forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Mister No i Marti Extra???
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 20:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by sdragan@
U moje vreme kada sam imao izmedju 15-16-17 god. takodje je medju mojim vrsnjacima bilo raznoraznih poroka, nisu se svi hvatali lopte i stripa.I ja licno sam jedva docekao kada sam usao u krug "metalaca"...he,he, kako je bilo lepo...litar vodke, na klupama u parku, tucnjave sa pankerima i skinerima...pa ipak uza sve to nasao sam vremena i procitati kojeg Zagora,pa cak i Dostojevskog, Kamija, Kafku...dakle...nije u tome svar.Bice da je stinky u pravu po ovom slucaju.Izdavaci su se samozadovoljili sa malim a skupim izdanjima, i dokle god ima nas par stotina kretena koji to kupujemo i jos budemo zahvalni na milostinji bice tako kako je...citalacka publika se svela na nekoliko stotina entuzijasta koji kupe i spakuju u vrecice.Nekoliko stotina od nekadasnjih 100-150000 citalaca...tuzno!

Publika nije nekoliko stotina, nego desetak tisuca i vise, kad se zbroje tirazi na kioscima po ex-yu. No, i u Jugoslaviji su albumi isli u malom tirazu. Inkal je isao u 3000 prvi broj, pa onda u 1000 ostali.
A ako mislis da netko radi mala a skupa izdanja zbog vece zarade, kao sto stinky tvrdi, onda a) nemas pojma o izdavastvu i b) pao si iz matematike u petom osnovne.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 20:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:

Ajde neka mi netko objasni KOJU BI TO NOVU CITALACKU PUBLIKU MI TREBALI OSVOJITI SA KEN PARKEROM?

Kakva ti ovo teorija???
Dnevnik je godinama gurao Kena ciji se prodajni tirazi sasvim sigurno nisu mogli meriti sa tirazima Zagora pa su eto uspeli izgraditi NOVU citalacku publiku koja voli Kena, a 1 do 2% te publike koja ima srece i internet kupuje danas izdanja libeliusa i SC.
PS
Molim:bez opaski na izbacivanje stranica i neoriginalne naslovnice jer to nije tema topica!

Hoces reci da je Ken Parker citalo 50.000 ljudi u Jugoslaviji?
Mislim, zaista...

to je bila moja opaska...ne znam kako si dobio cifru od 50 000 ljudi?Uz pomoc kojih matematickih operacija? To bi znacilo da su tada tirazi bili milionski(ako je 1% =50 000)
Svi znamo da u zlatno doba tiraz pojedinih brojeva isao u opsegu 70-150 000 kom, ne verujem da je isao preko toga.

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 20:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Ocito ne razumijes puno toga. A meni se neda iznova i iznova objasnjavati jedno te isto.

Ja jedino ne razumem zbog cega se uvek ti nadjes prozvan da nesto objasnjavas...mislim, mi ovde na forumu izlazemo svoja misljenja, kakva su takva su...mozda cemo nekoga prosvetleti,mozda cemo nekome dati nekakvu ideju,mozda ce neko staviti prst na celo i reci:"hej! pa ima ovde i neceg pametnog, mozda je to pravi put"!

Ja sam u svom primeru izneo primer Lib. Kena ali to je bio samo primer(i to sam takodje objasnio u mojim predjasnjim postovima).Dakle...nista lose nemam protiv te izdavacke kuce...na mojoj meti su svi izdavaci koji rade na ovim nasim prostorima, obracam se svima njima, da Dnevnik jos uvek stampa stripove kritikovao bi i njih.

