Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/01/2006 : 09:21:04
|
Znaci, epizode koje su tek pred sam kraj ciklusa, za oko petnaestak epizoda. Ako idemo ovim tempom za nekih 5 godina cemo doci do njih. Jeez, možda cu vec dobrano proci 3 banke dok ne procitam kraj ciklusa.
Senka, možda se ne misli do kraja milenija nego do pocetka kraja svijeta koji je planiran milenijskim bugom. Tj. kad se svi datumi moraju promijeniti sa 12.12.1999. na 01.01.2000. Sjecam se da su tog datuma mnogi predvidali totalni kaos i pad sistema.
@stinky
Vidio si i sam da na kraju Majorama ili Exeter vele Martinu da ce sretati neke ljudi ili znakove ili simbole glede neceg važnog (ne sjecam se tocno kako je tekao razgovor). I vec u sljedecoj epizodi srece jednog od njih..
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 19/01/2006 : 11:14:22
|
193.L isola delle rose-(Otok ruža)MM Ludens 59 194.La terra trema 195.L albergo sulla scogliera 196.La citta dei cingue anelli 197.UFO 1896 198.Il paradiso non puo attendere 199.Operazione Genghis Khan 200.Lo spettro della luce --------------------------------
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 19/01/2006 : 11:55:07
|
quote: Originally posted by kico
193.L isola delle rose-(Otok ruža)MM Ludens 59 194.La terra trema 195.L albergo sulla scogliera 196.La citta dei cingue anelli 197.UFO 1896 198.Il paradiso non puo attendere 199.Operazione Genghis Khan 200.Lo spettro della luce
Kico dragi moj, ide Countdown i puno dalje...
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 19/01/2006 : 12:58:53
|
DeeCay dragi moj,znam ja da Countdown ide puno dalje,citam i ja ovaj topic,ali sam samo napisao epizode do broja 200.Jer u pravilu izdavanje bez kašnjenja bi izgledalo ovako... 193./3 194./5 195./7 196./9 197./11 198./1 199./3 200./5...2007! a ljeto 2007.bi bilo idealno za specijalac u boji Marti Misterija. Daleko je to sada od nas,ali ima nade....
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 19/01/2006 : 14:09:30
|
No ciklus i dalje ima 23 epizode bez obzira što si ispisao prvih 8 ... Tebe je valjda 200-ta fascinirala pa si ispisao do nje. Odlicno! No MM ti izlazi skoro svakih 3 mjeseca što je 4 puta na godinu (zadnji je izašao u 10. mjesecu prošle godine)
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 19/01/2006 : 14:13:23
|
pa da, ali nije receno da nece ubrzati hehe sve ti je to u režimu deterministickog kaosa male ulazne promjene dovode do ogromnih odstupanja, te nam se je nadati da ce sljedeci za mjesec dana
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 19/01/2006 : 14:16:13
|
a sad, ovo što prica prozirni, ciklus countdown da ne valja????!!!
pa meni lici na sasvim ok, gledajuci ovaj prvi nastavak, majorana
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7859 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 19/01/2006 : 19:44:15
|
procitao sam. odlicno, jedva cekan nastavak (za 4 miseca)
samoubojica: ne približavajte mi se, zapalit cu se!!! prljavi Harry: ti se zapali, a mi cemo napraviti roštilj.
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 19/01/2006 : 19:50:59
|
quote: Originally posted by stinky
a sad, ovo što prica prozirni, ciklus countdown da ne valja????!!!
pa meni lici na sasvim ok, gledajuci ovaj prvi nastavak, majorana
Tako je govorio Zagortustra.
O ukusima ne treba raspravljati. A o sudu posle cele jedne epizode o celom ciklusu, pa...
