forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Novo Libellusovo izdanje - ZAVJERA SRIJEDOM
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/06/2006 : 23:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/06/2006 : 23:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ako sve bude kako je planirano ovo izdanje ce biti od sutra popodne u prodaji...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 21/06/2006 : 11:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Odlicno!
Taman sam htio postavit pitanje jeli izašlo iz tiskare....
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/06/2006 : 17:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Pa kako prilici Zavjera Srijedom od srijede u prodaji...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 23/06/2006 : 12:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
A po povratku iz Njemacke pokupit cu i ja dio kontingenta za sve one koji to hoce kupiti na podrucju Dalmacije. Dakle, od nedjelje u prodaji u Makarskoj.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

simi
Average Member

812 Posts

Member since 07/09/2005

Posted - 24/06/2006 : 16:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send simi a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

A po povratku iz Njemacke pokupit cu i ja dio kontingenta za sve one koji to hoce kupiti na podrucju Dalmacije. Dakle, od nedjelje u prodaji u Makarskoj.

a za one koji su malo...malo...dalje?
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/06/2006 : 12:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

Jedan meni......
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 25/06/2006 : 19:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by simi

quote:

a za one koji su malo...malo...dalje?

A gdje je to?

Go to Top of Page

Aftermath
Junior Member

Croatia
420 Posts

Member since 30/06/2006

Posted - 01/07/2006 : 14:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Aftermath a Private Message
Zašto su sva Libellusova izdanja tako skupa?
Zavjera srijedom 75 kn
Ridobradi 95 kn
Nathan Never 115 kn???
Mislim ono..."malo" ste pretjerali
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 01/07/2006 : 18:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Nije da je branim bilo kojeg izdavaca (jer im to i ne treba) ali ovakvi postovi su stvarno "malo" glupi - daj pogledaj ta izdanja i cijene slicnih izadanja i kod nas a bome i u inozemstvu pa ces vjerojatno dobiti nekakav odgovor.
"Life's tough, get a helmet" :)

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 01/07/2006 : 22:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
kod nas baš i nema "slicnih" izdanja, Tex giganti jedino
ostali albumi su jeftiniji, ali zapravo neznam tko drugi uopce ima albume s više od standardnih 45 stranica

slažem se da su ovakvi postovi bezvezni, nemaju svrhe, ali ako covjeka zanima, zašto nebi pitao

Iskreno mislim da je Ridobradi preskup i mislim da se pogriješilo što se nije išlo s 4 ili 5 brojeva integriranih u jednoj knjizi. Išli bi brže, a i bilo bi jeftinije i jednostavnije
Uopce glupo mi je reci da je preskup. Nije mu cijena bez veze tolika, ima tu neke racunice. Da može 10 kuna jeftinije, sigurno bi bio jeftiniji

Zapravo cekam Spiroua, i scejedno mi je dali ce Ridobradi biti 100 ili 200 kuna, ako ce se dobro prodavati, i ako ce zbog njegove dobre prodaje Spirou ici malo brže...

Cuo sam od frenda da mu je zavjera srijedom bez veze. Kaže neki uvod u nekakvu pricu, lijepo nacrtano i to je sve
Nisam još procitao, budem si ga posudio.
Ajmo ljudi s utiscima

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 02/07/2006 : 00:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Aftermath-Ramath

Zavjera srijedom me privlaci zbog parasposobnosti clanova,sad kad se procita za 20 minuta,pa ako se nalozim treba se cekati dugo na sljedeci broj,nema veze u medjuvremenu se lista nesto drugo.
Nesto mi naumpade Klara,mogla bi i ona malo na svjetlost dana sa novim dozivljajima.
Magico e to cekam vec poduze,ko ceka naceka se......
Jap Dampyr i on bi trebao,od svog luksuza Ken mi djeluje da napreduje dok sa svim novinama zaboravim starine pa ne znam da li sam doso ili poso :).

