forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Link kojeg Markos izriccito ne smije slijediti!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 03/11/2005 : 19:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Emire koje issue Invincible-a si ti prevodio...

Bas sam nesto sa Dekarom pricao oko gresaka u prevodu, posto sam se dokopao kompleta na sajmu u BG...

He didn't understand the price. Mortals never do.

Edited by - Dreamlord on 03/11/2005 19:47:37
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 03/11/2005 : 19:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
samo sesticu, prije je imao druge ljude za ovo sto objavljuje a mene je cuvao za specijalna izdanja koja ce ugledati svjetlo dana tamo negdje do 2020.
Kowa je sada (od sedmice) preuzeo prevodjenje Nepobjedivog a ja sam radio Okruzen mrtvima i vec ga poslao.
Ako imas sta, pucaj.

Od 17.8.2005. do 31.7.2006. mjesto boravka Oxford, Mississipi///\\\http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

Ritmo_Loco
Starting Member

3 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/11/2005 : 19:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Ritmo_Loco a Private Message
Ljudi!

Ovo traje vec deset strana,a dosad su se samo mcn i degman dotakli bitnog.
A to je sljedece:

Ja ne volim citati stripove na srpskom jer se onda sjetim rata i cetnika.
I onda mi strip koji bi trebao biti razbibriga,postane mucnina.
To ne volim i zato uvijek kad mogu strip koji nema hrvatski prijevod tražim na engleskom,iako puno bolje razumijem srpki jezik.

Nije to nešto strašno.
Kad se zateknem na Gornjem gradu u Zagrebu oko podneva i zaboravim na Gricki top i njegovu paljbu u podne,trgnem se kao lud i isto se sjetim rata i cetnika.Još se svi oni golubi razlete kao u nekom John Woo filmu.

Danas,deset godina od završetka rata,ja znam da nisu svi Srbi cetnici.Ali cetnici su govorili srpskim jezikom i ja kad ga cujem ili citam prvo se sjetim njih,a onda ostalih Srba.To mi dode nekako na prvu,isto kao što se zbog Grickog topa trgnem na prvu.

Meni se na ovom forumu svida humor od dekare,kao i njegov ukus u stripovima i serijama,a volim i stripove koje on izdaje.
Ali kad citam njegovog Nepobedivog i jezik u njemu,nisu mi prva stvar u glavi on i njegove kvalitete,nego jebeni cetnici.
Ipak,to je samo na prvu i podržavam i njega i njegova izdanja.

S druge strane,od ljudi iz Belog puta ja ne bi kupio ni papirnate maramice,a kamoli strip.
I to je zato jer ti ljudi izlaze na ovom forumu s cetnickim stajalištima.

Možda sam previše puta spomenuo cetnike,ali to je moj razlog zašto volim vidjeti svaki strip na maternjem,hrvatskom jeziku.
I zašto ne volim citati na srpskom,koji jako dobro razumijem.

Mlade generacije koje ce biti manje opterecene ce izabrati kako vec budu htjele.

Ali ne mogu se ponašati kao da živim u nekom Darkvudu ili nekakvom Dreamingu i izbjegavati ove teme,jer živim u Hrvatskoj.
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 03/11/2005 : 20:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Prvi post pa ovako otrovan. Ja bih rekao da na osnovu ovoga sto si napisao imas predrasude iako tvrdis da nemas. Po toj logici bih ja trebao da strepim od engleskog jer su mi padale bombe iznad glave od ljudi koji ga govore...

Ne moras da kupis nista od Belog Puta te i niko te i ne tera. A da imas predrasude pokazuje i to da identifikujes jednog coveka sa celom firmom...

Anyway, jebes vise ovaj topic. Ne vodi nigde.

Treba reci samo jedno. Cestitam na novom izdanju Markos i nadam se da ce da potraje a i da bude malo kinte...

Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 03/11/2005 : 20:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Emire,

Cekaj da vidim tefterce gde sam za Dekaru zapisivao neke stvari pa cu ti reci da li sam nasao nesto u sestici... Inace na NEOM topicu sam ti dao par predloga za prevod "Pametniji Popusta" koje si trazio...

Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 20:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
quote:
Originally posted by Ritmo_Loco
Mlade generacije koje ce biti manje opterecene ce izabrati kako vec budu htjele.

izmedju cega izabrat? engleskog ili srpskog?
digne li beli put monopol na sve sto je najavia nitko iz hrv se nece javiti i stampat te stripove na hrv
i to pod izlikom (nije prava rijec al za sad stoji) - sve je to jedan jezik, 'zajednicko' trziste je ionako premalo za takav projekt ect.

gledajuci u buducnost, mi (hrvati) cemo popusit sa ovim
i to je istina
i o tome se treba govorit otvoreno
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 03/11/2005 : 20:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
degmane, mislim ipak da je vrijeme prica kako je to sve jedan jezik proslo (makar kod izdavaca i makar s ovu stranu Drine).
mislim, pogledaj samo koliko izdanja istih knjiga imas sa svih strana? pa HC, pa SC, pa trilogija ova, pa sve knjige zajedno, na ovom oliti onom jeziku...
i kako bi BP napravio monopol??? jos ako Hrvatska udje 5-10 godina u EUniju prije ostalih (sto je realno za ocekivati) onda stvarno nema logike porediti vase sa inim izdavastvima.

Od 17.8.2005. do 31.7.2006. mjesto boravka Oxford, Mississipi///\\\http://round2create.blogspot.com/
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 20:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord
Po toj logici bih ja trebao da strepim od engleskog jer su mi padale bombe iznad glave od ljudi koji ga govore...

a vidis
ja strepim od srpskog jezika
i bojim ga se

e
i najlakse je rec jebes ovaj topic. ne vodi nigdje
Go to Top of Page

Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 03/11/2005 : 20:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dreamlord a Private Message
Topic ne vodi nigde jer se inicijalna ideja pokretanja topica potpuno izgubila. To vise apsolutno nije tema ovog topica.

Sorry ako strepis od srpskog jezika. Nisam znao da nam je jezik tako strasan.

Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 03/11/2005 : 20:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
quote:
Originally posted by degman

treba, svakako.

ali kuda vodi takav razgovor?

/ Reason is always a kind of brute force /
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 20:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
quote:
Originally posted by Dreamlord
Sorry ako strepis od srpskog jezika. Nisam znao da nam je jezik tako strasan.

prvu stvar koju cu si ja kupit kad dodjem u srbiju, a docu jednog dana, bit ce vasa knjiga iz povijesti
19. i 20. stoljece

od ovog smajlija sto si stavio na kraj posta meni krv sada kljuca

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
3993 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 20:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@

Jebote dva dana se trudim naci neku nepoznatu rec od svih reci koje ste nasrali u ovom topicu i...nisam je nasao.

probaj sa rijeci "degman".

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 21:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
quote:
Originally posted by SANdMAN

quote:
Originally posted by degman

treba, svakako.

ali kuda vodi takav razgovor?

otvoreni razgovor nikad nije donia nista loseg
treba se prilagodit situaciji kako se zna i umije
eto
koristim priliku (kad vec ovoreno govorimo sto nam je na dusi; bar ritmo loco i ja) da porucim ovima iz belog puta (ako itko ovo cita) da ja njihova izdanja necu kupovat. da zbog toga nisam glupan vec covjek od principa. a ako su oni pravi ljudi shvatit ce u cemu sam ja (kao njihova musterija i potencijalni kupac) nezadovoljan

sto nebi sredili 500 komada za hrvatsko trziste, na hrv jeziku?
jel to glupa ideeja sande?
ako je ajmo dalje
razgovarajmo i nadjimo onu pravu

ili nemojmo
samo neka ne zivimo u tisini i presucivanju
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 03/11/2005 : 21:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
degman,
jesi u pravu i definitivno ne valja presuktivati ali... meni je jednostavno ova vrsta razgovora preteska. A i nemam ti sta reci, sem sloziti se da si u pravu, sta god rekao. Bilo sta. Nemas ti problem sa mnom, valjda ti je to jasno jer meni puca k za problematiku srba-hrvata.

A opet, s druge strane ne volim da vidim da neko razmislja i reaguje na ovaj nacin. Da je moj brat u pitanju a ne ti ili Ritmo_Loco i cujem neke slicne stvari rekao bih da ide da se sredi. Bez mnogo ustezanja.

I rastuzio bih se, kao sto se uvek rastuzim kad cujem neke ovakve stvari.

Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 21:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
[quote]Originally posted by SANdMAN

degman,
jesi u pravu i definitivno ne valja presuktivati ali... meni je jednostavno ova vrsta razgovora preteska. A i nemam ti sta reci, sem sloziti se da si u pravu, sta god rekao. Bilo sta. Nemas ti problem sa mnom, valjda ti je to jasno jer meni puca k za problematiku srba-hrvata.
[quote]
naravno da nemam problem s tobom niti s ostalim clanovima ovog foruma iz srbije
mi smo mali ljudi koji ni o cemu ne odlucuju i koje svi sa vrha mogu pojebat u supak kad se sjete i kolko puta se sjete

[quote]Originally posted by SANdMAN
A opet, s druge strane ne volim da vidim da neko razmislja i reaguje na ovaj nacin. Da je moj brat u pitanju a ne ti ili Ritmo_Loco i cujem neke slicne stvari rekao bih da ide da se sredi. Bez mnogo ustezanja.
I rastuzio bih se, kao sto se uvek rastuzim kad cujem neke ovakve stvari.
[quote]
rastuzis se jer si normalna osoba koja kao ni ja ne razumije zasto je bas moralo doci do tog prokletog rata kao najgoreg rjesenja problema bivse juge
al rat je bio. jebo mu pas mater. i sad cemo zivjet odvojeno. jer se tako odlucilo
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/11/2005 : 21:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
i jer su za to ginuli neki ljudi
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 21:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by tom1979

quote:
Originally posted by Kruger

moze imati i 700 magisterija , al ne znaci da je zbog toga inteligentan , to nista ne govori
eto mi imamo prevoditelje pa ne rade svoj posao , uostalom tko u naso drzavi radi nesto kako treba , to je druga prica o kojo ti pricas

veber je sigurno mislio na nesto drugu

ako je covjek inteligentan nece se preseravati , mada ima i takvih , i bas bi inteligentnog tomi 1979 bili briga da li mi znamo ili ne znamo ili bi nas bilo briga da li on je ili nije zavrsio to sto je , ne mora se govoriti , to se dokazuje djelima a ne titulama

? Ja nisam razumio skoro ništa od ovog teksta. Mogao bi se malo koncentrirati kad pišeš, covjece.

sto ces , ni ja ne razumijem tebe , pa nisam koristio faks da bi se uspjenio , stovise nisam se ni pejnio

opustise malo i uzivaj
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 21:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by jurica

quote:

quote:

eto veberu, na primjer tom1979 je zavrsio Filozofski fakultet. tocnije, ako se ne varam, kroatistiku i komparativnu knjizevnost. zadovoljava li on tvoje visoke kriterije kompetetivnosti, ili moramo cekati da doktorira (ili ces morati prvo magistrirati, tom? kako li to sad ide poslije 'bolonjizacije')?

moze imati i 700 magisterija , al ne znaci da je zbog toga inteligentan , to nista ne govori
eto mi imamo prevoditelje pa ne rade svoj posao , uostalom tko u naso drzavi radi nesto kako treba , to je druga prica o kojo ti pricas

veber je sigurno mislio na nesto drugu

ako je covjek inteligentan nece se preseravati , mada ima i takvih , i bas bi inteligentnog tomi 1979 bili briga da li mi znamo ili ne znamo ili bi nas bilo briga da li on je ili nije zavrsio to sto je , ne mora se govoriti , to se dokazuje djelima a ne titulama

ti to naravno citiras bez da si procitao prethodnih desetak stranica, naime, VEBER je povukao pitanje formalnog obrazovanja. nitko drugi nije bio toliko isfrustriran nedostatkom istog da bi se za to hvatao.

a sto se tice 'inteligencije', vjeruj mi da je to jos jadniji argument, s obzirom da najinteligentnija osoba na svijetu nije ni znanstvenik, ni jezikoslovac, ni umjetnik nego bijedni luzer koji negdje u Americi radi kao izbacivac.

iz tvojeg posta, opet, lako je zakljuciti da si na oba polja deficitaran.

bez brige dobro sam procitao , a i volim da branim prijatelja , bilo bi bolje da opmenes Markosa
njegove su izjave kad nemoze nekom odgovoriti

premlad si , ti nisi kompetentas , mjesas beton i cigle , ops , kruske i jabuke i tako dalje

nek ljudi komentiraju
Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 03/11/2005 : 22:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
quote:
rastuzis se jer si normalna osoba koja kao ni ja ne razumije zasto je bas moralo doci do tog prokletog rata kao najgoreg rjesenja problema bivse juge
al rat je bio. jebo mu pas mater. i sad cemo zivjet odvojeno. jer se tako odlucilo

Rat nije bio resenje, cak ni ono najgore jer nista nije resio. Kao sto ni mir ni SFRJ nista nije resila.

