Author |
Topic |
Slovenac
Senior Member
Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 01/08/2006 : 11:03:29
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by darth-vader
ajmo više sa cijenom van
if you only knew the power of the dark side
Ne mozemo mi u ime prodajnih mjesta govoriti cijene, to ce oni sami napraviti kad dobiju stripove.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Ovo nikako nije logicno. Vi sigurno morate imati postavljenu cjenu. To što ce pradavaci nabiti cjenu nije bitno za one, koji mogu naruciti stripove direktno kod vas, po recimo nižoj cjeni. Primjer Kena Parkera. Ili pak djelite stripove striparnicama besplatno |
Edited by - Slovenac on 01/08/2006 11:04:41 |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 01/08/2006 : 11:17:15
|
u odnosu na albume i slicne stripove nekih izdavaca ovo nije skupo, ali je i dalje preskupo i po meni ne vrijedi toliko, evo recimo ta tri broja posebno bi izašla oko 42 kn iz cega slijedi da korice koštaju više od 60 i to je pretjerano realna cijena je oko 80 kn
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 01/08/2006 : 11:18:04
|
cijena je previsoka. necu uzeti. ne treba cijenu usporedivati sa ostalim slicnim izdanjima, buduci su sva od reda ionako precijenjena. pri pogledu na cijenu treba imati na umu da su stripovi brza konzumacija i tako im odrediti vrijednost. prevelika je mistifikacija u igri kod svih libellusovih izdanja, koju se prikriva tim navodnim posebnim detaljima. kad se sve zbroji i oduzme, ostaje fakt da se ti stripovi originalno prodaju po tržišnoj cijeni od 15kn. zato se svakako može reci da su dvostruko-trostruko više libellusove cijene - pretjerane. a to što su izdanja radena "za vlastite potrebe", moglo bi se promatrati i kao egomanija (te i megalomanija), te bi zapravo trebalo iritirati publiku (kupce).
o svemu tome se da razmišljati, prije bezrezervne kupnje izdanja...
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 01/08/2006 : 11:26:29
|
evo i meni si dosadio s tim stinky pravi si marksista ka i kiky tržište sve odreduje oce li oni propast il ne jel skupo il ne to nije pravo pitanje vec hoce li izdanje opravdat cijenu il ne to puno ljepše i int. izgleda od onog satanik al satanik sam kupio a ovo traži dobro za razmislit oš il neš je zbog cijene al ljepota se placa procitaj satanik ...
daklem , decki reskirišu ( ovo za curunira) a namin je samo ponuda sve šira što nas more samo veselit i imaš ga jel u sc pa daklem moš i birat stinky brzo na benc
pošto nisam nikad cita tog mv zanima me kolko strana po epizodi |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 01/08/2006 : 11:33:59
|
quote: Originally posted by stinky
cijena je previsoka. necu uzeti. ne treba cijenu usporedivati sa ostalim slicnim izdanjima, buduci su sva od reda ionako precijenjena. pri pogledu na cijenu treba imati na umu da su stripovi brza konzumacija i tako im odrediti vrijednost. prevelika je mistifikacija u igri kod svih libellusovih izdanja, koju se prikriva tim navodnim posebnim detaljima. kad se sve zbroji i oduzme, ostaje fakt da se ti stripovi originalno prodaju po tržišnoj cijeni od 15kn. zato se svakako može reci da su dvostruko-trostruko više libellusove cijene - pretjerane. a to što su izdanja radena "za vlastite potrebe", moglo bi se promatrati i kao egomanija (te i megalomanija), te bi zapravo trebalo iritirati publiku (kupce).
o svemu tome se da razmišljati, prije bezrezervne kupnje izdanja...
Tako je govorio Zagortustra.
stinky je u pravu, toninho nemaš mu šta za reci
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 01/08/2006 : 11:35:45
|
Primjetio sam još da epizode koje se nastavljaju niste stavljali u iste knjige (što je po meni pohvalno jer niste preskakali brojeve). E sad šta cete napraviti ako na nastavak treba cekati do sljedece 4 knjige? Hocete ih kao Bookglobe u Dampyru stavljati u iste knjige ili cemo cekati na nove?
P.S. Dosadno mi je na poslu pa smišljam kojekakva pitanja |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Posted - 01/08/2006 : 11:37:45
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by Bardho
Primjetio sam da 11. epizodu niste preveli u originalu. Ako smijem znati zašto je došlo do toga? Da se razumijemo ne kritiziram nikoga vec sam radoznao.
