Author |
Topic |
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 28/09/2006 : 03:47:26
|
quote: Originally posted by degman
quote: Originally posted by Constantine33 A ovo temeljim na iskustvu stecenom kroz dosadašnje tri godine studiranja hrvatskog jezika
jebate sto nas ima
izgleda da ima...pozdrav kolega... a cak smo i sugradani, mada ja studiram u zg
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/09/2006 : 09:33:32
|
Mislim da ste svi unijeli malo previše emocija u cijelu stvar, ipak su samo stripovi u pitanju Momci su dobili najopsežniju i konstruktivniju kritiku i svakako bi morali uvažiti jedan dio primijecenog... No, za neke kritika njihovog rada dovodi u pitanje njihovu kompetentnost i uopce valjanost kao autora necega ili prevoditelja i postaje osobni napad.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
980 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 28/09/2006 : 09:34:24
|
Ima li iko za prodat komplet 1-24 (Emire,možda neki duplikati?), sad kad je Bookglobe nastavio sa izdavanjem, nekako sam siguran da ce stvari ici puno brže nego kod LMI-ja.
No one gets out of childhood alive. |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 28/09/2006 : 10:02:34
|
quote: Originally posted by degman
quote: Originally posted by Constantine33 A ovo temeljim na iskustvu stecenom kroz dosadašnje tri godine studiranja hrvatskog jezika
jebate sto nas ima
Ako se vec moramo razbacivati kredibilitetom, moja je kritika utemeljena na završenom studiju kroatistike i lingvistike... Ništa nije receno napamet i bezveze. |
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 28/09/2006 : 11:47:20
|
quote: Originally posted by Constantine33 izgleda da ima...pozdrav kolega... a cak smo i sugradani, mada ja studiram u zg
javi se kad se vratis pa cemo na kavicu
quote: Originally posted by mifugo Ako se vec moramo razbacivati kredibilitetom, moja je kritika utemeljena na završenom studiju kroatistike i lingvistike...
ovo sam vec znao radis u struci? |
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 28/09/2006 : 13:43:29
|
quote:
quote: Originally posted by mifugo Ako se vec moramo razbacivati kredibilitetom, moja je kritika utemeljena na završenom studiju kroatistike i lingvistike...
ovo sam vec znao radis u struci?
Aha...
Inace, doslovno prevodenje uopce ne mora biti tako loše, možda nas tkogod obraduje u buducnosti prijevodima poput "Nema znoja" (umjesto "Nema problema"), "Komad kolaca" (umjesto "Ništa lakše") ili "Uzet cu kišni cek" (umjesto "Dogovorit cemo se za drugi put")... |
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 28/09/2006 : 13:54:27
|
quote: Originally posted by mifugo Ako se vec moramo razbacivati kredibilitetom, moja je kritika utemeljena na završenom studiju kroatistike i lingvistike... Ništa nije receno napamet i bezveze.
ma nije to zbog razbacivanja, cisto da se ne bi pocele povlaciti price tipa da prijevod/lekturu kritizraju nekompetentne osobe (iako, ako se mene pita svatko ima pravo iznijeti svoje kriticko mišljnje ako to radi s nekom osnovom)
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 28/09/2006 : 16:34:15
|
quote: Originally posted by DeeCay No, za neke kritika njihovog rada dovodi u pitanje njihovu kompetentnost i uopce valjanost kao autora necega ili prevoditelja i postaje osobni napad.
Jedno je kritika a drugo je direktni napad na moj cjelokupni rad i moje sposobnosti u cjelini. Koji kurac moram da objašnjavam, pa PROCITAJTE šta sam citirao iz tog njegovog sranja od posta. Uostalom, jebe mi se, shvatite kako hocete.
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/09/2006 : 16:46:26
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by DeeCay No, za neke kritika njihovog rada dovodi u pitanje njihovu kompetentnost i uopce valjanost kao autora necega ili prevoditelja i postaje osobni napad.
Jedno je kritika a drugo je direktni napad na moj cjelokupni rad i moje sposobnosti u cjelini. Koji kurac moram da objašnjavam, pa PROCITAJTE šta sam citirao iz tog njegovog sranja od posta. Uostalom, jebe mi se, shvatite kako hocete.
Ne, ja velim da bi možda i na mene utjecala negativna kritika jer se pretjeranim kritiziranjem povrjeduje autorov ego. Meni bi isto možda teško palo kad bi mi neko opetovano kritizirao nacin pisanja recenzija... No zašto se ljutiš, priznaj da si ovo shvatio kao napad na tebe i da se dovela u pitanje tvoja kompetentnost. A sad se ti moraš opravdati. Bez zamjere.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
Rache
New Member
Croatia
198 Posts
Member since 31/08/2005 |
Posted - 28/09/2006 : 21:59:47
|
Opa par dana me nema i propustim ovako nesto:)
A sto se tica prevodjenja(ili bilo cega stvaralackog) bilo tko tko ne moze podnijeti kritiku svoga rada, bez obzira jel opravdana ili ne, bez da se pocne koristiti uvredama u principu je pokazao i dokazao svoju inteligenciju.
Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have. |
Edited by - Rache on 28/09/2006 22:00:40 |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 29/09/2006 : 00:59:34
|
quote: Originally posted by Rache A sto se tica prevodjenja(ili bilo cega stvaralackog) bilo tko tko ne moze podnijeti kritiku svoga rada, bez obzira jel opravdana ili ne, bez da se pocne koristiti uvredama u principu je pokazao i dokazao svoju inteligenciju.
Sjajno, svaka cast. Ko si ti ono? Glupima treba rijec vodilja, možda stalno da se zaposliš, ne mre se bez tvog dubokosežnog uvida u suštinu stvari, definitivno. Enivejz, oprostite ko god se nasao povrijedenim i uvrijedenim, a ja odjebavam nadesno.
A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Fuck Censorship! ||| http://r2cu.wordpress.com/lavirint-comics-magazine/ ||| Recite NE cenzuri! ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts