forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Mister No i Marti Extra???
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 04/06/2006 : 23:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
evo redom:
pod 1---ok, jedan od pluseva. no pitanje je novca namjenjenog za stripove...ako se sakuplja još stara izdanja ucinak vece mase na strani potražnje je negativan :)
pod 2- nema šta da se komentira :)
pod 3---to sam i predpostavljao. Naravno sve je to teorijski ali skoro sa siguran da bi cjene ostale iste. A time otpada glavni faktor svih koji tako silno žele povratak stare slave... za trgovca mi je jasno da to žele, ali za kupca? Karta za Pearl Jam je 50 evra, pa prodali oni njih 5000 ili 10000 tisuca. Ni ploce nisu jeftinije ako se proda naklada u milion ili se napravi nova serija pa proda još milion

Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/06/2006 : 00:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Proslo bi sve to sto dosbro ide od u Hrvatskoj sasvim solidno i u Srbiji, iako osiromasenoj ali zato sa dvostruko vise stanovnika, samo kad bi ovde postojali zakon i red. Ali ovde su ostali, kako rece Rambo Amadeus, samo fukara i raja, fukara da krade i raja da pati. A jajveca fukara i olos su ovi sto su na vlasti, i nakon sto smo isprobali sve politicke opcije, ne znam cemu mi ovde u Srbiji da se uopste nadamo. Zato sam i rekao prozirnom da baci jedan dolar u Hadson i za mene...

Edited by - ---dp--- on 05/06/2006 00:02:04
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/06/2006 : 00:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Bacicu. Ti pomisli zelju;)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/06/2006 : 01:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ne zbog zelje vec zbog one tvoje recenice: "radje bih bacio pare u Hadson...".
A zelja, ako ima sanse da se ispuni, je da i ja uskoro bacim neki dolar u Hadson.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/06/2006 : 01:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Ma znam zasto;)
Zelju nisi smeo na glas da kazes, nece da se ispuni. Ajde, menjaj je. I cuti;)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/06/2006 : 04:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Promenio sam ...i cutim...
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 12:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by sdragan@

hm...da, mozda je moje misljenje previse utopijsko, mozda su stripovi vec osudjeni na propast, mozda su se izdavaci vec pomirili sa cinjenicom da su tirazi sve manji i manji, mozda je crno, mozda je belo...ne znam...cini mi se da na ovim prostorima ima potencijala za oporavak strip scene ali da se jos uvek nisu sve stvari poklopile, npr.fali nam "trziste" bivse YUG. ,jaka izdavacka kuca i malo bolja reklamna kampanja kojoj bi ciljna grupa bili osnovci, dakle zaboraviti na nas(vec matore) koji vec ionako kupujemo stripove.
Dakle, trebalo bi vise raditi na tome da deca ponovo pocnu citati a ne samo kukati kako to njih ne zanima, na njima je buducnost a ne na nama iz 70 i neke...

