Author |
Topic  |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/11/2005 : 21:52:55
|
OK, priznajem, glup sam, pa mi neke stvari baš nisu jasne, pa ako mi neko to može objasnit bio bih jako zahvalan.
Prvo: Sad je Libellus najavio izdavanje Magica Venta u HC izdanju po tri broja, sa svim naslovnicama (pa i novim, made by Parlov) i to sve po (bar po meni) vrlo prihvatljivoj cijeni od 95 kn. I to je sada sasvim zasluženo pobralo hvalospjeve vecine clanova ovog foruma. Al ono što mi nije jasno, zašto su svi napali Bookglobe kada je napravio gotovo istu stvar sa Dampyrom? Da se razumijemo, ja smatram da je Bookglobe napravio odlicnu stvar, osim te male zafrkancije oko naslovnica. Cijena od 65 kn po meni je sasvim OK za takvo izdanje i mislim da bi bila ista da je Bookglobe kao i Libellus krenuo sa izdavanjem tri broja odjednom (ziher bi bila negdje oko 95-100 kn). Dakle, zašto se napada Bookglobe, a hvali Libellus?
Drugo: Postaje vec užasno iritantna cinjenica da se svaka rasprava na ovom forumu prije ili poslije pocne vrtiti oko toga dal treba bit HC il SC. Ovako, po meni je HC jedino dobro izdanje stripova. Em je kvalitetno, em produljuje rok trajanja izdanja. I pomalo su mi suludi argumenti tipa "to se nemre citat na WC-u" ili "to zauzima previše prostora na polici". Vec mi se nekoliko puta dogodilo da mi se nakon nekoliko puta kolko sam prelistao SC izdanje korice jednostavno otpadnu ili da pocnu stranice otpadat (a onda to ne mogu zamjeniti HC izdanjem jer ne postoji ). Zato su ovakva izdanja Kena Parkera, Magica Venta i (nadajmo se) Julije onakva kakva trebaju bit (bar po meni).
Trece: Vecina ljudi koja inace kupuje stripove sigurno ne provodi vrijeme na ovom forumu. I zato su mi totalno besmisleni ovi napadi na Libellus jer se tobože miješaju u posao System Comicsu. Mogu se kladit da vecina stripofila u Hrvatskoj ziher nije ni cula za SC niti njihovo izdanje MV-a, i sigurno ce kupovat samo Libellusovo izdanje kad izade. A vi ostali, kako vam drago, iako mislim da cete bit dosta zakinuti u kvaliteti.
That'll be all for now from me...
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.
|
|
altair
Average Member

Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 01/11/2005 : 22:35:46
|
Svako novo izdanje može biti samo pozitivno. Netko ce ga kupiti, a netko ne. Stvar pojedinca.
Life sucks, but Death swallows! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/11/2005 : 23:19:06
|
Prvo: i na Bookglobe i na Libellus možeš naci pozitivne i negativne komentare tako da ti ova prva pretpostavka ne vrijedi. Nikad neceš dobiti 100% pozitivan odaziva. I da ih dijele zabadava, opet bi se netko žalio...
Mislim da i na drugu i na trecu tvrdnju ljudi znaju odgovor, samo vidiš, stripoholici su zahtjevan komadic publike i uvijek imaju nešto za predbacivati, hvaliti, diskutirati;
... a ti si opet naceo istu tu temu po 100-ti put
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 01/11/2005 : 23:48:38
|
Mr. Bushido Kažeš da je HC po tebi jedino dobro izdanje stripova. Nemoj zaboraviti da zbog vece cijene, nece nikada biti dostupni velikom broju ljubitelja stripa, a to je bitan argumenat. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 01/11/2005 : 23:58:23
|
quote: Originally posted by dcopic
Mr. Bushido Kažeš da je HC po tebi jedino dobro izdanje stripova. Nemoj zaboraviti da zbog vece cijene, nece nikada biti dostupni velikom broju ljubitelja stripa, a to je bitan argumenat.
Da, al vec ne znam koliko puta je Markos ponovio da je neznatna razlika izmedu SC i HC u cijeni, tako da taj argument pada u vodu. A ljudi su zatim poceli izmišljat neke fakat sulude argumente protiv HC...
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 02/11/2005 : 00:03:59
|
Ja u taj argument ne mogu nikako da poverujem, jdnostavno ne mogu. Evo tri primera > sc Inakal kosta 400 din. hc Inkal kosta 650 din. sc Zagor specijal kosta 200 din. hc Zagor specijal kosta 40o din. sc Alan Ford kosta 120 din. hc Alan Ford kosta 400 din.
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 02/11/2005 : 00:05:30
|
i da nikako mi nije jasno kako se vama svima raspadaju ta sc izdanja, mislim sta radite sa njima???? Meni se nista sto kupim, procitam po par puta ne respaden...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica... |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 02/11/2005 : 00:09:50
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by dcopic
Mr. Bushido Kažeš da je HC po tebi jedino dobro izdanje stripova. Nemoj zaboraviti da zbog vece cijene, nece nikada biti dostupni velikom broju ljubitelja stripa, a to je bitan argumenat.
Da, al vec ne znam koliko puta je Markos ponovio da je neznatna razlika izmedu SC i HC u cijeni, tako da taj argument pada u vodu. A ljudi su zatim poceli izmišljat neke fakat sulude argumente protiv HC...
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.
Razlika je mala i naravno da je onda bolje da izlazi u HC. Bilo bi šteta da MV uopce ne izlazi zato jer se ne može dovoljno prodati za SC izdanje. Ali bi takoder bilo suludo da i ostali stripovi pocnu izlaziti u HC, jer bi nama koji kupujemo vecinu Bonellijevih izdanja + ostale, trebalo strašno puno novaca svaki mjesec samo za nove stripove. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Posted - 02/11/2005 : 00:12:15
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
i da nikako mi nije jasno kako se vama svima raspadaju ta sc izdanja, mislim sta radite sa njima???? Meni se nista sto kupim, procitam po par puta ne respaden...
________________________________________________ ...kroz taj metez cujem zov, iz ponora ili sa visine, svejedno, gore i dole su kategorije koje svemir ne poznaje. Probudi se i ustani iz svog sna. Ustani i odbaci svoju odecu od gline. Doslo je vreme da odes iz ovog sveta. Elektra, odbegla Plejada, izbeglica zodijaka, kosmicka lutalica, vratila se i razvejala svoje uvojke. Doslo je vreme bez vremena. Doslo je vreme prica...
Moram priznati da se niti meni ne raspadaju; niti nakon više citanja. Možda ih drugi citaju sa više strasti! |
 |
|
jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
|
Dreamlord
Senior Member

