Author |
Topic  |
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 21/04/2006 : 00:44:05
|
quote: Originally posted by Curunir
ne slazem se....javno i dostupno, ali ne za ponovno javno objavljivanje pod svojim imenom!...ovo ima svoje ime, zove se plagijat, kaznjivo je odnosno bi bilo da na sajtu postoje copyright napomene....meni je ovo anto-djapic rabota i nikakvi ga "humanizam" ne opravdava....sejo je ulozio svoj trud, a ovaj ga copypaste...ma vidi matere ti..... takodjer, tocno je da ne mozes stavljati ni sken naslovnica ne net ako vlasnik prava nije dozvolio....no, ovdje se radi o nelegalnom cinu u korist vlasnika, nema kicenja tudjim perjem, i sto je najvaznije, ne krade se osobno djelo i rad samog autora vec ga se SAMO javno izlaze i popularizira.....brkas nesto sto je u praksi dopusteno i tolerirajuce, od najnajcistije KRADJE....
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Ma da, sad ce ispasti da ja opravdavam kradu tudeg rada! Kažem samo da kacenje na net povlaci i neminovno kopiranje od strane zainteresiranih. Vec san reka da nije u redu nepotpisati autora prilikom kopiranja ali ponavljam, kad nešto okacimo na net pustili smo materijal u "slobodnu plovidbu" a Sejo zna da je on autor i gotovo.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16273 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 21/04/2006 : 00:51:53
|
ja sam svoje popise i stavio da si ljudi kopiraju i ako im pomogne - super isto kako su meni pomogli popisi drugih ljudi da si složim ili više saznam o nekim kolekcijama za mene su popisi opce dobro za sve ljubitelje stipova pa sam time i skromno pridonio i svojima popisima (bar se nadam )
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --   
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 21/04/2006 : 02:56:35
|
quote: Originally posted by Renky
ne slazem se....javno i dostupno, ali ne za ponovno javno objavljivanje pod svojim imenom!...ovo ima svoje ime, zove se plagijat, kaznjivo je odnosno bi bilo da na sajtu postoje copyright napomene....meni je ovo anto-djapic rabota i nikakvi ga "humanizam" ne opravdava....sejo je ulozio svoj trud, a ovaj ga copypaste...ma vidi matere ti..... takodjer, tocno je da ne mozes stavljati ni sken naslovnica ne net ako vlasnik prava nije dozvolio....no, ovdje se radi o nelegalnom cinu u korist vlasnika, nema kicenja tudjim perjem, i sto je najvaznije, ne krade se osobno djelo i rad samog autora vec ga se SAMO javno izlaze i popularizira.....brkas nesto sto je u praksi dopusteno i tolerirajuce, od najnajcistije KRADJE....
Ma da, sad ce ispasti da ja opravdavam kradu tudeg rada! Kažem samo da kacenje na net povlaci i neminovno kopiranje od strane zainteresiranih. Vec san reka da nije u redu nepotpisati autora prilikom kopiranja ali ponavljam, kad nešto okacimo na net pustili smo materijal u "slobodnu plovidbu" a Sejo zna da je on autor i gotovo.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr
naravno, magistre   nego, opet me ne kuzis, i opet ti kazem nije istina to o kacenju u smislu kako ga shvacas, ali umoran sam.....
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 21/04/2006 : 02:58:35
|
quote: Originally posted by risbozg
ja sam svoje popise i stavio da si ljudi kopiraju i ako im pomogne - super isto kako su meni pomogli popisi drugih ljudi da si složim ili više saznam o nekim kolekcijama za mene su popisi opce dobro za sve ljubitelje stipova pa sam time i skromno pridonio i svojima popisima (bar se nadam )
brale ti si zbilja napravio hrpu popisa da jos kao Sejo napises i koji tekst
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 21/04/2006 : 03:07:23
|
Renky, potpuno je nevazno da li je nesto objavljeno u tekstualnom, elektronskom, i sta ti ja vec znam kom obliku. Sejin popis je javan i dostupan svima, naravno, ali javan je i Majn Kampf pa ga ja ne kradem i ne potpisujem svojim imenom...
KRADJOM se ovde smatra cak i ako "pozajmis" jednu recenicu koju je neko izgovorio/napisao/stagod a da nisi naveo izvor.
