forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 NOVI MM – Slucaj Majorana
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/01/2006 : 09:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Znaci, epizode koje su tek pred sam kraj ciklusa, za oko petnaestak epizoda. Ako idemo ovim tempom za nekih 5 godina cemo doci do njih. Jeez, možda cu vec dobrano proci 3 banke dok ne procitam kraj ciklusa.

Senka, možda se ne misli do kraja milenija nego do pocetka kraja svijeta koji je planiran milenijskim bugom. Tj. kad se svi datumi moraju promijeniti sa 12.12.1999. na 01.01.2000. Sjecam se da su tog datuma mnogi predvidali totalni kaos i pad sistema.

@stinky

Vidio si i sam da na kraju Majorama ili Exeter vele Martinu da ce sretati neke ljudi ili znakove ili simbole glede neceg važnog (ne sjecam se tocno kako je tekao razgovor). I vec u sljedecoj epizodi srece jednog od njih..

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/01/2006 : 11:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
193.L isola delle rose-(Otok ruža)MM Ludens 59
194.La terra trema
195.L albergo sulla scogliera
196.La citta dei cingue anelli
197.UFO 1896
198.Il paradiso non puo attendere
199.Operazione Genghis Khan
200.Lo spettro della luce
--------------------------------
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/01/2006 : 11:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by kico

193.L isola delle rose-(Otok ruža)MM Ludens 59
194.La terra trema
195.L albergo sulla scogliera
196.La citta dei cingue anelli
197.UFO 1896
198.Il paradiso non puo attendere
199.Operazione Genghis Khan
200.Lo spettro della luce

Kico dragi moj, ide Countdown i puno dalje...

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/01/2006 : 12:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
DeeCay dragi moj,znam ja da Countdown ide puno dalje,citam i ja ovaj topic,ali sam samo napisao epizode do broja 200.Jer u pravilu izdavanje bez kašnjenja bi izgledalo ovako...
193./3
194./5
195./7
196./9
197./11
198./1
199./3
200./5...2007!
a ljeto 2007.bi bilo idealno za specijalac u boji Marti Misterija.
Daleko je to sada od nas,ali ima nade....
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/01/2006 : 14:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
No ciklus i dalje ima 23 epizode bez obzira što si ispisao prvih 8 ...
Tebe je valjda 200-ta fascinirala pa si ispisao do nje. Odlicno!
No MM ti izlazi skoro svakih 3 mjeseca što je 4 puta na godinu (zadnji je izašao u 10. mjesecu prošle godine)

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/01/2006 : 14:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa da, ali nije receno da nece ubrzati hehe
sve ti je to u režimu deterministickog kaosa
male ulazne promjene dovode do ogromnih odstupanja, te nam se je nadati da ce sljedeci za mjesec dana

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/01/2006 : 14:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
a sad, ovo što prica prozirni, ciklus countdown da ne valja????!!!

pa meni lici na sasvim ok, gledajuci ovaj prvi nastavak, majorana

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7859 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 19/01/2006 : 19:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
procitao sam. odlicno, jedva cekan nastavak (za 4 miseca)

samoubojica: ne približavajte mi se, zapalit cu se!!!
prljavi Harry: ti se zapali, a mi cemo napraviti roštilj.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/01/2006 : 19:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

a sad, ovo što prica prozirni, ciklus countdown da ne valja????!!!

pa meni lici na sasvim ok, gledajuci ovaj prvi nastavak, majorana

O ukusima ne treba raspravljati. A o sudu posle cele jedne epizode o celom ciklusu, pa...

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 19/01/2006 : 19:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
jedna mala digresija na topic. cudi me kako niko (pa ni naš revnosni deecay) nije primjetio jednu bagnolijevu grešku u pretprošlom martiju ("šifrirana staza"), a radi se o tome da mac dermott (strana 63, prva vinjeta) objašnjava martiju neke detalje o dublinu spominje kako su tu živjeli kelti i gali, a povijesna je cinjenica da su gali (u enciklopedijama se mogu naci i drugi nazivi za gale - ghaul, gaul, jer rimljani su ih tako nazvali) jedno od keltskih plemena ili naroda, dakle ne može se nikako govoriti o keltima i galima kao dva razlicita naroda.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 19/01/2006 : 20:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka
O ukusima ne treba raspravljati. A o sudu posle cele jedne epizode o celom ciklusu, pa...

ma krivo si razumio. više se kao pitam da ti kažeš da ne valja ;)

a takoder, i da meni lici na sasvim ok
što ce biti kasnije ne znam. nadajmo se najboljem

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/01/2006 : 21:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

jedna mala digresija na topic. cudi me kako niko (pa ni naš revnosni deecay) nije primjetio jednu bagnolijevu grešku u pretprošlom martiju ("šifrirana staza"), a radi se o tome da mac dermott (strana 63, prva vinjeta) objašnjava martiju neke detalje o dublinu spominje kako su tu živjeli kelti i gali, a povijesna je cinjenica da su gali (u enciklopedijama se mogu naci i drugi nazivi za gale - ghaul, gaul, jer rimljani su ih tako nazvali) jedno od keltskih plemena ili naroda, dakle ne može se nikako govoriti o keltima i galima kao dva razlicita naroda.

Primetio sam ja Bas kao i glupost kada u Edinburgu Merkdermot kazuje da su Skotsku napadali svi, ukljucujuci Pikte i Skote!!! Ajde, Skoti zaista jesu dosli iz Irske te dali ime ovoj zemlji po njima, ali Pikti??? Starosedeoci Skotske?!? Sami sebe da napadaju?!?!

