Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
ken2
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Camilo2.jpg)
Croatia
8204 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 24/02/2006 : 11:21:09
|
treba izdat svemirsku bracu i divove dobra i zla u jednom komadu, po 500 stranica stripa, to je klasik, pogotovo što ce extra serija do toga doci tek za puno godina imam doma talijansko bestseler izdanje s prvim susretom s vampirom i bijelim tigrom, preko 500 stranica, i odlicno izgleda |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/02/2006 : 11:30:23
|
quote: Originally posted by ken2
treba izdat svemirsku bracu i divove dobra i zla u jednom komadu, po 500 stranica stripa, to je klasik, pogotovo što ce extra serija do toga doci tek za puno godina imam doma talijansko bestseler izdanje s prvim susretom s vampirom i bijelim tigrom, preko 500 stranica, i odlicno izgleda
To vec ima smisla. Da taj klasik bude nešto za legendarne price koje skoro necemo vidjeti. Lijepo bi bilo i Zagor protiv Tkaca ili toliko traženi ripoff prstenova(lobanja/na krilima/horde). Reprintati ono što je izašlo u extra seriji nema previše smisla.
>>All this moments will be lost in time, like tears in rain...<< |
|
alen
Advanced Member
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 24/02/2006 : 11:33:25
|
Ja ipak igram na kartu strpljenja. Cekam rado svaku sljedecu epizodu, a opet onda svakih nekoliko ulijece jedna od onih THE epizoda. Npr, jos malo pa Supermajk i Kandrax...
![](icon_zagor.gif) |
|
Pavel
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 24/02/2006 : 11:56:46
|
Kakvog smisla ima objavljivati opet iste epizode? Nemam ništa protiv da Zagor izlazi i svaki dan ali glupo kad se stalno reizdaje jedno te isto.Ljudima se ocito svida kupovati ono što su vec procitali i što drže doma na policama... Zato i imamo AF klasik (SEDMI PUT!), Bleka i slicno. Zbilja ne kužim :/
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 24/02/2006 : 12:11:11
|
I ja sam gore napisao kako ovo NECU kupiti sto uopste ne znaci da je taj izdavacki potez los. Naprotiv, ako se malo bolje razmisli, garantovano je da postoji deo novog citalastva (e sad, ne znam koliki je taj deo, ali na zalost, moguce je da nije veci od nas "starih" kolekcionara) koji nisu citali Zagora u vreme kad je SD pocela, dakle, pre vise od 13 godina, te da ce svi oni sa odusevljenjem prihvatiti ovo novo izdanje. Meni je, licno, suludo da pored nekoliko verzija "Zagor prica" sad u police stavim i ovu. Cak ponekad sam sebi postavim pitanje sta ce mi i ove sve koje imam. Primera radi:
-"Dnevnikovo" izdanje je tu iskljucivo zbog nostalgije, mirisa, secanja, i svega o cemu smo ovde mnogo puta pricali, i ako bih se tog izdanja odrekao, vrlo brzo bih razdelio ili isprodavao i sve ostale verzije; -"Bonelijevo" izdanje je tu jer je to original, stampan je na najboljem mogucem papiru za strip (makar po mom ukusu) i u najboljem kvalitetu jer je priprema radjena filmovanjem originalnih Ferrijevih tabli, i kod Bonelija su vidljivi detalji crteza zahvaljujuci kojima crtez "zivi", dakle, bar ga ja osecam slicno kako bih osecao kad bih imao poneku originalnu Ferrijevu tablu (koju bih i kupio, samo kad bih ziveo u Itaiji i kad bi mi kupovanje na njihovom e-bay bilo dostupno) -"Slobodna Dalmacija" izdanje (kod kasnijih stripova "Ludensovo") imam jer je to jedino izdanje dovoljno kvalitetno i verno originalu koje je stampano na nasem jeziku (na stranu sad price o tome da li su Srpski i Hrvatski jedan, dva ili pet razlicitih jezika).