Nadjem se prozvan jer si direktno spomenuo naseg Kena i zato sto sam izdavac i znam podatke koje ti ne znas i znam kako funkcioniraju stvari. Mozes ti reci svoje misljenje, zar sam ti ja to zabranio? Samo nemoj ocekivati da kad pricas o nuklearnoj fizici nece doci neki doktor fizike i objasniti ti kako stvari ustvari stoje i kako su jednadzbe postavljene.
0no sto ti hoces je neizvedivo, za bilo kog domaceg strip izdavaca. Samo veliki giganti mogu izgurati velike naklade po malim cijenama, a njih strip ne zanima, jer tu nema zarade, nigdje u svijetu, na populaciji od par milijuna ljudi. Tocka. Mozemo mi svi tu kukati koliko hocemo, ali to je tako.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 20:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Markosovo pitanje je bilo :"da li se sa Kenom moze stvoriti NOVA citalacka publika?"
Moj odgovor je : Naravno da moze ali sa drugacijim pristupom prema toj istoj publici.Jer da nije bilo toga sto je bilo-ne bi bilo ni nas ovakvi kakvi smo(ovo bi mozda bolje stinky objasnio)

Dobro, ajde, kad moze. Pogledaj pod "Comics, System - Parker, Ken". Jeftino, relativno kvalitetno izdanje na kisocima i jedva je opstalo, uz prodaju od 1000 i kusur primjeraka (i konstantan, blagi pad prodaje koji je na kraju rezultirao prelaskom u knjiznice). Toliko o novoj publici.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 20:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:
U moje vreme kada sam imao izmedju 15-16-17 god. takodje je medju mojim vrsnjacima bilo raznoraznih poroka, nisu se svi hvatali lopte i stripa.I ja licno sam jedva docekao kada sam usao u krug "metalaca"...he,he, kako je bilo lepo...litar vodke, na klupama u parku, tucnjave sa pankerima i skinerima...pa ipak uza sve to nasao sam vremena i procitati kojeg Zagora,pa cak i Dostojevskog, Kamija, Kafku...dakle...nije u tome svar.Bice da je stinky u pravu po ovom slucaju.Izdavaci su se samozadovoljili sa malim a skupim izdanjima, i dokle god ima nas par stotina kretena koji to kupujemo i jos budemo zahvalni na milostinji bice tako kako je...citalacka publika se svela na nekoliko stotina entuzijasta koji kupe i spakuju u vrecice.Nekoliko stotina od nekadasnjih 100-150000 citalaca...tuzno!

Publika nije nekoliko stotina, nego desetak tisuca i vise, kad se zbroje tirazi na kioscima po ex-yu. No, i u Jugoslaviji su albumi isli u malom tirazu. Inkal je isao u 3000 prvi broj, pa onda u 1000 ostali.
A ako mislis da netko radi mala a skupa izdanja zbog vece zarade, kao sto stinky tvrdi, onda a) nemas pojma o izdavastvu i b) pao si iz matematike u petom osnovne.

Prirodno je da luksuzna izdanja i albumi idu u manjim tirazima, i za vreme ex YU je tako bilo, dakle to su bila izdanja za prave stripoljupce i kolekcionare.
Ali prosecan CITALAC(ne onaj koji pakuje u kesice) u to doba je imao pravi svedski sto raznoraznih jeftinijih varijanti strip-izdanja, dakle ponuda je bila izjednacena i svi su bili zadovoljni...sada smo spali samo na jednu granu izdavastva...stampa se samo za kolekcionare i ni za koga vise.

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 20:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by Markos

Nadjem se prozvan jer si direktno spomenuo naseg Kena i zato sto sam izdavac i znam podatke koje ti ne znas i znam kako funkcioniraju stvari. Mozes ti reci svoje misljenje, zar sam ti ja to zabranio? Samo nemoj ocekivati da kad pricas o nuklearnoj fizici nece doci neki doktor fizike i objasniti ti kako stvari ustvari stoje i kako su jednadzbe postavljene.
0no sto ti hoces je neizvedivo, za bilo kog domaceg strip izdavaca. Samo veliki giganti mogu izgurati velike naklade po malim cijenama, a njih strip ne zanima, jer tu nema zarade, nigdje u svijetu, na populaciji od par milijuna ljudi. Tocka. Mozemo mi svi tu kukati koliko hocemo, ali to je tako.

Pa ok! To sam vec objasnio, nemoj me terati da sada editujem sve postove i da za primer stavljam nekog drugog slicnog izdavaca(SC,BP,itd)
Dakle bez ljutnje

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 20:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ajde neka mi netko objasni KOJU BI TO NOVU CITALACKU PUBLIKU MI TREBALI OSVOJITI SA KEN PARKEROM?

