forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stiglo u MC prije 5 min. - Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/08/2005 : 17:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ma da, samo što je to fantaziranje
kakvih 57kn i 65kn - i jedno i drugo je isto = nece se prodavati jer je preskupo (kupit ce samo kolekcionari, i to tvrdi i zaludeniji)

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 31/08/2005 : 18:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Svi stripovi su za zabavu i nisu ozbiljna literatura. O ukusima ko sta voli ne treba raspravljati. U uopste ne mislim da ljudi koji citaju Bonellija su glupaci i sl. Nikog ja ne prozivam zbog toga sta on cita.

Samo bi bilo lepo da postoje i izdanja americkog stripa na nasim jezicima pa da ljudi to kupuju po cenama slicnim Bonelliju i da mogu da citaju. To sam sve vreme hteo reci. Situacija je losa jer se mali broj izdanja stampa na nasim jezicima. Jer jebi ga kupiti original na engleskom po ceni od 3-4EUR za mesecnu svesku je prepreka za prosecno citaoca stripa. Treba uzeti u obzir da mnogo ljudi ne zna ni jedan strani jezik...

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 18:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

ma da, samo što je to fantaziranje
kakvih 57kn i 65kn - i jedno i drugo je isto = nece se prodavati jer je preskupo (kupit ce samo kolekcionari, i to tvrdi i zaludeniji)

Ja ne znam sto je vece fantaziranje ili izdavati na ovaj nacin stripove koji nebi prosli
na kioscima, ili krenuti sa velikim tirazom, kioscima i malom cijenom
i prestati izdavati nakon treceg broja a u dzepu ostati bez nekoliko tisuca eura.
Znam ja da je ovo skupo, no nije ni radjeno za mase ljudi vec samo za kolekcionare
zaludjene i tvrde koji ce od tri opcije ne imati to nikako, imati ali na jeziku
koji uglavnom ne razumijes ili imati a malo vise platiti odabrati ovu zadnju bez obzira na posljedice.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 18:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

Svi stripovi su za zabavu i nisu ozbiljna literatura. O ukusima ko sta voli ne treba raspravljati. U uopste ne mislim da ljudi koji citaju Bonellija su glupaci i sl. Nikog ja ne prozivam zbog toga sta on cita.

Samo bi bilo lepo da postoje i izdanja americkog stripa na nasim jezicima pa da ljudi to kupuju po cenama slicnim Bonelliju i da mogu da citaju. To sam sve vreme hteo reci. Situacija je losa jer se mali broj izdanja stampa na nasim jezicima. Jer jebi ga kupiti original na engleskom po ceni od 3-4EUR za mesecnu svesku je prepreka za prosecno citaoca stripa. Treba uzeti u obzir da mnogo ljudi ne zna ni jedan strani jezik...

Ma slazem se ja sa tvojim zeljama, no jedno su zelje a drugo realnost.
Znam ja kako bih ja imao cijene od 1 euro za Bonellija i 3-4 eura za americke trejdove
od 200 stranica u boji, jednostavno bih tiskao tiraz od 30000 komada i mora bih prodati vise
do pola da se pokrijem, samo se pitam kome bi ih prodao...
Samo tiraz moze smanjiti cijenu izdanja sve ostalo su samo pusti snovi, a da bi se tiskao
veliki tiraz mora postojati i velika potraznja ili barem u marketinskim procjenama predvidjeti
da bi se takva potraznja mogla pokazati...i riskirati.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 18:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
A koji nas izdavac danas ima takvu moc da moze riskirati 100 - 150 tisuca eura za neke vece projekte.
Bio je neki famozni izdavac u Srbiji koji ulaze milijun eura, kako jednom rekose, no koliko vidim od toga
nista nije bilo, odnosno nece mi valjda neko reci da je to bila prica vezana za beli put?
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 31/08/2005 : 18:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Ma najgore je sto nema ni domacih izdanja US stripova po skupim cenama kojima gadjaju bar kolekcionare. Cak bi i to bio OK korak po meni. Beli Put nesto kao pokusava i radi, ali toliko najavljivanja i svega a za sada su samo 2 TPB-a videla svetlo dana (sa napomenom da 2. TPB, 100 Bullets jos nije stigao u Nis, gde inace ja i zivim i ima ga samo u BG-u).

Znas na sta mislim. Licno ne volim Bonellija. Citao sam ga negde do 12-13 godine i onda zajebao. Sada kada hocu da kupim strip koji me interesuje da citam ja moram da se latim kartice i da krenem na internet. Jer ono sto me interesuje da citam ne postoji u nasim radnjama.

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 31/08/2005 : 18:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
Normalno je to.Ja bi(normalno)volio da izlaze svi americki stripovi na nasem trzistu,pa makar i na engleskom,ali sta je tu je,i sam ovim sam zadovoljan.

