Author |
Topic |
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 09/09/2005 : 18:58:07
|
quote: Originally posted by Pavel
Jako dobar broj.Crta Della Monica a radnja bi išla ovako.Gospodica Varga (vampirica koju je stvorio Rakosi,vidi epizodu "Vampir" iz razdoblja Slobodne Dalmacije) se ponovno pojavljuje i u vampire pretvara nekog kapetana i njegovu posadu. Cijeli brod sada luta morima Pacifika i napada ostale brodove (samo nocu što je i razumljivo jer su sad svi vampiri).brod postaje strah i trepet medu ostalim mornarima jer oni malobrojni koji su se uspjeli spasiti govore da su ih napali demoni koje se ne može ubiti. Zagor i Chico se pak vracaju u Ameriku (da, opet!)na brodu "Paloma", izbija pobuna protiv kapetana i njih trojica (Zagor, Chico,kapetan) ce biti izbaceni s broda na pucini.Kasnije vidimo da ce tajanstveni crni brod napasti i Palomu te potamaniti sve na njemu.Trojica naših junaka preživjet ce i oluju i napad morskih pasa (koje ce Zagor pobiti kao u dobra stara vremena) te ce završiti na otocicu za kojeg misle kako je nenastanjen.Kapetan je ranjen,Zagor i Chico ga sklanjaju u neku špilju odlaze potražiti hranu.Napadaju ih tri domoroca koje Zagor sreduje i otkriva da su ljudožderi.Vracaju se u špilju ali kapetana tamo više nema jer su ga odnijeli domoroci.Traže selo domorodaca kako bi spasili kapetana i tu je kraj.Nastavlja se... Inace rijec o super epizodi odlicnog crteža, svakako nabavi jer ovo je samo uvertira za povratak Kandraxa.
Hvala na iscrpnim informacijama, ovo me stvarno zaintrigiralo, moram si to nabaviti. Obozavam takve price...A i naslovnica mi se svidja. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 09/09/2005 : 19:05:22
|
quote: Originally posted by VALTER
Dsormaze, tebi bi se strip mogao svidjeti jer ima i povijesno tocnih detalja - britanska ratna mornarica progoni trgovce robljem (provode zakon iz 1815.).
Znaci neka kombinacija fantastike i povijesno tocnih detalja... Inace, Zagor mi nikad nije bio na prvom mjestu, ali ima nekih tako sjajnih i zanimljivih epizoda (koje sam nabavio i procitao) da sam vec masu puta bio na granici toga da ga pocnem skupljati. Samo pomisao na to kakav bi to bio udar na moj novcanik (koji 'trpi' zbog brojnih drugih stripova) me odvratila od toga :) Taj "Crni brod" cu onda nabaviti, ma cim sam vidio naslovnicu znao sam da je nesto dobro, samo sam htio biti 100% siguran. |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Member since 13/08/2005 |
Posted - 09/09/2005 : 19:23:29
|
quote: Originally posted by Thommo
Uz ovakve obožavatelje (Nedim, Vice, maki, Koresh, girlz, ...), znamo da ce bar Zagor opstati na kioscima sljedecih 50-tak godina!
nisam se mogao prije javiti!! a sto se zagora tice!! unuci ce mi biti ljuomorni na kolekciju (kojoj naravno nece imati pristup - jesam zloban;)) a za zagorskog nema frke, izlazit ce on sigurno bar dok ja ne umrem
ZAGOR PRICA... |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 09/09/2005 : 20:08:25
|
quote: Originally posted by vice
Ne samo da sad dolaze super epizode u Extra vec i u regularnoj seriji i zato mojoj srici kraja nema-niti glupa škola me nece oneraspoložit.
I feel like somebody put something in my drink
Slažem se!!!!
- Sempre drito - |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 20:05:33
|
I, vi koji ste procitali i "Bozic mjeseca", kako vam se cini? Moglo je to i bolje, trebalo je ovu pricu razraditi barem u tri nastavka. Kako god, Ylenia Varga ce se, sudeci prema zavrsetku, jos pojavljivati u Zagoru, sto je ok je jedan od zanimljivijih likova u serijalu. |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 01/10/2005 : 21:50:29
|
quote: Originally posted by VALTER
I, vi koji ste procitali i "Bozic mjeseca", kako vam se cini? Moglo je to i bolje, trebalo je ovu pricu razraditi barem u tri nastavka. Kako god, Ylenia Varga ce se, sudeci prema zavrsetku, jos pojavljivati u Zagoru, sto je ok je jedan od zanimljivijih likova u serijalu.
