Author |
Topic  |
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 01/10/2005 : 20:06:53
|
znak jednakosti je cinjenicno (a ne cak i ako) izmedu jednih i drugih u odnosu na novac - dakle, oko novca su svi i u svemu isti, svi žele zaraditi novac i to što je moguce više
cinjenica je i ovo što kažeš, pirati kradu autore sad do "podržavanja krade" si došao implicitno, no to nije cilj kupca - kupac prvenstveno želi zadovoljiti neku svoju potrebu, a onda, po mogucnosti, želi i proci što povoljnije (opet se radi o novcu). (Kod stripova je taj specifican slucaj da izdanje dode puno skuplje nego original, ali to ionako rijetko ko kupuje)
No, što se tice mene osobno, necu se puno zabrinuti za "autore". Ne bojim se da ce im sfaliti. Ionako ne doživljavam društvo i konvencionalni sistem vrijednosti kao apsolutan i nezamjenjiv. Sve je to jedna velika laž i SVI KRADU SVAKOG. Taj autor, samim tim što nešto prodaje (svoju umotvorinu), želi oteti nešto nekome drugome, želi doci u posjed njegove imovine tako što ce svoju imovinu zamijeniti za imovinu tog drugog i to tako da svoju imovinu cijeni više pa je mijenja za x puta tude imovine. Samo zato što je nešto "po zakonu" ne znaci i da je Vjecna Istina, Iskon, Apsolut, Bog.
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
 |
|
Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
|
oce
New Member

Fyro Macedonia
153 Posts
Member since 09/03/2004 |
Posted - 01/10/2005 : 20:38:58
|
Autor zeli otete nekome nesto?!Izvini stinky to je cista glupost.Mozes reci da autor zamenjuje svoju umotvorinu za novac ali on ne otima.Otimacina je kad bi uzeo novac na silu bez mogucnosti izbora od strane kupca.Kupac moze da odabere dali da zameni svoj novac za strip(ili bilo koj proizvod) ili ne.Gde je tu otimacina?! Meni se cini da jednostovno zelis da opravdas nesto sto znas da je nelegalno i da steti drugima tako sto relatiziviras zakone i konvecije drustva.Slazem se da sistem vrednosti nije nezamenlji,apsolutan i vecan ali znas sta on vazi SADA.Ta
grucho!pishtolot! |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 01/10/2005 : 21:22:06
|
oce, autori otimaju kradu, a konobari siluju po ulazima ja pišam na totem svijeta i znam da je volja snaga buducnost opravdavanja ovisit ce o dogmi, pa se tebi, kažem, krivo cini
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 01/10/2005 : 23:00:18
|
quote: Originally posted by stinky
oce, autori otimaju kradu, a konobari siluju po ulazima ja pišam na totem svijeta i znam da je volja snaga buducnost opravdavanja ovisit ce o dogmi, pa se tebi, kažem, krivo cini
ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Stinky,ja sam okorjeli pesimista ali ti burazere,ti si nešto posebno. Poslije ovog posta poželih se ubiti.    
Samo mrtav indijanac je dobar indijanac... |
 |
|
Pen Karker
New Member

Germany
150 Posts
Member since 30/09/2005 |
Posted - 01/10/2005 : 23:32:09
|
quote: Originally posted by oce Gde je tu otimacina?!
Otimacina je recimo kad Ferri precrta Tarzana za naslovnicu, potpise, a ti moras kupiti da bih vidio Tortelinijev probni crtez na scenario Plagijatinija. |
 |
|
Hit
Junior Member

Croatia
334 Posts
Member since 31/10/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 00:00:11
|
FAHRENHEIT
My shadows the only one that walks beside me My shallow hearts the only thing that's beating Sometimes I wish someone out there will find Till then I'll walk alone |
 |
|
Leka
New Member