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/01/2006 : 01:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

No ciklus i dalje ima 23 epizode bez obzira što si ispisao prvih 8 ...
Tebe je valjda 200-ta fascinirala pa si ispisao do nje. Odlicno!
No MM ti izlazi skoro svakih 3 mjeseca što je 4 puta na godinu (zadnji je izašao u 10. mjesecu prošle godine)

Nema šta,primjetio si od prve.
Fascinacija i ide na racun broja 200.,sa obzirom da je broj sto preskocen!
A još i u boji....
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/01/2006 : 09:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Evo malo slicica iz 2001. Odiseje u svemiru... Da je Castelli ciklus poceo godinu dana kasnije pa da mu ciklus padne u 2001. godinu super bi mu se spojio onaj hommage Odiseji iz "Majorame". Ovako je uranio godinu dana.
Na slicicama vidio starog Exetera u krevetu, i onu sobu gdje odvode Majoramu i Martina. Primijetite i crni monolit usred sobe koji je inspirirao i NN #2 "Crni monolit" (a i vidimo ga u LMS MM #89 "Kamen mudrosti")

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/01/2006 : 09:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by I like girlz

Primetio sam ja Bas kao i glupost kada u Edinburgu Merkdermot kazuje da su Skotsku napadali svi, ukljucujuci Pikte i Skote!!! Ajde, Skoti zaista jesu dosli iz Irske te dali ime ovoj zemlji po njima, ali Pikti??? Starosedeoci Skotske?!? Sami sebe da napadaju?!?!

Pikti su više-manje bili divljaci koji su napadali i Rimske okupatore, a vjerojatno su se i širili u svoje vrijeme. Nije cijela Irska pripadala Pictima. Rimljani (Henry je talijan, ne?) su posebno zvali Kelte (kontinentalni Gali), a posebno Gali za otocne Gale. Znaci, možda je u pitanju samo pojednostavljeno nazivanje, a Irci su poznati po svome pretjerivanju (fairy tales & ostalo).
A epizodu proucavam bolje tek kad se bacam na recenziranje

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/01/2006 : 09:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

quote:

Na uBC-u ima epizoda koje su ocijenjene i sa 80%, znaci nije sve baš tako crno kako to senka želi prikazati. No o tom potom...

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/01/2006 : 10:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Koja crna Irska i Pikti? Edinburg je u Skotskoj, a ne Irskoj. Pikti su starosedeoci Skotske, dok su Skoti stigli iz Irske izmedju 367 i 500 godine posle Hrista. Dakle, imali smo dva naroda koja su naseljavala Skotsku u starim vremenima, a ne napadali svoju otadzbinu. Uostalom, evo sta Ser Valter Skot u svojoj knjizi Tales of a Grandfather veli:
These people of the northern parts of Scotland, whom the Romans had not been able to subdue, were not one nation, but divided into two, called the Scots and the Picts; they often fought against each other, but they always joined together against the Romans, and the Britons who had been subdued by them.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/01/2006 : 10:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

quote:

Na uBC-u ima epizoda koje su ocijenjene i sa 80%, znaci nije sve baš tako crno kako to senka želi prikazati. No o tom potom...

Aha, cele dve. I obe sam naveo da valjaju. Doduse ima i treca ocena preko 80%, to je za broj 200, ali on jednostavno ne spada u ciklus. A ostale? 20, 30, 40%...

No, kao sto rece, to su subjektivne ocene, videcete i sami (valjda) da li valjaju ili ne...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/01/2006 : 10:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

Koja crna Irska i Pikti? Edinburg je u Skotskoj, a ne Irskoj. Pikti su starosedeoci Skotske, dok su Skoti stigli iz Irske izmedju 367 i 500 godine posle Hrista. Dakle, imali smo dva naroda koja su naseljavala Skotsku u starim vremenima, a ne napadali svoju otadzbinu. Uostalom, evo sta Ser Valter Skot u svojoj knjizi Tales of a Grandfather veli:
These people of the northern parts of Scotland, whom the Romans had not been able to subdue, were not one nation, but divided into two, called the Scots and the Picts; they often fought against each other, but they always joined together against the Romans, and the Britons who had been subdued by them.

Sorry, mislio na Škotsku, a pisao Irska. Jutro je, a jucer sam baš gledao film o Ircima i "spirit folku" (Voyager 6. sezona, 15. epizoda) No mislio sam da Henry govori o više vremenskih razdoblja spojivši ih sve pojednostavljeno u jednom monologu. Ne sjecam se zapravo kako je tocno tekao razgovor u stripu.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8239 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/01/2006 : 10:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Monolog je tekao ovako:

Vidite li tvrdjavu Castle Rock? To je simbol Edimburga i Skotske... Zemlja koju su napadali SKOTI, PIKTI, Rimljani, Angli, Sasi... Manje-vise svi... A MI smo je morali braniti zubima i noktima.

Moje pitanje je: Koji MI? Ko je Mekdermot? I ko zivi u Skotskoj?
Bagnoli, Bagnoli...

I kod mene je jutro, skoro ce pola pet, a ja jos visim na kompu. Odo' ja na spavanje dok je jos kobajagi noc... Si ja tumorou, gajz;)

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/01/2006 : 10:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da ne bi mislili da se ne updejtaju stare recenzije novim sadržajima:
MM "Covjek zvan Mojsije"
http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=MM&StoryID=167

Planiram napraviti i update zanimljivosti na još nekim recenzijama drugih recenzenata pa se nadam da se necete ljutit.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000