Originalno je se ta epizoda trebala zvati Top (po liku koji je tu glavna uloga), medjutim u Bonellijevoj redakciji su taj naslov naknadno promjenili.
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Eh da hvala. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 01/08/2006 : 11:59:34
|
[Tako je govorio Zagortustra. [/quote] stinky je u pravu, toninho nemaš mu šta za reci
[/quote]
cestitke na hrabrosti jaso stinky jos drake i ti si bog |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:07:43
|
hehe toninho izdanje je najavljeno, stavljeno na uvid i podliježe komentiranju promatraj to sve kao proces treniranja rasprava i ne gubi živceke, da ne bi sfalili ;)
vidiš, dok ti posustaješ na barikadama, tu sam ja da te podignem i vucem dalje a kiky, ako je pravi marksista, nece biti tako umjeren kao ja
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 01/08/2006 : 12:11:50
|
Žalim Parlov, ali naslovnice dvojke i trojke su bezveze. Jezivo staticne i neinvetivne. Što mi te naslovnice govore o sadržaju iza njih? Mogu li ocekivat western horor i magiju ili indijanske putopise i poeziju
Svaka tebi cast kao crtacu, ali ja te dvije slike ni u ludilu ne bih stavio za naslovnice. Za zadnju stranu korica DA, ali naprijed nikako! |
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
Posted - 01/08/2006 : 12:13:50
|
cijena je stvarno prevelika,bez obzira na sva opravdanja izdavaca... do 75-80 kn bi cijena bila sasvim ok, od 80-100 kn je vec debelo navlacenje cijene, a kad sam cuo još ovo "najvjerojatnije preko 100 kn..." mislim da stvarno nije u redu
"When you have to shoot-shoot,don't talk!!!!!" -Tuco Ramirez
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:21:01
|
cekamo kikyja... što bi reko feurbach...comte...trocki bi li oni vidjeli u ovome sukob klasa? magicni vjetar je opijum za narod a pitanje cijene je sve. jer novac je roba par exellance, rece marx.
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 01/08/2006 : 12:23:21
|
Treba racunati da je ovo unikatno izdanje zbog naslovnica+unutra extra 3 naslovnice. Valjda se i Parlovu treba sta sarnuti sto je crtao. Najbolje bi bilo kad bi svako imao mogucnost da sebi moze priustiti ovo izdanje u najgorem slucaju moze covjek pozajmiti i procitati. Jedan Zagor 300 i kusur kosta 100 kuna. Onda ne izazi ovo svaki dan,ako nekog bas interesuje da kupi nesto ovako mislim da nije nesto razlika da li je 80,100 ili 150 kuna.
Porter |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:26:18
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl
cijena je stvarno prevelika,bez obzira na sva opravdanja izdavaca... do 75-80 kn bi cijena bila sasvim ok, od 80-100 kn je vec debelo navlacenje cijene, a kad sam cuo još ovo "najvjerojatnije preko 100 kn..." mislim da stvarno nije u redu
ovako razmišlja poštena inteligencija znaci, stošic i jaša, kuže problematiku
toninho neutralan
porter kolaboracionist
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/08/2006 : 12:31:42
|
A ja sam uvjeren da ce stinky na kraju popustiti i kupiti MV. Barem jedan broj.
Naš Murga nije obican drot, njegove metode su modernije, on te prvo ponudi cigarom pa te poslije razbije.
