Author |
Topic  |
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 15/01/2006 : 15:41:43
|
quote: Originally posted by Baboyo
Nevjerovatno ali istinito!
Jucer sam u Bosni na trafici kupio Dzivakin kamen!
Izgleda da smo napokon usli u Evropu!   
gdje??? |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/01/2006 : 15:49:12
|
Dzivakin kamen je los :(.
Sad po sjecanju do broja 200 dolaze dobre epizode, ali posle toga... Majke mi mile pogledajte na ubc. Mislim da do broja 220 nijedna epizoda nije ocjenjena iznad 50%.
Jack the Black. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8243 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 15/01/2006 : 20:13:53
|
quote: Originally posted by mike
Dzivakin kamen je los :(.
Sad po sjecanju do broja 200 dolaze dobre epizode, ali posle toga... Majke mi mile pogledajte na ubc. Mislim da do broja 220 nijedna epizoda nije ocjenjena iznad 50%.
Jack the Black.
Aha, cele dve. Grad pet prstenova i Operacija Dzingis Kan (drugi deo Marijine i Javine trilogije). I Hemptonov tron koji je 201. Posle toga - mrak
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
 |
|
Baboyo
New Member

Bosnia and Herzegovina
118 Posts
Member since 04/03/2004 |
Posted - 16/01/2006 : 08:31:22
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by Baboyo
Nevjerovatno ali istinito!
Jucer sam u Bosni na trafici kupio Dzivakin kamen!
Izgleda da smo napokon usli u Evropu!   
gdje???
U Travniku.    |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/01/2006 : 08:49:48
|
Procjenjivanje epizoda po uBC-ovim statistikama je loša praksa koju pokušavam izbjegavati. Ponekad se znamo razlikovati podosta u mišljenju o epizodama...
Wealth beyond measure, outlander... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 16/01/2006 : 08:55:46
|
quote: Originally posted by prozirna senka
quote: Originally posted by DeeCay
Da si informaticar, znao bi koliko je 0 važna, i da su informaticari stvarali kalendar, 2000. bi sigurno bila prva godina novog milenija. No Millenium bug se morao desiti 2000., i smak svijet takoder... No, ovo odbrojavanje je svakako simpaticna stvar!
Kasljuc! Ja bas diplomirah u skoli na Computer Networking-u, ali ajde... No, tacno je da informaticari nisu stvarali kalendar (hvala Bogu ) vec astronomi... Milenijumska buba i smak sveta? Uh, ovo je za Zagorelogtustru
"baš diplomirah" - misliš sad neki dan?
Nije samo za Zagorastera, vec se i mr. Mystere pozabavio time u nadolazecim epizodama... Pa koliki su najavljivali smak svijeta ko zna kakvim prorocanstvima (cak je i Nostradamus bio spomenut), a tek kakva li je zbrka trebala biti mill. bugom, no sve je glatko prošlo. Ipak su racunala pouzdanija neg su to mnogi mislili
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8243 Posts
Posted - 16/01/2006 : 10:05:47
|
Da, pre par nedelja.
Pozabavio se i stari dobri Marti sa krajem milenijuma, tacno. Videces i kako. Jednom...:-P
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 16/01/2006 : 10:33:06
|
Da, pre par nedelja.
O, pa to je velik dogadaj! Što se nisi pohvalio posebnim topicom? Samo se jednom diplomira (osim ako nisi munjen i radiš 2, 3 faxa paralelno). Koj si degree, Bachelor of what? science? ili Phd.? Nisi pošao Martinovim stopama, na MIT?
Pozabavio se i stari dobri Marti sa krajem milenijuma, tacno. Videces i kako. Jednom...:-P
Jeah, jednom, i to eventualno, recimo...
Edited by - DeeCay on 16/01/2006 10:35:25 |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 16/01/2006 : 15:17:19
|
što se tice novog MM desilo se nešto što dosada nije bila praksa niti sa jednim ludensovim izdanjem. naime, ovaj novi MM "jivakin kamen" je u bih došao samo par dana poslije izlaska u hrvatskoj. e sada bih volio da cujem nekog kompetentnog u sferi distribucije. dakle, kako to da jedan ludensov (strip agentov) strip (u ovom slucaju MM) kod nas izade svega par dana nakon premijere u hrvatskoj, a ostali kasne po dva mjeseca u prosjeku? svaka razumna logika nalaže da ako jedno izdanje može izaci s tako malo zakašnjenja, onda mogu i ostala. jel to nekom nije u interesu da redovnije izlaze i ostali stripovi? |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 16/01/2006 : 16:00:56
|
Tako i treba! Znaju distributeri što valja, što ne valja...
Girl-lover, naslov je Dživakin kamen, ne Jivakin. Ajde, zašto je pak sad Dživaka?
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8243 Posts
Posted - 16/01/2006 : 20:12:41
|
quote: O, pa to je velik dogadaj! Što se nisi pohvalio posebnim topicom? Samo se jednom diplomira (osim ako nisi munjen i radiš 2, 3 faxa paralelno). Koj si degree, Bachelor of what? science? ili Phd.? Nisi pošao Martinovim stopama, na MIT?
Degree je samo Associated, ali je bar neki. Bice jos ako Bog da... Nije MIT, to je nazalost u Bostonu , ali si me podsetio na mog profana kad sam mu predao moj rezime koji kaza da sam promasio skolu i poziv te da sam pre za MIT nego za Gibbs U Njujorku, nazalost, astronomije nema...
quote: Jeah, jednom, i to eventualno, recimo...
