forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Link kojeg Markos izriccito ne smije slijediti!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 14:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by jetset

o cemu se ovdje prenemaže?nitko ne voli baš srbijanscinu u stripovima to je jasno, samo me zanima tko kupuje i cita sve te silne kolicine lms,zs,stripoteka itd razasute po zagrebackim striparnicama,aukcijama itd kad nitko ne razumije to procitati?da vam sad netko donese prijevod bilo kojeg stripa napisanog po najnovijem hrvatskom pravopisu mislim da bi bilo ovdje poprilicno zabezeknutih citaoca...rekli bi da je to kineski.

živio sc,dolje hc

grijesis , i to jako puno
rekli bi da je japanski , jer hrvatski jezik je slicniji japanskom , a srp/b/ski kineskom
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 14:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by veber

koliko od Vas je završilo filozofski fakultet pa da ste kompetentni da pricate o jeziku i

i pismenosti?Ili politologiju i novinarstvo?

Sorry, ali smijesno je da netko tko napise ovakav post prigovara drugima o pismenosti.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

smjesno je da mi u hrvatskoj imamo desetak pravopisa i ne zna se koji je sluzbeni , pa prema tome smjesno je sto ti prigovaras nekom tko zeli prigovarati
al najvaznije je to da nije toliko vazno kako ce tko na ovom forumu pricati ili pisati , razumijemo se valjda , vazno je da bi prevoditelji trebali raditi svoj posao kako bog zapovjeda , a ne da trpaju pare u dzep i zbrda zdola obave sto moraju obaviti , ponasaju se kao fuseri , zar smo mi drzava fusera
nedavno je HTV obratio paznju na nepismenost nasih prevoditelja , na zalost ne samo kod stripova vec i knjiga , to je porazni podatak , mene nitko ne sili kako cu pricati i pisati , za to nisam placen , ali bogme prevoditelj je za to placen , a ne radi svoj posao dobro
vecina njih
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 14:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by jurica

eto veberu, na primjer tom1979 je zavrsio Filozofski fakultet. tocnije, ako se ne varam, kroatistiku i komparativnu knjizevnost. zadovoljava li on tvoje visoke kriterije kompetetivnosti, ili moramo cekati da doktorira (ili ces morati prvo magistrirati, tom? kako li to sad ide poslije 'bolonjizacije')?

moze imati i 700 magisterija , al ne znaci da je zbog toga inteligentan , to nista ne govori
eto mi imamo prevoditelje pa ne rade svoj posao , uostalom tko u naso drzavi radi nesto kako treba , to je druga prica o kojo ti pricas

veber je sigurno mislio na nesto drugu

ako je covjek inteligentan nece se preseravati , mada ima i takvih , i bas bi inteligentnog tomi 1979 bili briga da li mi znamo ili ne znamo ili bi nas bilo briga da li on je ili nije zavrsio to sto je , ne mora se govoriti , to se dokazuje djelima a ne titulama
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 14:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by mifugo

quote:

koliko od Vas je završilo filozofski fakultet pa da ste kompetentni da pricate o jeziku i

i pismenosti?

i ja medu ostaliman... i to kroatistiku/lingvistiku kuš bolje

oko , znaci kad ti se obracamo , obracamo ti se s visosti , naklonimo i oglancamo cipele , al ja sam upravo razvozio djubre po njivi , pa sam malo prljav , da li ce to biti problem , vasa visosti
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 03/11/2005 : 14:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
Zamolio bih svatove da ustanu, hoce žene KITE (umjesto hoce žene da kite")"...

valjda zamolio bih svatove ustanu :) ,kada vec nema da

nemoj me zajebavati da je ovo istina. Više mi slici na nekakav vic, ali je stvarno dobro. Nasmijao sam se iz dubine duše, a onda još i zadnja dva posta, koja su me takoder ostavila bez daha :)

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 03/11/2005 : 15:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Gospode! 10 strana je potroseno u ub(j)edjivanju da su srpski i hrvatski (ling. srpskohrvatski) toliko udaljeni jedan od drugoga da jadna d(j)ecica sa obe strane Drine ne razum(ij)eju jedne druge, u(s)prkos cinjenici da je manje od 5% r(ij)eci su razlicite, a i one su u manjoj ili vecoj m(j)eri bile korisc/tene u oba jezika svojevremeno/dobno.

[cinizam]Ocito/gledno je da je zbog <5% razlike, hrvatskoj djecici blizi engleski/njemacki/stobilo, sa kojema valjda imaju manje razlika nego sa srpskim (4%, maybe?), a srpskoj deci ruski/francuski/stagod...[/cinizam]

Svasta.

No, drugo je pitanje nacionalnog ponosa. I ja sam imao problema da se naviknem na Dalmacijinog Martina Mysterea, trebalo mi je vr(ij)eme da to progutam, tako da razum(ij)em hrvatske kritike na ZS/LMS/BP/SC i ina izdanja, ali, pobogu, da kazem da mi je engleski razumljiviji od hrvatskog u(s)prkos cinjenici da zivim skoro 3 godine ovd(j)e je DEBILNO!

Ali, s obzirom da sam demokrata po prirodi (ne Djindjicev, pu, pu;)), ostavljam pravo da se svako odredi. Biti debil, il' ne biti, pitanje je sad...

Why don't you write books people can read?
(Nora Joyce)
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 03/11/2005 : 15:19:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by jurica

eto veberu, na primjer tom1979 je zavrsio Filozofski fakultet. tocnije, ako se ne varam, kroatistiku i komparativnu knjizevnost. zadovoljava li on tvoje visoke kriterije kompetetivnosti, ili moramo cekati da doktorira (ili ces morati prvo magistrirati, tom? kako li to sad ide poslije 'bolonjizacije')?

moze imati i 700 magisterija , al ne znaci da je zbog toga inteligentan , to nista ne govori
eto mi imamo prevoditelje pa ne rade svoj posao , uostalom tko u naso drzavi radi nesto kako treba , to je druga prica o kojo ti pricas

ako je covjek inteligentan nece se preseravati , mada ima i takvih , i bas bi inteligentnog tomi 1979 bili briga da li mi znamo ili ne znamo ili bi nas bilo briga da li on je ili nije zavrsio to sto je , ne mora se govoriti , to se dokazuje djelima a ne titulama

ti to naravno citiras bez da si procitao prethodnih desetak stranica, naime, VEBER je povukao pitanje formalnog obrazovanja. nitko drugi nije bio toliko isfrustriran nedostatkom istog da bi se za to hvatao.

a sto se tice 'inteligencije', vjeruj mi da je to jos jadniji argument, s obzirom da najinteligentnija osoba na svijetu nije ni znanstvenik, ni jezikoslovac, ni umjetnik nego bijedni luzer koji negdje u Americi radi kao izbacivac.

iz tvojeg posta, opet, lako je zakljuciti da si na oba polja deficitaran.
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 15:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
quote:
Originally posted by mcn
Srpske novine dolaze na par kiosaka, i to ne Tisak nego Distri, dakle manja mrezza. I gdje che dijete dochi u susret sa srpskim jezikom? U emisiji o manjinama na TV (Spektar?), od Milorada Pupavca koji govori hrvatski ccische od Hrvata? U ccasopisu za djecu srpske nacionalnosti (hajde, tko zna kako se zove?...:)). U udzzbeniku povijesti gdje se eventualno spominje agresija i nissta drugo? U ratnim filmovima?

da

opet usamljeno da

pa necu da buduce generacije moga naroda znaju sandmana samo na ekavici ko sto globinjo i ostali znaju za LMS i ZS. srpski stripovi VISE nemaju sto racunat na masovnu prodaju u hrvatskoj. ocu ga na hrvatskom. isto ko i MVa! knjigu ili neki titl filma!
*ebe mi se kolke su razlike izmedju hrv i srpskog. kad vidim da se valjaju postotci dodje mi muka! pa recite to brate momku sa PTSPeom iz rova sto ovdi pisete (hrvatu ili srbinu)!

