forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 kriminal i satanik
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 18/07/2006 : 15:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ne, mislim da ne treba ni DOV niti Maxmagnus, treba nesto novo. Bookglobe je do sada uglavnom hrabro eksperimentirao s novim stvarima i tu su do sada prednjacili (Usagi, Bone, Wondercity...) i svaka im cast na tome. Ovo je isto korak u tom pravcu, ali po meni krivi, jer iako ovo je novi serijal, u smislu da nije reprint necega sto je vec izaslo kod nas, ipak se radi o stripu starom 40 godina kojeg je vrijeme pojelo.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

STOSIC
Senior Member

Sao Tome and Principe
1754 Posts

Member since 23/02/2006

Posted - 18/07/2006 : 15:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send STOSIC a Private Message
pa DOV i MAXMAGNUS su ipak kratki serijali,od otprilike dvadesetak brojeva svaki,a i njihovo izdavanje bi sasvim sigurno bilo jako traženo,prodavalo bi se ko ludo,a i trošak njihovog štampanja bi bio puno manji...
dok se ovako zapocinju serijali koji nisu ni poznati na našim prostorima a uz to ih vrijeme dobrano gazi...znaci cisti debakl po mojem mišljenju

"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 19/07/2006 : 07:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Ne moraju DOV i Maxmagnus ici u paketu. Maxmagnus je kao Alo-Alo, u svakom broju iste fore, nista novo. DOV je fenomenalan strip, steta sto je kraj zbrzan (problem smanjenja serijala usred posla s 25->20 epizoda). Njega bi volio vidjeti. AF klasik nisam kupovao HC, DOV bi sigurno.

Go to Top of Page

Kant
Average Member

Croatia
716 Posts

Member since 17/08/2004

Posted - 19/07/2006 : 08:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Kant a Private Message
quote:
Originally posted by alen

Ne moraju DOV i Maxmagnus ici u paketu. Maxmagnus je kao Alo-Alo, u svakom broju iste fore, nista novo. DOV je fenomenalan strip, steta sto je kraj zbrzan (problem smanjenja serijala usred posla s 25->20 epizoda). Njega bi volio vidjeti. AF klasik nisam kupovao HC, DOV bi sigurno.

DOV je izvrstan strip, i takoder bi izdvojio novac cak i za HC.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7866 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 19/07/2006 : 22:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
ako ovo bude SC kupit cu sigurno da vidin u što to lici...

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 14:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
I Kriminal i Satanik možda i jesu zastarjeli stripovi i cudno ce ih biti docekati nakon toliko godina.Ali s obzirom da Mark i Blek idu tako dobro(ocekivano ovako dobro bi išao i Kapetan Miki),možda Magnusov rad i prode na kiosku.AF kakav god je da je loš,ipak se dobro prodaje(i klasik i Korpusovo izdanje).
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 15:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
quote:
Originally posted by kico

I Kriminal i Satanik možda i jesu zastarjeli stripovi i cudno ce ih biti docekati nakon toliko godina.Ali s obzirom da Mark i Blek idu tako dobro(ocekivano ovako dobro bi išao i Kapetan Miki),možda Magnusov rad i prode na kiosku.AF kakav god je da je loš,ipak se dobro prodaje(i klasik i Korpusovo izdanje).

Drago mi je i da ce se ovo pojaviti,ali mislim da bi bolje prošli Maxmagnus i DOV,a i kvalitetniji su stripovi.Ipak,DOV bi trebalo opet prevesti!
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 27/07/2006 : 15:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
necu to uzimat
ono za stalno
samo prvi
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 27/07/2006 : 20:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message
nisam bas citao dov, svega jednu epizodu ( prvu ) i sigurno je losija od maxmagnusa... opcenito prijevod je sranje i slazem se da ga treba promijeniti.
Satanik i Kriminal mi bas ne obecavaju, ali sigurno su bolji od Bleka
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 20:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Od Bunkerovih stripova volio bih vidjeti Padre Kimberly.
Go to Top of Page

Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts

Member since 23/08/2002

Posted - 27/07/2006 : 21:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomislav a Private Message
I Max Magnus i Druzina se mogu lako nabaviti i svatko tko ih zeli moze ih bez problema nabaviti. Mislim da stvarno nema smisla reprintati stripove koji se lako nabave u starom izdanju.
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 27/07/2006 : 21:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message
quote:
Originally posted by Tomislav

I Max Magnus i Druzina se mogu lako nabaviti i svatko tko ih zeli moze ih bez problema nabaviti. Mislim da stvarno nema smisla reprintati stripove koji se lako nabave u starom izdanju.

