forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stiglo u MC prije 5 min. - Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

nenno
Advanced Member

Croatia
3087 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 02/09/2005 : 13:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by branimir

otvorite topic o cijenama stripova i je li vam se više svida sc ili hc, a ovdje dajte da malo progovorimo o Dampyru, što nas ceka, kakve su epizode, hoce li ih itko recenzirati. Ja sam ga vec narucio pa dok cekam mislim da bi to bilo najzanimljivije jednako ako i planirani ritam izlaženja

u pravu si. i ja sam vec predložio da se ovaj topic preimenuje jer sa dampyrom više nema veze... inace što se tice dampryra vidim da je druga epizoda u Sarajevu koliko mi se cini...jer tu gazda SAF-a imako kakvog utjecaja il' je to samo slucajno tako......? ima netko da pojasni?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 13:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
OK, sve što ima "Crisis" u sebi, i ikakve veze sa time,prodaje se u dva tiraža, dodaj to na moju listu umesto samo "Identity crisis" i "Countdown". To, i sise.

Ne menja situaciju. Imaš freakove koji su kupili drugo izdanje Countdowna samo zbog naslovne na kojoj se vidi "žrtva". A i ovaj treci link isto ima "malko" razlicite naslovnice. To ne racunam u isti strip.

I da ASBR nije dostigao svoj puni potencijal. Neka dogura i do 400.000 u narednom mesecu (BEZ nove naslovnice za 2nd print), koji je to procenat stanovnika USA?

A ako misliš da 9.000 super prodaja za Ciko specijalce, pa onda nemamo šta da kukamo, zar ne? Mislim, tako gledano, i 40o za prvi Bone je super...

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 15:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
quote:
Originally posted by Djole
I da ASBR nije dostigao svoj puni potencijal. Neka dogura i do 400.000 u narednom mesecu (BEZ nove naslovnice za 2nd print), koji je to procenat stanovnika USA?

oprosti djoko. ovo moram boldati.

hulk je zelena budala - hulk smash - paradajz
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 02/09/2005 : 15:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Pa i ne kukam. Cak kada je neko izneo taj podatak ja sam se zaprepastio da je toliko visok tiraz.

Ali je problem sto Amer ima stotine izdanja sa velikim tirazima. A mi Chiko Special, a gde su druga izdanja. Ja bih zakljucio da je sa takvim tirazom Chiko bio uspesno izdanje jer se dobro prodao.

Moja poenta je sledeca a to je da ne skupljaju ljudi sve sto izadje u USA. Nego imaju bre i lobije i zagrizene fanove (tipa DC vs Marvel). A kada to vidis onda nije to taj procenat populacije koji se racuna recimo:

400,000 Primeraka All-Star Batman & Robin / 270,000,000 Stanovnika USA = 0.15% od populacije. Nego uzmes druga izdanja pa lepo saberes za taj mesec, podelis i odbijes duple kupovine i dodjes do realnije cifre od oko 1% populacije koja kupuje stripove. A to je ipak 2,700,000 miliona ljudi kod njih. U ex-YU zemljama da izdajes izdanje koje se prodaje i u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Makedoniji, Sloveniji, Crnoj Gori onda je to teritorija sa 20-ak miliona ljudi. E sada da mi imamo mi tih 1% koji oni imaju onda ces videti da je to 200,000 ljudi. Naravno ne mozemo mi njih dostignemo nikada, ali da kazemo realno da oko 50,000 ljudi koji bi zeleli da kupuju stripove treba da nam bude cilj. A mi smo daleko od toga.

I racunaj da prosecan stripofil nece kupiti samo jedno izdanje mesecno, neg par. Tako da tu ima potencijalnog trzista.

He didn't understand the price. Mortals never do.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 15:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ok, ako uzmeš ljude koje kupuju Dylana, Zagora, Ultimate Spajdija, Q, Stripoteku, Helblazera i Stripoteku, a to su u nacelu sve razlicite publike (onoliko koliko su strip publike uopšte razlicite), šta misliš, do koje ceš brojke stici?

Inace, vidiš i sam, imamo i mi ovde lobije, jelte...

--
"Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 15:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by trol

oprosti djoko. ovo moram boldati.

Šta, Hulk/Damjan ti nije naseo na provokaciju, pa si opet rešio da smaraš mene?

--
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 02/09/2005 : 15:52:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Imas lobije, ali nemas izdanja!!!

To je frka brate. Da mi doguramo do cifre da nam izlazi 50-ak stripova u mesecnim izdanjima pa ces videti onda koliko se kupuju. Bice konkurencije. Bice bolja situacija. Sada ti je samo deo populacije zadovoljen trenutnom ponudom stripova kod nas. Srbija je pogotovu u losoj situaciji, jer cak i originala ima mnogo malo...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 15:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Ma ne kažem da nije loša situacija - samo kažem da ni vani ne cvetaju ruže.

--
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 15:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
oprosti opet djoko sto remetim tvoja nucna istrazivanja na ovom topiku. ali ne mogu dobiti malog bratica, pa cu mu ovdje ostaviti poruku. inace pase uz ostalo:
miro imas na stolu novce za gablec. nemoj zaboraviti nahraniti svinje kad dodjes iz skole.

sad nastavi djoko.

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3087 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 02/09/2005 : 15:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
quote:
Originally posted by zosko
miro imas na stolu novce za gablec. nemoj zaboraviti nahraniti svinje kad dodjes iz skole.

sad nastavi djoko.

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 02/09/2005 : 15:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
zosko ti si genije... Inace sta mu to dodje gablec???

