Author |
Topic  |
Patak15
New Member

South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 31/08/2007 : 13:04:07
|
Dali zna neko hoce li slijedeci DD Projekt izaci u devetom mjesecu tj. da li ce DD redovni izlaziti svaki mjesec?Ima li šanse da i DDEX izlazi svaki mjesec? |
Edited by - Patak15 on 31/08/2007 13:08:16 |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/09/2007 : 11:39:28
|
quote: Originally posted by Patak15
Dali zna neko hoce li slijedeci DD Projekt izaci u devetom mjesecu tj. da li ce DD redovni izlaziti svaki mjesec?Ima li šanse da i DDEX izlazi svaki mjesec?
Ovaj mjesec (deveti) samo extra Dylan. |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 01/09/2007 : 15:19:15
|
quote: Originally posted by Leo Charm
"Izbor" nije los, ali ima nastavak u sledecem specijalu i taj je ocajan.
Paola ima par izleta u sjajno, aaaaaaali... mislim, ja spadam u one koji je obicno brane, upravo zbog tih nekoliko stvarno sjajnih prica. Medjutim, ima ona svoje slabe tacke, ogromne.
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Fali joj humor...
Što se tice Piccatta, on se, izgleda, trudi samo kad crta ženske... Dylan mu je ružan i, vidi se, prebrzo nacrtan... Valjda konta: 'Brže crtanje, više para!' A kvalitet konstantno opada... Da su bar svi lijeni kao Stano... Možda je spor, ali je dobar... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 28/10/2007 : 21:10:48
|
Neki "novi" scenaristi u Dylan Dog serijalu... pa tako u regularnoj seriji Giovanni Di Gregorio predstavlja svoju pricu "La Stanza Numero 63"...

...dok najnoviji Gigant sadrži cetiri price, prve dvije potpisuju stanoviti Giancarlo Marzano i Alessandro Bilotta, dok su autori sljedecih dviju vec dobro poznati Paola Barbato i Bruno Enna.

|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 28/10/2007 : 21:13:29
|
Molba za fantoma - menjaj naslov topika u DD - 20 years and beyond! ;)
A lepo je videti da se gigant vartio kratkim pricama. Nisam citao stvari koje je Ena radio u regularnoj seriji, ali za njega ima nade.
Di Gregorio... meh... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
Posted - 01/11/2007 : 02:25:11
|
Svida mi se što su se giganti vratili na staro...rade procitam jednu pricu jedan dan, drugi dan drugu...nego cijelu pricu na 240 stranica...ubije covjeku volju za citanje, pogotovo ako epizoda nije nešto posebna... |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4682 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 01/11/2007 : 07:47:59
|
Queen of hearts! To uvek zvuci primamljivo> E sad, to sto neznam kakav je scenarista,a i Cossu crta... |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 01/11/2007 : 21:11:33
|
Njegov Il passo del gambero je bio... onako, šta znam, malo izlizana tema, ali je imalo par interesantnih momenata.
Ali je takode i nastavak jedne starije Sclavijeve price, a to baš i nije dobro kada se novi scenarista predstavlja nastavkom price starog majstora... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
Posted - 02/11/2007 : 13:33:21
|
quote: Originally posted by Djole
Njegov Il passo del gambero je bio... onako, šta znam, malo izlizana tema, ali je imalo par interesantnih momenata.
Ali je takode i nastavak jedne starije Sclavijeve price, a to baš i nije dobro kada se novi scenarista predstavlja nastavkom price starog majstora...
Koji je to Il passo del gambero? Jel u regularnoj ili gdje...? |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 02/11/2007 : 13:41:12
|
Italijanski maxi od prošle godine. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/11/2007 : 19:45:25
|
Procitah sad Colo9r fest - meh, šta reci za strip cija je poenta da pokaže da je Bonelli otkrio da postoje stripovi u boji... jeste to lepo nacrtano (ali ne toliko lepo da zaslužuje zasebno izdanje), jeste lepo obojeno (ali ne umetnicki lepo, nego tehnicki lepo - pre Beltran nego Chaland) - ali price su sterilne, a bogme poneka je i prilican krš (prva svakako).
Nadao sam se da ce to što su u pitanju krace price pomoci malo, jer je itekako pomoglo kod kratkih pricama u gigantima, ali džaba... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/11/2007 : 22:31:27
|
Novi gigant, on the other hand, je potpuno druga prica. Jesu sve cetri price neizbrušene, jeste da svakoj fali ponešto, ali ipak je u pitanju najbolji gigant u poslednjih ihaha godina.
U L'assedio di Sand Manor Marzana & Freghierija Dylan tokom jedne treba da sacuva dušu upokojenog lovca na demone da ga ti isti demoni ne bi odvukli u pakao. Interesantna postavka, solidna mystery razrdanja, i pomalo zbrzan kraj.
Cuore di Zombie Billote / Biglirada je pomalo predvidljiva (okej, pomalo više), ali ipak simpaticna pricica o ocu i cerki, koja još malo pa je dirljiva.
Il dogma Barbatove & Casertana pocinje tako što se Madam Trelkovskoj javlja duh Dylana Doga - ali Dylan je živ, mada ne baš i zdrav... prica ima rupa, ali je prilicno zabavna i vuce. Barbatica, kada se batali teškh tema, još ume da izbaci i zabavnu epizodu.
I na kraju, nešto najbolje što sam procitao od Dylana još od Oltre quella porta - Febbre di ghiacco Enne & De Luce. Na tragu Marcheselli-Sclavi poezije, ovu pricu kvare poslednje dve strane, ocito neophodne da bi se prica ubacila u kakav-takav "kontinuitet". Sclavija nekada ne bi bilo briga - pustio bi Dylana da sagori. Medutim, izgleda da novi scenaristi nemaju slobodu, pa je otud na pricu o entropiji ljudskih odnosa, o hladnoci ljudi i vrucici života nakalemljen kraj koji nas lupa po glavi poentom toliko da to vec nervira.
Enivej, I've said it before and I'll say it again - bice nešto od toga Bruna Enne.
Ako Ludens planira da DD gigante objavljuje bez ikakvog redosleda (a verovatno da je to slucaj), toplo preporucujem da posle katastrofalno lošeg Pao s neba objave ovaj gigant, cisto da se ispere ukus. |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
tantus
Senior Member

