Author |
Topic  |
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 05/10/2005 : 12:54:55
|
quote: Originally posted by Porter
Ne treba se previse sikirati,bez obzira o cemu se radi. Da li je strip skup,jeftin,sa greskama,bez greski uvijek ce neko imati drugo misljenje,zato se i kaze da svaka roba ima svoga kupca. Sve ovo treba da nam predstavlja razonodu,druzenje,zafrkanciju ako se ode puno u suprotnom smijeru postaje tezina koju nije bas simpaticno nositi.
Porter
slažem se s ovim porteru pa i raspravljanje je razonoda, zabava, zajebancija, dokolica
no, kad netko shvaca strip preozbiljno (markos) onda stvari pocnu nositi težinu ja necu tu težinu - ali kumulativno, protureplyima se dolazi do toga
imam svoje želje, zabave, ugode, neugode, gluparije, istine, kao i svi drugi dakle, ocu jeftine stripove i pri tome se ne zamaram problemima izdavaca, potražnje, poreza, prireza, ovakvog ili onakvog stanja - o svojoj želji mogu slobodno govoriti i to je to
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 13:34:09
|
Meni se MV pricom i crtezom strasno svidio od prvog trenutka kad sam ga vidio. Bilo mi ga je ok kupovat, s obzirom na cijenu, dok je isao SC, ali onog trena kad je poceo HC sam, uz veliko zaljenje, odustao. Jednostavno, kad sam vidio u MCu kako to izdanje igleda, odlucio sam da ne vrijedi 55kn. Onda kad sam cuo da ce ga pocet izdavat ove legende sa stripova.com, sa odusevljenjem sam znao, i znam i dalje, da ce njihovo izdanje vrijediti svake lipe. Njihov princip rada- "Radim ovo za sebe i zelim to napravit i imat doma onako kako to izdanje zasluzuje" je jedini koji postujem i kojem se klanjam do poda. Ideja sa 2-3 epizode u jednom HC izdanju je svakako genijalna, a za naslovnice me zaboli neka stvar.
  |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Pen Karker
New Member

Germany
150 Posts
Member since 30/09/2005 |
Posted - 05/10/2005 : 14:00:51
|
Svasta, kako se sad osjecaju ljudi koji su skupo platili taj SC HC MV. Ovo je samar najzagrizenijim stripofilima. Dajte HC MV dvije epizode u jednoj knjizi kao Dampyra. |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 14:01:20
|
To je to konkurencija i cijene padaju,sad je pitanje sta znaci ova ponudu: Rijesiti se svega nabrzake i zavrsiti serijal ili ako ti izdas ja cu smanjivati cijenu pa cemo vidjeti ko ce izvuci deblji kraj.
Izgleda da ce ipak kupci u svemu ovome dobiti neku privilegiju. Kvalitetan MV po par epizoda.
Porter |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8238 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 14:01:44
|
ja cu mv kupovati tkogod ga izdavao, draže bi mi bilo da je to libellus, jer ce biti kvalitetnije markos, ovo s porezom je sasvim ocekivno, nema tu logike, pazi situaciju mog projektantskog ureda u prvih par godina: poslujemo preko komore, a to je kao obrt, pa moramo placati doprinose na placu koju nam oni odrede, a koja je dvostruko veca od stvarne zarade, to znaci da mi za mirovinsko i zdravstveno izdvajamo puno više od zakonskog postotka, nije im ni na kraj pameti ikakav povrat, sada puno bolje zaradujemo i ako prijedemo tu granicu, vjerojatno cemo morati doplatiti....ovo je klasican primjer gdje država svoje gradane a priori smatra lopovima, koji ce dosta toga naplatiti u gotovini i tako prikazati manji prihod od stvarnog, pa ajde da ih zajebemo prije nego oni nas, ne shvacaju da ovako samo prisiljavaju ljude da se snalaze i ulaze u sivu zonu... ali to opet nema veze ni s mv ni s piratima, koji su potpuno izgubili tlo pod nogama pa izdaju redovnog zagora u tvrdom pakovanju???!!! e, da mi je vidit onoga ko to kupi |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Pen Karker
New Member

Germany
150 Posts
Posted - 05/10/2005 : 14:04:05
|
quote: Originally posted by Porter
To je to konkurencija i cijene padaju,sad je pitanje sta znaci ova ponudu: Rijesiti se svega nabrzake i zavrsiti serijal ili ako ti izdas ja cu smanjivati cijenu pa cemo vidjeti ko ce izvuci deblji kraj.
