forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 batman ..heroj ili psihopata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/03/2006 : 20:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by prof.Zorn

Koja ti je sad ovo metoda? Provališ hrpu gluposti, ne znaš ih ni obraniti i sad ja pišem nešto što ne razumijem?! Hm?!

Samo nadrogiran jarac je mrtav jarac

tebe izgleda sve vise stvari zbunjuje
nema veze samo se ti drzi teme i brod ce vec pronaci luku
dakle tema je bila"batman--heroj ili psihopata??

the chase is better than the catch
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/03/2006 : 20:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa ja sam uradio upliv u temu - zašto svi ti ameri pate od dvostrukog identiteta?

ne cini li vam se to gikovski i licemjerno?
ja ne priznajem takve junake, bonellijevci ih šišaju, oni su bliži mom bicu

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/03/2006 : 20:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

pa ja sam uradio upliv u temu - zašto svi ti ameri pate od dvostrukog identiteta?

boneli univerzum je lisen maski ali jos zadugo ne dualizama i podvojenosti njegovih junaka.
ameri su za razliku od talijana paranoidniji i extremniji u pogledu kulta osobe pa otud i ta bitna razlika u pristupu samim likovima.

Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 26/03/2006 : 20:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

boneli univerzum je lisen maski ali jos zadugo ne dualizama i podvojenosti njegovih junaka.
ameri su za razliku od talijana paranoidniji i extremniji u pogledu kulta osobe pa otud i ta bitna razlika u pristupu samim likovima.

Bla, bla, bla, bla. Bla, Bla
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/03/2006 : 20:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Da stvarno ima dosta razlike, pogotovo kad dodemo kod nekog gej zakljucka da je blizi mom bicu ...
Orao na grudima,duh sa sekirom, roditelji ubijeni kad je bio mali,brani indijance,ima Cika.
Sismis na grudima,crni vitez,roditelji ubijeni kad je bio mali,brani gradane Gothama,ima Robina.

"You see something you want then go for it (go for it)
don't think twice go for it (go for it)
don't leave this earth with nothing to show for it"
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 26/03/2006 : 20:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
seinfeld, ne prepoznaješ bit
zagor zahtjeva da bude duh sa sjekirom, to je za njega imperativ, istice identitet duha (sa sjekirom) = tu se može govoriti o jednom drugom poremecaju
batman skriva da je covjek-šišmiš, dvoji da li to želi biti, batmanove aporije, ima dvostruki identitet = poremecaj subjekta kojeg negira dvostruki identitet
_________________________________________________________________________________________

murdoc,
kako misliš, "bonelli lišen maski ali ne zadugo"

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/03/2006 : 20:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by JohnDrake

quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

Bla, bla, bla, bla. Bla, Bla

ma vidi tko se probudio ,,nasa bistrica
willcommen john

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/03/2006 : 21:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

zagor zahtjeva da bude duh sa sjekirom, to je za njega imperativ, istice identitet duha (sa sjekirom) = tu se može govoriti o jednom drugom poremecaju
batman skriva da je covjek-šišmiš, dvoji da li to želi biti, batmanove aporije, ima dvostruki identitet = poremecaj subjekta kojeg negira dvostruki identitet
_________________________________________________________________________________________

murdoc,

zagor zivi u prasumi punoj indijanaca sa pokojim traperom u blizini i radnja se odvija pocetkom proslog stoljeca i prirodno je da nece skrivati samoizabrani alter-ego.
batman zivi u danasnje vrijeme u milijunskom gradu i njegova samoizabrana borba sa kriminalom u ocima drzavnog aparata nije legalna.bilo kakvo otkrivanje identiteta bi automatski dovodilo do hapsenja i kraja price o batmanu.

p.s ovo za maske si krivo izvukao iz koncepta.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/03/2006 : 21:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Da stvarno ima dosta razlike, pogotovo kad dodemo kod nekog gej zakljucka da je blizi mom bicu ...
Orao na grudima,duh sa sekirom, roditelji ubijeni kad je bio mali,brani indijance,ima Cika.
Sismis na grudima,crni vitez,roditelji ubijeni kad je bio mali,brani gradane Gothama,ima Robina.
paralele naravno postoje ali nisu indikativne.

Go to Top of Page

prof.Zorn
Starting Member

60 Posts

Member since 20/02/2006

Posted - 26/03/2006 : 22:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit prof.Zorn's Homepage  Send prof.Zorn a Private Message
quote:
samoizabrana borba

Pa jasno mi je zasto ti ama bas nista ne mres reci o ovoj temi.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/03/2006 : 22:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:
samoizabrana borba

Pa jasno mi je zasto ti ama bas nista ne mres reci o ovoj temi.

vidim nemas vremena za diskusije jer te po drugim topicima dobrano pljuju..vidis racun uglavnom dolazi sa postom
samoizabrana borba je obrnuta proporcija instiktivne borbe i jedina razlika izmedu heroja i psihopata...

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/03/2006 : 22:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:

murdoc,

Bit je da nema biti, niti ima duhova. Sismisa ima ali to je nebitno. Pricas o detaljima stinky, gore sam ti rekao kakav je razlika izmedu njih ostalo je ca-pri za stare babe, ostavi se detalja i pogledaj vecu sliku.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/03/2006 : 22:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
hey zorny boy ,,cekam da otvoris svoj topic

Go to Top of Page

prof.Zorn
Starting Member

60 Posts

Member since 20/02/2006

Posted - 27/03/2006 : 00:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit prof.Zorn's Homepage  Send prof.Zorn a Private Message
Pa cijela dramatika oko Betmena je u tome sto on nije izabrao boerbu protiv kriminala.