Porter
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 02/07/2006 : 13:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Ima Tex giganti tocno(koji isto kostaju) i gomila drugih albuma, a to da su jeftiniji tu si malo zabrijao pogledaj Blueberrya ili Tajnu povijest ili Blacksada (ili bilo koje u boji-mislim da je i borovnica tu negdje:))- svi su 80 ili vise kuna (stariji ajde negdje oko 70)
Slazem za ridjobradog i integralna izdanja ali i ovako ima chari :) (iako ih treba i platiti;))

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/07/2006 : 15:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
115 kuna za gigante ili texone je po meni vise nego odlicna cijena.
Neka mi netko pokaze neko drugo c/b izdanje tog formata, uveza i sa tim brojem stranica da kosta manje.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/07/2006 : 15:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
A sto se tice svih drugih izdanja, mislim da smo o tome vec pricali.
Cijena se stvara na osnovu troskova a neka izdanja mogu izgledati potpuno isto
i imati vece ili manje cijene, ovisi o cijenama proizvodnje.
Osobno smatram da su nasa izdanja prilagodjena tome i prilagodjena prosjecnim cijenama.
Ridjobradog smo mogli raditi jedino na nacin da se skenira, materijale nemaju
a filmovi su preskupi.
Kome se cini cijena od 95 kuna preskupa neka ode u neki studio koji se malo profesionalnije
bavi skeniranjem stranica u boji u dobroj kvaliteti i neka trazi cijenu skeniranja
64 stranice i mislim da ce mu stosta biti jasnije.
Takodje smatram da cijene stripova u hrvatskoj su u prosjeku nize od cijena negdje vani,
recimo u Njemackoj ili Svicarskoj.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/07/2006 : 15:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by darth-vader

Iskreno mislim da je Ridobradi preskup i mislim da se pogriješilo što se nije išlo s 4 ili 5 brojeva integriranih u jednoj knjizi. Išli bi brže, a i bilo bi jeftinije i jednostavnije
Uopce glupo mi je reci da je preskup. Nije mu cijena bez veze tolika, ima tu neke racunice. Da može 10 kuna jeftinije, sigurno bi bio jeftiniji

Ne bih rekao da je to greska. Kao prvo Integralna izdanja ne mozes sastavljati sam
kao sto ti se svidi vec samo onako kako ih i oni imaju.
U konkretnom slucaju istina postoje integralna izdanja ali i unaprijed odredjeno po koliko
izdanja ide u jednu knjigu. Dali bi islo brze, ne znam, nisam uvjeren, jer mislim da cijena nebi bila puno niza a jednostavnije u svakom slucaju nebi bilo.
Mozda se sa integralima moze i nesto raditi ako imas materijale na CDu, ali samo skeniranje
je jako skup i zamoran posao. Mislim da smo mi napravili najbolje sto smo mogli.
No naravno da misljenja mogu biti i drukcija i ne moraju se svi s nama sloziti.

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 02/07/2006 : 19:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
Ne bih rekao da je to greska. Kao prvo Integralna izdanja ne mozes sastavljati sam

znam da ponekad kuce ne diktiraju oblik izdanja
ako npr. možeš strip koji je u originalu u boji izdati bw ne vidim razloga da ti nedaju da ide integralno.
Ne znam kako je u stvarnosti, zato i postavljam pitanje.

quote:
Mozda se sa integralima moze i nesto raditi ako imas materijale na CDu, ali samo skeniranje
je jako skup i zamoran posao.

ovo ne razumijem. Pa kad tad ce se morati odskenirati.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/07/2006 : 21:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>mislim da je i borovnica tu negdje:))

Borovnica svega 70, popust cclanovima Qluba... Dakle, navalite! :)

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 11 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/07/2006 : 08:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by darth-vader
znam da ponekad kuce ne diktiraju oblik izdanja
ako npr. možeš strip koji je u originalu u boji izdati bw ne vidim razloga da ti nedaju da ide integralno.
Ne znam kako je u stvarnosti, zato i postavljam pitanje.

Kako kod kojeg izdavaca, onaj tko drzi prava ima svu moc odlucivanja, dakle
nema pravila ali sve drze naravno u svojim rukama.
Razuvjeriti ih moze samo novac, mnoge ni to...

quote:
ovo ne razumijem. Pa kad tad ce se morati odskenirati.

Naravno da ce morati, no puno je lakse i jednostavnije odjednom odraditi 120 stranica
nego 250 stranica ili vise...

Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 03/07/2006 : 11:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
quote:
Originally posted by Dado
Takodje smatram da cijene stripova u hrvatskoj su u prosjeku nize od cijena negdje vani,
recimo u Njemackoj ili Svicarskoj.

