Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/10/2005 : 13:42:44
|
quote: Originally posted by DeeCay
I jel se planeta zove Altjeringa? A n Zemlju su došli samo kao istraživaci ili u potrazi za necim?
Ne, maštovito se zove Kundingas.
Što se tice dolaska na Zemlju, to ti je Bertta zakomplikovao u cetvtom Gigantu, a postoje indicije i da su vanzemaljci koji su izigravali Tuatha di Daanan u prvom gigantu takode Kundingasi - tako da na to pitanje ne bi mogao niko osim Castellija (ili eventualno Recagna i Berette) da ti odgovori.
-- "By Lenin's beard...!" |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 13/10/2005 : 15:33:14
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by prozirna senka
Ja:-P Ali to se ne racuna:)
Pa da, ljudi ce vec pomisliti da smo se dogovarali da pišemo recenzije koje cemo jedan drugom komentarisati. ;)
Nego, cemo da odradujemo Nedodiju?
And check yoor mail.
-- "By Lenin's beard...!"
Ocemo, nego sta Za vikend cu da naskrabam nesto, ako Bog da. Imas mail.
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
|
|
plavi
Junior Member
426 Posts
Member since 10/05/2002 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 22/11/2005 : 00:25:02
|
quote: Originally posted by Ned Mace
Ne mogu vjerovati da prica završava u 30 stranica iduceg broja . Mega-dugi, detaljni zaplet uz beskonacni ekspoze Chrisa Towera i onda kraj u 30 stranica iduceg broja, vec sam lagano razocaran... Toliko interesantnih stvari ovlaš dotaknuto i po svemu sudeci ostavljeno za neku drugu priliku, pa tko ce to docekati
i mene je to saznanje šokiralo, cijelu jednu epizodu napraviti kao jedan veliku uvod u pricu i onda epilog sastaviti u 30str iduceg broja. bezveze. a prica je, nakon dugo vremena, bila zaista obecavajuca.
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Posted - 22/11/2005 : 00:28:10
|
usput, na strani 81 martin govori chrisu o slici umiruceg vanzemaljca kojem pomažu ljudi iz "drugdje" koju mu je chris jednom prilikom pokazao...e u kojem je to broju bilo? |
|
|
Tomas Otto
Average Member
Slovenia
699 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 22/11/2005 : 01:21:17
|
quote: Originally posted by I like girlz
usput, na strani 81 martin govori chrisu o slici umiruceg vanzemaljca kojem pomažu ljudi iz "drugdje" koju mu je chris jednom prilikom pokazao...e u kojem je to broju bilo?
Dnevnik Specijalni broj 2 Ledeni grad
---------------------- I always keep a supply of liquor handy in case I see a snake - which I also keep handy. -- W.C. Fields
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 22/11/2005 : 09:11:28
|
Ne mogu vjerovati da prica završava u 30 stranica iduceg broja . Mega-dugi, detaljni zaplet uz beskonacni ekspoze Chrisa Towera i onda kraj u 30 stranica iduceg broja, vec sam lagano razocaran... Toliko interesantnih stvari ovlaš dotaknuto i po svemu sudeci ostavljeno za neku drugu priliku, pa tko ce to docekati
i mene je to saznanje šokiralo, cijelu jednu epizodu napraviti kao jedan veliku uvod u pricu i onda epilog sastaviti u 30str iduceg broja. bezveze. a prica je, nakon dugo vremena, bila zaista obecavajuca.
Ali, to je prakticno uvod od cijeli ciklus od desetak epizoda, ne možeš uvijek imati lagani start od 3,4 epizode. Bolje da ne donosimo pretjerane zakljucke prije nego vidimo ostatak...
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7859 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 22/11/2005 : 13:10:44
|
onakva prica traje još samo 30 stranicacudno.prica mi je dobra na pocetku,a citavu drugu polovicu stripa Chris prica pricice,što mi je ipak malo bilo dosadno.Martin mi je zanimljiv ali kad vidin onoliko teksta prode me volja za citati..i još nešto-sumnjam da ce nastavak izaci brzo,možda dode za dva mjeseca |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 22/11/2005 : 13:32:29
|
quote: Originally posted by mpavin
a citavu drugu polovicu stripa Chris prica pricice,što mi je ipak malo bilo dosadno.Martin mi je zanimljiv ali kad vidin onoliko teksta prode me volja za citati..
Meni je to baš zanimljivo, kad ljudi i nešto pricaju, a ne samo pucnjava i tako nešto... Nisi možda odabrao krivog junaka? Edukativni dijalozi i Martinovi monolozi su svojevrsni trademark MM-a., barem po meni
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 22/11/2005 : 13:40:58
|
Ali, to je prakticno uvod od cijeli ciklus od desetak epizoda, ne možeš uvijek imati lagani start od 3,4 epizode. Bolje da ne donosimo pretjerane zakljucke prije nego vidimo ostatak...
Wealth beyond measure, outlander...
Pa, ako je Slucaj Majorana mozda i ponajbolja epizoda ovog ciklusa, onda...
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Posted - 22/11/2005 : 14:17:43
|
quote: Originally posted by Tomas Otto
usput, na strani 81 martin govori chrisu o slici umiruceg vanzemaljca kojem pomažu ljudi iz "drugdje" koju mu je chris jednom prilikom pokazao...e u kojem je to broju bilo?