ako netko oce, a zanimaju ga srbi, neka posjeti turisticki tu zemlju.
ili moze otic na internet
ili u knjiznicu - bog za da tamo ima knjiga na ekavici (ne nisu se sve pobacale, kao sto ja nisam popalio svoje stripove na ekacici a pritom mahao hrvatskim barjakom iznad vatre - kako se danas zamisljaju nacionalisti)

rat je bio. iza nas je. ne zaboravimo - nismo vise jedan narod (jerbo nismo nikad ni bili), zemlje su se podjelile, raspale su se i obitelji - i zeljeli vi to priznat ili ne, raspalo se i to sveto zajednicko nam strip trziste

volim strip. kupujem strip i to na vise jezika.
iz srbije konkretno pratim izdanja SKC i marketprinta. imam vise njihovih stvari. kupujem nepobedive (cak sam uzea broj 2 sa crno bilom naslovnom - i to iskljucivo radi potpore projektu i sto mi je drago da covik izdaje stripove)
to su mali nezavisni projekti koji dizu kulturu stripa u srba i na tome kapa dolje

beli put je uzeo prava za masu velik dio kolaca
toliko velik da se s pravom postavlja pitanje di ce se sa svim tim stripovima
natrag na pocetak
stripovima na ekavici, izmedju ostalog i za nove generacije klinca sto dolaze u hrvatskoj

ne prihvacam ideju 'zajednickog' trzista

recite iskreno sto mislite, nema mi sad smisla citat samo replike do zakljucavanja topica
Go to Top of Page

Blek Stena
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1344 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 03/11/2005 : 15:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Blek Stena's Homepage  Send Blek Stena a Private Message
quote:
Originally posted by darth-vader

quote:
Zamolio bih svatove da ustanu, hoce žene KITE (umjesto hoce žene da kite")"...

valjda zamolio bih svatove ustanu :) ,kada vec nema da

nemoj me zajebavati da je ovo istina. Više mi slici na nekakav vic, ali je stvarno dobro. Nasmijao sam se iz dubine duše, a onda još i zadnja dva posta, koja su me takoder ostavila bez daha :)

if you only knew the power of the dark side

U pravu si

Ja nisam svjedok, cuo sam ovo od drugara, prepricava se (ono za šlic sam ja dodao, a da su tražile kite, jesu). Imam prijatelja i prijateljica iz tog kraja koji stvarno tako pricaju, totalno smiješno i nepravilno zvuci...

http://ekstragedza.tk http://larmadzije.tk
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 03/11/2005 : 15:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by mifugo

quote:

i pismenosti?

i ja medu ostaliman... i to kroatistiku/lingvistiku kuš bolje

oko , znaci kad ti se obracamo , obracamo ti se s visosti , naklonimo i oglancamo cipele , al ja sam upravo razvozio djubre po njivi , pa sam malo prljav , da li ce to biti problem , vasa visosti

oprostite, gospodine, ali ovo je bija odgovor na necije pitanje - jel tu iko završio filozofski? valjda je mislija da niko nema veze s tim, ali se malo zajeba... i sad sam ja umišljen zato što odgovorih na jednostavno pitanje? mene osobno boli kurac jel ko šta završija i ne mislin da je to baš neka velika stvar... ali mi se cini da ti imaš nekih kompleksa...

Edited by - mifugo on 03/11/2005 15:28:23
Go to Top of Page

tom1979
Junior Member

Croatia
348 Posts

Member since 04/02/2005

Posted - 03/11/2005 : 15:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tom1979 a Private Message
quote:

? Ja nisam razumio skoro ništa od ovog teksta. Mogao bi se malo koncentrirati kad pišeš, covjece.
Go to Top of Page

tom1979
Junior Member

Croatia
348 Posts

Member since 04/02/2005

Posted - 03/11/2005 : 15:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tom1979 a Private Message
Da se vratim buri, pardon vjetru, dakle predlažem da se vjetar prevede sa bura, ili, još bolje, burin. A može i jugo, to bi odgovaralo svima:-)
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 03/11/2005 : 15:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:

vazno je da bi prevoditelji trebali raditi svoj posao kako bog zapovjeda , a ne da trpaju pare u dzep i zbrda zdola obave sto moraju obaviti , ponasaju se kao fuseri , zar smo mi drzava fusera
nedavno je HTV obratio paznju na nepismenost nasih prevoditelja , na zalost ne samo kod stripova vec i knjiga , to je porazni podatak , mene nitko ne sili kako cu pricati i pisati , za to nisam placen , ali bogme prevoditelj je za to placen , a ne radi svoj posao dobro
vecina njih

Slicna je situacija i u Srbiji, ali bih hteo dodati dve stvari.

