forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 DD 20 years and beyond
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 75

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4680 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 08/11/2006 : 01:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Ma pre ce LeoCharm da nauci italijanski, da otkaci onu njegovu ortakinju i da nam organizuje grupno citanje :))
(Marcelo sori sto te "prozivam" u tvom odsustvu, al' mislim stvarno, to ce biti brze nego Ludensovo objavljivanje 242 ;) Baj d vej, veliki pozdrav za ortakinju!)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8241 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 08/11/2006 : 03:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
cccc vidi ga samo kako se uvaljuje:-)))

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4680 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 08/11/2006 : 03:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Provalio si me covece, iz prve ;)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1659 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 08/11/2006 : 08:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Bah... ko ce se jos zamlacivati sa ukucavanjem teksta. Ima toliko lepsih stvari za raditi u zivotu. :)
Ja cekam da Ludens objavi 242, tad cu citati. A vi?

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/11/2006 : 09:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Bah... ko ce se jos zamlacivati sa ukucavanjem teksta. Ima toliko lepsih stvari za raditi u zivotu. :)
Ja cekam da Ludens objavi 242, tad cu citati. A vi?

DusMan

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 10/11/2006 : 20:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Nemam ti ja vremena, Barkere, a simbioza sa ortakinjom funkcionise super - uz to, i "zena" mi donekle zna italijanski, plus su njih dve bliske prijateljice:) Covece, to ti je okolnost koja se samo pozeleti moze:)Znas kao "Ljubavi, ajmo kod Maje, znas kako ona super zna italijanski - korisno ti je ako citas Dilana s nama:)"

Elem, bejasmo vredni ovih dana - procitasmo Necropolis (o ovome pisem neki tekstic, nalik na recenziju), Maglu, S druge strane praga i Medin "L'ospite sgradito". Mogu reci, ima veoma zanimljivih stvari u savremenom Dilanu:) Oke, o Nekropolisu kacim ovih dana kako mi se (sve) ucinio, "Oltre quella porta" mi je apsolutno i bezrezervno fenomenalan, a Medin "Nezvani gost" je jako dobar. Doduse, ne na onaj nacin kao "Otkucaji vremena" ili "Tamnica od papira", prilicno drugacije, neobicno. Fabula je mahom razbijena, malo toga se realno desava u ovoj epizodi, ali upravo to je prava atmosfera za ono sto Meda pokusava da nam kaze tom prilikom: kao da je nekakvo zatisje pred konacnu buru zahvatilo citav svet, koji je resio da srlja u pogresno. Lepa prica o tome sta se desava sa covecanstvom, ali i konkretno sa Dilanom: ovde on ispasta zbog svojih 'prevazidjenih' rezona mnogo simpaticnije i vidljivije nego inace. Iskusni citalac, doduse, moze da nasluti obrt koji se cuvao za kraj, ali on ipak uspeva bez problema da poentira.

Magla... hm, ona me tera da pomislim kako bi Paola Barbato mozda bolja bila kao novi Macheselli, nego kao novi Sclavi - dakle, da bude u ulozi onog koji daje dobre ideje nekom dobrom scenaristi, pa se napravi klasik. Konkretno, poenta ove price je fenomenalna-ali me vodjenje scenarija nije kupilo bas do neslucenih granica. Medjutim, dan kasnije stalno ti se u misli vraca upravo ta njena glavna ideja i poruka- sto znaci da je poentirala utiskom koji ti ostaje posle citanja.

Vrlo je, da kazem za kraj, zabrinjavajuce kako se odnosim prema Ukroniji. Ispada da sam ona sorta fana koja, sto duze moze, kategoricki odbija da se suoci sa onim sto bi trebalo da bude sjajno, a zna da nije. To cu, izgleda, citati poslednje. Al' stvarno, eto, takvo osecanje me prozima pred tim stripom.

Nista, cekamo "U ime oca"...

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2006 : 01:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Baš me zanima šta misliš o Nekropolisu. Meni je ta prica o sistemu koji ne samo da uvek pobeduje, nego je i bolje da pobedi - odnosno o tome kako su ljudi stoka i zloba je zarazna - solidno interesantna, iako joj fali nešto, nisam siguran šta, ali nešto...

Magla ima par kikseva (Dylanov odlazak iz bolnice, recimo), ali ima odlicnu atmosferu - mada je to više zahvaljujuci ovde fenomenalnom Brindisiju nego Barbatovoj. Plus, jedna od najboljih upotreba Groucha koje sam video u poslednje vreme.

Inace, ja iscitah specijalac (krš. manji nego što sam mislio, i Cossuovo crtanje šume je cak i dobro, ali na kraju sjebe sve sa prikazom vukodlaka - dakle, krš) i maxi. E sad, maxi je interesantna zverka - poceli su da nove scenariste bacaju prvo u njega, tako da je iz one "bloody hell, na šta sam bacio pare?!" kategoriju prešao u "interesantna ideja, ALI..." kategoriju. Ovde imamo trojicu scenarista, od kojih su dvojica potpune novajlije, (Marzano, i Di Gregorio), a jedan (Ena) ima vec jednu pricu u maxiju i cak i jedan gigant za pojasem. Di Gregorio je najslabiji, ideja je interesantna, ali scenario je zbrzan, zbrkan i pociva na potpuno, ali potpuno nelogicnoj pretpostavci. Mada i takav ima interesantnih momenata. Marzanov "Grobokopac" pak ima interesantnu ideju i solidnu pricicu, ali upada u "nik rajder" kategoriju, neretku kod Dylana, a i kod Nathana - rec je o pricama koje bi uz minimalne dorade mogle da budu obicni krimici iz Nika Rajdera. A Ena... pa, Enina Zelenozuba Dženi podseca na one starije Dylane, sa malko splatter elemenata i prepletanjem horora i krimica, odnosno racionalnog i fantastike, što odavno nismo videli. Ali je sve skupa run of the mill horor pricica... da nije Dylnovog jakog monologa na kraju, i par elemenata u samoj prici na koje se nadovezuje. Vidi se da se Eni nije pisao horor, nego prica o izgubljenim ljubavima - samo mi nije jasno zašto je nije i napisao umesto ove prosecne pricice?