Dnevnik Specijalni broj 2 Ledeni grad
šteta što nemam taj specijalac...sve u svemu, hvala na informaciji. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Posted - 22/11/2005 : 14:22:30
|
slažem se, ali opet ova je prica (bez obzira što je uvod u jedan ciklus) imala toliki potencijal da se komotno mogla razviti na makar 2-3 kompletne epizode. za ostatak ciklusa cemo se dobrano nacekat, a plus nam naš najbolji MM-ovac na forumu, prozirna senka, ne donosi baš previše optimisicne najave za buduce epizode. ali eto vidjet cemo. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/01/2006 : 09:14:27
|
Nije valjda da su se sad svi lektori i prevoditelji svijeta udružili – Dživaka, Candra, Šakti, Džainizam, Šiva, Šankar. Poceli smo pisati kako citamo... (barem ste mi mogli ostaviti Jivaku)
Ova epizoda zaista je samo uvod, zapravo prolog u kojoj je bilo najavljeno, koliko?!, 22 sljedece epizode do kraja ciklusa. Agharti, oni entiteti/duše skloni apatiji, andeli, Shogothi. Spominje se neka epizoda iz 1993. godine, a iz te godine su u RH objavljene samo 2 jednodijelne epizode (od 12), a pripadaju talijanskom ciklusu. Dakle senka, koja je u pitanju epizoda?
Potvrdila mi se i sumnja za onu sobu, to je uistinu iz 2001. Odiseje u svemiru. Uglavnom, ocekivao sam puno više od ove epizode, a i do kraja ciklusa (22 epizode) cemo se nacekati dugi niz godina, procjenjujem 5 godina minimalno... Ono pred kraj je Shamballa ili Agharti ili Nathanova Metropola?
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/01/2006 : 09:17:14
|
quote: Originally posted by Djole Prvo pojavljivanje u MM Gigantu #1, nadalje se u jednom od specijalaca objašnjava kako to da živi vec 100 godina, i ima ga još ponegde.
Ovo bi mi možda bilo jasno da u gigantu prvom nije bilo razjašnjeno što radi Maxwell u Bariju 1995. godine... Ne baš kao momak koji živi 100 godina nego nešto drugo.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 13/01/2006 : 09:30:13
|
Poziva se na bis "Dzasperov povratak".
http://www.ubcfumetti.com/mm/191.htm ;-)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
Edited by - prozirna senka on 13/01/2006 09:34:22 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/01/2006 : 09:39:45
|
he, he, vidiš ja sam takoder mogao prvo skoknuti na ubc Sad mi je jasno, organizacija koja ocekuje dolazak Antikrista, smak svijeta, novo tisucljece/milenij, sve su to pripreme za veliki krah koje ce predvidam za 22 epizode Martin neutralizirati...
Ona druga što pocinje epizoda licim i na pricu Walta Disneya, pomalo kao bajka iz 1001. noci. Nisam prepoznao Montanarija u crtežu, što on radi, tuš ili olovka?
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 13/01/2006 : 09:57:59
|
Pa ja jos nisam cuo niti za jedan milenijum koji pocinje sa nulom. Nista sa nulom ne pocinje, sa njome se, valjda, zavrsava. Ali to je samo jedna u nizu budalastina vezanih za ovo "Odbrojavanje".
Bice da je Montanari radio olovku a Piccoli tus. Nisam siguran. Kako ne prepozna Montanarija??? Previse crne vinjete, previse senki?;-)
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/01/2006 : 12:23:42
|
Da si informaticar, znao bi koliko je 0 važna, i da su informaticari stvarali kalendar, 2000. bi sigurno bila prva godina novog milenija. No Millenium bug se morao desiti 2000., i smak svijet takoder... No, ovo odbrojavanje je svakako simpaticna stvar!
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 13/01/2006 : 13:06:27
|
Pa, možda te završetak "Slucaja Majorane" ostavi malo onak' u pitanju "I to je to?", ali pošto sam nakon citanja pretpostavio (poznavajuci Castellia) da bi to zacijelo mogao biti samo pocetak opet neke "sage", meni ova epizoda i nije tako loša. It's OK!
in the evidence of its brilliance |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Posted - 13/01/2006 : 14:51:05
|
Nije valjda da su se sad svi lektori i prevoditelji svijeta udružili – Dživaka, Candra, Šakti, Džainizam, Šiva, Šankar. Poceli smo pisati kako citamo... (barem ste mi mogli ostaviti Jivaku)
pa jel to u novom MM zaista tako pišu sva ta imena? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/01/2006 : 15:34:11
|
Senzacionalno! Martin i Orloff nisu jedini koji imaju Trece oko, korejac Tathgahata:
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 13/01/2006 : 18:35:14
|
Da si informaticar, znao bi koliko je 0 važna, i da su informaticari stvarali kalendar, 2000. bi sigurno bila prva godina novog milenija. No Millenium bug se morao desiti 2000., i smak svijet takoder... No, ovo odbrojavanje je svakako simpaticna stvar!
Kasljuc! Ja bas diplomirah u skoli na Computer Networking-u, ali ajde... No, tacno je da informaticari nisu stvarali kalendar (hvala Bogu) vec astronomi... Milenijumska buba i smak sveta? Uh, ovo je za Zagorelogtustru
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 14/01/2006 : 15:15:47
|
"...izgleda kao Eta Beta s Eta Bete,Mikijev prijatelj...iz njega izvlaci sve što mu treba..." mm 58 stranica 87/2 Sjeca li se tko legendarnog prijatelja Mikija Mausa?
|
|
|
Baboyo
New Member
Bosnia and Herzegovina
118 Posts
Member since 04/03/2004 |
|
Topic |
|