To je najveci usud srba i hrvata, sto ciklicno ratuju i ciklicno se mire. Sto nijedna odluka nije vecna i zacementirana. Sto smo jebeno okrenuti jedni na druge i okrenuti jedni protiv drugih. Sto ce nas taj usud sve ovde nadziveti i nasa deca baktati problemima nasih dedova, opet.

To je ono sto tebe zaista plasi degaman, a ne srpski jezik. A plasi i mene, veruj mi. Ali nista se tu ne moze i sve je samo pisanje u vetar. Bice kako ce biti. Par stripova nista tu nece promeniti. Protiv nekih stvari nema nacina da se bori.

Go to Top of Page

SANdMAN
Junior Member

Fed Rep Yugoslavia
401 Posts

Member since 16/09/2002

Posted - 03/11/2005 : 22:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit SANdMAN's Homepage  Send SANdMAN an ICQ Message  Send SANdMAN a Private Message
I ljudi ce uvek ginuti.

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 03/11/2005 : 22:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
ne vjerujem ocima...

kazes da volis braniti prijatelja. e pa tom1979 je MOJ prijatelj i on NIGDJE u cijelom ovom topicu nije NI SPOMENUO koji je faks zavrsio, a ti mu kazes: 'sto ces , ni ja ne razumijem tebe , pa nisam koristio faks da bi se uspjenio' a jos prije ga optuzujes za arogantno pozivanje na struku, a da to covjek, ponovimo jos jednom, niti jednom rijecju nije trazio.

i onda, da bi me sasvim zbunio, napises: 'nek ljudi komentiraju', a UPRAVO JE TVOJ PRIJATELJ kojeg branis prvi izasao s izjavom tipa sto-vi-diletanti-sad-komentirate-jezikoslovlje.

za ne povjerovati...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 22:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by mifugo

quote:

quote:
Originally posted by mifugo

quote:
Originally posted by veber

koliko od Vas je završilo filozofski fakultet pa da ste kompetentni da pricate o jeziku i

i pismenosti?

i ja medu ostaliman... i to kroatistiku/lingvistiku kuš bolje

oko , znaci kad ti se obracamo , obracamo ti se s visosti , naklonimo i oglancamo cipele , al ja sam upravo razvozio djubre po njivi , pa sam malo prljav , da li ce to biti problem , vasa visosti

oprostite, gospodine, ali ovo je bija odgovor na necije pitanje - jel tu iko završio filozofski? valjda je mislija da niko nema veze s tim, ali se malo zajeba... i sad sam ja umišljen zato što odgovorih na jednostavno pitanje? mene osobno boli kurac jel ko šta završija i ne mislin da je to baš neka velika stvar... ali mi se cini da ti imaš nekih kompleksa...

dobro , zezao sam se , napali su mi prijatelja i reagirao sam tako kako jesam , izvini ako sam te uvrijedio

znas ne volim pokusaje ironije poput toma 1979 i jurice , ovog prvog je ipak ubolo to sto sam napisao , pa se uspjenio , a drugi brani poznanika ili prijatelja , ti si vjerovatno neutralan i vidim stavio si smjalice , no ni ti smajlici ponekad ne mogu sakriti namjeru
ja sam i previse opusten , to znaju skoro svi na ovom forumu , a eto situacija na ovom topicu je izgleda preozbiljna , a ne znam kako ti gledas na to
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 03/11/2005 : 22:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
Barem ja i mnogo njih koje znam. Jednostavno ne paše tamo i tacka. Valjda neki klinac ko prvi put dobi taj slo strip u ruke na slovenskom može to citat ali ako si naviknut od prije onda ne ide. Mogu se naravno slo albumi citat na slovenskom bez problema ali ti stari, ništa mi nece zamjeniti stare dobre hiljadu mi darkvudskih bubnjeva ili kockarnica kanzasa ili ispicuturo i slicno...