Kakva ti ovo teorija???
Dnevnik je godinama gurao Kena ciji se prodajni tirazi sasvim sigurno nisu mogli meriti sa tirazima Zagora pa su eto uspeli izgraditi NOVU citalacku publiku koja voli Kena, a 1 do 2% te publike koja ima srece i internet kupuje danas izdanja libeliusa i SC.
PS
Molim:bez opaski na izbacivanje stranica i neoriginalne naslovnice jer to nije tema topica!

Hoces reci da je Ken Parker citalo 50.000 ljudi u Jugoslaviji?
Mislim, zaista...

to je bila moja opaska...ne znam kako si dobio cifru od 50 000 ljudi?Uz pomoc kojih matematickih operacija? To bi znacilo da su tada tirazi bili milionski(ako je 1% =50 000)
Svi znamo da u zlatno doba tiraz pojedinih brojeva isao u opsegu 70-150 000 kom, ne verujem da je isao preko toga.

Kao sto rekoh, ocito si pao iz matematike.

Dakle rekao si ovo:

Pretpostavimo da 1% Dnevnikove publike sada kupuje Libellusov Ken Parker. Kako je naklada naseg Kena 500 komada, laganom matematickom operacijom množenja dodjemo do rezultata da je onda pocetna publika 50.000 ljudi.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 20:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Prirodno je da luksuzna izdanja i albumi idu u manjim tirazima, i za vreme ex YU je tako bilo, dakle to su bila izdanja za prave stripoljupce i kolekcionare.
Ali prosecan CITALAC(ne onaj koji pakuje u kesice) u to doba je imao pravi svedski sto raznoraznih jeftinijih varijanti strip-izdanja, dakle ponuda je bila izjednacena i svi su bili zadovoljni...sada smo spali samo na jednu granu izdavastva...stampa se samo za kolekcionare i ni za koga vise.

Ajde otidji na www.stripovi.com/crono.asp i nabroji mi koliko prosjecno jeftinih izdanja izlazi na kioscima mjesecno. Evo ugrubo, napamet, moja procjena je 13-14. A sad idi pa nabrajaj koliko ih je bilo u Zlatno doba jugoslavenskog stripa. Moja procjena, 17-18, maksimalno. Toliko o svedskom stolu. I o stampanju za kolekcionare i nikog vise.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 20:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:
Markosovo pitanje je bilo :"da li se sa Kenom moze stvoriti NOVA citalacka publika?"
Moj odgovor je : Naravno da moze ali sa drugacijim pristupom prema toj istoj publici.Jer da nije bilo toga sto je bilo-ne bi bilo ni nas ovakvi kakvi smo(ovo bi mozda bolje stinky objasnio)

Dobro, ajde, kad moze. Pogledaj pod "Comics, System - Parker, Ken". Jeftino, relativno kvalitetno izdanje na kisocima i jedva je opstalo, uz prodaju od 1000 i kusur primjeraka (i konstantan, blagi pad prodaje koji je na kraju rezultirao prelaskom u knjiznice). Toliko o novoj publici.

da...trudili su se, imali su ok. izdanje stripa ali mislim da im je falilo probojnosti i reklame.Sajt na internetu je mali za reklamu-no koliko para-toliko muzike, zar ne.Pazi...ja sam za sistemovog Kena saznao tek kada sam pristupio internetu iako su njihova izdanja manje-vise redovna na kioscima, pre toga ih uopste nisam primecivao.Eto toliko o uspesnoj prodaji!

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 20:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

Kao sto rekoh, ocito si pao iz matematike.

Dakle rekao si ovo:

Pretpostavimo da 1% Dnevnikove publike sada kupuje Libellusov Ken Parker. Kako je naklada naseg Kena 500 komada, laganom matematickom operacijom množenja dodjemo do rezultata da je onda pocetna publika 50.000 ljudi.