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8246 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 31/08/2005 : 18:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
"Sada kada hocu da kupim strip koji me interesuje da citam ja moram da se latim kartice i da krenem na internet. Jer ono sto me interesuje da citam ne postoji u nasim radnjama."

Pa naravno da moras da se masis kartice. Tako se i nabavljaju stripovi koji te zanimaju. Po tvojoj logici, ja s obzirom da nisam iz Milana, nikada ne bih imao kolekciju MMa, nema ih ovde u Njujorku...:)

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/08/2005 : 18:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

U tome i jeste kvaka. Ako mi neko ponudi SC za 57 kuna i HC 65 kuna za slicno izdanje ja cu uvijek uzeti HC,
jer je razlika premala da bih uzeo SC izdanje a vjerujem da tako mnogi misle.

Ili bi batalio i jedno i drugo i nabavljao (polovne) originale po 1,1 euro? ;)

Ali da, naravno da u tome jeste kvaka. Kad je bal nek je maskenbal.

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 31/08/2005 : 18:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Ali ne mozes tako da gledas na stvari Senko.

Pre svega zbog popularnosti koje US stripovi uzivaju u celom svetu i enormnim tirazima u kojima se prodaju oni ZASLUZUJU da budu predstavljeni i u nasoj zemlji. Dok isto reci i za Bonellija u USA je totalni bullshit.

Po toj logici u tvom Comic Shopu u New Yorku bi trebalo da postoji Indonezanski strip Mamalalalakaka i da to ti mozes tamo da kupis. To nema logike. Ti si jos uvek u USA, ja ziveo 5 godine do pre godinu dana u Denveru i znamo da bar u njihovim Comic Shopovima ima mnosto i raznolikosti izdanja...

Ja u Srbiji ne trazim da mi neko daje neke retke stripove. Ali zasto ne bio mogao da izlazi Batman, Spiderman, Superman, Daredevil itd.

Edited by - Dreamlord on 31/08/2005 18:32:45
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 31/08/2005 : 19:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Kad se promisli o razlozima zbog kojih Dampyr košta kol'ko košta, onda mi cijena od 65 kuna za HC izdanje sa dvije epizode u jednom ne izgleda skupo, i eto nije mi skupo.
Eto...

you candy perfume girl
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 19:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:

U tome i jeste kvaka. Ako mi neko ponudi SC za 57 kuna i HC 65 kuna za slicno izdanje ja cu uvijek uzeti HC,
jer je razlika premala da bih uzeo SC izdanje a vjerujem da tako mnogi misle.

Ili bi batalio i jedno i drugo i nabavljao (polovne) originale po 1,1 euro? ;)

Ali da, naravno da u tome jeste kvaka. Kad je bal nek je maskenbal.

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"

U jednom ranijem postu ovdje i na to sam se osvrnuo.
Ako trebam izabrati izmedju toga da nesto ne izlazi, da ga kupujem na jeziku koji ne poznajem ili
da kupujem po ovakvoj cijeni onda se odlucujemo na ovo zadnje.
Ne znam talijanski, kao sto neznaju ni mnogo koji zele neka talijanska izdanja,
sve da krenem uciti pitanje je kad bih naucio talijanski tako dobro da mogu citati Mysteru i sve razumjeti.
Imam ja naravno i originala ali iskreno receno iako perifiram crtez prije price,
ipak mi je stalo da nesto i razumijem a ne samo da gledam slike.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 19:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Odnosno da imam sve sto volim od Bonellija na njemackom ili engleskom i to da ih mogu
nabaviti po cijeni od 1-1.5 eura i ja bih stavio prst u uho i dijelio komentare koji nemaju veze sa stvarnoscu.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/08/2005 : 19:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
OK, svakom svoje. Licno taj problem nemam, te je za mene izbor jasan.

--
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 19:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Znam, zato ti i kazem, koliko sam skuzio ti znas dobro talijanski i onda imas izbor
a sto je s onima koji ne znaju, a vjerujem da su takvi u ogromnoj vecini.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16700 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 31/08/2005 : 19:56:42  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
e da ja znam talijanski di bi mi bil kraj :-))

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/08/2005 : 20:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Znam, zato ti i kazem, koliko sam skuzio ti znas dobro talijanski i onda imas izbor
a sto je s onima koji ne znaju, a vjerujem da su takvi u ogromnoj vecini.

Znam ga dovoljno.

A i pricao sam u svoje ime, nisam se obratio masama da bojkotuju ovo izdanje i kupuju originale, jelte...

--
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 31/08/2005 : 20:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord

... Treba uzeti u obzir da mnogo ljudi ne zna ni jedan strani jezik...