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Kada bih govorio o sebi kao osobi rekao bih da se po prirodi nikada ne predajem i uvijek borim.
Medjutim ukoliko pricamo o izdavastvu ni tu ne bih pricao o cinjenicama s kojima su se
izdavaci pomirili vec sam misljenja da covjek ne treba uvijek ici glavom kroz zid vec jako
cesto treba pogledati stvarne pokazatelje i prestati razmisljati u iluzijama.
Tek u tom slucaju, kada si svjestan stvarnog stanja i mogucnosti, mozes napraviti ili barem
pokusati napraviti nesto bolje od trenutnog.
Zato sam misljenja da uvijek ima mjesta za napredak, ali se treba prestati baviti prosloscu
i podatcima koji sa sadasnjim stanjem nemaju veze, a nisu ni ostvarivi u buducnosti.
Prvo sto se treba izbiti iz glave je ex. yu trziste, ono nikad ne moze biti onakvo
kako je nekad bilo iz same cinjenice sto su to sada drzave svaka za sebe sa svojim zakonom, carinama i svim ostalim.
Drugo sto treba izbaciti iz glave su velike firme koje ce pokrenuti izdavastvo.
Nema vise SOURA i OOURA (nesto slicno su se zvali) gdje su to ogromni giganti financirani
od drzave neovisno kako poslovali. SD je nesto probala i stala. Velikima nije u interesu strip.
Njima je i kolicina prodanih primjerkaka stripova koji najbolje idu (recimo Zagor u
HR) nedovoljna da bi ih to zanimalo.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Ne znam kako carine i granice ne smetaju da se na nasim kioscima prodaju HR izdanja raznoraznih zenskih trac-novina sa silnim dijetama, celulitima i slicnim glupostima, mogu se kupiti i italijanska izdanja Case i slicnih magazina, svi mogu raditi jedino strip-izdavacima neko gura klipove pod tockove.
Ne tvrdim da to nije tako...problemi zasigurno postoje ali mislim da su se izdavaci prepustili sudbini i da se ne bore dovoljno da osvoje NOVU citalacku publiku.
Tirazi libeliusovog kena su sramotni...ali razlog treba traziti i u tome da mnogo-mnogo ljudi uopste ne zna da takvo izdanje postoji, ja licno nikada ne bih znao za to da nisam dosao na ovaj sajt iako citavog zivota kupujem stripove i i posedujem nekoliko hiljada komada! Gledajuci sa te strane vidim da mnogo toga tu nije logicno i da mnogo toga tu skripi...ali nadam se da ce doci bolja vremena i licno cu se boriti za to koliko god mogu, ne da bih poboljsao prodaju Bernardu i ostalima nego da bih sto vise klinaca uputio na put citanja stripova zato sto mislim da je to mnogo bolje od npr.tracenja vremena po igraonicama.

"U vremenu satelita i svemirskih putovanja besmisleno odzvanjaju uvijek nova ratovanja"

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 13:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ocito ne razumijes puno toga. A meni se neda iznova i iznova objasnjavati jedno te isto.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/06/2006 : 13:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
ali mislim da su se izdavaci prepustili sudbini i da se ne bore dovoljno da osvoje NOVU citalacku publiku.
Tirazi libeliusovog kena su sramotni...ali razlog treba traziti i u tome da mnogo-mnogo ljudi uopste ne zna da takvo izdanje postoji, ja licno nikada ne bih znao za to da nisam dosao na ovaj sajt iako citavog zivota kupujem stripove i i posedujem nekoliko hiljada komada! Gledajuci sa te strane vidim da mnogo toga tu nije logicno i da mnogo toga tu skripi...ali nadam se da ce doci bolja vremena i licno cu se boriti za to koliko god mogu, ne da bih poboljsao prodaju Bernardu i ostalima nego da bih sto vise klinaca uputio na put citanja stripova zato sto mislim da je to mnogo bolje od npr.tracenja vremena po igraonicama.

tvoje gledanje je fino, ali zapravo naivno
jer
zašto bi se izdavaci borili (drugim rijecima, trudili) kad im je i ovako ok - ostvare odredenu korist uz manje napore /ne zaboravi - profit se može ostvariti ne samo vecom prodajom, nego i manjom prodajom po višoj cijeni - ovaj drugi nacin je brži i primamljiviji, a cjelokupno globalno društvo se krece u tom smjeru - instant zaradi; druga stvar, pod "odredenu korist" spada ne samo zaradeni novac, on ne mora biti motiv za nekog, vec tu spada i zadovoljenje drugih želja i potreba - npr. osobna promocija, dolaženje do željenog stripa u željenom obliku (npr. HC ken) na snalažljiv nacin, itd)

s te strane gledano, tiraži nisu sramotni, nego upravo onakvi kakvi trebaju biti da se primarni cilj ostvari

ovo zadnje (uputiti klince itd) spada u ideale, i to je ok

Tako je govorio Zagortustra.