Slovenia
1659 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 23/11/2007 : 09:52:14
|
Novi gigant, on the other hand, je potpuno druga prica. Jesu sve cetri price neizbrušene, jeste da svakoj fali ponešto, ali ipak je u pitanju najbolji gigant u poslednjih ihaha godina.
U L'assedio di Sand Manor Marzana & Freghierija Dylan tokom jedne treba da sacuva dušu upokojenog lovca na demone da ga ti isti demoni ne bi odvukli u pakao. Interesantna postavka, solidna mystery razrdanja, i pomalo zbrzan kraj.
Cuore di Zombie Billote / Biglirada je pomalo predvidljiva (okej, pomalo više), ali ipak simpaticna pricica o ocu i cerki, koja još malo pa je dirljiva.
Il dogma Barbatove & Casertana pocinje tako što se Madam Trelkovskoj javlja duh Dylana Doga - ali Dylan je živ, mada ne baš i zdrav... prica ima rupa, ali je prilicno zabavna i vuce. Barbatica, kada se batali teškh tema, još ume da izbaci i zabavnu epizodu.
I na kraju, nešto najbolje što sam procitao od Dylana još od Oltre quella porta - Febbre di ghiacco Enne & De Luce. Na tragu Marcheselli-Sclavi poezije, ovu pricu kvare poslednje dve strane, ocito neophodne da bi se prica ubacila u kakav-takav "kontinuitet". Sclavija nekada ne bi bilo briga - pustio bi Dylana da sagori. Medutim, izgleda da novi scenaristi nemaju slobodu, pa je otud na pricu o entropiji ljudskih odnosa, o hladnoci ljudi i vrucici života nakalemljen kraj koji nas lupa po glavi poentom toliko da to vec nervira.
Enivej, I've said it before and I'll say it again - bice nešto od toga Bruna Enne.
Ako Ludens planira da DD gigante objavljuje bez ikakvog redosleda (a verovatno da je to slucaj), toplo preporucujem da posle katastrofalno lošeg Pao s neba objave ovaj gigant, cisto da se ispere ukus.
Drago mi je da vuceš pozitivne utiske o ovom Gigantu, meni su se prakticno sve price svidele. A to sa Dilanom DUUGOO nije bio slucaj... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 29/11/2007 : 13:15:12
|
Ovogodišnji DD Maxi pak treba izbegavati kao i sve do sada - vrhunac krša je Rujuova prica o Ljudima-Krticama... |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 30/11/2007 : 11:52:15
|
Najveca fora sa tim DD Maxijima, koliko cujem, je u tome da se strašno dobro prodaju u Italiji... zapravo, da su medu najprodavanijim Boenllijevim izdanjima. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 30/11/2007 : 12:53:51
|
Cudilo bi me, ali nije nemoguce - voli narod debele stripove za relativno male pare. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/11/2007 : 15:33:36
|
Il je ljudima premalo M&G-a u redovnoj seriji, a ovdje ih dobivaju u velikim kolicinama... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 30/11/2007 : 15:54:44
|
U regularnoj seriji ih nema vec 10 godina, otkad izlazi Maxi (osim izuzetka koji potvrduje pravilo u "Naslednicima Zone Sumraka"). |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/11/2007 : 17:30:36
|
U regularnoj seriji ih nema vec 10 godina, otkad izlazi Maxi (osim izuzetka koji potvrduje pravilo u "Naslednicima Zone Sumraka").
Da, ako ne uzmeš u obzir sve one silne reprinte koji izlaze paralelno. Dobro si rekao ono o debelim, jetinijim izdanjima, i meni se takva svidaju, no 300-tinjak stranice M&G ne probavljam lako. Kad vidim to izdanje, drago mi je što se crtaci u stripovima svako malo izmjenjuju (barem u Bonellija). |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 30/11/2007 : 19:16:47
|
Ali nije. ;)
A ima i ekološku poentu... |
 |
|
Topic  |
|