forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DD 20 years and beyond
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 75

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 19/10/2006 : 16:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Tako da možeš od pet neprijatelja sa foruma stvorit jednog dobrog prijatelja..

Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 19/10/2006 : 16:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Svakako znam za kaj služi forum, al ne kužim da na svaki moj post (a vecina ih nema sa tobom nikakvu dodirnu tocku, pa ni ovi napisani u ovom topicu) ti imaš nešto za reci, i to najcešce oprecno mojim stavovima..
Da nemaš ti neki kompleks od vecih umova od svoga ili kaj..?!?!
Ili se složi samnom ili ckomi... HAHAHAH

Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/10/2006 : 16:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Vjeko1980

Svakako znam za kaj služi forum, al ne kužim da na svaki moj post (a vecina ih nema sa tobom nikakvu dodirnu tocku, pa ni ovi napisani u ovom topicu) ti imaš nešto za reci, i to najcešce oprecno mojim stavovima..
Da nemaš ti neki kompleks od vecih umova od svoga ili kaj..?!?!
Ili se složi samnom ili ckomi... HAHAHAH

Ajd pogledaj na koliko sam ih danas odgovorio, mimo tebe. No, i ti ga piliš po svome svugdje, i pamtim te po onom topicu o glancerima

Kaj je Dudek, ko bu tu ckomil? Kod mene se ne prica ckomi, vidi pod Zagorje, Podravina, Purgeraj...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 19/10/2006 : 16:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
E ajde stvarno...

Covece, Deecay nema nista Protiv tebe, samo nema ni Za, jbg. Upao si na temu necim sto ne samo da ne pripada ovoj temi, nego ni ovom forumu uopste.
I ne, nije to nikakvo misljenje, nego cisto uskurativno provociranje bezveze. Da se ovde ikada sralo oko toga, ne bi forum ni okupljao celu ex-Yu ekipu.

Mi bismo o stripovima.

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/10/2006 : 17:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Izgleda da su neki na Craven roadu vec procitali "U ime oca"... enivej, kažu da imamo DVE "epohalne" promene...

--
"I compromessi sono quelle cose che ti permetteranno di diventare vecchio, ragazzo."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/10/2006 : 17:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Novo tumacenje Dylanovog postojanja i Cagliostrov i Kimin sraz?

Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 24/10/2006 : 19:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Dobro, to sto nasledjuje macku - to verujem da mu je poklon od Sclavija, on ih isto obozava pa verujem da je to njegova ideja:)
E sad, sta ce jos da dobije? Manicnu depresiju?:)

Hm, neslane li sale.

Edited by - Leo Charm on 24/10/2006 19:49:59
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1658 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 25/10/2006 : 08:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Izgleda da su neki na Craven roadu vec procitali "U ime oca"... enivej, kažu da imamo DVE "epohalne" promene...

--
"I compromessi sono quelle cose che ti permetteranno di diventare vecchio, ragazzo."

Ne razumem, gde su mogli da procitaju?

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/10/2006 : 10:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Nemam pojma. Pricali su i o sledecem Sclavijevom broju "Ubica je medu nama". Neki insajderi, verovatno.

--
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 25/10/2006 : 11:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
I, sta kazu, sta kazu?:) To je jedini put u mom zivotu da se otvoreno interesujem za traceve:)

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/10/2006 : 11:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa eto, to - da ce biti dve velike promene u U ime oca.

A za Sclavija kažu da ne "izgleda" nešto posebno, ali da je to ipak Sclavi. Izgleda da Sclavija nisu citali, vec samo videli.

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/10/2006 : 17:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Okej.

SPOILER

Kaljostro je Fric. U neku ruku.
Morgana se ne pojavljuje.
Dylana je usvojio, koliko sam shvatio, potomak njegovog oca, koji je, eto, lovac na cudovišta.
Xabaras mre...
... ali se možda sve dešava u paralelnoj dimenziji
I izgleda da Dylan stvarno usvaja Kaljostra.

Toliko sam uspeo da pohvatam iz spoilera na Craven roadu, mada sam možda nešto loše protumacio... a možda i lažu, zlotvori. ;)

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 25/10/2006 : 19:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ma koji šit od spoilera! Bezvezarija!
Sve sam uvjereniji da je posljednja epizoda sa Xabarasom trebala biti ona u broju 100... i tocka.

Mrzim Barbatovu.

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4675 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 25/10/2006 : 23:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Kiky, sve sam sigurniji da ti se pridruzujem ;)
Nije to mrznja, ali blizu je :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

dejd
New Member

135 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 25/10/2006 : 23:38:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dejd a Private Message
Vjerovatno ce te promjene biti kul
Samo me baca u bed što cu te brojeve citati za nekih par desetljeca xD...