Haiti
1833 Posts
Member since 18/08/2005 |
Posted - 02/11/2005 : 03:19:59
|
Kad ih obuzme strast dok drze novog Zagora u rukama. Powerful Stuff! 
Duh sa Sekirom strikes again... Covek indirektno cepa stripove... 
He didn't understand the price. Mortals never do. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 02/11/2005 : 06:17:44
|
Oni koji napadaju Bookglobe zbog Dampyra, napadaju i Libellus zbog MV.
Ase ležit vojnik Gorcin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noc i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16778 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16778 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 02/11/2005 : 16:06:25
|
Meni je skoro pa svejedno,neka stripovi samo izlaze...
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.Beware so long as you live, of judging people by appearances.
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 02/11/2005 : 23:26:36
|
quote: Originally posted by risbozg
inace ovo je treci topic o istoj temi kaj je puno puno je
Otvorio sam ovu temu jer imam dojam da sam postao u nekoj od vec postojecih tema da ne bi baš puno ljudi šljivilo moje mišljenje.
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda i da nikako mi nije jasno kako se vama svima raspadaju ta sc izdanja, mislim sta radite sa njima???? Meni se nista sto kupim, procitam po par puta ne respaden...
Ja cesto znam prelistavat stripove još puno puta nakon što sam ga procitao, al sam sa SC izdanjima imao puno gadnih trenutaka. Npr. gotovo svi Asterixi koje imam su se raspali, na nekoliko americkih trejdova su mi posve otpale korice, na nekoliko izdanja SD su mi stranice pocele ispadat, cim malo više raširiš strip to se odma rascjepa. A o ofucanosti naslovnica da i ne govorim...
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. |
 |
|
sAdam
Junior Member

Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
Posted - 03/11/2005 : 13:08:01
|
drugim rijecima ti si od onih nakon kojih i knjige izgledaju ko da ih je cijela ceta citala, kako to ne volimn kad mi netko radi stripovima. peglaci |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 03/11/2005 : 22:32:58
|
quote: Originally posted by sAdam
drugim rijecima ti si od onih nakon kojih i knjige izgledaju ko da ih je cijela ceta citala, kako to ne volimn kad mi netko radi stripovima. peglaci
Kaj ti je, pa ja se prema svojim stripovima odnosim baš kao što bih se odnosio prema nekoj ženi (OK, ne doslovce, but you get the point). Samo ti hocu pokazat kolko su (ne)kvalitetna SC izdanja.
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 03/11/2005 : 23:14:44
|
da...i ženu kad raširiš 180 stupnjeva, sve se vidi i dobro izgleda ali sam siguran da njoj nije baš 100% uživancija
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
 |
|
Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 04/11/2005 : 08:32:02
|
quote: Originally posted by alanmaras
da...i ženu kad raširiš 180 stupnjeva, sve se vidi i dobro izgleda ali sam siguran da njoj nije baš 100% uživancija
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Ne, onda joj je uživancija 180 %! Kak to uopce raširiš ženu za 180 stupnjeva,da ja probam sa svojom?
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
|
Profesor
Average Member

.jpg)
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 04/11/2005 : 12:19:44
|
quote: Originally posted by alanmaras
   |
 |
|
Billy_the_Kid
Senior Member

.jpg)
1523 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 04/11/2005 : 13:08:36
|
quote: Originally posted by altair
1. Slazem se 2. Slazem se 3. Slazem se