Izgleda da ce ipak kupci u svemu ovome dobiti neku privilegiju. Kvalitetan MV po par epizoda.
Porter
Tipujem da trgovci prazne skladiste prije nego se procuje da dolazi novi MV. Da ne ostanu "sjediti" na tome. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 14:04:48
|
quote: Originally posted by Pen Karker
Svasta, kako se sad osjecaju ljudi koji su skupo platili taj SC HC MV. Ovo je samar najzagrizenijim stripofilima. Dajte HC MV dvije epizode u jednoj knjizi kao Dampyra.
Meni ne smeta, kupujem i dalje MV HC i kupovacu ga sve dok ekipa ne kaže da su dobili prava. Onda prestajem sa kupovinom i MV HC cu pokloniti nekom jaranu u BIH.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 05/10/2005 : 14:06:46
|
Porter
1.To bi bilo dobro 2.Samo da se ne gubi naslovna
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa. |
 |
|
Pen Karker
New Member

Germany
150 Posts
Posted - 05/10/2005 : 14:08:59
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Svasta, kako se sad osjecaju ljudi koji su skupo platili taj SC HC MV. Ovo je samar najzagrizenijim stripofilima. Dajte HC MV dvije epizode u jednoj knjizi kao Dampyra.
Meni ne smeta, kupujem i dalje MV HC i kupovacu ga sve dok ekipa ne kaže da su dobili prava. Onda prestajem sa kupovinom i MV HC cu pokloniti nekom jaranu u BIH.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
Sejo, znas, khm , i mene neki zovu "jaran u BiH"!  |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 05/10/2005 : 14:14:56
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Sejo, znas, khm , i mene neki zovu "jaran u BiH"! 

|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 14:41:44
|
Konkurencija nikad ne spava... Prednost multipliciranih izdanja je ta što ce ako izdavac želi da mu strip ima produ morati sniziti cijenu. Znaci MV 9,10,11 za 140kn? Pocelo je znaci. A što je s osmicom, nije li i ona HC?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 05/10/2005 : 14:42:47
|
quote: Originally posted by DeeCay
Konkurencija nikad ne spava... Prednost multipliciranih izdanja je ta što ce ako izdavac želi da mu strip ima produ morati sniziti cijenu. Znaci MV 9,10,11 za 140kn? Pocelo je znaci. A što je s osmicom, nije li i ona HC?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Jeste. Vjerovatno je nema u MC-u.
|
 |
|
SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts
Member since 16/09/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 15:43:15
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by SANdMAN
quote: Originally posted by Markos
Sumnjam da sa ovakvim tipom izdanja mozes trpjeti gubitke ako si kvalitetniji. Ekipa koja ovo kupuje, kupovat ce ono sto misli da je kvalitetnije, a ne zato sto je skuplje ili jeftinije 10 kn.
Meni se cini da se moze vrlo lako desiti do konkurencije uopste i ne dodje vec da se hrvatsko i srspko trziste razdele po pitanju ovakvih duplih izdanja. Distributer tj. striparnica nece pitati ekipu koja kupuje vec ce nabavljati po inerciji domace izdanje koje mu je jezicki blize (a verovatno i po povoljnijim uslovima nabavke) a ono drugo izadanje nece ni razmatrati kao nepotrebno dupliranje
Bez obzira na kvalitet
A na steti su izdavaci jer gube trziste
Ajmo ovako: ja sam MV fan, i to veliki, imam svih 100 brojeva (dobro, fali mi #99), sve sam ih procitao, i po nekoliko puta, pratim talijanske rasprave, u kontaktu sam s autorima, znam puno toga o samom stripu i oko njega, planove, najave itd itd. Dakle, fan, u pravom smislu te rijeci. Moj prvi pokusaj strip izdavastva se odnosi upravo na MV, i o tome je javno bilo govora na forumu prije 3(!) godine. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=2276 Zašto nismo krenuli s tim odmah je druga prica i vezana je za moje zelje da se taj MV ipak pojavi na kioscima. No sad, kad je jasno da od MV na kioscima nema nista, i kad nakon 3 godine ja hocu zaista i krenuti s tim onako kako sam i zamislio na pocetku, onda smo mi ti koji dupliramo izdanja, onda smo mi izdavaci bez ideja, onda smo mi ti koji kopiraju i kradu tudje koncepte, onda smo se mi trebali dogovoriti sa Milanom oko toga tko ce sta raditi, mi sam ti kojima se ljudi podsmjehuju kad govorimo o boljem tisku, uvezu, prijevodu, ljudi na defacto zamjeraju sto radimo prekvalitetno itd itd.