Croatia
237 Posts
Member since 05/03/2005 |
Posted - 02/10/2005 : 00:15:52
|
quote: Originally posted by Pen Karker
quote: Originally posted by oce Gde je tu otimacina?!
Otimacina je recimo kad Ferri precrta Tarzana za naslovnicu, potpise, a ti moras kupiti da bih vidio Tortelinijev probni crtez na scenario Plagijatinija.
Pravo kažeš  |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8238 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 02/10/2005 : 10:45:33
|
je, kupio sam traper kerija, ocajan je, katastrofa....kriv sam, kako bi rekao kowalsky, bolje da sam tražio komandant marka s njim, zaveo me prvi broj koji je bio kako tako podnošljiv, bar se slova vidjela |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/10/2005 : 10:50:40
|
quote: Originally posted by Markos
stinky, ne seri.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
markos, kaj ti sad to znaci jel se oceš svadati ili što
ili hoceš da ti Zagortustra postavi dijagnozu
ovako, prvo cemo poopceno ljudi jednostavno ne mogu prihvatiti razlicitost onda iz toga slijedi, u manjoj ili vecoj mjeri, dezorijentacija u svijetu zbog toga su propisane dogme da bi ljudi mogli biti u interakciji sa okolinom /koja je po samoj svojoj prirodi razlicita, sve je razlicito od svega/ i kad dode netko /nadcovjek/ koji se ne drži slijepo dogmi, samom svojom pojavom stupa u konflikte sa ostalima (dogmaticarima)
i eto, zato ti shvacaš moje izjave atakom na sebe osobno, jer ne možeš podnijeti silinu Istine
drugim rijecima, ja kažem "autori otimaju kradu, a konobari siluju po ulazima", a ti to projiciraš na samog sebe i tražiš nacin da me eliminiraš, odstraniš, dezintegriraš, rastociš...iako u biti nije bilo izricitog napada na tebe
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16827 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16827 Posts
Posted - 02/10/2005 : 11:32:56
|
i kolekcije pirata su vrijedne ma ko šta mislio o tome ali istina je istina komplet dilana bez pirata je krnji komplet :-)))
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/10/2005 : 11:55:36
|
"komplet dilana bez pirata je krnji komplet :-)))"
apsolutna izjava! risbozg je genije i doktor, kirurški precizna opservacija i dijagnoza
markos je toliko opcinjen autorima da ne može doci do ovog - komplet dilana bez pirata je krnji komplet!
to dalje povlaci da krnji kompleti dolaze u rangu ispod kompletnih kompleta, te dalje povlaci itd.
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16827 Posts
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16827 Posts
Posted - 02/10/2005 : 12:00:31
|
kaj ima neke lude podzemne vode tam kod vas u toplicama kad tak filozofirate ili ???
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 02/10/2005 : 12:11:58
|
TO ne povlaci nista osim nezrelu logiku kucnog metafizicara slash poluamatera iz republike shangri la. Predzadnji post ti je ko da neko malo djete prepisuje iz knjige i upotrebljava rijeci koje ni sam ne zna. Tebi je strip od 65kn skup, to je tacno i meni je skup, isto tako je tacno da ti je strip od 16kn skup i svaki strip iznad 10 kuna. Naravno do tih 10 kuna si dosao s svojom logikom jer ti si razlicith od nas ostalih jer imas svoja mjerila, koja su po definiciji [tvojoj naravno] uvijek tacna. Ali nazalost razlicit si ko roto papir iz ZS u texu i zagoru. Najdrazi su mi pametnjakovici koji u zivotu nisu nista uradili osim filozofiranja o negacijama afirmacije s konotacijom durinih kucnih carolija.
"And now for something completely different... "
|
 |
|
LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts
Member since 04/10/2003 |
Posted - 02/10/2005 : 12:12:38
|
Evo ovako: Juche sam se vratio iz Italije, i naravno nisam mogao odoleti da ne kupim Dilana...Uzeo sam Specijal SUPER BOOK 35 - 4 PRICHE...130 strana... a cena, prava sitnica :0))) 4.50Eura...mislim o chemu prichamo, kad oni mogu legalno izdavati svoje specijale po toj ceni, zasto izdavacke kuce u CRO ne pocnu sa izdavanjem ovih izdanja, pa neka budu i 5Evra? Inache sam letos jos kupio ono piratsko izdanje od 190strana, 4priche...za 5Evra ochuvano za 4.5.. rekao sam prodavcu da Dilan ne vredi vishe od 5Evra...osim ako nije pozlacen :0)) i on se tu slozio, tako da kada budem popunjavao kolekciju pirata, nema sanse da dam vishe od 5Evra za njih.. ponovicu malo italijanski, pa ako ulicni prodavci nece meni prodati za 5, ja cu ga kupiti u Italiji za 4.50, i to jos original...
Volim i ja vas...! |
 |
|
LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts
Posted - 02/10/2005 : 12:13:33
|
Recite mi neshto vishe o izdanju Dilana "Tjeskoba" --- ono je valda bilo izdavano od strane Slobone Dalmacije...ima li ko to? Dajte malo vishe informaciju o ovom broju!
Volim i ja vas...! |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 02/10/2005 : 12:25:40
|
quote: Originally posted by LeeMan
Evo ovako: Juche sam se vratio iz Italije, i naravno nisam mogao odoleti da ne kupim Dilana...Uzeo sam Specijal SUPER BOOK 35 - 4 PRICHE...130 strana... a cena, prava sitnica :0))) 4.50Eura...mislim o chemu prichamo, kad oni mogu legalno izdavati svoje specijale po toj ceni, zasto izdavacke kuce u CRO ne pocnu sa izdavanjem ovih izdanja, pa neka budu i 5Evra? Inache sam letos jos kupio ono piratsko izdanje od 190strana, 4priche...za 5Evra ochuvano za 4.5.. rekao sam prodavcu da Dilan ne vredi vishe od 5Evra...osim ako nije pozlacen :0)) i on se tu slozio, tako da kada budem popunjavao kolekciju pirata, nema sanse da dam vishe od 5Evra za njih.. ponovicu malo italijanski, pa ako ulicni prodavci nece meni prodati za 5, ja cu ga kupiti u Italiji za 4.50, i to jos original...
Tacno, to i ja govorim ako ti je HC nabavi sebi it. strip , dobro nije na hrvatskom ali je jeftinije od HC a ono zasto izdavacke kuce ne izdaju it. stripove necu ni da komentarisem 
|
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/10/2005 : 12:26:29
|
seinfeld, ocito da ni ti ne možeš doci do "teorije krnjih kompleta" to što "ne razumiješ postove" je razumljivo i ne uzimam ti za grijeh upotrebljavam rijeci koje ce kod tebe (indirektno) izazvati psihokontrakcije - to je apodikticno
i naravno, još jednom pokazuješ da ti je humor posran, kako u seriji, tako i na forumu
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 02/10/2005 : 12:30:34
|
Hehehe bas mi je draga zadnja recenica, tako se to radi kad ne znas sta reci  .
Evo , stinky reci da li ima kakve logike u ovim smilies