[/quote]

he,he, pravi si politicar
Pa da! Bilo NAS je tada i preko 50 000 ali nisu svi kupovali Kena
Razdvoj termine:
Citalacka publika(likovi koji kupuju stripove)
Oni koji su kupovali Ken Parkera

Edited by - sdragan@ on 05/06/2006 20:48:34
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 20:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

quote:

da...trudili su se, imali su ok. izdanje stripa ali mislim da im je falilo probojnosti i reklame.Sajt na internetu je mali za reklamu-no koliko para-toliko muzike, zar ne.Pazi...ja sam za sistemovog Kena saznao tek kada sam pristupio internetu iako su njihova izdanja manje-vise redovna na kioscima, pre toga ih uopste nisam primecivao.Eto toliko o uspesnoj prodaji!

Kiosci su drugi problem, prenatrpani su i stripovi se slabo vide, ali tu izdavac tesko sto moze napraviti, osim, je li, ako nije velik pa moze pristisnut distributera.

Reklamu mali izdavaci jednostavno ne mogu platiti. Sekunda reklame na HTV-u u prime timeu kosta 3000 kuna. Dakle, 10 sekundi = 30.000 kuna. (i to samo za JEDNO objavljivanje!) Po mojoj procjeni toliko kosta objavljivanje dva broja Alan Forda.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 21:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Razdvoj termine:

I u cemu je onda tvoja poanta?

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 21:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:
Razdvoj termine:

I u cemu je onda tvoja poanta?

Pa poenta je u tome da je nekada postojala armija ljudi koji su kupovali stripove!
Ti si skrenuo temu na Kena, nije poenta u Kenu, moje misljenje je da su se svi citaoci(vise su tu kupci nego citaoci) npr.libeliosuvog Kena rodili pre tridesetak i vise godina a to nije dobro.Ako sadasnje izdavacke kuce ne porade na radjanju novih citalaca propascemo svi zajedno.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 21:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by Markos

[quote]Originally posted by sdragan@

Kiosci su drugi problem, prenatrpani su i stripovi se slabo vide, ali tu izdavac tesko sto moze napraviti, osim, je li, ako nije velik pa moze pristisnut distributera.

Reklamu mali izdavaci jednostavno ne mogu platiti. Sekunda reklame na HTV-u u prime timeu kosta 3000 kuna. Dakle, 10 sekundi = 30.000 kuna. (i to samo za JEDNO objavljivanje!) Po mojoj procjeni toliko kosta objavljivanje dva broja Alan Forda.

Ne znam zasto svi spominjete TV, postoje i drugi vidovi reklamnih kampanja.
Ja na primer nikada ne bih dao lovu za nekoliko sekundi na TV-u, za te pare bih nastampao odredjeni broj stripova i podelio ih gratis po osn. skolama.(naravno u tu pricu ne ulazi vas Ken kao jedno skupo i luksuzno izdanje)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 21:23:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Tvoje misljenje je djelomicno tocno, no cinjenica je da su nasi Kenovi dostupni u javnim knjiznicama i da ih svako dijete moze BESPLATNO posuditi i procitati, samo ako hoce. I drugo, strip nece nestati, odredjen i to nemali broj fanova ce ostati, uvijek. Isto kao i za npr. jazz ili za LP ploce itd. itd.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 21:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Ja na primer nikada ne bih dao lovu za nekoliko sekundi na TV-u, za te pare bih nastampao odredjeni broj stripova i podelio ih gratis po osn. skolama.(naravno u tu pricu ne ulazi vas Ken kao jedno skupo i luksuzno izdanje)

Evo, John Drake je izracunao da u Hrvatskoj ima godisnje oko 37500 osnovaca u svakom razredu. Dakle da bi pokrio 1/8 svih osnovaca moras stampati 37500 primjeraka jednog stripa. Prvo, to je ogroman trosak. Drugo: kako to uopce organizirati. Trece: jedan poklonjen broj nije nista, treba ih bar nekoliko, raznih junaka -> Jos vise novca -> Tko to moze financirati?