Kod nekih stripova imam neka posebna izdanja, kao stu su "Serie oro" od "La Republice" (koja je posebna jer su to sve stripovi u boji, na kvalitetnom papiru i na vecem formatu, zaista vrhunski uradjena) ili HC izdanja od "Panorame", te "Mondadorijeva" izdanja Texa i Dylana koja su sva HC (u tvrdom povezu takodje vrhunskog kvaliteta) i u takvim serijama izlazile su samo odabrane price.
Dakle, ja kao kolekcionar, kupio bih Zagor klasik samo ako bi to bilo luksuzno izdanje sa odabranim epizodama a ne tek milioniti reprint cele serije. Naravno da podrzavam Bernardov potez u finansijskom smislu jer ipak mislim da ce ovakav kakav je ostvariti bolji ekonomski efekat i privuci nove mlade citaoce. |
|
seinfeld
Advanced Member
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/02/2006 : 12:14:00
|
Ne osvrcite se na Seju, on je prvo tusio Bernarda s kritikama sada je poceo da mu pegla ,promjena taktike vjerovatno :-)))))))!
"You see something you want then go for it (go for it) don't think twice go for it (go for it) don't leave this earth with nothing to show for it" |
|
Prodigy
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/avatar - bruce lee.jpg)
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 24/02/2006 : 12:41:39
|
Ako ce pomoci Ludensu da financijski prosperira onda o.k. , ali osobno ne vidim neki smisao reprinta necega sto je izlazilo prije 15 godina.Premalo je vremena proslo i ekstra Zagora jos ima u ogromnim kolicinama. Ovo je edicija koju cu preskociti.
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
Djole
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/ZZCP.gif)
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/02/2006 : 13:00:22
|
Kao što treba pohvaliti izdavaca kada radi nešto što nam odgovara, treba ga i pokuditi kada radi nešto što nam ne odgovara. Samo ne treba preterivati.
Što se tice nonsensa da ko ne izdaje stripove ne treba da kritikuje izdavace, ajd' onda da ukinemo recenzije, jer kako neko ko nije crtac i scenarista stripova može da daje svoj sud o crtežu i scenariju neke price?!
-- "Stay drowned! Stupid Lazarus pit!" |
|
srdjandj
Advanced Member
![](AvatarUpload/carli.jpg)
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 24/02/2006 : 13:03:46
|
Imam LMS 99 , LMS 100, naravno i SD 1 , 2 , ali jedva cekam da kupim ovaj Zagor klasik br.1 - Zagor prica , baš zbog toga što je zajedno cela epizoda, da imam i Italijansku verziju i na CD - u , ali mislim da je ovo super, samo bih voleo da posle izdaju redom one stare brojeve iz LMS i ZS kao kompletne epizode , moje mišljenje je ovakvo i imam pravo na njega :)))
Prelaze miš i slon preko mosta. Miš kaže:" Al' tutnjimo!" A kad se most srušio miš rece slonu : " Trebali smo ici , jedan po jedan !" |
|
Slovenac
Senior Member
Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 24/02/2006 : 13:58:19
|
Da se krenulo sa originalnim brojem 1 još bi nekako razumio ovaj potez, ovako cista glupost. Nemoram ni naglasiti, kako necu kupovati ovoj serial. Pridružujem se onima, koji bi više podržavali ubrzani ritam extra zagora. |
|
I like girlz
Advanced Member
![](avatars/1077964540.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7820 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 24/02/2006 : 14:06:21
|
quote: Originally posted by Obi-wan
treba izdat svemirsku bracu i divove dobra i zla u jednom komadu, po 500 stranica stripa, to je klasik, pogotovo što ce extra serija do toga doci tek za puno godina imam doma talijansko bestseler izdanje s prvim susretom s vampirom i bijelim tigrom, preko 500 stranica, i odlicno izgleda
To vec ima smisla. Da taj klasik bude nešto za legendarne price koje skoro necemo vidjeti. Lijepo bi bilo i Zagor protiv Tkaca ili toliko traženi ripoff prstenova(lobanja/na krilima/horde). Reprintati ono što je izašlo u extra seriji nema previše smisla.