Maxmagnus se može lako nabaviti ali DOV baš i ne. No sigurno cu radije vidjeti prvo izdanje Kriminala i Satanika nego Drugo Maxmagnusa ili DOV.

TRAŽIM BISERSTRIP ŠAMPIJONI STRIPA 11,17
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 21:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by Tomislav

Tako je!
Nisu skupa izdanja(još uvijek)i lako su nabavljiva.Sada se za njih zahtjeva nekakav HC,ma daaaj....
Cemu reprinti?
Nek je novo,pa makar i vremenom pregaženo....
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/07/2006 : 21:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by CAGLIOSTRO13

nisam bas citao dov, svega jednu epizodu ( prvu ) i sigurno je losija od maxmagnusa... opcenito prijevod je sranje i slazem se da ga treba promijeniti.
Satanik i Kriminal mi bas ne obecavaju, ali sigurno su bolji od Bleka

Citao si uvodnu epizodu DOV,poslije tek dolazi akcija.
Dok je kod Maxmagnusa uvodne dobre,a poslije ponavljanje vec videnih stvari.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/07/2006 : 22:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
DOV je skroz ok. Maxmagnus, dosadan. Ipak, prejeftino sam prodao glanc komplet prije 2 godine:-((

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

STOSIC
Senior Member

Sao Tome and Principe
1754 Posts

Member since 23/02/2006

Posted - 28/07/2006 : 06:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send STOSIC a Private Message
u DOV-a me prvenstveno živcira prijevod,nije mi jasno zašto ga svi hvale?
možda sa mnom nešto nije u redu? ;-)))

Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 28/07/2006 : 07:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
quote:
Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl

u DOV-a me prvenstveno živcira prijevod,nije mi jasno zašto ga svi hvale?
možda sa mnom nešto nije u redu? ;-)))

Mislim da bi DOV (koji je inace odlican serijal) bio hiljadu puta bolji da ga je radio npr. Brixy
Toliko o prevodu i obradi istog...
Kriminala i Satanika nikad nisam citao pa bih voleo videti "rane radove" M&B-a
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 28/07/2006 : 08:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Ta stvar s prijevodima je zanimljiva. Ako prevedes bezlicno (ocu reci knjizevno) onda su svi hladni i imaju eventualno neke sitnije zamjerke. Ali kad si prevoditelj da truda pa ubaci sleng i narjecja, onda dodje do love-hate situacije.

Meni je prijevod DOV-a genijalan. Kad bi izisao reprint (iskljucivo HC!) volio bi da ostane isti, kao u VPA-originalima. Cini mi se da neka zena prevodila. A pada mi na pamet i jedan drugi strip - Kran u Stripoteci. Sam strip ima neke prolazne kvalitete, ali prijevod mi je katastrofalan.

Mislim da se jedino svi kod Brixyja slazemo da je covjek legenda.

Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Evo nam Satanika,lijepo izgleda,nije skup,kupit cu ga!
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
a vidiš
srpski prijevod kod krana je jedino što me privlaci tom stripu u c.b. verziji

sto ljudi sto cudi
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
Je, izgleda da je Satanik stigao. Kupujem za probu.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Ma ja kupujem svakako.
Magnus je Magnus i svakako to vrijedi imati ako si prikriveni alanfordovac.
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Ma ja kupujem svakako.
Magnus je Magnus i svakako to vrijedi imati ako si prikriveni alanfordovac.

I to je što govoriš.

Kupovat cu i ja jer sam pobornik novih strip izdanja makar se radi o starom stripu i nisam prikriveni vec javni alanfordovac.

Ali na Marka i Bleka me necaš tako lako navuc.
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
rocco
gajba pive ti ja i blek
i jedno 5 uri
pa da te poslin pitam za mišljenje

ne , nije ono što mislite bando
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 28/07/2006 : 14:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
Ma neman ja ništa protiv Bleka, stotinjak komada LMS-ovih kao uspomena na djetinstvo imaju posebno misto u mom srcu. Ne baš i medu stripovima jer su u kutiji ispod kreveta i nisam ih vidio 4-5 godina.

Blek Stena je zakon.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000