Edited by - stinky on 05/06/2006 13:10:27
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 13:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ajde neka mi netko objasni KOJU BI TO NOVU CITALACKU PUBLIKU MI TREBALI OSVOJITI SA KEN PARKEROM?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2006 : 13:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ajde neka mi netko objasni KOJU BI TO NOVU CITALACKU PUBLIKU MI TREBALI OSVOJITI SA KEN PARKEROM?

Pa eto, ja na primer, pojma ne bih imao da tako nešto izlazi da nisam na ovom forumu..A imam sve KP koje ste izdali do sada.Mada možda ja i nisam najbolji primer.A poznajem dosta ljudi dole koji su citali stripove, i koje bi možda opet citali, a NEMAJU POJMA da tako nešto izlazi! Za njih je ZEX,DD,KP,MV i sl. apsolutna nepoznanica..

Samo su ljudska glupost i svemir beskonacni. Ali za ovo drugo nisam siguran.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 13:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
A kako ces znati kad zivis u Svicarskoj? I jesi li ti nova publika?
Ako govorimo o novoj publici, govorimo onda o klincima koji su rodjeni najkasnije 1991.
I sve te price o ljudima koji bi mozda citali ovo ili ono su smijesne. Ako se Mister No prodaje u 1200 komada u Slo/Bih/Hr, Kit Teller u 900, Tex u 1500, u koliko bi se prodavao Ken Parker? Dajte me nemojte vuci za nos bezveze.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2006 : 13:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

A kako ces znati kad zivis u Svicarskoj? I jesi li ti nova publika?
Ako govorimo o novoj publici, govorimo onda o klincima koji su rodjeni najkasnije 1991.
I sve te price o ljudima koji bi mozda citali ovo ili ono su smijesne. Ako se Mister No prodaje u 1200 komada u Slo/Bih/Hr, Kit Teller u 900, Tex u 1500, u koliko bi se prodavao Ken Parker? Dajte me nemojte vuci za nos bezveze.

Ma samo polako, nemoj da se nerviraš..
Rekao sam da ja i nisam baš najbolji primer. Ja pod novom publiko podrazumevam ljude koji do sad nisu kupovali stripove, bez obzira na godine starosti.A ovi mladji ce vec pored tih stariji i sami otkriti svet stripa. Tako je barem bilo samnom:brace, sestre, rodjaci i sl., svi su citali stripove, PZ i slicno, pa sam ja od njih i saznao da tako nešto postoji. Znam, drugacija su vrmena bila, ali dan-danas postoje klinci koji imaju rodjake, zar ne??

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/06/2006 : 13:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

je
ali, isto tako sve te price o "slaboj prodaji stripova" su isto smiješne
jer, samo ove godine je izbaceno pregršt novih izdanja, kako na kiosku tako i u albumima
dakle, prodaja je onakva kakvu taj izdavac smatra dobrom ili povoljnom
što opet znaci, ako bismo uvažili tvoje tvrdnje o "malim" prodajama texa itd, onda se ta "mala" prodaja pokriva (pre)visokom cijenom primjerka. itd

Tako je govorio Zagortustra.
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 05/06/2006 : 14:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
prodati 500 komada HC Ken Parkera po cjeni 50-60 kuna je veliki podvig... Kritike u pravcu Libellusa nisu opravdane, jer oni imaju najbolju reklamu (ovaj sajt i forum je najbolja reklama, tu je stvorena osnovna baza vernika i kupaca), kontakt sa citaocima, itd.... (još da se manje nerviraju :) ). KP nije strip na kojeg bi se hvatalo nove mlade klince--- ko od vas je voleo KP kad mu je bilo 10 do 15 ili cak 20 godina??

Na drugoj strani Kit Teller je druga prica.... namjenjen mladim generacijama, no verovatno previše staromodan za današnje generacije. Lošija mu je i distribucija (u slo ne prodaje se na kioscima ali ne po njihovoj krivnji, nego jer ga distributer nije htio, nisam siguran za Bih i SCG barem u striparnicama)... i nije mi jasno kako nisu iskoristili šansu promocije i prodaje na Mafestu????