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 21:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:

Evo, John Drake je izracunao da u Hrvatskoj ima godisnje oko 37500 osnovaca u svakom razredu. Dakle da bi pokrio 1/8 svih osnovaca moras stampati 37500 primjeraka jednog stripa. Prvo, to je ogroman trosak. Drugo: kako to uopce organizirati. Trece: jedan poklonjen broj nije nista, treba ih bar nekoliko, raznih junaka -> Jos vise novca -> Tko to moze financirati?

eh... ti uvek ides iz krajnosti u krajnost...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2006 : 21:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Pa ponekad moraš nešto više da uložiš da bi ti se više vratilo.Ne znam, ti si ipak u tim vodama, ali..
Ne znam da li mogu da poredim,ali eto ja na primer po treci put u poslednjih godinu dana dobijam besplatno svakog jutra primerak jedne dnevne novine. Mesec dana.Posle toga me nazovu i pitaju da li sam zainteresovan, i da li bih hteo da se pretplatim. I to puta 20 000 koliko ima stanovnika mesto u kojem sam. Primerak novine košta 1,5€, znaci da oni za mesec dana investiraju 30 000 € u reklamu.Znam da se te cifre ne mogu preneti na podrucje Balkana, ali možda neke primerenije..

Samo su ljudska glupost i svemir beskonacni. Ali za ovo drugo nisam siguran.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 21:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
ne idem iz krajnosti uz krajnost nego tvoje ideje stavljam na papir i pisem brojke. ja sam matematicar i gledam kako stvari izgledaju na papiru. TI kazes "treba pokloniti besplatno djeci stripove" i mislis da je to gotovo, a ja ti kazem sto to znaci u stvarnosti..

Manhunter, naravno da se ne moze usporedjivati dnevne novine sa stripom. Totalno promasena usporedba, jer je ciljana publika neusporedivo manja (dnevne novine zanimaju SVE, a stripovi zanimaju samo mali ciljani krug populacije - kako bi ih uopce izdvojio?). Dnevne novine izlaze svaki dan i tih 1.5 Euro sto su ti poklonili nije 1.5 Euro nego pola Eura, ili 10-20 centi, koliko ih kosta sami tisak. Neka od tih 20.000 stanovnika svaki put 0,5% zagrize, to je 100 ljudi. Njihova mjesecna pretplata pokriva visestruko troskove te reklame, a nakon toga je sve cista dobit.

Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 05/06/2006 : 21:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
Markose, svaka ti cast. Stvarno imaš konjske živce objašnjavati ljudima po 100-ti put jednu te istu stvar, a oni i dalje trube po svome. Nije šija nego vrat. Ti si u stvari, trebao biti profesor.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2006 : 21:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by deangelis

Markose, svaka ti cast. Stvarno imaš konjske živce objašnjavati ljudima po 100-ti put jednu te istu stvar, a oni i dalje trube po svome. Nije šija nego vrat. Ti si u stvari, trebao biti profesor.

Ne, Makos je zaljubljenik u strip, a uz to i profesinalac..
A o cemu bi ti da pricamo?? Iz ovakvih rasprava se nekad i rodi nešto,ko zna. Može biti al ne mora da znaci.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 21:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nemam zivce, ali veceras sam dobre volje (zena mi napravila super jagode sa slagom;) i uhvatio sam se u raspravu a kad se uhvatim onda tesko stajem. Ne bih bio dobar profesor jer nemam bas zivaca objasnjavati nesto sto je meni ocito i instinktivno jasno. Imao sam jednom jednu curicu iz osnovne na instrukcijama i objasnjavao sam joj pitagorin poucak i nekako ona to nauci za abc, ali kad sam joj umjesto abc stavio xyz, nema pojma. Za popizdit.
A i mucam, pa ...:)

Go to Top of Page

veber
Senior Member

1124 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 05/06/2006 : 21:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message
treba bi bit politicar :))
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 05/06/2006 : 22:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

A o cemu bi ti da pricamo?? Iz ovakvih rasprava se nekad i rodi nešto,ko zna. Može biti al ne mora da znaci.
-------------------------------------------------------------------
Možeš pricati npr. o sexu. A ako baš hoceš pricati o stripovima, pitaj ga npr. zašto Ken ne ide na kioske, ili, zašto je Ken tako skup, ili zašto ne izdaje extra MM i extra MN i to na kioske u tiražu recimo 20000 primjeraka, onako, malo za promjenu.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 22:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Ne, ja sam beskrupulozni gad koji vas sve hoce opljackati prodavajuci vam muda pod bubrege i dignuti veliku lovu izdavajuci ultraskupe stripove.

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000