Author |
Topic  |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 02/11/2005 : 19:03:02
|
Corto Maltese je jedan od stripova u kojem se može na svakoj tabli pronaci jedan detalj kod kojeg se zastane, nasmije, razmisli, što god… O tom bi se dalo pricati satima, i svaki bi fan ovog stripa iz sjecanja izvukao neki trenutak kojeg pamti. Staro je pravilo da nema pravih junaka bez velikih antijunaka, a ponekad je poželjno da taj junak ima i svoga sidekicka (iliti vjernog pratitelja). Pratt je te dvije osobe spojio u jednu i dobio – Rasputina.
Rasputin cesto prekida diskusije s Cortom upadicama tipa: “Mogao bi te ubiti…”, što naravno nikada ne ucini. A zapravo se ne šali. On njega mrzi i odista ga želi ubiti. Iz tog odnosa je proizašao meni jedan od najomiljenijih trenutaka (citata) na koje sam naišao u stripovima.
U “Blagu Samarkanda” se pojavljuje jedan lik (neki vojni zapovjednik, nemam toliko dobru memoriju da se sjetim tocnih detalja, imena i slicno) kojeg se svi boje i gledaju sa strahopoštovanjem. Caka je u tome da je taj pljunuti Corto, kao da su braca blizanci. Corto je u nekoliko navrata zbog te slicnosti zamalo stradao ili pak zbog toga spasio glavu. Njega na kraju stripa ubija Rasputin koji isprazni u njega cijeli šaržer.
I tu dolazi citat. Upita ga Corto: “Zar mi je zbilja bio toliko slican?”, na što mu Rasputin odgovara: “Hehehehehehehe… nije.”.
Kad sam pokazao (prije par godina) taj kadar svojoj ženi i objasnio joj njihov odnos, nije joj bilo jasno zašto sam ja s tim toliko oduševljen. Nije bilo ni meni jasno zašto ona nije oduševljena dok mi se to nije opet dogodilo jucer. Kupio sam u ponedjeljak u Rijeci “Corto Maltese u Sibiru” kojeg sam prije toga citao u Stripotekama prije 5-6 godina i naletio na još jedan nenadmašan citat.
Tijekom razgovora s Baronom von Ungern-Sternbergom, okrutnim generalom Bijele armije, koji nemilosrdno ubija iz hira, ovaj upita Rasputina: “A vi, koji nalikujete onom gnjusnom Rasputinu, kako se zovete?”, na što mu Rus odgovara: “Rasputin, ekselencijo!”. Nekome to može zvucati glupo, ali kako se ono kaže, trebali ste biti tamo.
Zašto sam otvorio ovaj topic? Tako bezveze, pisalo mi se malo o stripu, nisam nigdje spominjao u kakvoj je opremi ovo izdanje.
|
|
veber
Senior Member

1146 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 02/11/2005 : 20:55:36
|
ovo je najbolji topic zadnjih misec dana hahahahahhahahah
u blagu smarakanda ima legendarnih izjava a meni je najžešca kad Ševket (lik koji lici na Corta) ubije covijeka a Rasputin kaže "ševkete stvarno je sudbina bila okrutna prema nama što as prije nije upoznala "
hahahhaahhahahahahahahahahahahahahahah
al ima toga još baš cu ga prelistati
|
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 03/11/2005 : 20:53:21
|
Da bude stvar bolja danas sam dobio sms od kuma u kojem hvali onaj crtani film napravljen po Corto u Sibiru. Nikako da uhvatim vremena pogledati...
 |
 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
Member since 15/02/2005 |
Posted - 04/11/2005 : 12:35:52
|
Taj crtani je odlican, pre bih rekao pravi animirani film, svaki ljubitelj Corta treba da ima taj animirani film u svojoj kolekciji. Izasao je na DVD uz casopis FILM, cena 3 ili 4 eura.
Halo Bing, kako brat? Cijena prava sitnica!
www.marketing2510.blog.com |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16772 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 04/11/2005 : 12:37:59
|
slažem se da je crtic odlican ali mi tempo razgovora u filmu malo smeta - nekak je pre spor ili mi se samo cini
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 04/11/2005 : 13:34:21
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
Taj crtani je odlican, pre bih rekao pravi animirani film, svaki ljubitelj Corta treba da ima taj animirani film u svojoj kolekciji. Izasao je na DVD uz casopis FILM, cena 3 ili 4 eura.
www.marketing2510.blog.com
Tko izdaje taj magazin? Ima li ga u HR za kupiti?
 |
 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Posted - 04/11/2005 : 14:06:43
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
Mislim da ima izdanje za HR, ovaj sto sam ja kupio to je iz SCG, i DVD je dosao uz specijalno neko izdanje, pomenutog casopisa.
www.marketing2510.blog.com
Potrazit cu. Hvala.
 |
 |
|
dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 04/11/2005 : 14:12:17
|
imam crtani, i stvarno mi je odllican...totalno vjeran prebacaj stripa v animirani film (dobro, postoje odstupanja, ali u ovom slucaju je stvarno ko' da su slicice oživile:))...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
 |
|
|
Topic  |
|