To nije baš argumenat s obzirom da oni imaju 4-5 puta vece place, naklade su za njemacko govorno podrucje sigurno puno vece itd.

No virujen van da ste stavili najniže cijene što ste mogli...
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/07/2006 : 18:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Pa upravo to jest argument kao sto sam kazes naklade su kod njih vece samim time i troskovi manji.
Mada nisu ni kod njih naklade kao sto su nekad bile (ovisi koji stripovi) ali su sigurno vece.
Oni imaju 4-5 puta vece plate ali mislis da to nekoga u Francuskoj briga koliko su kod nas plate?
Ni neke marke odjece nisu nista jeftinije u Hrvatskoj zato sto su kod nas manje plate, cak naprotiv
u zapdanim zemljama moze se i stosta jeftinije naci.
A kad pricamo o samim stripovima cijena prava nam je sigurno jednaka, cijena pripreme, tiska
i svega ostalog sto ide nije puno jeftinija kod nas nego je to kod njih, u svakom slucaju
ni u pola jeftinije a kamo li 4-5 puta jeftinije, koliko su recimo razlike u prosjecnim platama.
Tako da kupovna moc prosjecnog hrvata nema utjecaj na troskove, nazalost.

Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 03/07/2006 : 20:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
Znam da si u pravu ali to i nije argument jer je to i razlog zasto je naklada manja .Ista cijena a manja kupovna moc znaci manje kupljenih stripova a onda i izdanih stripova:(

Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 03/07/2006 : 20:08:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>mislim da je i borovnica tu negdje:))

Borovnica svega 70, popust cclanovima Qluba... Dakle, navalite! :)

mcn

Ovo za borovnicu nisam mislio nista lose - super je ali moram priznati da me malo razocarala odnos cijena i sami album (iako bi bio pretanak i da ima 490 strana) no nekako mi je ostao papir cudan u sjecanju

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/07/2006 : 20:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Rache

Znam da si u pravu ali to i nije argument jer je to i razlog zasto je naklada manja .Ista cijena a manja kupovna moc znaci manje kupljenih stripova a onda i izdanih stripova:(

Nije argument za sto? Nije bas samo da je naklada manja zato sto je kupovna moc manja
vec ponajprije zato sto interes za stripovima nije toliki koliki je nekad bio.
Odnosno u Njemackoj su naklade jednake nasima, samo sto je njihovo trziste 10 puta vece
u odnosu na trziste bivse nam drzave, pa je stoga i naklada 10 puta veca, a cesto i nije
10 puta veca naklada vec je nesto i manja od toga.

Edited by - Dado on 03/07/2006 20:42:09
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/07/2006 : 20:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ili ako se vec hocemo igrati brojkama, uzmimo malo tocnije podatke.
Recimo da je njemacko trziste samo 4 puta vece od naseg to bi trebalo automatski znaciti
da se naklada povecaje za 4 puta u odnosu na nase.
Recimo da mi imamo 500 primjeraka kod njih je to onda 2000 primjeraka.
Uzmimo u obzir da je njihova prosjecna plata 5 puta veca u odnosu na prosjecnu platu u ex yu,
to znaci da im se (ukoliko po tvome kupovna moc ima tako velik utjecaj) naklada povecava
za jos 5 puta i vec smo na 10000 primjeraka.
Vjeruj mi da se puno stripova (iskljucujuci mange i neke vanserijske naslove ostalih stripova)
tiska u puno manjoj nakladi i jedino tako mogu opstati.
Neki su propali zbog preoptimisticnih naklada. Slozit cu se time da kupovna moc ima utjecaj
i na nakladu te prodaju stripova ali ni blizu toliko da bi bila jedan od odlucujucih faktora.
Ne smije se zaboraviti da ako su u njemackoj plate 4-5 puta vece i glavni zivotni troskovi su 4-5 puta veci,
a to se cesto zaboravlja kad se gleda na njihove plate i uporedjuje s nasim.
Primjerice trebaju se pogledati troskovi najma ili kupovine stana, placanja ostalih rezija,
te troskovi osnovnih ziveznih namirnica, zdravstvenog osiguranbja itd...
Sto ti znaci ako imas 5 puta vecu platu od prosjecnog radnika u recimo Hrvatskoj, kad
u prosjeku imas i 5 puta vece troskove? Jeli tvoja kupovna moc u tom slucaju stvarno veca?

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000