Prvo, prevodioci su ovde uzasno slabo placeni (narocito pocetnici), tako da se oni dobri ni ne cimaju.

No, nisu samo nedovoljno kvalitetni (ili potpuno nekvalifikovani) prevodioci problem, nego pre svega lektori. Ili izdavac odluci da mu je lektor nepotreban (preskup), ili lektori otaljavaju posao, ili nece da za te pare ponovo prevode sve od pocetka.

Upravo listam Propovednika i neke recenice zvuce neprirodno... Pretpostavljam da je prevodilac dao sve od sebe jer zaista nema materijalnih gresaka, ali sta je sa gomilom stilskih?
Go to Top of Page

Arwen
Starting Member

Croatia
36 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 03/11/2005 : 16:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Arwen a Private Message
U Hrvatskoj postoji JEDAN službeni pravopis (to vecina ljudi zna, kao i oni koji su završili Filozofski fakultet. Ne mogu u isto vrijeme supostojati 2 službena pravopisa, kao ni gramatike.

A o razlikama izmedu hrvatskoga i srpskoga jezika uzaludno je govoriti, vec je previše rijeci utrošeno u uvjeravanje onih koji ne razumiju da su to DVA RAZLICITA JEZIKA, po mnogim kriterijima.

Carpe diem!
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 03/11/2005 : 16:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
quote:
Originally posted by verter

nema me par sati na netu i ovaj topic dobije 5 novih stranica

da samo ti, ja od programiranja nisam stigao na forum, mrmlj, još uvijek sam u programiranju

if ("magico vento" == "magico vento") {
echo "Magico Vento"
}
else {
echo "Magicni Vjetar, vidi topic na http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=20386"
}

---
*** http://www.paucina.com
*** http://www.sesvete-online.info/
http://www.infocor.hr/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/11/2005 : 17:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Lose ti je kod formatiran:-)

Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 03/11/2005 : 18:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Kad spomenuste ovo sa jezicima i pismima...

Odavno nisam procitao gluplju izjavu od one Cice Kranjcara u "Vrucoj liniji" u SN. Ne sjecam se pitanja citaoca (odnosilo se na neki natpis) no iz Cicinog odgovora se dao opipati (dnevnopoliticki?) ponos što ne zna cirilicu!? Krkanluk na kubik.

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 03/11/2005 : 18:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Jebote dva dana se trudim naci neku nepoznatu rec od svih reci koje ste nasrali u ovom topicu i...nisam je nasao.
Da nisam mozda vanzemaljac koji se skolovao na Marsu pa razumem sve komsijske jezike?
Da nisam mozda previse pametan pa posedujem znanje nekoliko stranih jezika?
Da nisam mozda lud, a toga nisam ni svestan?

Gluposti!
Go to Top of Page

malkovic
Starting Member

38 Posts

Member since 14/10/2004

Posted - 03/11/2005 : 18:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Send malkovic a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

moram i ja priznati da moje klinke koja nisu tak baš male
nerazumiju jako puno srpskih rijeci
non-stop tata a kaj znaci ovo a kaj ono

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --

naravno, kad pricaju slovenski!
Kaj je cista slovenska beseda!
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 03/11/2005 : 18:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Kada sam imao sedam godina citao sam LMS-ZS, isto tako tecno kao i Vjesnikov Alan Ford, i jebalo mi se da li je to pisano na ekavici ili na ne znam ni ja cemu.
Uzivao sam u stripovima kaoi sto i sada uzivam.

Neko je vec rekao ovde onu cuvenu recenicu:rdjavom kurcu i dlake smetaju!!!
Go to Top of Page

malkovic
Starting Member

38 Posts

Member since 14/10/2004

Posted - 03/11/2005 : 19:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send malkovic a Private Message
quote:
Originally posted by darth-vader
Da, prirodno i nadasve normalno je da bih najrade citao stripove na Hrvatskom jeziku. Kao što bi netko tko je Slovenac najvjerojatnije citao na Slovenskom jeziku. Što je tu cudno ?
Koristim samo c zato što tako govorim. Govorim kuca, cekic, cirilica tako sam naucio, i zavidim Slovencima na tome.

