Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/07/2006 : 15:29:11
|
Ne, mislim da ne treba ni DOV niti Maxmagnus, treba nesto novo. Bookglobe je do sada uglavnom hrabro eksperimentirao s novim stvarima i tu su do sada prednjacili (Usagi, Bone, Wondercity...) i svaka im cast na tome. Ovo je isto korak u tom pravcu, ali po meni krivi, jer iako ovo je novi serijal, u smislu da nije reprint necega sto je vec izaslo kod nas, ipak se radi o stripu starom 40 godina kojeg je vrijeme pojelo.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
STOSIC
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
Posted - 18/07/2006 : 15:49:23
|
pa DOV i MAXMAGNUS su ipak kratki serijali,od otprilike dvadesetak brojeva svaki,a i njihovo izdavanje bi sasvim sigurno bilo jako traženo,prodavalo bi se ko ludo,a i trošak njihovog štampanja bi bio puno manji... dok se ovako zapocinju serijali koji nisu ni poznati na našim prostorima a uz to ih vrijeme dobrano gazi...znaci cisti debakl po mojem mišljenju
"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez
|
|
alen
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 19/07/2006 : 07:36:05
|
Ne moraju DOV i Maxmagnus ici u paketu. Maxmagnus je kao Alo-Alo, u svakom broju iste fore, nista novo. DOV je fenomenalan strip, steta sto je kraj zbrzan (problem smanjenja serijala usred posla s 25->20 epizoda). Njega bi volio vidjeti. AF klasik nisam kupovao HC, DOV bi sigurno.
![](icon_zagor.gif) |
|
Kant
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
Posted - 19/07/2006 : 08:43:46
|
quote: Originally posted by alen
Ne moraju DOV i Maxmagnus ici u paketu. Maxmagnus je kao Alo-Alo, u svakom broju iste fore, nista novo. DOV je fenomenalan strip, steta sto je kraj zbrzan (problem smanjenja serijala usred posla s 25->20 epizoda). Njega bi volio vidjeti. AF klasik nisam kupovao HC, DOV bi sigurno.
![](icon_zagor.gif)
DOV je izvrstan strip, i takoder bi izdvojio novac cak i za HC. |
|
mpavin
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/dw.jpg)
Niue
7866 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 19/07/2006 : 22:44:19
|
ako ovo bude SC kupit cu sigurno da vidin u što to lici...![](icon_smile.gif)
"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
|
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 27/07/2006 : 14:48:50
|
I Kriminal i Satanik možda i jesu zastarjeli stripovi i cudno ce ih biti docekati nakon toliko godina.Ali s obzirom da Mark i Blek idu tako dobro(ocekivano ovako dobro bi išao i Kapetan Miki),možda Magnusov rad i prode na kiosku.AF kakav god je da je loš,ipak se dobro prodaje(i klasik i Korpusovo izdanje). |
|
fantom
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 27/07/2006 : 15:07:07
|
quote: Originally posted by kico
I Kriminal i Satanik možda i jesu zastarjeli stripovi i cudno ce ih biti docekati nakon toliko godina.Ali s obzirom da Mark i Blek idu tako dobro(ocekivano ovako dobro bi išao i Kapetan Miki),možda Magnusov rad i prode na kiosku.AF kakav god je da je loš,ipak se dobro prodaje(i klasik i Korpusovo izdanje).
Drago mi je i da ce se ovo pojaviti,ali mislim da bi bolje prošli Maxmagnus i DOV,a i kvalitetniji su stripovi.Ipak,DOV bi trebalo opet prevesti! |
|
Toninho
Advanced Member
![](avatars/1078464831.gif)
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
CAGLIOSTRO13
Senior Member
1767 Posts
Member since 09/05/2006 |
Posted - 27/07/2006 : 20:07:34
|
nisam bas citao dov, svega jednu epizodu ( prvu ) i sigurno je losija od maxmagnusa... opcenito prijevod je sranje i slazem se da ga treba promijeniti. Satanik i Kriminal mi bas ne obecavaju, ali sigurno su bolji od Bleka |
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
|
Tomislav
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Croatia
815 Posts
Member since 23/08/2002 |
Posted - 27/07/2006 : 21:33:03
|
I Max Magnus i Druzina se mogu lako nabaviti i svatko tko ih zeli moze ih bez problema nabaviti. Mislim da stvarno nema smisla reprintati stripove koji se lako nabave u starom izdanju. |
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 27/07/2006 : 21:36:05
|
quote: Originally posted by Tomislav
I Max Magnus i Druzina se mogu lako nabaviti i svatko tko ih zeli moze ih bez problema nabaviti. Mislim da stvarno nema smisla reprintati stripove koji se lako nabave u starom izdanju.