Otuda je Adnan lopov.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 21/04/2006 : 04:08:12
|
vidi se da zivis u koliko-toliko ipak pravnoj drzavi, makar kao sjenka;-).... al daleko je to do balkana....parsecima:)
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8240 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 21/04/2006 : 04:33:36
|
>daleko je to do balkana....parsecima:)
Znaci, moracu da upotrebim warp pogon ne bi li vas nasao u proslosti dogodine u makarskoj? :))))
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 21/04/2006 : 06:18:15
|
Pih...pa ima tamo gomila mojih popisa i skenova. Recimo Stripoteka i još dosta skenova drugih revija. Za neke popise mislim da je Adnan cak tražija dopuštenje za postavljanje ili je tražija da svak napiše koji je njegov pa ce on ubaciti potpis autora. No kad se nešto okaci na net, jasno je da postaje javno i dostupno svima. Ja skenove i popise ne radim zbog sebe nego da pomognem nekome tko nema ta izdanja.
Kod tekstova je sasvim druga stvar, tu se slažem da bi tribalo kontaktirati autora za dopuštenje.
netocno....postaje dostupno samo za osobnu, a ne i za javnu uporabu, pogotovu ne za onu u kojoj to potpisujes kao svoj rad!....popis ili tekst, ovdje je rijec o cistoj kradji....no, moze li odgovarati za to?....pravno, samo ako je na mjestu s kog je skinuto postavljena ona copyright bla bla recenica....moralno, pa onaj tko to radi je pizda, pa ga nece pogoditi...
Javno i dostupno, zar nije???? Ne razglabam o moralnoj ispravnosti, kažem, javno i dostupno.
Pitanje može li baš i pravno odgovarati i uz onu famoznu recenicu...bez odobrenja itd. je možda postoji neka norma službene zaštite a ne samo napisati copyright. No to ne znam.
Ako netko ne želi da se koriste njegovi popisi ili skenovi naslovnica onda neka ih ne kaci na net, jel tako??? Ja krecem od pretpostavke da na taj nacin pomažem drugima.
A šta ako netko kaže ( vlasnik prava recimo ), otkuda ti pravo stavljati sken naslovnice na net, ili popis, malo je to isto dvojbeno.
Kod prenošenja podataka moralno bi bilo navesti izvor jer je to u Sejinom slucaju bilo moguce. Autor je on i to je vidljivo. A ako netko kopiranjem tudeg rada sebi diže cijenu, ma neka uživa u slavi. Satisfakcija stvarnom autoru da je njegov rad primjecen.
Možda griješim ali mislim da je svima nama slanje tekstova i podataka za stripovi com povezano sa željom da ove stranice budu što potpunije i okupe što više zaljubljenika u strip.
Meni nije problem krada popisa. Stavio sam ga zato da se neko njime okoristi. Smeta mi iskljucivo što je kopirao i moj mali uvodni tekst, koji nije Bog zna šta, ali ipak je moj, i prodaje ga kao svoj tekst i na kraju se zahvaljuje na komplimentima zbog njegovog velikog truda. Jebiga, to mi je licemjerno.
Ova ruka kaže ti da staneš i zamisliš se nad svojim rukama...
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16273 Posts
Posted - 21/04/2006 : 12:00:14
|
kaj se tice tog dodatnog teksta zbilja nije u redu da ga koristi kao svoj tekst tj. kao da ga je on napisao
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16273 Posts
Posted - 21/04/2006 : 12:02:02
|
quote: Originally posted by risbozg
bi ja rado ali sam totalno netalentirani pisac - mogel bi jedino ispricat pa poslati kao mp3 da umrete od smijeha   
|
 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 21/04/2006 : 12:04:31
|
"Vecina popisa na internet-siteovima je prepisana, a da za to ionako nitko ne odgovara pa zašto onda jednog trgovca pozivati na red".
Obrazloženje cije presude sam parafrazirao?  
"All hail the spider! A hardy breed is he! Tra la la!" |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7847 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 21/04/2006 : 16:29:17
|
quote: Originally posted by SejoSexon
A sve neki levatski klubovi, nigdje Bayerna i Veleža. 
jebo bayern. najdosadniji tim. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 21/04/2006 : 16:50:10
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by SejoSexon
A sve neki levatski klubovi, nigdje Bayerna i Veleža. 
jebo bayern. najdosadniji tim.
Kako kome. Meni je više od 20 godine najdraži tim (iza VELEŽA). Crvena boja mi je u srcu. 
