Author |
Topic  |
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 30/09/2005 : 15:59:13
|
Vec smo pricali ovdje o izlazku piratskih izdanja nama dragih stripova, spomenusmo DD pirat "Vojska zla"... i eto ja kupih, niti ne znajuci da je to izašlo , prije neki dan DD specijalku broj 6 "Sedam prokletih duša" i neko "Vandredno izdanje Dylan Doga" sa 4 price u jednom (Sudnji dan i Zlocini iz ljubavi; price iz Giganta 1, te Poslije velikog blijeska i Podrum; epizode iz Almanacca 1).
"Sudnji dan" (Sclavi/Cossu) jako dobro, otkaceno, ma super! 
you candy perfume girl
|
|
dejd
New Member

135 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29729 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 30/09/2005 : 16:03:01
|
Te mi rasprave o piratime idu na zivce i redovito cu ih brisati jer ih time samo reklamirate. Bernard to tolerira, no Libellus sigurno nece (u sto su se neki i uvjerili), ukoliko netko krene piratizirati stvari za koje mi imamo prava.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 16:08:06
|
quote: Originally posted by Markos
Te mi rasprave o piratime idu na zivce i redovito cu ih brisati jer ih time samo reklamirate. Bernard to tolerira, no Libellus sigurno nece (u sto su se neki i uvjerili), ukoliko netko krene piratizirati stvari za koje mi imamo prava.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Nisi trebao dozvoliti rasprave o piratskim izdanjima.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 16:15:46
|
udarite radije drugu taktiku. evo predloga: stavite sken kako izgleda naslovnica (uglavnom su katastrofalne), sken kako izgleda unutra (tu se svašta može reci), kvaliteta prevoda, tipfeleri, kvaliteta uveza i na kraju još cjenu koja ubija najviše puta. a na drugoj strani stavite sken legalnog izdanja i sve ovo što sam napisao za pirata. i cjenu na kraju koja je sigurno na strani legalnog izdanja
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 16:18:16
|
quote: Originally posted by jang
udarite radije drugu taktiku. evo predloga: stavite sken kako izgleda naslovnica (uglavnom su katastrofalne), sken kako izgleda unutra (tu se svašta može reci), kvaliteta prevoda, tipfeleri, kvaliteta uveza i na kraju još cjenu koja ubija najviše puta. a na drugoj strani stavite sken legalnog izdanja i sve ovo što sam napisao za pirata. i cjenu na kraju koja je sigurno na strani legalnog izdanja
najbolje je zabraniti diskusije o piratima. Oni koji hoce da kupuju pirate znaju kome se trebaju obratiti a vjerujem da ih njihovi dileri redovno obavještavaju o novim izdanjima.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 30/09/2005 : 16:36:39
|
pa ja nisam izdavac i meni ne smetaju. osobno volim te diskusije jer kroz njih dobijem informacije o novostima i kakva je kvaliteta. na kraju ipak svaki sam odluci, a moraš priznati da štampaju ono što ljudi žele. ja ne verujem da ovi zagor pirati mogu bitno uticati na prodaju Ludensa. a kod Mr.No-a štampaju ono što SA nece da štampa (specjali i almanahi)
Markos je izdavac i naravno da mu smetaju. i meni bi da sam na njegovom mjestu |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29729 Posts
Posted - 30/09/2005 : 17:05:14
|
quote: Originally posted by kiky
Pirati kupljeni u Libelusu.
Libellus striparnica je jedno, Libellus izdavacka kuca je drugo. Ja nemam apsolutno nikakve veze sa striparnicom, jer da imam, davno bi ti pirati nestali sa polica.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29729 Posts
Posted - 30/09/2005 : 17:06:16
|
quote: Originally posted by jang
Markos je izdavac i naravno da mu smetaju. i meni bi da sam na njegovom mjestu
Smetali su mi i prije, dok nisam postao izdavac, kad je pocela poplava smeca iz banja luke i okolice...
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 19:28:11
|
Znaci i striparnice su ukljucene u pirateriju... Kolika je cijena doticnih, astronomska?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/09/2005 : 21:17:11
|
Vi ste idioti ( he he he :-) ) , lakse vam je kupiti te stripove po ebayu, sad da upotrijebim heyokin rijecnik :-)), hem je jeftinije hem to tako rade i ti pirati hem tako imas bolji kvalitet !
"And now for something completely different... "
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/09/2005 : 21:17:55
|
Sorry Heyoka ali znao sam da ce te rijec hem sjebati, hebem mu jarca :-)) !
"And now for something completely different... "
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/09/2005 : 21:19:56
|
quote: Originally posted by seinfeld
Vi ste idioti ( he he he :-) ) , lakse vam je kupiti te stripove po ebayu, sad da upotrijebim heyokin rijecnik :-)), hem je jeftinije hem to tako rade i ti pirati hem tako imas bolji kvalitet !
hem moraš znati talijanski... To je najveca prepreka kod kupovanja originala.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Posted - 30/09/2005 : 22:01:43
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by seinfeld
hem moraš znati talijanski... To je najveca prepreka kod kupovanja originala.
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
verovatno i jedina |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 30/09/2005 : 22:40:27
|
PS Prodajem sva Libelus izdanja kao pirate po 1 kn    
Mrzim mrznju! |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 30/09/2005 : 22:43:00
|
hm, ovaj forum za ovih par godina postojanja evoulira postepeno od foruma na kom je bilo moguce raspravljati o svemu vezanom za stripove do foruma na kojima moras da pazis sta ces da kazes.... ne znam mislim da nije u redu... Jer uglavno vecina ljudi ovde kupuje stripove, a ne zaradjuje na njima.... steta....