OK; recimo da je to tako i da sve te optuzbe na nas racun stoje. No, dozvoli mi onda par pitanja.
Da li je Milan pitao nas da se dogovorimo prije nego je krenuo u izdavanje? Od koga je on uzeo ideju o izdanju? Prvo o junaku, a drugo o formatu? Ako nije dovoljna moja rijec da mi je to Milan osobno potvrdio, evo dokaz ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=17393
Dakle; tko tu koga kopira? Tko je tu ciji koncept preuzeo i tko nema ideja (primjetimo i pjesmicu koja se odjednom pojavila na systemovim Kenovima)? Sto se kvaliteta tice, pola foruma kuka kako izdanje ima puno zamjerki, kako ne valja ovo ili ono, ako trebam navoditi linkove, nema problema, dovoljno je upisati MV i System u search. I to je ok, nema problema. Ali kada ja to ponovim i kazem te iste zamjerke, onda je to napad na konkurenciju, klizeci start, ovo ono. Zasto? Kad drugi izdavaci dupliraju izdanja, to se tolerira, dapace, a po nama se pljuje? Zasto? Sto je tako cudno u mom inzistiranju na boljem prijevodu, boljem uvezu i boljem tisku? Pa valjda smo s Kenom dokazali da to moze izgledati vrhunski? Sto je lose u tome sto ja hocu to napraviti kako treba jer mislim da taj strip to zasluzuje? I pogotovo, zasto to kupcima smeta? Ako ce dobiti izdanje koje je bitno kvalitetnije po 35-40% nizoj cijeni, u cemu je tu problem? Cemu tolika galama protiv toga? Cemu toliko fokusiranje na MV, kad smo najavili jos 4 druga projekta koja pokazuju da imamo ideju, da imamo koncept, da imamo viziju sto i kako hocemo raditi?
Problematika o kojoj pricas, distribucija i slicno, je prilicno komplicirana i tko zna sto ce tu sve biti. I sa izdavacke strane ovaj nas potez unosi dosta problema i svi nas gurkaju da to ne radimo, da nema smisla, da je to los izdavacki potez, da ce se stvoriti podjele, da ce svi imati stete i gubitke itd itd. Sve je to moguce i mozda ce se zaista desiti svasta nakon ovoga, i mozda je to zaista los potez u izdavackom smislu, i mozda ce nas same dosta kostati i vjerojatno cemo si stvoriti velike gubitke, ali postoji razlika izmedju Libellusa i ostalih izdavaca ,i da postoji samo taj jedan jedini razlog "za" on nam je dovoljan. Mi smo, naime, fanovi i izdavaštvom se bavimo zato jer volimo stripove koje radimo a ne da bi zaradili placu za ovaj mjesec.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Kakve bre OPTUZBE? U kojoj recenici sam pomenuo rec KOPIRANJE? Cemu tvoj odgovor i sta se se ovoliko istripovao Marko? 