Bernijevi stripovi su posebna prica. njima se tržište samo širi :))

Edited by - jang on 05/06/2006 14:01:12
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2006 : 14:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Problem je, što kada se kaže nova publika, misli na klince od 10-15 godina. Mislim da je nedovoljno iscrpljeno tržište modju ljudima koji su straiji, imaju uslova da kupuju više stripova odjednom, a ne znaju ta tako nešto izlazi.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 05/06/2006 : 14:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
ma ti stariji uglavnom svi imaju dostup internetu (ako ne kod kuce onda u bibliotekama, srednjim školama i faksovima). uz to skoro svaki ide na kiosk (barem da kupi cigarete) i tamo može vidjet stripove. da ga barem malo interesuje kupio bi tamo, vidio reklamu za sajt i to je to...
ali ih ne interesuje pa da mu i padne na glavu.... Gledam ove klince na ulici (od 15 do 20 godina)---šta njih zanima: mobiteli, komjutor, internet, skuter ili avto, rolka, cigareti, alkohol i canabis. i da se grupiraju po raznim punktima, tamo su u stanju da sjede i stoje po par sati... ovde kod nas ih ni lopta ne zanima. nas su stalno ganjali sa travnika zbog fudbala, ovih još nikada nisam vidio da igraju fudbal

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2006 : 14:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by jang

ma ti stariji uglavnom svi imaju dostup internetu (ako ne kod kuce onda u bibliotekama, srednjim školama i faksovima). uz to skoro svaki ide na kiosk (barem da kupi cigarete) i tamo može vidjet stripove. da ga barem malo interesuje kupio bi tamo, vidio reklamu za sajt i to je to...
ali ih ne interesuje pa da mu i padne na glavu.... Gledam ove klince na ulici (od 15 do 20 godina)---šta njih zanima: mobiteli, komjutor, internet, skuter ili avto, rolka, cigareti, alkohol i canabis. i da se grupiraju po raznim punktima, tamo su u stanju da sjede i stoje po par sati... ovde kod nas ih ni lopta ne zanima. nas su stalno ganjali sa travnika zbog fudbala, ovih još nikada nisam vidio da igraju fudbal

da,da, stara dobra vremena..
a šta kažeš da im delimo joint uz strip???

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 17:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by jang

U moje vreme kada sam imao izmedju 15-16-17 god. takodje je medju mojim vrsnjacima bilo raznoraznih poroka, nisu se svi hvatali lopte i stripa.I ja licno sam jedva docekao kada sam usao u krug "metalaca"...he,he, kako je bilo lepo...litar vodke, na klupama u parku, tucnjave sa pankerima i skinerima...pa ipak uza sve to nasao sam vremena i procitati kojeg Zagora,pa cak i Dostojevskog, Kamija, Kafku...dakle...nije u tome svar.Bice da je stinky u pravu po ovom slucaju.Izdavaci su se samozadovoljili sa malim a skupim izdanjima, i dokle god ima nas par stotina kretena koji to kupujemo i jos budemo zahvalni na milostinji bice tako kako je...citalacka publika se svela na nekoliko stotina entuzijasta koji kupe i spakuju u vrecice.Nekoliko stotina od nekadasnjih 100-150000 citalaca...tuzno!

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 17:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

Ocito ne razumijes puno toga. A meni se neda iznova i iznova objasnjavati jedno te isto.

Ja jedino ne razumem zbog cega se uvek ti nadjes prozvan da nesto objasnjavas...mislim, mi ovde na forumu izlazemo svoja misljenja, kakva su takva su...mozda cemo nekoga prosvetleti,mozda cemo nekome dati nekakvu ideju,mozda ce neko staviti prst na celo i reci:"hej! pa ima ovde i neceg pametnog, mozda je to pravi put"!

Ja sam u svom primeru izneo primer Lib. Kena ali to je bio samo primer(i to sam takodje objasnio u mojim predjasnjim postovima).Dakle...nista lose nemam protiv te izdavacke kuce...na mojoj meti su svi izdavaci koji rade na ovim nasim prostorima, obracam se svima njima, da Dnevnik jos uvek stampa stripove kritikovao bi i njih.

