duplo (i više) popravio
naravno da je taj (nenormalni) rast odbio kupce

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 21:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
Tada je prosjecna place bila oko 3000 kn, a sada je 4200 kn. Nisam siguran za ovu prvu cifru.
To je povecanje od trecine, što znaci da bi stripovi trebali biti po 10 kn na kioscima.
Užasno dere sama distribucija, a cudi me kako Bernardu ne daju neki popust kada su im kiosci puni njegovih izdanja.

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 01/09/2005 : 21:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:

da, prvi stripovi su bili po 7kn
a pogledaj sad
standard se baš nije duplo (i više) popravio
naravno da je taj (nenormalni) rast odbio kupce

Dajemo duploviše love za stripove danas,a kvaliteta je strašna!
To je vec bilo spomenuto!
Stripovi stariji od 10-20 godina se bolje drže od onih kupljenih ovih zadnjih mjeseci!A neki su prošli stvarno sve i svašta!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 01/09/2005 : 21:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by TORQUE

Dajemo duploviše love za stripove danas,a kvaliteta je strašna!
To je vec bilo spomenuto!
Stripovi stariji od 10-20 godina se bolje drže od onih kupljenih ovih zadnjih mjeseci!A neki su prošli stvarno sve i svašta!

Zato kolekcionari iz Rijeke organizirano idu u Trst i kupuju ogromne kolicine originala, a sa našima pale vatru.
Da bi procitao strip moraš ga potpuno otvoriti, a onda krcne i raspadne se.
Tužno!

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 01/09/2005 : 21:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

volio bih da se u raspravu ukljuci kiky, jer polako stvar jenjava
ocito drugi nisu dovoljno ni iritantni ni nihilisticni hehe
ali, barem bi se mogao osvrnuti na mene, kikac

nemam šta više rec na ovom topicu
ja sam rek'o da cu kupit dampyra i da mi cijena nije prevelika

moje empirijsko istraživanje psihe forumaša se naravno i dalje nastavlja (onako sa postrance nenametljivo, te tu i tamo uz koji psiho test u svaštari) a stinky se dosada pokazao kao najzanimljiviji i najosebujniji primjerak studije licnosti

you candy perfume girl
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 01/09/2005 : 21:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message

hulk je zelena budala - hulk smash - paradajz
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 01/09/2005 : 21:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

To bi znacilo da se treba u hrvatskoj prodati ~9000 stripova.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 01/09/2005 : 22:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>To bi znacilo da se treba u hrvatskoj prodati ~9000 stripova.

Pa toliko se prodaje CCiko specijal, ssto znacci da smo ko Jamerika.

Inacce, Djole, prvi faktor je ipak potreba. Ako nema potrebe, dzzaba i reklama i niska cijena.

Naravno, potreba se mozze i umjetno stvoriti ...

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 9 je na svim kioscima! *** Srijedom: MISTER MACCAK na www.stripovi.com *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000