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 22/04/2006 : 01:59:05
|
quote: Originally posted by prozirna senka
>daleko je to do balkana....parsecima:)
Znaci, moracu da upotrebim warp pogon ne bi li vas nasao u proslosti dogodine u makarskoj? :))))
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
samo se cuvaj precesije jerbo mozes svrsit u....gacama  

|
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 22/04/2006 : 02:03:10
|
quote: Originally posted by risbozg Originally posted by Curunir
bi ja rado ali sam totalno netalentirani pisac - mogel bi jedino ispricat pa poslati kao mp3 da umrete od smijeha   
pa to je danas jako popularno....samo naprid, a mos napravit i audiopopis , zamisli to slusati, urnebes....
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/04/2006 : 02:45:01
|
Kod nas jos uvijek ne postoji zakon, ili postoji ali ga se malo njih pridrzava. Sa jedne strane mi je skoro smijesno (nazalost) s pravne strane raspravljati o kradjama tekstova, dok recimo u jednom Mostaru u centru grada, sasvim legalno mozes kupiti hrpu ilegalnih stvari, od obicnih muzickih CDa do skupocjenih informatickih programa i cega jos sve ne. Licemjerno mi zvuci natpis u danasnjim novinama kako su na Tresnjevci uhvatili dvojicu izgrednika koji su se drznuli prodavati piratske kopije Karaule. Zasto mi je licemjerno? Iz jednostavnog razloga sto je ocigledno policija intervenirala po necijem naredjenju jer se radi o tom filmu, i tko zna cim interesima. Pa to je sve normalno, po zakonu, tako treba, sprijeciti kriminal? Tako je, slazem se. No odobrava li zakon prodaju jednih piratskih filmova a drugih ne? Na Tresnjevci hvataju preprodavace piratskih filmova, dok istovremeno na placu se prodaju laznjaci Lacoste, Armanija, Versacea i cega sve ne...u centru Zagreba.
Opet s druge strane mi je smijesna kolicina licemjerstva koje neki likovi mogu imati i jednostavno se potpisati ispod apsolutno tudjih radova i primati pohvale za iste. Smijem se ali se ne cudim, ne na balkanu... Ovdje su neki svoje doktorske titule zaradili davajuci maksimum od sebe...svoj potpis ispod tudjeg doktorata. I osim toga, tko od vas nikada nije prepisivao u skoli i rad potpisao svojim imenom... ...pa makar na kraju bio ocjenjen i losom ocjenom... 
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
zagor
New Member

227 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 22/04/2006 : 05:11:10
|
Preuzeti bilo sta sa ovog sajta nije kradja jer ukrasti od lopova ne spada u kradju. ;-) Ovaj sajt je ionako izgradjen na kradji, svadji, zavisti, kopiranju, i otimacini. Lopov vice: drzte lopova. :lol: Sve je to nase braco, nema vase ili nase... hehehe.
--------------------------------- | zagorcar.cjb.net | --------------------------------- |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 22/04/2006 : 05:40:50
|
quote: Originally posted by zagor
Preuzeti bilo sta sa ovog sajta nije kradja jer ukrasti od lopova ne spada u kradju. ;-) Ovaj sajt je ionako izgradjen na kradji, svadji, zavisti, kopiranju, i otimacini. Lopov vice: drzte lopova. :lol: Sve je to nase braco, nema vase ili nase... hehehe.
--------------------------------- | zagorcar.cjb.net | ---------------------------------
E lagano ti meni popuši kurac, krembilu. Popise koje sam ja pravija i edicije cije naslovnice sam ja skenira uradija sam prema vlastitoj kolekciji koju sam pošteno platija. To je moj rad i garantirano nije ukraden ni od koga. Ne smeta mi da to drugi kopiraju i koriste ali odjebi sa svojim tvrdnjama o kradi. Svoj bolesni um napasaj na vlastitom pašnjaku.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 22/04/2006 : 05:43:04
|
Renky, nemoj se truditi vec je otisao, samo je dosao da "raschisti" sa ovim sajtom na svoj bolesni nachin (ne bi me iznenadilo da ga je Globinjo vec izbacio, ako ne zeli ostaviti taj uzitak Dadi),
------- Kad nemas sta pametno za reci, drzi jezik za zubima.\\\http://r2cu.co.nr/ /// |
 |
|
Watashi
Senior Member

Croatia
1382 Posts
Member since 11/11/2004 |
Posted - 22/04/2006 : 07:50:51
|
quote: Originally posted by Dado
Licemjerno mi zvuci natpis u danasnjim novinama kako su na Tresnjevci uhvatili dvojicu izgrednika koji su se drznuli prodavati piratske kopije Karaule. Zasto mi je licemjerno? Iz jednostavnog razloga sto je ocigledno policija intervenirala po necijem naredjenju jer se radi o tom filmu, i tko zna cim interesima.