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 19/01/2006 : 19:57:46
|
jedna mala digresija na topic. cudi me kako niko (pa ni naš revnosni deecay) nije primjetio jednu bagnolijevu grešku u pretprošlom martiju ("šifrirana staza"), a radi se o tome da mac dermott (strana 63, prva vinjeta) objašnjava martiju neke detalje o dublinu spominje kako su tu živjeli kelti i gali, a povijesna je cinjenica da su gali (u enciklopedijama se mogu naci i drugi nazivi za gale - ghaul, gaul, jer rimljani su ih tako nazvali) jedno od keltskih plemena ili naroda, dakle ne može se nikako govoriti o keltima i galima kao dva razlicita naroda. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 19/01/2006 : 20:30:03
|
quote: Originally posted by prozirna senka O ukusima ne treba raspravljati. A o sudu posle cele jedne epizode o celom ciklusu, pa...
ma krivo si razumio. više se kao pitam da ti kažeš da ne valja ;)
a takoder, i da meni lici na sasvim ok što ce biti kasnije ne znam. nadajmo se najboljem
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 19/01/2006 : 21:02:38
|
quote: Originally posted by I like girlz
jedna mala digresija na topic. cudi me kako niko (pa ni naš revnosni deecay) nije primjetio jednu bagnolijevu grešku u pretprošlom martiju ("šifrirana staza"), a radi se o tome da mac dermott (strana 63, prva vinjeta) objašnjava martiju neke detalje o dublinu spominje kako su tu živjeli kelti i gali, a povijesna je cinjenica da su gali (u enciklopedijama se mogu naci i drugi nazivi za gale - ghaul, gaul, jer rimljani su ih tako nazvali) jedno od keltskih plemena ili naroda, dakle ne može se nikako govoriti o keltima i galima kao dva razlicita naroda.
Primetio sam ja Bas kao i glupost kada u Edinburgu Merkdermot kazuje da su Skotsku napadali svi, ukljucujuci Pikte i Skote!!! Ajde, Skoti zaista jesu dosli iz Irske te dali ime ovoj zemlji po njima, ali Pikti??? Starosedeoci Skotske?!? Sami sebe da napadaju?!?!
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 20/01/2006 : 01:13:52
|
quote: Originally posted by DeeCay
No ciklus i dalje ima 23 epizode bez obzira što si ispisao prvih 8 ... Tebe je valjda 200-ta fascinirala pa si ispisao do nje. Odlicno! No MM ti izlazi skoro svakih 3 mjeseca što je 4 puta na godinu (zadnji je izašao u 10. mjesecu prošle godine)
Wealth beyond measure, outlander...
Nema šta,primjetio si od prve. Fascinacija i ide na racun broja 200.,sa obzirom da je broj sto preskocen! A još i u boji.... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 20/01/2006 : 09:19:11
|
Evo malo slicica iz 2001. Odiseje u svemiru... Da je Castelli ciklus poceo godinu dana kasnije pa da mu ciklus padne u 2001. godinu super bi mu se spojio onaj hommage Odiseji iz "Majorame". Ovako je uranio godinu dana. Na slicicama vidio starog Exetera u krevetu, i onu sobu gdje odvode Majoramu i Martina. Primijetite i crni monolit usred sobe koji je inspirirao i NN #2 "Crni monolit" (a i vidimo ga u LMS MM #89 "Kamen mudrosti")
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 20/01/2006 : 09:43:25
|
quote: Originally posted by prozirna senka
quote: Originally posted by I like girlz
jedna mala digresija na topic. cudi me kako niko (pa ni naš revnosni deecay) nije primjetio jednu bagnolijevu grešku u pretprošlom martiju ("šifrirana staza"), a radi se o tome da mac dermott (strana 63, prva vinjeta) objašnjava martiju neke detalje o dublinu spominje kako su tu živjeli kelti i gali, a povijesna je cinjenica da su gali (u enciklopedijama se mogu naci i drugi nazivi za gale - ghaul, gaul, jer rimljani su ih tako nazvali) jedno od keltskih plemena ili naroda, dakle ne može se nikako govoriti o keltima i galima kao dva razlicita naroda.
Primetio sam ja Bas kao i glupost kada u Edinburgu Merkdermot kazuje da su Skotsku napadali svi, ukljucujuci Pikte i Skote!!! Ajde, Skoti zaista jesu dosli iz Irske te dali ime ovoj zemlji po njima, ali Pikti??? Starosedeoci Skotske?!? Sami sebe da napadaju?!?!