Maxmagnus se može lako nabaviti ali DOV baš i ne. No sigurno cu radije vidjeti prvo izdanje Kriminala i Satanika nego Drugo Maxmagnusa ili DOV.
TRAŽIM BISERSTRIP ŠAMPIJONI STRIPA 11,17 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Posted - 27/07/2006 : 21:56:11
|
quote: Originally posted by Tomislav
I Max Magnus i Druzina se mogu lako nabaviti i svatko tko ih zeli moze ih bez problema nabaviti. Mislim da stvarno nema smisla reprintati stripove koji se lako nabave u starom izdanju.
Tako je! Nisu skupa izdanja(još uvijek)i lako su nabavljiva.Sada se za njih zahtjeva nekakav HC,ma daaaj.... Cemu reprinti? Nek je novo,pa makar i vremenom pregaženo.... |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
Posted - 27/07/2006 : 21:57:43
|
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
nisam bas citao dov, svega jednu epizodu ( prvu ) i sigurno je losija od maxmagnusa... opcenito prijevod je sranje i slazem se da ga treba promijeniti. Satanik i Kriminal mi bas ne obecavaju, ali sigurno su bolji od Bleka
Citao si uvodnu epizodu DOV,poslije tek dolazi akcija. Dok je kod Maxmagnusa uvodne dobre,a poslije ponavljanje vec videnih stvari. |
|
Curunir
Advanced Member
![](avatars/saruman2.gif)
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 27/07/2006 : 22:42:45
|
DOV je skroz ok. Maxmagnus, dosadan. Ipak, prejeftino sam prodao glanc komplet prije 2 godine:-((
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
Posted - 28/07/2006 : 06:58:55
|
u DOV-a me prvenstveno živcira prijevod,nije mi jasno zašto ga svi hvale? možda sa mnom nešto nije u redu? ;-)))
|
|
scaramanga
Senior Member
![](AvatarUpload/dhfgghhg.JPG)
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
Posted - 28/07/2006 : 07:46:38
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl
u DOV-a me prvenstveno živcira prijevod,nije mi jasno zašto ga svi hvale? možda sa mnom nešto nije u redu? ;-)))
Mislim da bi DOV (koji je inace odlican serijal) bio hiljadu puta bolji da ga je radio npr. Brixy Toliko o prevodu i obradi istog... Kriminala i Satanika nikad nisam citao pa bih voleo videti "rane radove" M&B-a |
|
alen
Advanced Member
![](AvatarUpload/zooropa.jpg)
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 28/07/2006 : 08:42:18
|
Ta stvar s prijevodima je zanimljiva. Ako prevedes bezlicno (ocu reci knjizevno) onda su svi hladni i imaju eventualno neke sitnije zamjerke. Ali kad si prevoditelj da truda pa ubaci sleng i narjecja, onda dodje do love-hate situacije.
Meni je prijevod DOV-a genijalan. Kad bi izisao reprint (iskljucivo HC!) volio bi da ostane isti, kao u VPA-originalima. Cini mi se da neka zena prevodila. A pada mi na pamet i jedan drugi strip - Kran u Stripoteci. Sam strip ima neke prolazne kvalitete, ali prijevod mi je katastrofalan.
Mislim da se jedino svi kod Brixyja slazemo da je covjek legenda.
![](icon_zagor.gif) |
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Member since 15/08/2004 |
|
kico
Advanced Member
![](avatars/mo116.gif)
Croatia
11381 Posts
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Posted - 28/07/2006 : 14:48:46
|
quote: Originally posted by kico
Ma ja kupujem svakako. Magnus je Magnus i svakako to vrijedi imati ako si prikriveni alanfordovac.![](icon_smile_big.gif)
I to je što govoriš.
Kupovat cu i ja jer sam pobornik novih strip izdanja makar se radi o starom stripu i nisam prikriveni vec javni alanfordovac.
Ali na Marka i Bleka me necaš tako lako navuc.![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
rocco21
Senior Member
Croatia
1259 Posts
Posted - 28/07/2006 : 14:59:12
|
Ma neman ja ništa protiv Bleka, stotinjak komada LMS-ovih kao uspomena na djetinstvo imaju posebno misto u mom srcu. Ne baš i medu stripovima jer su u kutiji ispod kreveta i nisam ih vidio 4-5 godina.
Blek Stena je zakon. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|