Klikno sam random po smilies ali i ovo je lakse za shvatiti nego tvoji brako kockica postovi. Nadam se da sada vidis sta mislim kad citam tvoje postove. 
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 02/10/2005 : 12:32:47
|
quote: Originally posted by stinky
i naravno, još jednom pokazuješ da ti je humor posran, kako u seriji, tako i na forumu
Zelio bi da samo tebi i tebi iskljucivo naglasim da ja nisam onaj pravi seinfeld iz serije a usput bi zelio da dodam da nickovi s foruma zagor,ken parker,witchblade nisu pravi junaci iz stripa koji su se uclanili na ovaj forum  !
|
 |
|
LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 02/10/2005 : 12:40:59
|
ocu ti reci, i tvoja dijagnoza je - dogmaticar! nemoj se žestiti zbog takvih i takvih postova - oni su tu samo kao karakteristika. Nisu kanon!
Ne vjeruj svemu što procitaš i ne citaj sve cemu vjeruješ! Ta još je Zenon dokazao prividnost kretanja - Ahil nikad ne može prestici kornjacu!
A sada dame i gospodo, nastavljamo dalje u veselom tonu! Elvis je još uvijek u zgradi!!!
i porucuje sajnfeldu - tej it izi, decko. Sjeti se Kralja.
 |
|
Topic  |
|