Author |
Topic |
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 14/01/2006 : 23:54:11
|
HEHEHE, vidim ima znatizeljnih gikova...pa evo rekli su mi sledece:
"Sto se tice specijala cena koja bi se nasla u prodaji ne bi smela da premasi 2,5 eura - oko 200 din a sto se tice Maxija i Giganta cena bi zavisila od tiraza i ne bi smela preci cenu od 350 dinara. Specijalni brojevi ce biti oni koji do sada nisu objavljivani. Primarno trziste nam je Srbija posto to radiom zbog domacih fanova."
"Plan je da se preskoce sve epizode koje su obljavljenje kod nas i u Hrvata (SD,Ludens ) sto znaci najverovatnije od broja 201 mada ta odluka nije definitivna. Sto se tice Maxija,Giganta i spec.brojeva za sada je najizvesnije da ce biti objavljeni prvo spec.brojevi ( zbog cene,formata i tiraza) a sto se tice Maxija i Giganta oni su u planu u 2006 god ali problem nam cini cena i tiraz zbog ne standardnog formata tih izdanja ( strip bi isao na kioske )."
P.S @kico ja ne gucem, nisam guska a ni gusan...!!!
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... ********************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio... |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15784 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
wildboar
New Member
292 Posts
Member since 29/10/2005 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 15/01/2006 : 02:46:41
|
E to su vec informacije. Hvala golube (i oni gucu). :)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 15/01/2006 : 10:24:11
|
odlicne informacije
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
|
|
scaramanga
Senior Member
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Posted - 15/01/2006 : 11:47:05
|
Treba od 19-og da se nadje na kioscima...
Sto se tiche info. np.
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... ********************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio... |
|
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Posted - 15/01/2006 : 11:49:01
|
Uh, zaboravih nesto, @Kristiani imas dva nova Dilana, znaces o chemu se radi, Dilan Dog specijal 5 - Kuca izgubljenih ljudi Dilan Dog specijal 8 - Labirinti straha
...Opet neko bio aktivan...
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 15/01/2006 : 11:52:43
|
stvarno, Dylan specialci izrinu na tržište, kao gljive po kiši - kvalitet: uvijek isti, jeftin, ...
kdor ne skace ni Sloven´c |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 15/01/2006 : 14:10:39
|
quote: Originally posted by LeeMan
Uh, zaboravih nesto, @Kristiani imas dva nova Dilana, znaces o chemu se radi, Dilan Dog specijal 5 - Kuca izgubljenih ljudi Dilan Dog specijal 8 - Labirinti straha
...Opet neko bio aktivan...
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... ********************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio...
a jesi citao dalje mail? ima još....barem u najavi. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 15/01/2006 : 14:16:13
|
Iskreno,nadao sam se Dylanovom maxiju još prošlo ljeto u izdanju Ludensa.Mislio sam Zagor je dobio svog maxija i izace slijedeci(što je i bilo),a Dylan kao drugi prodavani strip na ljestvici,godinu dana kasnije.Medutim,nisam docekao Dylan maxija nego je išao Zagor u boji.Kako sada stvari stoje,Systemcomics ima moju totalnu podršku što se tice izdavanja Dylanovih epizoda i Dylan maxija.Ljudi se uhodali i izdanje je vrlo dobro.Znam da cemo na gigante malo pricekati,ali ako i bude,daj molim da budu barem kao Martijevi,jer onakva izdanja su fenomenalna.Nebi da sada sve uguše kao pirati. A što se tice neobjavljenih specijalaca,mogli bi i požuriti,jer pirati izgleda da su poludili za njima pa svako mjesec dana izbace po jednoga. |
|
|
wildboar
New Member
292 Posts
Member since 29/10/2005 |
Posted - 15/01/2006 : 14:30:24
|
U srbiji je vec pre koji dan bilo hapsenje pojedinih izdavaca koji su piratizovali knjige i velika se prasina digla oko toga tako da ako system ima zelju moze da veoma brzo ugusi prodaju i distribuciju pirata, makar po srbiji. |
|
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Posted - 15/01/2006 : 18:07:34
|
I sta sad ja treba da se svadjam sa nekim strip prodavcima, koje je prvo izdanje ovo piratsko ili ono regularno...to je isto kao sto su Dnevnikova nekvalitetna, ali su ipak prvo izdanje, a ne reprint... bice tu jos frke...
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... **************************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 15/01/2006 : 20:28:36
|
quote: Originally posted by kico
Iskreno,nadao sam se Dylanovom maxiju još prošlo ljeto u izdanju Ludensa.Mislio sam Zagor je dobio svog maxija i izace slijedeci(što je i bilo),a Dylan kao drugi prodavani strip na ljestvici,godinu dana kasnije.Medutim,nisam docekao Dylan maxija nego je išao Zagor u boji.Kako sada stvari stoje,Systemcomics ima moju totalnu podršku što se tice izdavanja Dylanovih epizoda i Dylan maxija.Ljudi se uhodali i izdanje je vrlo dobro.Znam da cemo na gigante malo pricekati,ali ako i bude,daj molim da budu barem kao Martijevi,jer onakva izdanja su fenomenalna.Nebi da sada sve uguše kao pirati. A što se tice neobjavljenih specijalaca,mogli bi i požuriti,jer pirati izgleda da su poludili za njima pa svako mjesec dana izbace po jednoga.
Cisto sumnjam da ce Sistem ici na HC varijantu giganta, ako im je cilj da cena ne premasi 350 dinara. Stavise, u tom slucaju, ne verujem da ce biti istog formata:-( Sto se mene licno tice, neka bude SC i A4, bez obzira na cenu, bas kao i u Italiji. E sad da li DD Gigant moze da se meri po kvalitetu (prica) sa Martijevim, to je vec diskutabilno...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/01/2006 : 09:38:09
|
quote: Originally posted by Nobody
stvarno, Dylan specialci izrinu na tržište, kao gljive po kiši - kvalitet: uvijek isti, jeftin, ...