Djole,
Da ali je ipak strip kod njih mainstream stvar, a kod nas se to i dalje smatra zadnjom rupom na svirali. To je ono sto pre svega mislim... Ali jebi ga sad. Sta je tu je...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 16:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Definiši mainstream.

--
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3087 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 02/09/2005 : 16:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
gablec = nešto kao meduobrok, marenda (sendvic+sok)...u tom stilu
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 02/09/2005 : 16:04:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by nenno

quote:
Originally posted by branimir

otvorite topic o cijenama stripova i je li vam se više svida sc ili hc, a ovdje dajte da malo progovorimo o Dampyru, što nas ceka, kakve su epizode, hoce li ih itko recenzirati. Ja sam ga vec narucio pa dok cekam mislim da bi to bilo najzanimljivije jednako ako i planirani ritam izlaženja

u pravu si. i ja sam vec predložio da se ovaj topic preimenuje jer sa dampyrom više nema veze... inace što se tice dampryra vidim da je druga epizoda u Sarajevu koliko mi se cini...jer tu gazda SAF-a imako kakvog utjecaja il' je to samo slucajno tako......? ima netko da pojasni?

radnja prve dvije epizode je u BIH

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3087 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 02/09/2005 : 16:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message
[/quote]radnja prve dvije epizode je u BIH

Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

[/quote]

da, to sam shvatio...koliko mi je ostalo u sjecanju i sam Dampyr je nastano na srpskoj legendi koja se proteže tim dijelo Balkana....znaci Dampyr je posjetio Rustemagicev kraj...
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 02/09/2005 : 16:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Nisi u pravu, ali nema veze ... Novine su htjele objaviti samo Alan Forda, i nista ih drugo ne zanima. Boli njih kurac za strip, kao i za knjige i kao i za dvdove. Daj sto losije izdanje po sto manjoj cijeni da pokupimo lovu na brzinu a poslije sto ce bit briga nas.

Znam da novine nisu prava konkurencija nego samo smetnja izdavacima. Ne volim ni ja to što novine izdaju, ali su postigli odredjeni rezultat.
Veliku vecinu ljudi boli briga za kvalitetu. Kupiti ce strip ako im je jeftin, procitati ce ga i baciti u prvu kantu za smece.

P.S. Želim ti samo skrenuti pažnju na tvoj tekst o Dampyru (ipak je ovo topic o njemu ).
Zadnja recenica teksta spada u prošlost: "Nažalost, male su šanse da se Dampyr uskoro pojavi u nas, iako je to on po svemu definitivno zaslužio!"

I'll be normal when I'm dead!

Edited by - Dr. Westax on 02/09/2005 16:44:45
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 02/09/2005 : 16:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Menistream je kada 20% fimova koji sad izlaze su comic book property, Mainstream je kupovina DC-a od strane Time Warner-a Mainstream je pojava stripa kao vaznog faktora u Pop Artu, Mainstream je kada svaki mid-size univerzitet i nadalje ima strip kao koncentraciju izucavanja i postoji skola za ljude koji se zele baviti ovakvom disciplinom u svakom vecem gradu and the list goes on and on...

Sta mi imamo o toga u nasem domacem stripu. Odgovor je NISTA...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 16:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Samo što mi nemamo ni stripove po kojima bi mogli da se prave filmovi, gigante kao TW, pop art... ;)

--
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 02/09/2005 : 17:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
I to je razlog zasto nije strip kod nas mainstream. Samo si potvrdio moju poentu. Nego nam je strip zadnja rupa na svirali sa sacicom autora i nista vise...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/09/2005 : 17:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Nisam ni želeo da je demantujem. Samo da predocim, ponovo, neku vrstu proporcionalnosti.

--
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 02/09/2005 : 20:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by TORQUE

quote:
Originally posted by Rache

O tome se i radi. kakva kvaliteta? Kvaliteta je za one koji si to mogu priustiti. Pogledaj si stripove u "zlatno doba" u YU. to bas i nije bila neka kvaliteta tiska -pa su se stripovi prodavali. Ni meni ne bilo drago da padne kvaliteta jer ja svoje stripove zelim sacuvati ali pogledajmo istini u oci - ako se hoce veca naklada onda se treba uzeti u obzir i onu golemu vecinu ljudi koji nesto procitaju i onda se toga rijese (ili to upotrijebe za potpalu rostilja:( ) jer im skuplja prasinu u kuci. bas njega briga za kvalitetu CIJENA je bitna.

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.

Ali takvih stvarno ima malo!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!

varas se...takvih je najvise, samo im se treba nekako dodvoriti da kupuju stripove umesto dnevnih novina i glupavih nedeljnih magazina (poput "Sveta,Skandala itd...).
Od nas kolekcionara nema velike vajde za izdavace...
Go to Top of Page

jurdan
Starting Member

Croatia
16 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 02/09/2005 : 21:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jurdan an ICQ Message  Send jurdan a Private Message
da li neko zna koliko je izaslo epzoda Dampyra u Italiji i da li jos izlazi?
Thx.
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 02/09/2005 : 21:29:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
quote:
Originally posted by zosko

sad nastavi djoko.

dobro je ovo

"Scholars tell us that the first spy in history was the snake in the Bible"
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 02/09/2005 : 21:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by jurdan

da li neko zna koliko je izaslo epzoda Dampyra u Italiji i da li jos izlazi?
Thx.

65 brojeva i izlazi redovno jednom na mjesec!
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 02/09/2005 : 21:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
Za sada 65!

It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back!
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000