>>All this moments will be lost in time, like tears in rain...<<
i meni bi to bilo mnogo bolje, zapravo savršeno. imam te epizode u dnevnikovom izdanju, ali kako fale te izbacene stranice, volio bih da to nabavim u kvalitetnom izdanju kao što je ludensovo, a ko ce cekat narednih 20 godina da to izade. dakle, suma sumarum, zagor klasik bi po meni trebao da obuhvata neke "best off" price tokom svih godina izlaženja, a ne ovako da idemo sve ponovo i nanovo. |
|
altair
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/spag_1.jpg)
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 24/02/2006 : 14:36:17
|
Ne vjerujem da bi se u "klasik" seriji mogle naci epizode koje jos nisu izasle u "extra" izdanju jer bi time znatno pala prodaja extra Zagora. Ici ce se po redu (doduse po redu kojim je krenula SD) jer Ludens hoce izdati brojeve koji su izasli u izdanju SD a to je jedini nacin iskoristi prava koja imaju za te epizode. Bez obzira kojim redom krenuli trebali bi staviti pravi broj na hrbat pa makar to bio i 55 a tko hoce nek kupuje. Ako prodaja ne bu isla mozemo ocekivati 10ak brojeva i to je to... |
|
piquet
Senior Member
![](AvatarUpload/zag0138hn3.gif)
Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 24/02/2006 : 15:09:47
|
vec sam više puta spominjao ubrzavanje zagora, ali za razliku od drugih redovne serije kako bi stigli talijane. naravno ne bi imao ništa protiv ubrzavanja extra serije. ništa protiv ni objavljivanja specijalaca kojih ima brdo neobjavljenih. nažalost ide superduperspecijal koji necu kupovati.
better luck next time.
one shot, one kill |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8204 Posts
Posted - 24/02/2006 : 15:30:02
|
vec sam jednom napisao, kad smo bili mali nama su prastaro izgledali stripovi od 4, 6 i 8 dinara, a to je bilo tada staro 5-7 godina, kad uzmemo da je extra sd poceo izlaziti prije koliko, 10-12 godina? kako li to tek prastaro izgleda sadašnjim klincima od 8-12 godina, oni to nikad nisu vidjeli, a sada i da vide zg extra br 1 košta 40-50 kn, a ovako dobiju kompletnu epizodu za 25 prema tome, to kada malo promislim i nije loš potez, meni ne treba, ali nekom novim klincima je super |
|
Toninho
Advanced Member
![](avatars/1078464831.gif)
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 24/02/2006 : 15:33:48
|
vec sam jednom napisao, kad smo bili mali nama su prastaro izgledali stripovi od 4, 6 i 8 dinara, a to je bilo tada staro 5-7 godina, kad uzmemo da je extra sd poceo izlaziti prije koliko, 10-12 godina? kako li to tek prastaro izgleda sadašnjim klincima od 8-12 godina, oni to nikad nisu vidjeli, a sada i da vide zg extra br 1 košta 40-50 kn, a ovako dobiju kompletnu epizodu za 25 prema tome, to kada malo promislim i nije loš potez, meni ne treba, ali nekom novim klincima je super
evo , upravo ovo sam ja napisa na slicnom topicu slušajte starije mi znamo sjebat situaciju![](icon_smile_big.gif) |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27163 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8204 Posts
Posted - 24/02/2006 : 15:39:17
|
je majstore brazilski, upravo sam vidio što si napisao, da sam prije vidio napisa bi da pogledaju tvoj post |
Edited by - ken2 on 24/02/2006 15:40:06 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8204 Posts
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
deangelis
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 24/02/2006 : 16:22:03
|
quote: Originally posted by fumettisti
Iskreno i od srca receno;ide mi na golu kitu taj Bernard i njegovo shvacanje stripa.Covjek je ocito prdnuo sa mozgom ako ponavlja sablasnu ideju sa pokretanjem novog serijala od 55 broja!!??Jel taj covjek uopce zna sto znaci rijec KLASIK i da u tom smislu npr.Zagor prica nikako nemoze biti klasik u odnosu na bilo sto prije toga.Razumijem njegovo ponovno izdavanje necega na sto kao izdavac jos ima pravo ali kao sto rekose neki ljudi na jednom drugom topicu ovo je stvarno (moje rijeci)glupost.