Ja sam samo komentarisao situaciju sa duplim izdanjima i u kom pravcu ce to ide, po meni. Nisam cak ni osudjivao. Donekle mi je sve to vrlo bezveze i neprotrebno ali ako je to pravac u kome ce se strip scena u Hrvatskoj i Srbiji dalje razvijati fine with me. Ne smatram da ce biti posebno bolje i gore, samo drugacije
/ Reason is always a kind of brute force / |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Posted - 05/10/2005 : 15:46:18
|
Reply, istina, je na tvoj post, ali je bio vise opcenite naravi, kao odgovor na sve negativne komentare koji su se culi ovih dana o mogucnosti da se MV pojavi u drugom izdanju, a direktan odgovor na tvoj komentar je na kraju mog posta. Dakle, sorry, nisam tebi mislio nista predbacivati.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 05/10/2005 : 15:50:00
|
Meni se chini da ste malo skrenuli sa Dilana, na ostale stripove...inache juche sam prichitao br. 200 u boji, fenomenalan je, jedan od najboljih koje sam do sad citao ocena 5/5. A po mojoj proceni jedan ovakav broj kao sto je ovaj 200, kao jubalrni bi se mogao prodati u A4 formatu po nekih 7-8 evra, a tiraz neka bude max. 1000 .... sto posto bi se prodao... naravno s tvrdim koricama i kvalitetnijim papirom. Inache Bernardova cena stripova sto se tiche komercijalnih junaka NN,DD,MM je po meni skroz realna i tu mislim prvenstveno na SCG I BiH koja ima trenutno najslabiju ekonomsku moc u odnosu na CRO I SLO... dakle cak i tamo svakom moze priustiti ta 2evra za svog omiljenog junaka, a i specijali imaju dobru cenu..dakle ja sam tu i sa kvalitetom stripa zadovoljan a i sa cenom, jedina zamerka je sto brojevi izlaze svaka 2meseca, a trebalo bi bar jednom mesecno, mada se i to moze resiti sa jos jednom izdavackom kucom, tu mislim na System Comics, pa bi to bilo 2broja za 2meseca, a to je ok, samo mi je vishe muka reprinta...i da se krene sa Gigantima i Almanasima...bicu prezadovoljan. Sve u svemu ja cenim sve one ljude koji se trude da sire delatnost izdavanja stripova na teritoriji EX-YU i uvek cu ih podrzavati, bili oni legalni, ilegalni, samo ako ne gledaju prvenstveno svoju korist, tu mislim naravno na cene, vec da ljubiteljima stripa, uchine malo zadovoljstvo u ovim teskim vremenima.
...A prijatelji ce se pre ili kasnije, u ovom ili onom zivotu sigurno ponovo sresti... |
 |
|
SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts
Posted - 05/10/2005 : 15:51:43
|
Na koji mail? Nikad se nismo privatno dopisivali na temu MV i tvog izdavastva, a ni na bilo koju temu u skorije vreme
Pomesao si nesto
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
|
SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts
Posted - 05/10/2005 : 16:02:43
|
Izvinjenje prihvaceno ali molim i ja tebe da mi ubuduce ne odgovaras uopsteno posto me malo freakuje da dobijem opsezan odgovor za stvari koje mi nisu ni na kraj pameti
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 16:03:26
|
quote: Originally posted by LeeMan
A po mojoj proceni jedan ovakav broj kao sto je ovaj 200, kao jubalrni bi se mogao prodati u A4 formatu po nekih 7-8 evra, a tiraz neka bude max. 1000 .... sto posto bi se prodao... naravno s tvrdim koricama i kvalitetnijim papirom.
Kolor, A4, HC, 96 strana, Bonelli, tiraž 1000 = 15 eura, manje-više.
U stvari, samo više.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!" |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Posted - 05/10/2005 : 16:06:29
|
quote: Originally posted by SANdMAN
Izvinjenje prihvaceno ali molim i ja tebe da mi ubuduce ne odgovaras uopsteno posto me malo freakuje da dobijem opsezan odgovor za stvari koje mi nisu ni na kraj pameti
/ Reason is always a kind of brute force /
OK.
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Posted - 05/10/2005 : 16:09:08
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by LeeMan
A po mojoj proceni jedan ovakav broj kao sto je ovaj 200, kao jubalrni bi se mogao prodati u A4 formatu po nekih 7-8 evra, a tiraz neka bude max. 1000 .... sto posto bi se prodao... naravno s tvrdim koricama i kvalitetnijim papirom.
Kolor, A4, HC, 96 strana, Bonelli, tiraž 1000 = 15 eura, manje-više.
U stvari, samo više.
-- "Si tous les generaux et amiraux du monde, quelles que soient le couleurs et les etoiles, avaient chacun un chat sur les genoux, hebin moi, je me sentirais vachement mieux, moi!"
I ja bi rekao vise.
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 05/10/2005 : 16:14:05
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Porter
1.To bi bilo dobro 2.Samo da se ne gubi naslovna
Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Moze se i za naslovnu nekako iskombinovati: Recimo 2 broja,prva naslovna ide preko cijele strane dok drugu stavis u umanjenom obliku u cosku i zeznes obe ali da bi se izvukao u samom stripu stavis originalnu naslovnicu u bojiispred svake epizode,ako ta 2 lista u boji kostaju,pa nek se i naplate,ali bi vrijedilo u svakom slucaju.
Porter |
Edited by - Porter on 05/10/2005 16:17:31 |
 |
|
Topic  |
|
|
|