eto, u cetvrtak sam ga pokupio u morecomicu i odma procitao. ok je ispalo, mada mi se nekako nije svidio kraj. nece biti spoilera, tako da se ne brinete :)) sve u svemu jako dobra prica. atmosfera je i dalje mracna, iako nisam veliki ljubitelj dellamonice, moram priznati da je ovdje jako dobro odradio posao. THE SCENA: -----------dalje ne citati,moguci spoiler--------------------- u jednom trenutku mi se ucinilo da se radnja pocela malo razdodnjavati sa previse razgovora, ali kada sam okrenuo stranicu i kada sam ugledao THE SCENU; onaj mornar koji je bio ranjen kada su vojnici dosli pregledavati olupinu broda kojeg je van zahnt opustosio sa svojim vampirima (koju je ganjao crni brod), kada se mornar probudio i dosao na palubu, a na palubi cijela posada broda POKLANA, a iz mraka skacu vampiri jedino mi se nekako nije svidio kraj, kako je završila YLENIA - prelijepa je , nasla je "svoju ljubav" iz mladosti (ne direktno, ali sve je to tu negdje:)) i ja bi htio biti vampir |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 02/10/2005 : 00:00:19
|
Nakon šta me "Crni brod" razocarao i šta su na to skocili svi zagor-fanovi nastavak je sasvim OK!Boselli nam daje samo uzorke njegovog dubokog korijena u Zagoru.Slobodno je mogao riješit se Varge na kraju stripa,ali neka nje još malo,pa kad zatreba uskrsnit cemo je.Barem joj je sudružnica i kolegica vampirica poginula.U svim tim vampirskim pricama ima nekako najmanje mrtvih!Della Monica opet solidan.Mracna atmosfera se seže kroz cijelu epizodu.Kanibali ostaju gladni,a svi spašeni u zadnji cas.Cuj,plahta!Eeeej!Scena bespomocnog ubijanja na crnom brodu je odlicna,kao i cekanje sunca kod ljudoždera. "Caramba i carambita!I ovako me ostavlja?Ajoj!Zašto ja nisam drug u avanturi nekome tko je manje neodgovoran i budalast?"-rece sam Ciko |
|
|
Thunderbolt
Senior Member
Croatia
2333 Posts
Member since 22/12/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 00:10:19
|
quote: Originally posted by vice
Vraca se Ylenija Varga ali cu ga danas kupit tako da ne znan detalje.
I feel like somebody put something in my drink
Ma daj! Otvorim topic i vidim ovaj prvi replaj... A bilo bi mi iznenadenje. Mah. Sad ga necu ni procitat.
__________ Sve mi diraj ,ali kiosk nikad ne! |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 02:03:07
|
Upravo procita i stvarno odlicna epizoda.Malo zbrzana-ipak je tribalo ovo na tri broja ali može to Boselli i na dva.Dakle,Yileniju cemo još vidit.Žaj mi je samo Vege -u ovom broju je bija nekako po strani i na kraju ga ubiju.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 02/10/2005 : 10:54:57
|
Solidna epizoda! Nakon "davljenja macke" po africi ovo je mila majka. Della Monica dobar,a inace ga bas ne smekam previse.
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Posted - 02/10/2005 : 15:44:25
|
A šta fali africkim epizodama.Tu su Cain,Digging Bill,Tuarezi,Marada,Nekromanti,Žderaci leševa,vojska zombija,žezlo Tin-Hinan i Atlantida,Arapi trgovci robljem-Jussuf i šeik Azim ,Marie Leaveau,Denise Lafitte,opet zombiji,crvi cudovišta(slicni onome iz Crne vatre),opet Nekromant,Zagor zacaran i postaje Damballah,na kraju konacni obracun i kao šlag epizoda s Liberty Samom u Monroviji.Crtaci Andreucci,Laurenti i Ferri -svi odlicno odradili svoj dio i naravno nevjerojatni Boselli i Burattinni.Slažem se da je Morska strava bila bolja ali Zagor u Africi je bio pun pogodak,jedino da je malo dulje trajalo.
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 15:48:31
|
Nabrajajuci sve to, sam si dijelom odgovorio na pitanje. Mnostvo zanimljivih likova, zanimljivo i novo okruzje, stari narodi, carobnjaci, ostaci drevnih civilizacija - sve je to potencijal kojeg je trebalo bolje iskoristiti. Umjesto napetog i kompleksnog africkog ciklusa, ispala je blijeda juhica, steta. |
|
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Posted - 02/10/2005 : 19:51:54
|
Da,VALTERE slažen se da je moglo to bit dulje i kompleksnije ka kod Mister Noa i to mi smeta ali san zadovoljan i ovim.Kandraxa jedva cekan.
|
|
jetset
Junior Member
Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
pepopepic
Average Member
Croatia
953 Posts
Member since 08/12/2004 |
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
|
apokalips
Average Member
Croatia
632 Posts
Member since 05/09/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
|
nedim
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1933 Posts
Posted - 02/10/2005 : 21:38:02
|
quote: Originally posted by apokalips
ha jadni vi ja ga imam od 6 mjeseca
if you want peace,prepare for war.the revolution is coming
imam i ja, i crni brod kasnim samo za ovm novim "b.m."
ZAGOR PRICA... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 21:51:04
|
Konacno sam stigao procitati cijelu pricu i moram priznati da je odlicna. Svida mi se i završetak u kojemu Zagor nije pokušao ubiti Yleniju, a i pomogao joj je dok je bila zavezana na kamenu u selu. Pošto je i ona njemu dvaput spasila život , sada su kvit. Do iduceg susreta... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 03/10/2005 : 00:00:18
|
quote: Originally posted by apokalips
ha jadni vi ja ga imam od 6 mjeseca
if you want peace,prepare for war.the revolution is coming
e nemoj ni ti sad pretjerivati , "streljacki vod" sam kupio isti dan kada je izašao u makarskoj, a to je bio pocetak 8og mjeseca. prema tome... |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
Topic |
|