forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Tex Giganti 4 i 5, pitanje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/07/2006 : 14:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Ovaj forum se ciklicno krece iz perioda kada se pevaju ode altruisticki nastrojenim izdavacima do perioda kada se na izdavace gleda na najtvrde kapitaliste.

Make up you mind already...

--
"Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts."

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 14:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:

Ovaj forum se ciklicno krece iz perioda kada se pevaju ode altruisticki nastrojenim izdavacima do perioda kada se na izdavace gleda na najtvrde kapitaliste.

Make up you mind already...

--
"Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts."

U pravu si. I jedno i drugo je pretjerivanje!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 27/07/2006 : 14:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
quote:
Originally posted by jasa

Ne podnosim kad neko kaže da to nije tako sjajno i dobro, pa što izdaje onda, da nije iz ljubavi, jest al malo sutra. Svakom je draži novac od stripa jer su stripovi novac.

homos homini lupus

Vidi jasa napisao post a nisu mu se tresle ruke! Je li to pada snijeg u Sarajevu?

u deželi lele ne postoji pravda, samo krivda mori što se ne ispravlja, parazitstvo ama od kog boli glava.
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 14:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by stinky

nije promašen zakljucak...što ne znaci da je zaradivati novce nešto loše

Tako je govorio Zagortustra.

Ti to ne mozes znati, ja mogu, ti imas predpostavke, ja cinjenice...
Dapace da zaradjivati novac nije nista lose. Ali onakav zakljucak je promasen.
No naravno ti imas pravo vjerovati u suprotno...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Tocno,ti znaš cinjenice,zato ja i ne tvrdim ništa vec samo komentiram i nagadam.Ipak,vjerojatno nije identicna situacija sa Ludensom/Strip agentom/bookglobeom i Libellusom.Ali,ako zaradite ili se pokrijete sa Zavjerom srijedom onda se stvarno u strip izdavaštvu ne može propasti.Naravno,ja vam želim odlicno poslovanje,treba li to uopce isticati!
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 27/07/2006 : 14:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Šta imaš protiv "Zavjere srijedom"?

u deželi lele ne postoji pravda, samo krivda mori što se ne ispravlja, parazitstvo ama od kog boli glava.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/07/2006 : 15:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by fantom

Pa dobro,ako je netko na nuli od toga se opet ne može živjeti. A vjerujem da malo koje izdanje nekog ostavi na nuli,uglavnom bude ili dobitak ili gubitak.Ali,kao što Stinky rece,zaradivati novce nije loše,a nije loše ni bogato strip tržište. Nekad imam dojam kao da je izdavace sram priznati da zaraduju na nama.Uvijekneki veo misionarskog zanosa i avangardnog otkrivanja obzoraja devete umjetnosti. Ma,dajte!

Prije svega da naglasim kako ja govorim samo u svoje osobno ime.
Pricati mi o zaradi kao glavnom i najvecem motivatoru izdavanja stripova
u manjem tirazu dodje mi kao da me netko iz cista mira opali veslom po glavi...
Nesto ce sigurno ostati i iznad troskova izdanja kad se neki projekt rasproda,
no to nece nikada biti toliko da bi to bio motiv izdavanja.
A koliko to stripova izdanih u malom tirazu imamo rasprodanih?
Uzmimo primjer naseg Ken Parkera, prvih 6 brojeva je izaslo prije skoro 2 godine,
naklada 500 primjeraka. Izuzev broja 1 kojeg nema vise, ostali brojevi se bez problema
jos uvijek nadju. Ne postoji 500 fanova bilo kojeg stripa koji dodju i u kratkom
roku kupe po jedan primjerak svog omiljenog stripa, sve se to prodaje znatno duze.
Moj zakljucak: odredjena zarada postoji, ona je moguca kod stripova koji se odlicno prodaju
ili rasprodaju, medjutim ta zarada ne moze biti velika niti moze biti vodeca motivacija
za postojeca i nova izdanja. Tako je to u najmanju ruku kod nas u Libellus izdavastvu.
Naravno nitko meni ne mora vjerovati, no neka pokusa sam izdati neki strip pa ce
se malo bolje upoznati sa tom famoznom zaradom...

Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 15:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:

quote:

Pa dobro,ako je netko na nuli od toga se opet ne može živjeti. A vjerujem da malo koje izdanje nekog ostavi na nuli,uglavnom bude ili dobitak ili gubitak.Ali,kao što Stinky rece,zaradivati novce nije loše,a nije loše ni bogato strip tržište. Nekad imam dojam kao da je izdavace sram priznati da zaraduju na nama.Uvijekneki veo misionarskog zanosa i avangardnog otkrivanja obzoraja devete umjetnosti. Ma,dajte!

Uzmimo primjer naseg Ken Parkera, prvih 6 brojeva je izaslo prije skoro 2 godine,
naklada 500 primjeraka. Izuzev broja 1 kojeg nema vise, ostali brojevi se bez problema
jos uvijek nadju. Ne postoji 500 fanova bilo kojeg stripa koji dodju i u kratkom
roku kupe po jedan primjerak svog omiljenog stripa, sve se to prodaje znatno duze.
Moj zakljucak: odredjena zarada postoji, ona je moguca kod stripova koji se odlicno prodaju
ili rasprodaju, medjutim ta zarada ne moze biti velika niti moze biti vodeca motivacija
za postojeca i nova izdanja. Tako je to u najmanju ruku kod nas u Libellus izdavastvu.
Naravno nitko meni ne mora vjerovati, no neka pokusa sam izdati neki strip pa ce

Sve što si napisao ti vjerujem,nema uopce spora.
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 15:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Šta imaš protiv "Zavjere srijedom"?

Ništa,samo mi se cini iznimno nekomercijalan projekt!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/07/2006 : 15:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Zavjera srijedom je nama draga i ne moze svaki projekt biti "komercijalan" ali je bitno
da postoji u ponudi jer ce se i za njega naci stripofili koje to interesira.

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 27/07/2006 : 15:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
samo vi izdajite stripove i zaradujte
ja u tome ne vidim ništa loše
a ja cu ka i uvik nešto uzet nešto ne
u tomen je sva mudrost

triba nam još koja ekipa ala decki iz libeliusa
pa da se udruže pa onda strip magazin u boji
u tako necem bih i ja sudjelovao
2% al 2%
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/07/2006 : 20:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ak se vec može ili treba birat, onda meni treba antipod-ekipa deckiju iz libellusa
oni koji bi radili strip za raju...što se kaže
bez fensi opreme i na roto papiru...pretisak preko indiga (u krajnju ruku)
i sa niskom (diskontnom) cijenom

a libellus je ok, izbacuju neke dobre stripove, no, cijena je u kurcu
jebi ga, 1 ken parker = 60kn...da imaju takvu cifru, ne bi talijani osvojili mundijal...mislim da su za njihov uspjeh presudni povoljniji stripovi
covjece, giganti po 50kn - to je formula za dobar rezultat
talijani to znaju

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/07/2006 : 21:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
strip za raju stinkac znaci masovnost...a to znaci o ho ho pocetni kapital....a to ne moze nijedna "ekipa deckiju", na zalost....libellus uistinu zaradjuje minimalno, ako uopce, vjeruj meni ako neces dadi:))
e sad zanimljivo je vidjeti kad se u uskladjivanju s eu uvedu nazad pdv i trosarine na knjige pa hc izdanja odu nebu pod oblake kao sto je vani slucaj (imamo jedan takav umjetno stvoren slucaj i sad - AFK) i kao sto je uvrijezeno pa i normalno......mislim, ako strip zeli prezivjeti (ne zaludjujmo se trenutnim boomom) u sirem smislu, nuzan je SC masovni oblik, i naravno jos puno izdavaca a ne jedan monopolist....van gogh djeluje jako slabasno, ali daj Boze da grijesim i da postanu veliki....nisu ni 2 dosta, ali puno bolje od jednog.....

