forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Rasputin memorabilija
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 02/11/2005 : 19:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Corto Maltese je jedan od stripova u kojem se može na svakoj tabli pronaci jedan detalj kod kojeg se zastane, nasmije, razmisli, što god… O tom bi se dalo pricati satima, i svaki bi fan ovog stripa iz sjecanja izvukao neki trenutak kojeg pamti. Staro je pravilo da nema pravih junaka bez velikih antijunaka, a ponekad je poželjno da taj junak ima i svoga sidekicka (iliti vjernog pratitelja). Pratt je te dvije osobe spojio u jednu i dobio – Rasputina.

Rasputin cesto prekida diskusije s Cortom upadicama tipa: “Mogao bi te ubiti…”, što naravno nikada ne ucini. A zapravo se ne šali. On njega mrzi i odista ga želi ubiti. Iz tog odnosa je proizašao meni jedan od najomiljenijih trenutaka (citata) na koje sam naišao u stripovima.

U “Blagu Samarkanda” se pojavljuje jedan lik (neki vojni zapovjednik, nemam toliko dobru memoriju da se sjetim tocnih detalja, imena i slicno) kojeg se svi boje i gledaju sa strahopoštovanjem. Caka je u tome da je taj pljunuti Corto, kao da su braca blizanci. Corto je u nekoliko navrata zbog te slicnosti zamalo stradao ili pak zbog toga spasio glavu. Njega na kraju stripa ubija Rasputin koji isprazni u njega cijeli šaržer.

I tu dolazi citat. Upita ga Corto: “Zar mi je zbilja bio toliko slican?”, na što mu Rasputin odgovara: “Hehehehehehehe… nije.”.

Kad sam pokazao (prije par godina) taj kadar svojoj ženi i objasnio joj njihov odnos, nije joj bilo jasno zašto sam ja s tim toliko oduševljen. Nije bilo ni meni jasno zašto ona nije oduševljena dok mi se to nije opet dogodilo jucer. Kupio sam u ponedjeljak u Rijeci “Corto Maltese u Sibiru” kojeg sam prije toga citao u Stripotekama prije 5-6 godina i naletio na još jedan nenadmašan citat.

Tijekom razgovora s Baronom von Ungern-Sternbergom, okrutnim generalom Bijele armije, koji nemilosrdno ubija iz hira, ovaj upita Rasputina: “A vi, koji nalikujete onom gnjusnom Rasputinu, kako se zovete?”, na što mu Rus odgovara: “Rasputin, ekselencijo!”. Nekome to može zvucati glupo, ali kako se ono kaže, trebali ste biti tamo.

Zašto sam otvorio ovaj topic? Tako bezveze, pisalo mi se malo o stripu, nisam nigdje spominjao u kakvoj je opremi ovo izdanje.

veber
Senior Member

1146 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 02/11/2005 : 20:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message

ovo je najbolji topic zadnjih misec dana hahahahahhahahah

u blagu smarakanda ima legendarnih izjava a meni je najžešca kad Ševket (lik koji lici na Corta) ubije covijeka a Rasputin kaže "ševkete stvarno je sudbina bila okrutna prema nama što as prije nije upoznala "

hahahhaahhahahahahahahahahahahahahahah

al ima toga još
baš cu ga prelistati
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 03/11/2005 : 20:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Da bude stvar bolja danas sam dobio sms od kuma u kojem hvali onaj crtani film napravljen po Corto u Sibiru. Nikako da uhvatim vremena pogledati...

Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 04/11/2005 : 12:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
Taj crtani je odlican, pre bih rekao pravi animirani film, svaki ljubitelj Corta treba da ima taj animirani film u svojoj kolekciji. Izasao je na DVD uz casopis FILM, cena 3 ili 4 eura.

Halo Bing, kako brat?
Cijena prava sitnica!

www.marketing2510.blog.com
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16772 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/11/2005 : 12:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
slažem se da je crtic odlican ali mi tempo razgovora u filmu malo smeta - nekak je pre spor ili mi se samo cini

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 04/11/2005 : 12:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
Pa i sama dinamika u stripu ima jedan blagi tempo, pa je to pokusano da se prenese i u animirani film.

Halo Bing, kako brat?
Cijena prava sitnica!

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 04/11/2005 : 13:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by Corto_Maltese

Taj crtani je odlican, pre bih rekao pravi animirani film, svaki ljubitelj Corta treba da ima taj animirani film u svojoj kolekciji. Izasao je na DVD uz casopis FILM, cena 3 ili 4 eura.

Halo Bing, kako brat?
Cijena prava sitnica!

Tko izdaje taj magazin? Ima li ga u HR za kupiti?

Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 04/11/2005 : 13:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
Mislim da ima izdanje za HR, ovaj sto sam ja kupio to je iz SCG, i DVD je dosao uz specijalno neko izdanje, pomenutog casopisa.

Halo Bing, kako brat?
Cijena prava sitnica!

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 04/11/2005 : 14:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by Corto_Maltese

Mislim da ima izdanje za HR, ovaj sto sam ja kupio to je iz SCG, i DVD je dosao uz specijalno neko izdanje, pomenutog casopisa.

Halo Bing, kako brat?
Cijena prava sitnica!

Potrazit cu. Hvala.

Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 04/11/2005 : 14:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
imam crtani, i stvarno mi je odllican...totalno vjeran prebacaj stripa v animirani film (dobro, postoje odstupanja, ali u ovom slucaju je stvarno ko' da su slicice oživile:))...

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000