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 17:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

Kakva ti ovo teorija???
Dnevnik je godinama gurao Kena ciji se prodajni tirazi sasvim sigurno nisu mogli meriti sa tirazima Zagora pa su eto uspeli izgraditi NOVU citalacku publiku koja voli Kena, a 1 do 2% te publike koja ima srece i internet kupuje danas izdanja libeliusa i SC.
PS
Molim:bez opaski na izbacivanje stranica i neoriginalne naslovnice jer to nije tema topica!

Edited by - sdragan@ on 05/06/2006 17:38:10
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 05/06/2006 : 19:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Ne znam bas, kad sam bio mali, a to bejase odavno:-(, niko, ali bas niko od nas koji smo citali i/ili skupljali stripove nije se lozio na Kena. Na Zagora, da. Marka, da. Bleka, svakako. Ali Kena??? Pa ja sam redovno preskakao LMSove koji su imali Kena u najavi. I nisam jedini.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/06/2006 : 20:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

Ne znam kako carine i granice ne smetaju da se na nasim kioscima prodaju HR izdanja raznoraznih zenskih trac-novina sa silnim dijetama, celulitima i slicnim glupostima, mogu se kupiti i italijanska izdanja Case i slicnih magazina, svi mogu raditi jedino strip-izdavacima neko gura klipove pod tockove.

Ne smetaju im carine zbog prodaje jer ce svoje troskove lako podmiriti od toga.
Da se stripovi mogu prodati u takvim tirazima sve bi izgledalo drukcije.
I daj mi sad reci kakvu su tu veliku promotivnu kampanju napravili izdavaci tih
"zenskih trac novina" pa su uspjesni?

Sve ostalo je prica ponavljana bezbroj puta.
Na balkanu strucnjaka ima u svakom obliku onoliko koliko i stanovnika ima, svi znaju sve,
samo majku mu kako to da nikako ne napredujemo.
Ah da krivi su nam uvijek susjedi, i oni koji to nisu, i stalno koce nas razvoj...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/06/2006 : 20:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Kakva ti ovo teorija???
Dnevnik je godinama gurao Kena ciji se prodajni tirazi sasvim sigurno nisu mogli meriti sa tirazima Zagora pa su eto uspeli izgraditi NOVU citalacku publiku koja voli Kena, a 1 do 2% te publike koja ima srece i internet kupuje danas izdanja libeliusa i SC.
PS
Molim:bez opaski na izbacivanje stranica i neoriginalne naslovnice jer to nije tema topica!

Hoces reci da je Ken Parker citalo 50.000 ljudi u Jugoslaviji?
Mislim, zaista...

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 05/06/2006 : 20:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

Ne znam bas, kad sam bio mali, a to bejase odavno:-(, niko, ali bas niko od nas koji smo citali i/ili skupljali stripove nije se lozio na Kena. Na Zagora, da. Marka, da. Bleka, svakako. Ali Kena??? Pa ja sam redovno preskakao LMSove koji su imali Kena u najavi. I nisam jedini.

U pravu si...i ja sam jedan od takvih(bio)
Ali postoji jedna druga cinjenica(neosporna), a to je da je Kena u LMS-u ipak neko kupovao, prepostavljam stariji citaoci koji su znali prepoznati vrhunski strip.
Ja sam u predjasnjem postu hteo reci da je jedna izdavacka kuca(Dnevnik), uz svoja najprodavanija izdanja poput Zagora,Marka,Bleka,itd...izdavala dobar niz godina(mislim...oko 15-20 god.) i Kena koji nije bio bas toliko popularan medju klincima.

Markosovo pitanje je bilo :"da li se sa Kenom moze stvoriti NOVA citalacka publika?"
Moj odgovor je : Naravno da moze ali sa drugacijim pristupom prema toj istoj publici.Jer da nije bilo toga sto je bilo-ne bi bilo ni nas ovakvi kakvi smo(ovo bi mozda bolje stinky objasnio)

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000