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 27/07/2006 : 22:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
ma naravno carobnjace da je masovnost presudna
no, tu ja pricam o mojim željama

inace, meni je svejedno jel libellus zaraduje malo ili puno...draže mi je da zaraduju puno, ak me se vec pita
a vjerujem da zaraduju...to je fakt u koji ne sumnjam
jer, o ovome, djela govore više od rijeci (neki jako mudar covjek je primjetio ovu zakonitost i srocio je u poslovicu:)
dakle, dok je novih izdanja, željena korist se ostvaruje - i to je baš tako, crno-bijelo, usprkos dadinom uvadanju šarenila

HC je vec sad iznad oblaka i na nebu

a strip nece preživjeti
jer ljudima ne vrijedi toliko koliko se za njega traži
ta robno-novcana razmjena im nije poželjna

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/07/2006 : 22:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Meni nešto nije jasno: Tex gigant talijanski samekim koricama košta otprilike 40 kn, a isti takav hrvatski sa tvrdim koricama 115 kn, e sad zar obicne glupe tvrde korice vrijede ovih 75 kn. Takva izdanja kod nas su bezveze !!!!!!!!!!!!!!!!!!1

homos homini lupus
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 27/07/2006 : 22:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Uh, nije stvar u koricama, stvar je u tome što Tex u italiji ide u petocifrenom tiražu (ili šestocifrenom, beše?), a u Hrvatskoj u trocifrenom.

--
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/07/2006 : 22:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Po meni, ta nazovimo ih luksuzna izdanja vode stripove u propast, jer nisu dostupna....nema ih recimo u BiH nigdje, a ptom ne podsticu novake da kupuju jer su preskupa, jednostavno su ti stripovi preskupi, realna cijena za MV od Libellusa bi bila oko 100 kn, a bit ce mnogo više

homos homini lupus
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 27/07/2006 : 22:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:

quote:

ajde majstore, sredi mi broj 3 od Kena Parkera. Ne mogu ga nigdje dobiti, al nemože se reci da nisam tražio

Društvo ljubiteljev stripa STRIPOHOLIK Slovenija uradno ustanovljeno!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7851 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 27/07/2006 : 22:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:

Po meni, ta nazovimo ih luksuzna izdanja vode stripove u propast, jer nisu dostupna....nema ih recimo u BiH nigdje, a ptom ne podsticu novake da kupuju jer su preskupa, jednostavno su ti stripovi preskupi, realna cijena za MV od Libellusa bi bila oko 100 kn, a bit ce mnogo više

homos homini lupus

slažem se da je preskupo

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/07/2006 : 22:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

homos homini lupus

odakle ti to?????

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/07/2006 : 22:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
siguran sam, imao sam viziju u kojoj sam sanjao moje buduce umjetnicko djelo " Stablo života " i dobio podsticaj za odredivanje cijena proizvoda...........a ne fakat zar sumnjaš da nece biti skuplje

homos homini lupus
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/07/2006 : 22:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
sumnjam, debelo:)

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/07/2006 : 22:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
ako bude ispod 90 kn kupujem cak i ja:)

homos homini lupus
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/07/2006 : 22:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
cek cek....nije isto "puno vise od 100" i "ispod 90"....ides u krajnosti.....
i kvragu zasto pises manje-vise pravilno odnedavno? pa bio si legenda s onim pisanjem:-)

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/07/2006 : 22:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
štla kažešm

homos homini lupus
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 27/07/2006 : 23:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

Uh, nije stvar u koricama, stvar je u tome što Tex u italiji ide u petocifrenom tiražu (ili šestocifrenom, beše?), a u Hrvatskoj u trocifrenom.

--

Sestocifrenom, molim lijepo! Neki nizerazredni junaci idu u petocifrenim brojkama.

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000