I tako, cekmo DD 250 sa Sclavijem i Brindisijem, u koloru...

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 14/11/2006 : 12:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Jeeeeeeeeel???:) Otkud sad ta vest?:) Znaci, Italijani uzeli slave jubilej k'o Ivkovu slavu, nikad kraja:)

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2006 : 12:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Postovao sam to na dilandog.co.yu još pre par nedelja... enivej, tako se prica na cravenroad forumu, ali mislim da još nije zvanicno - a ni 100% sigurno.

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 14/11/2006 : 12:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Eh majka mu stara, jos se nisam navikao da redovno proveravam taj sajt-ovo mi je solidna kazna.
Pa, hajd' da vidimo...:)

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2006 : 13:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Malo je zapušten, Sand se bakce sa UPPSovim sajtom, ja imam ispitni rok (što se vidi po broju mojih postova u poslednjih nedelju dana ), ali sredice se i to.

--
"Svetog mi Haralampija!"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/12/2006 : 12:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Novi Sclavijev uradak za mjesec dana na svim kioscima u Italiji, o tužnom veseljaku penzioneru zvanom (ne dobri stari stric) MARTY!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/12/2006 : 13:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Reko bih, Dylan u samo ne veselom društvu...

Christina Neri je Sclavijeva družica, ne?

Go to Top of Page

dejd
New Member

135 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 04/12/2006 : 14:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dejd a Private Message
Naslovnica izgleda prekul... A i daje nadu za nekakvu originalniju pricu :)
Jel se to opet onaj isti pas pojavljuje ili?
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 05/12/2006 : 17:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
quote:
Originally posted by dejd

Naslovnica izgleda prekul... A i daje nadu za nekakvu originalniju pricu :)
Jel se to opet onaj isti pas pojavljuje ili?

Sad sam procitao Goblina. Pas izgleda identicno.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/01/2007 : 14:42:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Groblje freakova DD245

Ima jedan mali uvid u stvaranja epizode od Barbatove, te par slikica...

http://www.sergiobonellieditore.it/news/1frameset_news.html

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 19/01/2007 : 15:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Posljednja dvije DD epizode i ujedno obadvije napisane od strane Sclavija recenzirane na UBC-u:

DD #243 "Ubojica medu nama" 2/7

http://www.ubcfumetti.com/dylandog/?12772

DD #244 "Marti" 5/7

http://www.ubcfumetti.com/dylandog/?12915

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 19/01/2007 : 15:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Opa, malko bolji Mari nego uobicajeno... maaaalko bolji Mari.
Inace, nisam odusevljen sto se opet vrti ta tema.. mada, ostaje nada da je to groblje samo lokacija radnje, da se radnja ne naslanja na Dzonija i price o njemu. Ako je to bukvalni nastavak necega o Dzoniju, onda lose zvuci kao ideja.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/01/2007 : 16:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
A što misliš otkud oni otisci u najgornjoj tabli? Ja mislim da su od Johnnya...

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 19/01/2007 : 17:12:03  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Posljednja dvije DD epizode i ujedno obadvije napisane od strane Sclavija recenzirane na UBC-u:

DD #243 "Ubojica medu nama" 2/7

http://www.ubcfumetti.com/dylandog/?12772

DD #244 "Marti" 5/7

http://www.ubcfumetti.com/dylandog/?12915

in the evidence of its brilliance

Pa meni se Ubojica medju nama puno više dopao nego Marti.
Recenzent je tu malo promašio sa ocenom po meni.

----------------------------------------------------
Usporedni popisi Bonelli stripova:
http://striparna.com/stripofili/corto/
Go to Top of Page

dejd
New Member

135 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 20/01/2007 : 00:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dejd a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

Pa meni se Ubojica medju nama puno više dopao nego Marti.
Recenzent je tu malo promašio sa ocenom po meni.

----------------------------------------------------
Usporedni popisi Bonelli stripova:
http://striparna.com/stripofili/corto/

Si procitao? Podijeli malo svoga mišljenja ako nije bed :)
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 20/01/2007 : 05:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Mogao bi, stvarno:)

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 20/01/2007 : 08:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Koji katastrofalni crtež, stvarno mi nije žao kaj sam tradicionalist i poklonika starih izdanja kako DD tako i AF

Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29675 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/01/2007 : 09:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Crtez je fantastican. Mari je zakon. Jedan od 5 najboljih crtaca u Bonelliju svih vremena.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/01/2007 : 09:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Slazem se oko Marija. Koja katastrofa da ga vise nema u Nathana!

Jack the Black.
Go to Top of Page
Page: of 75 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000