Greška! Izlazili su u Sloveniji Blek,Mark i Miki.Covjece,vec kad sam otvorio prvu stranicu, ojoj, pa to nije moguce, pa to se ne može citati, došao sam do 5 stranice do prve kletvice, nekih trista kosmatih medvjeda i kraj.Lepo sam zatvorio i mnogo hvala. Ona starija generacija koja je odrasla na ZS i LMS i slicno sigurno radije voli hrvatsko/srpski nego slovenski. Barem ja i mnogo njih koje znam. Jednostavno ne paše tamo i tacka. Valjda neki klinac ko prvi put dobi taj slo strip u ruke na slovenskom može to citat ali ako si naviknut od prije onda ne ide. Mogu se naravno slo albumi citat na slovenskom bez problema ali ti stari, ništa mi nece zamjeniti stare dobre hiljadu mi darkvudskih bubnjeva ili kockarnica kanzasa ili ispicuturo i slicno...
Go to Top of Page

malkovic
Starting Member

38 Posts

Member since 14/10/2004

Posted - 03/11/2005 : 19:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send malkovic a Private Message
[quote]Originally posted by Markos
Klasicno mijesanje krusaka i jabuka. Stari ZS i LMS su antikviteti i cijena im je zato takva kakva je. Argument da je Systemov tisak dobar kad ga usporedis sa tiskom u ZS i LMS je u najmanju ruku smijesan jer ovi su stripovi tiskani na tko zna kakvoj krami prije 30 godina. Danasnja tehnologija i danasnji tiskarski strojevi omogucavaju fantastican tisak. Usporedi uvez i tisak u npr. Dampyru i Magicnom Vetru. Dampyr ima duplo vise stranica, nemjerljivo je bolje napravljen a kosta 10 kuna vise.

Ako stvarno volis magicnog onda ti ne bi trebalo biti svejedno kako je odstampan crtez jednog Ortiza npr., kako je svaki broj pun tipfelera i kako je lose preveden i ne bas sjajno uvezan (a ocito se moze dobiti i u SCG odlican uvez, primjer je Krejzi Ket). To se danas zove oprema izdanja. Tebi Sistemov MV vrijedi 45 kuna? OK, nema problema. Ali dopusti onima koji misle suprotno da imaju izbor. Nitko nikoga ne sili da kupuje ovo ili ono. Tvoji razlozi su tvoji razlozi, tvoja odluka je tvoja odluka i na nju imas apsolutno pravo. Ali isto tako i mi imamo pravo da napravimo MV onako kako mislimo da je najbolje, zar ne?

[/quote ]

Normalno je da je današnja tehnologija napredovala, htio sam samo reci da ima dosta lošijih izdanja od Magicnog vjetra, da je možda sve to prenapuhano. Stvar koja mi smeta ovdje je zašto težiti na takvom perfekcionizmu na kiosk stripu. MAgicni Vetar je kiosk strip za široke mase ali na ovim prostorima on to nestaje da bude. Vec je nestao sa SC hc.OK, to se može raditi sa albumima ali sa kiosk stripovima? To što ceš ti napraviti ce biti vrhunsko uradjena knjiga, stvarno super, ja znam da ceš ti to sjajno uraditi, ali šta ce biti u buducnosti. Da li ce polako svi stripovi da predu u HC. Ko ce to pratiti? Ja sad vidim po sebi da ne mogu sve to pratiti. Dampyr,Ken Parker,Magicni Vetar SC, Magicni Vetar Libellus, Beli put. Mislim da se trg stripova malo previše nagomilao stripova i podvojenih izdanja. To se mi cini najveci problem jer ja kao ljubitelj stripa bi normalno sve to htio imati al znaš koliko novca ide. Mesecno po 50-70 evra za stripove ili više je previše. Kamoli za bosance,hrvate koji imaju manje plate od slovenaca.Bojim se da ce za 2-3 godine doci do kraha.
Zanima me koliko ljudi uopšte želi imati takva HC luksuzna izdanja,
a koliko bi jih se zadovoljilo jeftinim SC izdanjem. OK, znamo da SC ne ide i dda je HC jedino rješenje, ekonomski gledano.Ali ako se ubuduce misli tako raditi ne znam dokle cemo stici.