Dac d spirit! quote: Ajde, zašto je pak sad Dživaka?
Zato sto se tako izgovara. Vuk rules!  
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 16/01/2006 : 20:45:06
|
Tako i treba! Znaju distributeri što valja, što ne valja...
pa meni super za martija, ali hocu i DD i texa i ostale sa samo par dana zakašnjenja. 
[/quote][i] Girl-lover, naslov je Dživakin kamen, ne Jivakin. Ajde, zašto je pak sad Dživaka? [/quote]
pa valjda goran ima "tribute to vuk" dane.   |
Edited by - I like girlz on 16/01/2006 20:46:28 |
 |
|
Goran M.
Starting Member
81 Posts
Member since 07/01/2005 |
Posted - 17/01/2006 : 10:39:13
|
Tako i treba! Znaju distributeri što valja, što ne valja... Girl-lover, naslov je Dživakin kamen, ne Jivakin. Ajde, zašto je pak sad Dživaka?
Zato što je to indijsko ime koje se izvorno ne piše latinicom.
-- I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8243 Posts
Posted - 17/01/2006 : 15:50:07
|
Gorane, kad vec pomenu Indiju, jesi li ostavio u Ksanaduu onaj dijalog na Hindu jeziku izmedju zombija i onog Harisa u tajnoj bazi Drugde, ili si ga preveo?
Znam zasigurno da je prevod sa Hindu na Italijanski objavljen kasnije, cini mi se u regularnoj seriji u Tajanstvenoj posti, ili na ubc-ju, ko ce se setiti...
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Goran M.
Starting Member
81 Posts
Posted - 18/01/2006 : 01:10:45
|
Gorane, kad vec pomenu Indiju, jesi li ostavio u Ksanaduu onaj dijalog na Hindu jeziku izmedju zombija i onog Harisa u tajnoj bazi Drugde, ili si ga preveo?
U originalu je hindi pa...
-- I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all. |
 |
|
Goran M.
Starting Member
81 Posts
Posted - 18/01/2006 : 01:13:17
|
quote: Originally posted by mcn Odgovorio bih ti, ali sam se poccetkom godineo zakleo da u te rasprave nechu ulaziti.
No, no, ne znam što su ti skrivile crne rupe i peta dimenzija da više neceš o njima, ali valjda ti znaš.
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8243 Posts
Posted - 18/01/2006 : 06:53:24
|
quote: Originally posted by Goran M.
U originalu je hindi pa...
-- I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all.
Znam da jeste...
Nego, cisto kao zanimljivost, nevezano za topik, Kasteli se ispovedio: covek se kune u svoje najmilije da je na ideju o pokretanju Zone X dosao dok je PISKIO u jednom restoranu (bice u wc-u, ali ajde) u Varezeu! Inspiracija se pronalazi svuda
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 18/01/2006 : 13:56:48
|
baš sam procitao slucaj majorana i nije loše koji je sljedeci nastavak i za koliko brojeva? deecay, si provjerio?
inace, ste primjetili da utamnicenje majorane, njegova komunikacija sa tudincima i spašavanje pomocu one zrake podsjeca na hellingena iz epizode sa akronjanima :)
Tako je govorio Zagortustra. |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 18/01/2006 : 14:00:23
|
quote: Originally posted by stinky
inace, ste primjetili da utamnicenje majorane, njegova komunikacija sa tudincima i spašavanje pomocu one zrake podsjeca na hellingena iz epizode sa akronjanima :)
Tako je govorio Zagortustra.
Sve je to ista vanzemaljska kopilad.
 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 18/01/2006 : 14:26:12
|
quote: Originally posted by stinky
baš sam procitao slucaj majorana i nije loše koji je sljedeci nastavak i za koliko brojeva? deecay, si provjerio?
Kako misliš sljedeci nastavak? To je ciklus Countdown (iliti: Odbrojavanje) koji vodi do kraja svijeta koji traje još 22 epizode i više manje ce se sve povezivati...
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 18/01/2006 : 16:30:31
|
mislim, sljedeca epizoda koja se nastavlja na ovu
ili, hoceš reci da svaka sljedeca spada u taj ciklus? nisam citao dživakin kamen, jer uvijek cekam cjelovitu pricu dakle, kažeš da i džiaka ima veze s ovim?
ja sam mislio da ce se povremeno pojavljivati te epizode iz Countdowna, a ne u nizu
Tako je govorio Zagortustra. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8243 Posts
Posted - 18/01/2006 : 19:33:27
|
Nema. Odnosno ima u smislu da na kraju manje-vise svake epizode neko kaze broj koji predstavlja broj meseci preostalih do kraja 1999 (milenijuma?!?!) I to je ciklus...
Direktan nastavak Slucaja Majorana je MM 208/210 Cepelin i MM 210/211 Virus za kraj milenijuma. Od ostalih epizoda koje se manje ili vise nadovezuju treba istaci Ostrvo ruza (zbog naseg Nikole), Grad pet prstenova, Operacija Dzingis Kan (zbog Marije Osovjecki), Vukovi ratnici (zbog nordijske mitologije), Bilikenov povrtak i Satorova zagonetka. A o samom kvalitetu epizoda necu, videcete sami kad izadju...
 |
|
Topic  |
|