Doista te, fumettisti, može biti sramota da ta takvu poruku staviš na forum. Ma tko si ti da pljuješ po jednom Bernardu. Ti si prijatelju, jedan obican ku*rac. A Bernard je za tebe svetinja. Da Bernarda nema, ne bi u hrvatskoj uopce bilo stripa (za okolne balkanske zemlje me boli k*ta), a to znaci da ne bi bilo ni Libellusa, ni buducih strip izdavaca, jer svima njima je Bernard svojim izdanjima otvorio vrata i tržište. Mene osobno ovo njegovo izdanje uopce ne zanima, ali mi nije ni na kraju pameti pljuvati po njemu. Na kraju krajeva, Bernard je uložio svoj, a ne tvoj novac, i ako na ovom izdanju zaradi, može riskirati sa drugim projektima, koji ce se možda i tebi svidati. Zato, drugi puta prvo izbroji do deset, a onda piši po forumu. |
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 24/02/2006 : 16:58:45
|
quote: Originally posted by Obi-wan
>>All this moments will be lost in time, like tears in rain...<<
jao legendarne epizode sad nadoh iza ormara na krilima zla i jedan iz serije o tkacu nedavno ![](icon_smile_big.gif)
samo ne znan zašto svi trube tliko o izdavanju od 1. broja... pa ti stari Zagori su katastrofa, iman jedno 30-40 prvi Zagore extra i unde nema niti jedne jedine dobre epizode... ukljucujuci i Zagor prica... bija san totalno razocaran kad san to prvi put cita... na stranu nostalgija i sve, ali puno su bolje kasnije Zagorove epizode... |
|
jaki
Advanced Member
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27163 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/02/2006 : 17:11:30
|
Piše da klasik ima 160 str.Zagor prica ima 96str.a Gosp.Dark.ima 66str. To je ukupno 162atr.minus dvije pasice(jedna na kraju zagor price i jedna na pocetku gosp.dark).Znaci izbacena je 1stranica i jedna pasica i to pod uslovom da u klasiku numeracija pocinje od prve stranice a ne od pete.sljedeci nastavak Mohikanac Jack ima ukupno 160 str.minus 4 pasice.znaci 159str.+1 pasica.baš mezanima kad na red dodu dulje price kako ce ih objaviti i da li ce cijena biti ista?. |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 24/02/2006 : 17:36:44
|
quote: Originally posted by jaki
Piše da klasik ima 160 str.Zagor prica ima 96str.a Gosp.Dark.ima 66str. To je ukupno 162atr.minus dvije pasice(jedna na kraju zagor price i jedna na pocetku gosp.dark).Znaci izbacena je 1stranica i jedna pasica i to pod uslovom da u klasiku numeracija pocinje od prve stranice a ne od pete.sljedeci nastavak Mohikanac Jack ima ukupno 160 str.minus 4 pasice.znaci 159str.+1 pasica.baš mezanima kad na red dodu dulje price kako ce ih objaviti i da li ce cijena biti ista?.
zabrinija sam se za tebe tako mi svih pasica![](icon_smile_big.gif) diši diši |
|
seinfeld
Advanced Member
![](AvatarUpload/invincible.gif)
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/02/2006 : 18:01:58
|
Ako ce slijdeci broj zagor klasika biti divovi dobra i zla kupujem ga!!!
"You see something you want then go for it (go for it) don't think twice go for it (go for it) don't leave this earth with nothing to show for it" |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|