Edited by - dejd on 25/10/2006 23:38:58
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/10/2006 : 09:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Pa dobro, spoiler baš ništa ne otkriva MOže takav rasplet, nemam ništa protiv... Samo da je dobro balansiran scenarij.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/11/2006 : 11:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Paola je krenula da odgovara na pitanja o U ime oca...

SPOILER

Sclavi je reka da hoce definitivni kraj Xabarasa, odnosno "Hocu da vidim leš", tim recima. Dakle, trebalo je upokojiti Xabarasa, a opet ga ostaviti dovoljno živog da bi mogao da se pojavi u broju 100. Takode, Sclavi je insistirao na tome da se objasni šta se dešavalo sa Dylanom i Xabarasom od 1700 i neke do danas, bez toga da oni imaju natprirodne moci. I, pride, da se broj 1 pomiri sa brojem 100, koliko god je moguce.

Zajeban zadatak. Nije ni cudo što Barbatova nije uspela u njemu.

Dakle, od sada nema više Xabarasa. Stotka se dešava u paralelnoj dimenziji, odnosno barem onaj njen deo otkad Dylan ulazi u katedralu, pa nadalje. Vrlo je verovatno da je TA dimenzija u stvari maticna Dylanova i Xabarasova dimenzija. U njoj Morgana spava u Galiji. U ovoj u kojoj se dešava veci deo serijala, ona je zombi. Banalno, ali efikasno rešenje. Kao uostalom i sva ostala rešenja iz U ime oca - efikasna, da, ali zbrzana i banalna.

Konkurnecija koju spominje Kaljostro je Paolina ideja, i verovatno ide u pravcu u kome ona gura Dylana još od Il tocco di diavolo i Il senzanome - kao neku vrstu Odabranog. Što mi se ne dopada.

A nema više ni Kim.

Sve skupa - ocekivano. Sclavi je hteo da se Xabaras skloni sa table za sve druge scenariste (ali ne bi me cudilo da on sam prekrši svoje pravilo, nije prvi put), dobili smo odgovore na pitanja koja ostaju posle stotke i banalno mirenje dva Dylana, onog koji je živeo normalan život i onog koji postoji vec trista godina, Ubio sam Džeka Trboseka naravno ne može da se pomiri sa navedenim svarima, ali uvek može da se kaže da Dylanove vizije detinjstva krajem 18. veka u stvari i nisu bila secanja, vec samo vizije, i to je to.

Ovo nije normalizacija Dylanove prošlosti, ovo je njena banalizacija.

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/11/2006 : 11:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Znaci konacni okršaj u ovoj epizodi i gotovo je sa stricekom Xabarasom? A što s Morganom, nisu li nju zapostavili u svemu ovom krkljancu. Ubije li Xabarasa, Dylanu ce se ostvariti davno zaostala podsvjesna želja nastala iz nerazrješenog Edipovog kompleksa. Ubije li Xabarasa, rješi pitanje s majkom, hoce li konacno moci uci u pravu vezu sa ženom? To bi Barbatovi došlo ko naruceno, nece se morati baktati sa tolikim ženama. Tko zna, možda DD serijal krene u smjeru neke sapunice...

Kad je najavljen Xabarasov kraj? Za 250. broj? Onda ce se serijal izvuci iz on onog ciklusa 1.- 100. i nastaviti nakon "Jezera na nebu"?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/11/2006 : 13:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Morgana se ne spominje.

Kraj je vec prošao u U ime oca, koje cete citati za koji dan.

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

LeeMan
Senior Member

Hungary
1257 Posts

Member since 04/10/2003

Posted - 07/11/2006 : 17:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send LeeMan a Private Message
Ne mogu vishe da iscekam da procitam taj nastavak.

Poljem se širi miris tamjana, miriše cvece k'o moja dragana...
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 07/11/2006 : 18:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Ni ja.

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/11/2006 : 19:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Skoro pa je tragicno koliko Paola mora objašnjavati sebe i Sclavija samo da bi prikrila cinjenicu da su Sclavi i ona svojim egzibicijama ukenjali kontinuitet...

Mrzim Paolu Barbato... a i Sclavija.

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 07/11/2006 : 23:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A tek Štrumpfetu...

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4675 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 08/11/2006 : 00:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Ni ja.

Zar ti vec ne ubacujes tekst i takve nekakve stvari, sto znaci da si ga vec procitao, a to znaci da i mi jedva cekamo da ga procitamo?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 08/11/2006 : 01:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Bah... ko ce se jos zamlacivati sa ukucavanjem teksta. Ima toliko lepsih stvari za raditi u zivotu. :)
Ja cekam da Ludens objavi 242, tad cu citati. A vi?

Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000