Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13153 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 11/09/2006 : 21:28:45
|
ma ja sam vec tvoj idol...samo ti to još ne znaš
inace, možeš i izravno reci da si pogriješio (ona prije bezvezna situacija itd) necu odgristi pruženu ruku. nisam zlopamtilo, tamo gdje se (naknadno) pokaže da je covjek u redu. još uvijek ne znam jel si u redu, ali nešto kao da tu balansira i upucuje da nisi skroz loš
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 11/09/2006 : 21:49:17
|
[quote]Originally posted by stinky
Nisam znao da se iza nadimka Stinky krije Gotovina, svaka cast. Kod tebe mi se još svidaju dvije stvari. Prva, vidim da si DOMOVINE SIN, druga, dobar si jebac, barem na rijecima. Samo još neznam da li si muško ili žensko? |
|
|
JohnDrake
Junior Member
467 Posts
Member since 08/01/2005 |
Posted - 11/09/2006 : 21:52:00
|
quote: Originally posted by deangelis
[quote]Originally posted by stinky
Nisam znao da se iza nadimka Stinky krije Gotovina, svaka cast. Kod tebe mi se još svidaju dvije stvari. Prva, vidim da si DOMOVINE SIN, druga, dobar si jebac, barem na rijecima. Samo još neznam da li si muško ili žensko?
OMFG |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13153 Posts
Posted - 11/09/2006 : 21:57:22
|
quote: Originally posted by deangelis dobar si jebac, barem na rijecima. Samo još neznam da li si muško ili žensko?
daj, nemoj da ti oduzmem bodove pa takva pitanja su suvišna (da ne kažem logicki pogrešna) jebac je uvijek muško. taj pojam iskljucuje žensko - to je elementarno, deangelis
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 11/09/2006 : 22:07:45
|
quote: Originally posted by stinky
[quote]Originally posted by deangelis dobar si jebac, barem na rijecima. Samo još neznam da li si muško ili žensko?
daj, nemoj da ti oduzmem bodove pa takva pitanja su suvišna (da ne kažem logicki pogrešna) jebac je uvijek muško. taj pojam iskljucuje žensko - to je elementarno, deangelis ------------------------------------------------------------------- Sada cu ti objasniti suvislost moga pitanja. Gledaj, kod mene doma žena uvijek ima zadnju rijec. To me je i dovelo u dilemu, jer ti uvijek moraš dati zadnji odgovor. Evo, predlažem sljedece da dodemo do odgovora da li je Stinky muško ili žensko. Ako odgovoriš na ovaj topic, onda si žensko, a ako ne odgovoriš, onda si muško. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13153 Posts
Posted - 11/09/2006 : 22:20:08
|
moraš napraviti dekonstrukciju i okrenuti poredak - kak Bog zapovijeda;)
evo ti odgovor na pitanje;)
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 12/09/2006 : 11:01:14
|
quote: Originally posted by stinky više mi se svida citati na hrvatskom dnevnik dolazi u obzir samo tamo gdje nema ekvivalent na hrvatskom ocito ovdje ima puno izgubljenih duša, koji si, putem starog papira, kupuju prošlost...ili mladost. to je sentimentalna slabost.
Zar si se ipak odlucio na kupovinu HC Kenova? ;) |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13153 Posts
Posted - 12/09/2006 : 14:34:30
|
ne preskupi su ono gore je pravilo, a ovo poseban slucaj;) kod posebnih slucajeva, prioriteti mogu zamijeniti mjesta. na žalost, cijena tog kena diktira njegovu ne-kupovinu;) u tom slucaju, dobro dode i dnevnikov
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 13/09/2006 : 15:58:17
|
To sa prijevodima je stvarno dosta zanimljivo.Po meni,treba napraviti kompromis izmedu originala i domaceg jezika.Npr. meni je jedno od najboljih riješenja "Marti Misterija",onako baš pogodeno ovom podneblju.Da o Talicnom Tomu,pa i duhovitim prijevodima Asterixa ili npr. Umpah-paha i ne govorim. Takoder,ne znam kako je Brixy gledao na talijanski original.Cak i da je prevodio potpuno na svoju ruku,opet mu dajem za pravo.U biti,kad je on u pitanju ne zanima me original.
Što se Kena tice,naslov Jednog leta i nije tako promašen koliko je promašena naslovnica(tu oko naslovnica nema dileme-totalno se ne slažem što su ih masakrirali).Beli pakao puno bolje zvuci od Bijele zemljeit.Sve ima svoje pluseve i minuse.
Bond.James Bond. |
|
|
JohnDrake
Junior Member
467 Posts
Member since 08/01/2005 |
Posted - 13/09/2006 : 16:07:42
|
Nakon šta sam procitao ovo novo izdanje Daltona u Meksiku, i nakon desetak godina sam se sjecao prevoda imena onog sela: Kozomuzigo, a ne ove "originalne" Qowqrzuoezfd žbrljotine. Sreca šta su Goscinnyjevi scenariji dovoljno duhoviti i bez tih finesa. |
|
|
Topic |
|