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 27/03/2006 : 15:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
Pa, Wayne si je mogao i prosvirati metak u celo nakon pogibije njegovih roditelja. Dakle, napravio je izbor...A mislim da je pravo pitanje:

Millerov Batman-heroj ili psihopat?

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/03/2006 : 17:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

Pa cijela dramatika oko Betmena je u tome sto on nije izabrao boerbu protiv kriminala.

nego mu je nametnuta u paketu sa milion nocnih mora i komplexa

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 27/03/2006 : 18:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
Ponavljam, to ovisi o piscu koji se bavio Batmanom u odredenom periodu. Batman iz 70-tih nije imao nikakve moralne dileme...

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/03/2006 : 19:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by realist

Ponavljam, to ovisi o piscu koji se bavio Batmanom u odredenom periodu. Batman iz 70-tih nije imao nikakve moralne dileme...

u to ih vrijeme nisu imali ni politicari koji su svaku prijetnju popratili drzanjem kaziprsta na crvenom dugmetu.

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 27/03/2006 : 19:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
...a Batman je svako malo rezao kontakt-žicu na tom crvenom dugmetu :) i to u posljednjem trenutku...

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/03/2006 : 20:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

...a Batman je svako malo rezao kontakt-žicu na tom crvenom dugmetu :) i to u posljednjem trenutku...

i tako nas je u masti spasavao od nuklearnog holokausta ,,da da ali sto ti ustvari hocu reci je da on nije superman odnosno neranjivi alien vec obican covjek pun osobnih demona i psihoza koje su u njegovom slucaju usmjerene prema vrsti ljudi koji su po njemu krivi za smrt njegovih roditela.

Go to Top of Page

realist
Senior Member

Croatia
1206 Posts

Member since 09/09/2003

Posted - 27/03/2006 : 20:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send realist a Private Message
Ok, ali te njegove psihoze su došle do izražaja tek U "The dark knight returns" ,znaci Miller u 80-tima. Prije toga, Batman je bio super-heroj gdje njegova ljudska strana nije dolazila do izražaja. Za razliku od Spider-mana, gdje su traume i dvojbe izronile na površinu još prije prvog regularnog broja ;)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/03/2006 : 22:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

Ok, ali te njegove psihoze su došle do izražaja tek U "The dark knight returns" ,znaci Miller u 80-tima. Prije toga, Batman je bio super-heroj gdje njegova ljudska strana nije dolazila do izražaja. Za razliku od Spider-mana, gdje su traume i dvojbe izronile na površinu još prije prvog regularnog broja ;)

naravno ,spidey je hero sa nedvojbeno najvise problema ali je njegovo djelovanje takoder nedvojbeno pozitivno , dok se batman ipak razvio i u jednom drugom pravcu.
miller je ustvari jedini pravi poznavalac batmena sadasnjice.

Go to Top of Page

prof.Zorn
Starting Member

60 Posts

Member since 20/02/2006

Posted - 27/03/2006 : 22:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit prof.Zorn's Homepage  Send prof.Zorn a Private Message
Nisu mu nametnute, nego ga je zivot bacio u te okolnosti. To je puritanski svjetonazor (dominantni element americkog drustva). Ono u cemu se sastoji afirmiranje americkog sna kroz Betmena je upravo u tome sto Betmen mora prihvatiti svoju sudbinu (koju mu je Bog namijenio => da, znam da se bog ne spomine u Betmenu), odnosno prihvatiti:
a) zivot - svoj;
b) smrt - roditelja;
c) nedace i deformiranost - Betmen u Bruceu Wayneu, B. W. u Betmenu.

Svi afirmativni junaci su papci.
Betmen je afirmativan junak
----------------------------------
Betmen je papak.

Molio bih da se suzdrzite od zelje za sakacenjem moje rodbine. Nisu oni nis krivi.

Hvala.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/03/2006 : 22:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

Nisu mu nametnute, nego ga je zivot bacio u te okolnosti. To je puritanski svjetonazor (dominantni element americkog drustva). Ono u cemu se sastoji afirmiranje americkog sna kroz Betmena je upravo u tome sto Betmen mora prihvatiti svoju sudbinu (koju mu je Bog namijenio => da, znam da se bog ne spomine u Betmenu), odnosno prihvatiti:
a) zivot - svoj;
b) smrt - roditelja;
c) nedace i deformiranost - Betmen u Bruceu Wayneu, B. W. u Betmenu.

Svi afirmativni junaci su papci.
Betmen je afirmativan junak
----------------------------------
Betmen je papak.

Molio bih da se suzdrzite od zelje za sakacenjem moje rodbine. Nisu oni nis krivi.

Hvala.

ja osobno ti nisam dirao nikoga od rodbine niti namjeravam,,to je bilo u drugom topicu!!
batman je po meni alter ego nase vlastite nesposobnosti da razluci dato od nametnutog i instiktivno od moralnog.

Go to Top of Page

prof.Zorn
Starting Member

60 Posts

Member since 20/02/2006

Posted - 27/03/2006 : 23:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit prof.Zorn's Homepage  Send prof.Zorn a Private Message
Ja ne mislim da izmedju datog i nametnutog, instinktivnog i moralnog postoji ama bas kakva razlika. Najvise zato sto su to sve besmislice. Pogotovo ovo moralno. Pa oko cega bi onda razlucivao? I ti i Betmen.

Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000