|
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:33:12
|
pa naravno,glavni cilj bi trebao biti probijanje magico venta kao stripa na ove naše prostore(što vec je) + da više manje svi imaju priliku ovo i nabaviti i imati u kolekciji ukoliko to žele, a to se nikako nece desiti sa ovakvim cijenama,20,30 ili 40 kn više je velika razlika,u tom slucaju svi gube i to debelo... treba razmišljat i na mlade clanove,ovako ce vjerujem velik dio njih izgubit volju za citanjem(i kupovanjem mv-a)
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:35:52
|
ma kakvi prije bih uzeo marxove teze o feurbachu i dao ih kikyju
ali, sve kad bi mi se pomracio um pa da kupim MV, to opet ima dva opravdanja: 1.upoznaj svoje neprijatelje 2.nisu važna tiha djela, nego glasne deklaracije
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:41:59
|
pa naravno,glavni cilj bi trebao biti probijanje magico venta kao stripa na ove naše prostore(što vec je) + da više manje svi imaju priliku ovo i nabaviti i imati u kolekciji ukoliko to žele, a to se nikako nece desiti sa ovakvim cijenama,20,30 ili 40 kn više je velika razlika,u tom slucaju svi gube i to debelo... treba razmišljat i na mlade clanove,ovako ce vjerujem velik dio njih izgubit volju za citanjem(i kupovanjem mv-a)
još je važniji princip reci NE! izrabljivackom kapitalizmu
i 10kn je znacajna razlika u protivnom, ako nije kao što markos tvrdi da 10 ili 20kn ne igra ulogu, pa što se onda ne spusti cijena za tih 20kn umjesto da se doda? to bi bio zanimljiv potez
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:49:20
|
Upravo sam saznao da ce maloprodajna cijena MV-a biti 120 kn.
ovo je hladan tuš za sve drage i vjerne fanove, poput jaše i tisuca drugih stratište ili pirova pobjeda libellusa?
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:51:54
|
još je važniji princip reci NE! izrabljivackom kapitalizmu
i 10kn je znacajna razlika u protivnom, ako nije kao što markos tvrdi da 10 ili 20kn ne igra ulogu, pa što se onda ne spusti cijena za tih 20kn umjesto da se doda? to bi bio zanimljiv potez
mudro zboriš brate stinky,ali tako ti je to u grubom svijetu kapitalizma(jedna za kikya,ala marx)... a i oni igraju na kartu da ce vecina ljudi ipak popustiti kada vidi lijepo ukoricena izdanja i kupiti sebi mv-a,što je jako vjerojatno... najviše stariji ljubitelji ovog junaka i okorjeli kolekcionari,kojih ima podosta na ovom forumu -stvarno bi bilo zanimljivo da markos pobuden kvalitetnim kritikama forumaša stvarno spusti cijenu,ali opet,u bajke vec odavno ne vjerujem
|
|
|
STOSIC
Senior Member
Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 01/08/2006 : 12:56:57
|
Upravo sam saznao da ce maloprodajna cijena MV-a biti 120 kn.
ovo je hladan tuš za sve drage i vjerne fanove, poput jaše i tisuca drugih stratište ili pirova pobjeda libellusa?
moc kapitala uvijek pobjeduje, a i naše kritike djelomicno padaju u vodu jer smo se bunili za 20 kn vecu cijenu,na kraju je ispalo 40 kn više(racunajuci od 80 kn)... stara narodna:"ko voli nek'izvoli!!"
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 01/08/2006 : 13:03:21
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl mudro zboriš brate stinky,ali tako ti je to u grubom svijetu kapitalizma(jedna za kikya,ala marx)... a i oni igraju na kartu da ce vecina ljudi ipak popustiti kada vidi lijepo ukoricena izdanja i kupiti sebi mv-a,što je jako vjerojatno... najviše stariji ljubitelji ovog junaka i okorjeli kolekcionari,kojih ima podosta na ovom forumu -stvarno bi bilo zanimljivo da markos pobuden kvalitetnim kritikama forumaša stvarno spusti cijenu,ali opet,u bajke vec odavno ne vjerujem
je, tih okorjelih ima možda stotinjak od triglava do vardara i to je ta ciljana publika a dalje, ko se upeca to u stvari znaci, da je cijena napumpana taman toliko da se izdanje pokrije malom prodajom - neloša taktika
što se tice markosa, nema nade; on ti je matematicar i savršeno mu je poznato o +/- 20kn i matematicke nužnosti, ali to ga ne smeta da se malo našali sa zanemarivošcu nekoliko kunica;) pragmaticno je pragmaticno, a bajke su za forum
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 01/08/2006 : 13:05:59
|
[/quote]
ovako razmišlja poštena inteligencija znaci, stošic i jaša, kuže problematiku
toninho neutralan
porter kolaboracionist
Tako je govorio Zagortustra. [/quote]
Nabrzake prevod kolaboracionista Kola-kao coca cola,koktel,kokta Kolaborant-kao kolabirati kolac
Coca cola je 1. u svijetu kao marka. Kolac je sladak. Znaci neki slobodan prevod bi bio Porter je sladak kao 1 kolac. Hvala Stinky
Porter |
|
|
Topic |
|