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 30/09/2005 : 22:43:21
|
quote: Originally posted by vice
Evo baš danas san kupija Kultni horror film i namjeravan nabavit i ostale pirate DD-a.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
aaaaa,zapustio si Zagora...ukor,ukor! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 30/09/2005 : 22:45:09
|
Licno su mi i nasa izdanja bezveze pa sta da kazem na pirate??? Mada su mi licno simpaticni makar dolazili od raznih preprodavaca koji zele zaraditi!! Tjesi me sto su ostali strip izdavaci sami covjekoljupci!!!
Mrzim mrznju! |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 30/09/2005 : 22:53:16
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by vice
Evo baš danas san kupija Kultni horror film i namjeravan nabavit i ostale pirate DD-a.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva!
aaaaa,zapustio si Zagora...ukor,ukor!
A ne, Zagor je na prvom mistu,Dylan je onako usput  
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
Edited by - vice on 30/09/2005 22:53:36 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/09/2005 : 22:58:12
|
Ajde ljudi malo o kvalitetu tih pirata.Jel' stvarno tolik los? Vise bih voleo da vidim originale,ali ako ih ne bude...
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29729 Posts
Posted - 30/09/2005 : 23:00:03
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
hm, ovaj forum za ovih par godina postojanja evoulira postepeno od foruma na kom je bilo moguce raspravljati o svemu vezanom za stripove do foruma na kojima moras da pazis sta ces da kazes.... ne znam mislim da nije u redu... Jer uglavno vecina ljudi ovde kupuje stripove, a ne zaradjuje na njima.... steta....
Prije par godina je za pirate postojalo relativno prihvatljivo opravdanje, a sada ga vise nema. Pogotovo ne za pirate Dylana i Zagora kojima smo preplavljeni. Ljudi koji su iza njih to rade iskljucivo zbog zarade, zbog niceg drugog. Svatko tko misli da je to bezveze i da to nije kradja (kao npr. jedan pametnjakovic s kojim sam nedavno imao ugodan razgovor) i da su to za autore sitni novci evo par motiva za razmisljanje. Libellus je do sada platio dvocifren broj tisuca eura za prava za Ken Parkera i to DIREKTNO AUTORIMA, ne drugom izdavacu niti posrednicima niti agentima, plus dvocifren broj tisuca kuna za poreze drzavi, troskove vodjenja firme. Na kraju, uza sve te troskove, imamo hc izdanje na vrhunskom papiru na vrhunskoj stmapi sa vrhunskim suradnicima i to izdanje kosta jeftinije od tamo nekog pirata za kojeg nisu placena niti prava niti porezi, a koji izgleda kao govno. I je po tebi OK i ja bi to trebao trpjeti? To sto vi dopustate da vam se neko smije u lice time sto vam naplacuje toliki novac za to smece ne znaci da ja moram dozvoliti da se to reklamira ovdje, jer ja nemam toliko tolerancije. Reklamirajte beli put, marketprint, ludens, koga god hocete, ali pirate ne. Tocka.
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 30/09/2005 : 23:04:10
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
Prije par godina je za pirate postojalo relativno prihvatljivo opravdanje, a sada ga vise nema. Pogotovo ne za pirate Dylana i Zagora kojima smo preplavljeni. Ljudi koji su iza njih to rade iskljucivo zbog zarade, zbog niceg drugog. Svatko tko misli da je to bezveze i da to nije kradja (kao npr. jedan pametnjakovic s kojim sam nedavno imao ugodan razgovor) i da su to za autore sitni novci evo par motiva za razmisljanje. Libellus je do sada platio dvocifren broj tisuca eura za prava za Ken Parkera i to DIREKTNO AUTORIMA, ne drugom izdavacu niti posrednicima niti agentima, plus dvocifren broj tisuca kuna za poreze drzavi, troskove vodjenja firme. Na kraju, uza sve te troskove, imamo hc izdanje na vrhunskom papiru na vrhunskoj stmapi sa vrhunskim suradnicima i to izdanje kosta jeftinije od tamo nekog pirata za kojeg nisu placena niti prava niti porezi, a koji izgleda kao govno. I je po tebi OK i ja bi to trebao trpjeti? To sto vi dopustate da vam se neko smije u lice time sto vam naplacuje toliki novac za to smece ne znaci da ja moram dozvoliti da se to reklamira ovdje, jer ja nemam toliko tolerancije. Reklamirajte beli put, marketprint, ludens, koga god hocete, ali pirate ne. Tocka.
Kakve sada veze imaju beli put, marketprint, ludens sa piratima??
Mrzim mrznju! |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9956 Posts
Posted - 30/09/2005 : 23:08:03
|
Inace nisam za pirate,ali stvarno me nazivcirala cijena najnovijeg izdanja (Dampyr)!!! 65 kn¨!! Pa to je stvarno enormno!!
Mrzim mrznju! |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7353 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 30/09/2005 : 23:13:16
|
quote: Originally posted by mamlaz
Inace nisam za pirate,ali stvarno me nazivcirala cijena najnovijeg izdanja (Dampyr)!!! 65 kn¨!! Pa to je stvarno enormno!!
Mrzim mrznju!
Nije uopce velika cijena.Pa prosjecna cijena pirata ti je 50-60 kuna a Dampyr je samo 5-10 kuna skuplji,a još je tu dvista strana u super kvalitetnom HC izdanju.
Svih mi Darkwoodskih bubnjeva! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/09/2005 : 23:13:52
|
Ali: pirati su mi zanimljivi, jer se štampaju u malom tiražu i znam, da ce kod kolekcionara prije ili kasnije imati veliku vrednost... quote:
Nece ako izadju originali koji ce imati kvalitetnije naslovne. Ja imam neke pirate(Dugin most npr.)ali sam odusevljen izlaskom originala.
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
Topic  |
|