tvrdim vec godinama da je nostalgija najgora bolest. Nema vece. Muškarac cak niti zbog žene nije u stanju uciniti, ono što je u stanju zbog osjecaja koji daje nostalgija :)

Meni je takoder komadant mark bolji u izdanjima ZS, nego npr. onaj u izdanju Porina, ili novi Ludensov. Za Zagora mi je recimo sasma svejedno. Takoder mi je Asterix puno bolji u starom izdanju, i Talicni. Tome se mogu više nasmijati, no vjerujem da je rijec jedino o navici. Osobno mi jezik ne predstavlja barijeru, problem. One dvije stvari koje sam naveo ranije su više dekorativne prirode.

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 22:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

ne vjerujem ocima...

kazes da volis braniti prijatelja. e pa tom1979 je MOJ prijatelj i on NIGDJE u cijelom ovom topicu nije NI SPOMENUO koji je faks zavrsio, a ti mu kazes: 'sto ces , ni ja ne razumijem tebe , pa nisam koristio faks da bi se uspjenio' a jos prije ga optuzujes za arogantno pozivanje na struku, a da to covjek, ponovimo jos jednom, niti jednom rijecju nije trazio.

i onda, da bi me sasvim zbunio, napises: 'nek ljudi komentiraju', a UPRAVO JE TVOJ PRIJATELJ kojeg branis prvi izasao s izjavom tipa sto-vi-diletanti-sad-komentirate-jezikoslovlje.

za ne povjerovati...

cuje sad ovo , njegova reakcija na moj posto je sve rekla i necemo o tome , drago mi je sto je tako reagirao
a ti ga brani , necu ti to osporavati
a ja ti opet spominjem da slucajno ne zaboravis Markosovu reakciju s visoka prema nekim ljudima

mald si , sto znas , nisi kompetentan i muci , mjesas voce , pa opet nisi kompetentan

dakle tko je prvi poceo nije ni vazno , a veber sigurno nije reagirao s visoka

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 03/11/2005 : 22:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Ritmo_Loco

Ljudi!

Ovo traje vec deset strana,a dosad su se samo mcn i degman dotakli bitnog.
A to je sljedece:

Ja ne volim citati stripove na srpskom jer se onda sjetim rata i cetnika.
I onda mi strip koji bi trebao biti razbibriga,postane mucnina.
To ne volim i zato uvijek kad mogu strip koji nema hrvatski prijevod tražim na engleskom,iako puno bolje razumijem srpki jezik.

Nije to nešto strašno.
Kad se zateknem na Gornjem gradu u Zagrebu oko podneva i zaboravim na Gricki top i njegovu paljbu u podne,trgnem se kao lud i isto se sjetim rata i cetnika.Još se svi oni golubi razlete kao u nekom John Woo filmu.

Danas,deset godina od završetka rata,ja znam da nisu svi Srbi cetnici.Ali cetnici su govorili srpskim jezikom i ja kad ga cujem ili citam prvo se sjetim njih,a onda ostalih Srba.To mi dode nekako na prvu,isto kao što se zbog Grickog topa trgnem na prvu.

Meni se na ovom forumu svida humor od dekare,kao i njegov ukus u stripovima i serijama,a volim i stripove koje on izdaje.
Ali kad citam njegovog Nepobedivog i jezik u njemu,nisu mi prva stvar u glavi on i njegove kvalitete,nego jebeni cetnici.
Ipak,to je samo na prvu i podržavam i njega i njegova izdanja.

S druge strane,od ljudi iz Belog puta ja ne bi kupio ni papirnate maramice,a kamoli strip.
I to je zato jer ti ljudi izlaze na ovom forumu s cetnickim stajalištima.

Možda sam previše puta spomenuo cetnike,ali to je moj razlog zašto volim vidjeti svaki strip na maternjem,hrvatskom jeziku.
I zašto ne volim citati na srpskom,koji jako dobro razumijem.

Ali ne mogu se ponašati kao da živim u nekom Darkvudu ili nekakvom Dreamingu i izbjegavati ove teme,jer živim u Hrvatskoj.

nekad su ljudi zbog ovakvog pisanja letjeli van , valjda ti nitko nece odgovoriti na slican nacin , pa ces dobro proci
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000