Radilo se o domacem filmu i to je velika razlika!
Ja sam prvi koj ne brine oko hrvackog copyrighta za neki tamo KGHUSAŠŽZ iz jugozapadnog SAD-a, al domaci rad se mora stitit, ko sto je u primjeru gore pokazano :)
A opet, to je teorija i primjer filma koj mora zaradit miljone kuna pa ima para za ganjanje pirata. Sudski spor od stripovi.com je vjerojatno nemoguc jer nam je pravni sustav do jaja :P
-- "Podajgle ih daj. PUTELJCI! Kae, kikichi, dosli ste da vas naucim kak se raste?" --Barbarin blaz |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/04/2006 : 09:07:26
|
quote: Originally posted by zagor
--------------------------------- | zagorcar.cjb.net | ---------------------------------
Ah, vidim da sam bio prebrz i premilostiv. Dobro, ako ne zelis biti dio stripovi.com foruma, i ne moras.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 22/04/2006 : 10:57:32
|
quote: Licemjerno mi zvuci natpis u danasnjim novinama kako su na Tresnjevci uhvatili dvojicu izgrednika koji su se drznuli prodavati piratske kopije Karaule. Zasto mi je licemjerno? Iz jednostavnog razloga sto je ocigledno policija intervenirala po necijem naredjenju jer se radi o tom filmu, i tko zna cim interesima. Pa to je sve normalno, po zakonu, tako treba, sprijeciti kriminal? Tako je, slazem se. No odobrava li zakon prodaju jednih piratskih filmova a drugih ne? Na Tresnjevci hvataju preprodavace piratskih filmova, dok istovremeno na placu se prodaju laznjaci Lacoste, Armanija, Versacea i cega sve ne...u centru Zagreba.
ovo je naravno katastrofa. Katastrofa je što se moje doma jebe zbog 1000 kuna poreza, dok Zec i ekipa duguju milijune pa nikome ništa. Katastrofa je što se sitne zbog Karaule trpa u zatvor, dok ostali mogu prodavati naocale, majice, hlace... bez da ih itko išta pita. Dobro znamo da zakon nije jednak za sve.
quote: Opet s druge strane mi je smijesna kolicina licemjerstva koje neki likovi mogu imati i jednostavno se potpisati ispod apsolutno tudjih radova i primati pohvale za iste. Smijem se ali se ne cudim, ne na balkanu... Ovdje su neki svoje doktorske titule zaradili davajuci maksimum od sebe...svoj potpis ispod tudjeg doktorata.
nije toliki problem u tome prepisanome, nego što je onda sav ponosan na uloženi trud. On prima pohvale znane i neznane i tome se veseli i pumpa svoj ego. To je strašno. No to su vjerovatno veliki kompleksi i frustracija u pitanju, pa onda mora pokazati velicinu i znanje.
quote: I osim toga, tko od vas nikada nije prepisivao u skoli i rad potpisao svojim imenom...
evo javljam se na dužnost. Da prepisujem na faksu prošao bih s cistih 5.0, no meni je i mojih poštenih 4,4-4,5 cisto dosta. Cak na faksu imam i grupu istomišljenika koji prepisivanje smatraju najprimitivnijim od svih krada. Ima nas jedno 5,6, jest da smo u manjini, ali zato možemo stalno prodavati moralne prodike ostalima. Istina, to nas jako veseli, jer nema vece srece nego jednog takvog prepisivaca ( kojih uzgred ima malo more ) onda proglašavati za idiota, jer nije sposoban sam doci do rezultata. Jedini je problem što celni ljudi faksa to nisu shvatili, pa ovi dobivaju dekanske nagrade za prosjeke, ali doci ce i naše vrijeme.
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/04/2006 : 11:03:17
|
Ma dobro faks je malo ozbiljnije, mislio sam ono dok smo bili djeca u osnovnoj skoli. Jer potpisivati se ispod tudjeg rada i primati pohvale za isto je na nivou djecije pameti.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
altair
Average Member

Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
Posted - 22/04/2006 : 14:00:44
|
Vise ne mozete upasti na Adnanov forum bez registracije. Nece vise netko neovlasteno gledati sto je on sve ukrao po internetu. :)) Ocito je da covjek prati ovaj forum...samo koji mu je nick? |
 |
|
Topic  |
|