Pa vec u osnovnoj školi imaš bar jedan strani jezik u srednjoj dva...

markolar
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 31/08/2005 : 20:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message
Ja sam ucio cetiri godine njemacki u srednjoj i znam ga vrlo slabo, gotovo nikako. Više sam znao španjolskog u vrijeme kad sam pratio sapunice nego njemackog nakon 4 godine formalnog ucenja.
Go to Top of Page

jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts

Member since 07/07/2002

Posted - 31/08/2005 : 20:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit jgoran5's Homepage  Send jgoran5 a Private Message
a jeste dosadni...nevalja kad izadu mark i blek..."a opet reprinti reprinta"
nevalja kad izade novi strip u hc-u..."skupo,samo za zagrižene kolekcionare"

daj se više skinite sa bernarda i kritiziranja njegovih izdanja.da nema njega ne bi ni bilo stripova na ovim prostorima poslije debakla slobodne dalmacije.

moja vam je poruka"kupujte šta hocete,bilo hc,sc,reprint ili novo izdanje samo prestanite kenjati i prigovarati"

uostalom,boli bernija za vaše kritike i mišljenje,a i to se vidi u zadnjih godinu i pol...pa di bi stigao kad bi slušao naklapanja raznoraznih tipova koji nemaju pametnijeg posla i ljubomorni su zato što nisu u mogucnosti napraviti nešto kao što je on napravio...

pljute me,psujte me i šta god drugo hocete ali cinjenica stoji..

-------------
carpe diem...
-------------
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 31/08/2005 : 20:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Pa ljudi gledajte slicice!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 31/08/2005 : 20:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Stvarno imamo dovoljno izdanja na našem jeziku. Niti ne pokušavam nauciti talijanski jer bih tada, gotovo sigurno, brzo osiromašio!
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 31/08/2005 : 21:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
I sta ako "imas" strane jezike kao predmete u skoli. Ko kaze da ih ljudi nauce. Ja da sam se pouzdao da naucim strane jezike u regularnoj skoli nikada ih ne bih znao kao sada.

Nego sam od 6 godine isao na engleski privatno.

A oni koji "nauce" jezik u skoli zbog neupotrebe i nedostatka vezbanja u praksi nisu u stanju da citaju knjige i stripove a da im to ne predstavlja opterecenje...

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 31/08/2005 : 21:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
dado, sve je jasno
ovdje pricamo
mislim, da je to valjda jasno - na sajtu za fanove stripova prica se o stripovima, izdanjima, cijenama itd
naravno da je svakome razumnome jasno da ništa ne prolazi u željenoj kolicini na kiosku
ne da bi se ostvario neki veci profit
možda bi bilo neke sice, ili pak gubitka, ne znam
bernard je napravio onako kako misli da ce profitirati
fino ga boli kita za pricanja i lagano zgrce pare - i to je u redu
u biti, on mi je najveca faca od svih tih izdavaca
kuži biznis
no, to ne znaci da ja ne smijem reci da su strip albumi skupi, da su izdanja skupa i da to nije strip u onom kultnom smislu
strip albumi trenutno pale zbog jednog broja zaludenika i to je to - cinjenica
medutim, neko rece nešto kao da se bar poveca tiraž, prodaja; ništa od toga - prodace se onaj broj albuma proporcionalan fanaticima i to je to, nikad to nece rasti i slicno

goran - ovo gore je ujedno i odgovor tebi
pricanja na sajtu o stripovima medu ljubiteljima
nitko ne priziva španjolsku inkviziciju
zato, ne uzimaj si previše srcu slicne stvarcice (da te ne strefi infarkt hehe)

dreamlord
a koji ce ti domaca skupa izdanja za kolekcionare
ti stripovi su na engleskom i vecina koji to vole ionako imaju originale
to bi samo kupili isti ljudi i to možda, pa da imaju uduplo
prosjecni citaoci nece - razlog, cijena = albumi nisu za raju

Edited by - stinky on 31/08/2005 21:17:39
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 31/08/2005 : 22:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

dado, sve je jasno

no, to ne znaci da ja ne smijem reci da su strip albumi skupi, da su izdanja skupa i da to nije strip u onom kultnom smislu
strip albumi trenutno pale zbog jednog broja zaludenika i to je to - cinjenica
medutim, neko rece nešto kao da se bar poveca tiraž, prodaja; ništa od toga - prodace se onaj broj albuma proporcionalan fanaticima i to je to, nikad to nece rasti i slicno

Ne nisam ni mislio da se ne smije reci da je nesto skupo, pa ovo je mjesto razmjene misljenja
valjda zato i jesmo tu a ne da nicice padamo i klimamo glavom uz uzvike odusevljenja.
I zbog toga se i ja ubacim u ovakve razgovore, cisto jer neke stvari gledam iz drukcijeg kuta.
A nije da smatram da nesto nije skupo, vec jednostavno kao jedini izlaz, ili ce izlaziti tako ili nikako
e tada onda vise odobravam opciju da izlazi tako nego da ne izlazi nikako
a osobno bih vise volio kad bi se mogle ostvariti zelje da strip postane jeftiniji...
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000