Pikti su više-manje bili divljaci koji su napadali i Rimske okupatore, a vjerojatno su se i širili u svoje vrijeme. Nije cijela Irska pripadala Pictima. Rimljani (Henry je talijan, ne?) su posebno zvali Kelte (kontinentalni Gali), a posebno Gali za otocne Gale. Znaci, možda je u pitanju samo pojednostavljeno nazivanje, a Irci su poznati po svome pretjerivanju (fairy tales & ostalo). A epizodu proucavam bolje tek kad se bacam na recenziranje
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 20/01/2006 : 09:49:15
|
quote: Originally posted by prozirna senka O ukusima ne treba raspravljati. A o sudu posle cele jedne epizode o celom ciklusu, pa...
ma krivo si razumio. više se kao pitam da ti kažeš da ne valja ;) a takoder, i da meni lici na sasvim ok što ce biti kasnije ne znam. nadajmo se najboljem
Na uBC-u ima epizoda koje su ocijenjene i sa 80%, znaci nije sve baš tako crno kako to senka želi prikazati. No o tom potom...
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 20/01/2006 : 10:04:03
|
Koja crna Irska i Pikti? Edinburg je u Skotskoj, a ne Irskoj. Pikti su starosedeoci Skotske, dok su Skoti stigli iz Irske izmedju 367 i 500 godine posle Hrista. Dakle, imali smo dva naroda koja su naseljavala Skotsku u starim vremenima, a ne napadali svoju otadzbinu. Uostalom, evo sta Ser Valter Skot u svojoj knjizi Tales of a Grandfather veli: These people of the northern parts of Scotland, whom the Romans had not been able to subdue, were not one nation, but divided into two, called the Scots and the Picts; they often fought against each other, but they always joined together against the Romans, and the Britons who had been subdued by them.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 20/01/2006 : 10:09:24
|
quote: Originally posted by DeeCay
ma krivo si razumio. više se kao pitam da ti kažeš da ne valja ;) a takoder, i da meni lici na sasvim ok što ce biti kasnije ne znam. nadajmo se najboljem
Na uBC-u ima epizoda koje su ocijenjene i sa 80%, znaci nije sve baš tako crno kako to senka želi prikazati. No o tom potom...
Wealth beyond measure, outlander...
Aha, cele dve. I obe sam naveo da valjaju. Doduse ima i treca ocena preko 80%, to je za broj 200, ali on jednostavno ne spada u ciklus. A ostale? 20, 30, 40%...
No, kao sto rece, to su subjektivne ocene, videcete i sami (valjda) da li valjaju ili ne...
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 20/01/2006 : 10:11:25
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Koja crna Irska i Pikti? Edinburg je u Skotskoj, a ne Irskoj. Pikti su starosedeoci Skotske, dok su Skoti stigli iz Irske izmedju 367 i 500 godine posle Hrista. Dakle, imali smo dva naroda koja su naseljavala Skotsku u starim vremenima, a ne napadali svoju otadzbinu. Uostalom, evo sta Ser Valter Skot u svojoj knjizi Tales of a Grandfather veli: These people of the northern parts of Scotland, whom the Romans had not been able to subdue, were not one nation, but divided into two, called the Scots and the Picts; they often fought against each other, but they always joined together against the Romans, and the Britons who had been subdued by them.
Sorry, mislio na Škotsku, a pisao Irska. Jutro je, a jucer sam baš gledao film o Ircima i "spirit folku" (Voyager 6. sezona, 15. epizoda) No mislio sam da Henry govori o više vremenskih razdoblja spojivši ih sve pojednostavljeno u jednom monologu. Ne sjecam se zapravo kako je tocno tekao razgovor u stripu.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8239 Posts
Posted - 20/01/2006 : 10:17:22
|
Monolog je tekao ovako:
Vidite li tvrdjavu Castle Rock? To je simbol Edimburga i Skotske... Zemlja koju su napadali SKOTI, PIKTI, Rimljani, Angli, Sasi... Manje-vise svi... A MI smo je morali braniti zubima i noktima.
Moje pitanje je: Koji MI? Ko je Mekdermot? I ko zivi u Skotskoj? Bagnoli, Bagnoli...
I kod mene je jutro, skoro ce pola pet, a ja jos visim na kompu. Odo' ja na spavanje dok je jos kobajagi noc... Si ja tumorou, gajz;)
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
Topic |
|