Meni osobno koji razumem oba jezika je najednostavnije da izlazi jedan Magicni Vetar na podrucju Juge, jer šta bi bilo da svi stripovi izlaze i u Cro i u SCG, šta bi radio, koju seriju da izaberem? Vec sam imao problema sa Zagorom al sam kupio obe varijante i obe precitao
Cak sam išao da gledam razliku i u nekim primjerima je stvarno bilo drugacije ali opštenito to bi trebao razumjet i Srbin i Hrvat.
Stvarno su mi smješne te fore da hrvati ne razumiju srpski i da radije citaju engleski, jer je stvarno oko 90 posto istih rijeci.

A recite mi sad vi kojim ja jezikom pišem?

Dodem ja poleti u Beograd i pita me riba da li sam iz Pule?
Ne znam odakle joj Pula, jedino sam na moru tamo svako leto, vjerojatno sam uzeo naglasak.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 03/11/2005 : 19:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
reko samo Krugeru da pozelim dorodoslicu nazad na forum i posto se uhvatio prevodioca da otvorim ponudu (svima vama sa obje strane Drine) da mi se obratite sa svim pitanjima u vezi prijevoda. naravno ja nisam apsolutno odgovoran za ono sto na kraju dodje na kioske, ali primjedbe i kako bih mogao popraviti sta radim su uvijek dobrodosle.
a ovo srpsko/hrvatsko prepucavanje mozete odmah brisati kada pogledate da ja radim prijevode na obje strane. na meni je da prenesem smisao a na lektorima da odrade sta je gramaticki pravilnije i jezicki ispravnije.

Od 17.8.2005. do 31.7.2006. mjesto boravka Oxford, Mississipi///\\\http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7966 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/11/2005 : 19:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Odluka Markova i njegovih saradnika da izdaju Magicnog je sasvim u redu, legitimna i nema niceg lošeg i nemoralnog u tome. Možda se takav zakljucak može izvesti brzopleto, ako se malo dublje ne razmisli. Sasvim drugo pitanje je da li je to i pametna odluka.

Ja bih licno voleo da se mnogi stripovi objavljeni u Hrvatskoj objave ponovo u Srbiji. Ne, naravno da nije jezik u pitanju, vec ja jednostavno ne mogu da nabavim npr epizode Dilan Doga hrvatskih izdavaca. A ako i naletim na njih one su za mene preskupe. Pa ako želim to što sam rekao odakle mi pravo da budem protiv objavljivanja u CRO stripova prethodno objavljenih u SCG?

Kada se pitam da li je to pametna odluka mislim pre svega gledano iz ugla citalaca. Daleko korisnije ljubiteljima MV bi bilo objavljivanje novijih epizoda do kojih ce System doci tek za neku godinu ako uopšte dode. Za mene bi bilo korisnije pojavljivanje jeftinijeg izdanja jer je i izdanje Syst.C.-a preskupo, ali to je vec ona tema SC ili HC. Razocarenje nekih ljubitelja stripa koji prate mnoga izdanja iz obe države leži u tome što smatraju da su ovim dupliranjem na gubitku, jer bi više voleli da Libelius energiju (novac) uloži u novi naslov umesto MV, koji vec izlazi.

Ne verujem da ce se MV Systema ugasiti zbog ovoga, ako oni to stvarno ne žele da dopuste. Njihov tiraž u Hrvatskoj nije veliki, a sve ovo bi trebalo i da ih navede da više obrate pažnju na sopstveno tržište i kupovnu moc, ali i da kvalitet svojih izdanja poboljšaju ,pre svega da ne dozvole onakve greške, koje mene na Kenu jako nerviraju,

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/11/2005 : 19:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by malkovic

A recite mi sad vi kojim ja jezikom pišem?

Alpskosrpskim sa jakim akcentom

došao sam cak ovamo da me ponižavaju!! zaista sramno ponašanje! je li kažnjivo biti siromašan? u pitanju je porodicna tradicija... tata je bio siromašan, mama je bila siromašna, majordom, vozac i kuvarica takodje ...
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000