Ako misliš jeftino, kao na cijenu, ne bi se baš složio jer su puno, cak i previše, skuplji od normalnog. Ak misliš na kvalitetu, da jeftina je... Sad su vec pirati napravili pristojan broj spec. Zagora i DD-a. Što ne naprave par Julija, Brendona, Dampyira i ostalih ako se usude?
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 16/01/2006 : 11:21:51
|
quote: Originally posted by prozirna senka E sad da li DD Gigant moze da se meri po kvalitetu (prica) sa Martijevim, to je vec diskutabilno...
Veliku vecinu Dylanovih giganata vec imam u piratskoj varijanti,tako da mogu reci da je velika vecina prosjecnih epizoda,neke vrlo loše,neke vrlo dobre.Iskreno,volio bi da se krene sa Dylan gigantima.Samo radi toga što su pirati ispremještali sve živo.I ne samo pirati,jer je i SD uzela prvu pricu prvog giganta i pretvorila ga u svoj prvi broj na kioske. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 16/01/2006 : 12:17:49
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Nobody
Zagora i DD-a. Što ne naprave par Julija, Brendona, Dampyira i ostalih ako se usude?
Ne usude se, pucaju samo na sigurno. DD i Zagor pirati ce uvijek imati super produ...
in the evidence of its brilliance |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 16/01/2006 : 12:38:58
|
Napravili su jedino jednoga Nik Rajdera,epizodu koja je bila najavljivana u Dnevnikovoj specijalnoj Zlatnoj seriji,pa nije se nikada pojavio na kiosku zbog svima nama znanih razloga. Isto tako,riješili su i seriju od 6 sveski Traper Kerija,uvjerljivo najgori pirati koje sam ikada vidio. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7817 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 16/01/2006 : 15:11:20
|
E ljudi moji, sve sto vas zanima u vezi Dilana pitajte na mail System Comicsa, upravo sam se dopisivao s njima, i za cudo odgovorili su mi jos isti dan...i to su bili ljubazni, tako da samo go ahead and ask... mail: system@net.yu
i ja sam im pisao i odgovorili su mi veoma brzo, što je za svaku pohvalu. jedino što odgovor nije bio onakav kakav sam priželjkivao, ali šta je, tu je. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 16/01/2006 : 20:16:42
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by prozirna senka E sad da li DD Gigant moze da se meri po kvalitetu (prica) sa Martijevim, to je vec diskutabilno...
Veliku vecinu Dylanovih giganata vec imam u piratskoj varijanti,tako da mogu reci da je velika vecina prosjecnih epizoda,neke vrlo loše,neke vrlo dobre.Iskreno,volio bi da se krene sa Dylan gigantima.Samo radi toga što su pirati ispremještali sve živo.I ne samo pirati,jer je i SD uzela prvu pricu prvog giganta i pretvorila ga u svoj prvi broj na kioske.
Isti slucaj je i sa mnom samo sto sam ja jos procitao i original Il senza nome. Na osnovu njih je i moja gornja ocena.
|
|
LeeMan
Senior Member
Hungary
1257 Posts
Posted - 16/01/2006 : 20:59:01
|
Evo jos jedne informacije od SC, da reshimo neke polemike, vezano za ta piratska izdanja:
"U "skorijoj buducnosti", do Juna 2006 god u planu je prvi specijalni broj i to ce najverovatnije biti spec.broj 5 - Kuca izgubljenih ljudi. Ideja je da se svi spec.brojevi objave ukljucujuci i one objavljene od strane Dnevnika ( brojevi od 1-4 ) ali prvo bi izasle do sada neobjavljene epizode ( spec.broje 5,6,7,8,9,10,11,12... )
Sto se tice Giganta i Maxija oni ce biti objavljeni hronoloski kao u originalu."
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... **************************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 16/01/2006 : 21:15:47
|
Damn! Tek jun:-( A ja sam se ponadao da ce po ispucavanju ovog miniciklusa od 6 epizoda da izadje prvi specijal. Eh...
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 16/01/2006 : 21:30:50
|
Evo jos jedne informacije od SC, da reshimo neke polemike, vezano za ta piratska izdanja:
"U "skorijoj buducnosti", do Juna 2006 god u planu je prvi specijalni broj i to ce najverovatnije biti spec.broj 5 - Kuca izgubljenih ljudi. Ideja je da se svi spec.brojevi objave ukljucujuci i one objavljene od strane Dnevnika ( brojevi od 1-4 ) ali prvo bi izasle do sada neobjavljene epizode ( spec.broje 5,6,7,8,9,10,11,12... )
Odlicno, odlicno!
in the evidence of its brilliance |
|
|
markomarko
Junior Member
Slovenia
393 Posts
Member since 11/05/2003 |
Posted - 16/01/2006 : 21:45:46
|
Sto se tice Giganta i Maxija oni ce biti objavljeni hronoloski kao u originalu."
Ja necu imati s' kim ostati mlad ako svi ostarite... **************************************** ...Minulo je od tih neveslih dana vec skoro pola vijeka, djeda odavno nema na ovome svijetu, a cesto mi se desi dok se setam bastom da mi se prosto place, iako ne znam ni sta me boli ni sta sam izgubio...
odlicno. zanima me kakav ce bit tempo izlaženja |
|
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 16/01/2006 : 22:01:15
|
Izvrsno. Ovo je krasan poticaj da ne trosim novce na precijenjene, nekvalitetne pirate. Isplati se cekati... |
Edited by - Kant on 16/01/2006 22:02:01 |
|
|
Topic |
|
|
|