forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dylan Dog specijal 6 - Živi i mrtvi
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 29/09/2006 : 13:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
Ma pusti cicu, srece ti, vidis da je sirotinja

"Ar ae o gîr si linnon, man cair teltiha enni?
Man cair nin tegitha athra i aear land?"
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 29/09/2006 : 15:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Sta, Ukroniju? Hm... pitajte Djoleta, ja mogu da se iscimam za prevodjenje, ali unos i te fore,a i samo skeniranje... Ova moja ortakinja bas, bas zna italijanski - a kad vec meni mora da cita, ne mrzi me da belezim.
Eto, mozda me prime u redakciju Dushman-komiksa:)

Btw Djoko, gde zivis ti? Ako si u BGu a dobijem Ukroniju pre tebe, racunaj da je dobijas na citanje u rekordnom roku:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/09/2006 : 15:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Dok Ludens stigne do Sage Alfa, pa do rata sa orbitalnim stanicama, epizoda sa kojim je ponovo poceo uspon prodavanosti Nathana proci ce ihaha...

e vidiš, to je ono što me najviše i brine.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/09/2006 : 15:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
U potpunosti podržavam prevodenje Ukronije koje bi odradila Leova drugarica, a gde bi text unosio Dušman.

Leo, da, u BDG-u sam, nadam se Ukroniji za par nedelja, no ako se nade izjalove, iskombinovacemo nešto. ;)

--
"Et maintenent, vite au Nile!"
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 29/09/2006 : 16:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
E, al' ja nemam skener, tu neko mora da uleti... u tom slucaju, dogovor sklopljen:)

Djole, ja narucio juce - pa ako zaista stigne u roku od desetak dana a ti budes nestrpljiv, sve kul.Samo neka narod obeca da ce entuzijazam za dushmansko izdanje ostati na istom nivou i ako se bude dogodilo da se nama ne svidi ta epizoda. Ne uzbudjuje me zaista sta Italijani kazu, vec sam vam rekao; setite se koliko puta smo se drasticno razmimoisli s njihovim misljenjem.
Ali strah je stvarno veci od nade, sto kaze Djole...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/09/2006 : 16:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Dušman ima skener. ;)

Sa Bonellijevog sajta - pakuju u roku od 5 dana, stiže u roku od 5 dana.

--
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 29/09/2006 : 16:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
A de Dušman?
Deder neka se oglasi pa da vidimo...:)

Go to Top of Page

dejd
New Member

135 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 29/09/2006 : 19:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dejd a Private Message
quote:
Originally posted by Leo Charm

E, al' ja nemam skener, tu neko mora da uleti... u tom slucaju, dogovor sklopljen:)

Skenirao bi ja drage volje ali nemam Ucroniu xD
Drago mi je što su se ipak izrodile neke ideje na temu prevodenja

Edited by - dejd on 29/09/2006 19:27:51
Go to Top of Page

dejd
New Member

135 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 29/09/2006 : 19:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dejd a Private Message
Btw. Koliko je legalno o tome ovdje razglabati?

Edited by - dejd on 29/09/2006 19:28:38
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/09/2006 : 21:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
S kojim programcicem je najbolje unositi tekst?

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/09/2006 : 22:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
PageMaker/InDesign/QuarkXpress.

--
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 29/09/2006 : 23:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Inace, kad smo kod Dilana i prevoda - prevod izveštaja sa prošlogodišnje tribine Barbatove i Brindisija o Xabarasu...

http://www.dilandog.co.yu/index.php?option=com_content&task=view&id=27

--
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/09/2006 : 23:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
hm, ima li ko neke ideje oko pravljenja domaceg sajta posvecenog nathanu?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 30/09/2006 : 05:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Xexexe. Entuzijasto:)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 04/10/2006 : 02:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
quote:
Originally posted by stinky
više je nastavak Dva lica istine...zapravo nije nastavak, vec reciklaža te Sclavijeve ideje (pogreška u paklenom kompjuteru, inverzije živih i mrtvih)...sa ubacenim poznatim likovima

dakle, ako je prvi put bilo prilicno ok (a jest), ovaj put isto može proci, no bodovi se smanjuju
vecini (koji su citali izvornik), vjerojatno ce biti zadnje sranje, no, ja (buduci da volim nastavke tipa petak 13. - eksploatacija jednog te istog) dajem neki minimalni prolaz 4-4.5/10

Tako je govorio Zagortustra.

Potpuno se slazem sa stinkijem. Nakon skrivenog klasika "Dva lica istine", ovaj spec ne moze biti nista manje nego smesna i bespotrebna varijacija na temu. Ali, ako ste fan birokratskog pakla, onda svakako ima prolaz, i jos ako uporedite sa prethodnim specijalcima, ovaj mu dodje kao najbolji u nizu. Ja sam u komentaru za "Sesto culo" pozalio sto je God umro i pozeleo da smo ga sreli i u boljem izdanju, sa detaljnijom ulogom za njega, mada definitivno nisam mislio na ovakav nacin. Plus, klinjo nosi majicu sa Einsturzende Neubauten logom, a i Sinischalchi kao da se malo potrudio, a i poceo pomalo da kraducka i od Piccatta, tako da je ukupni utisak solidna petica. I naravno, jedan od retkih Mignacovih radova koji kod mene ima prolaz (eto, "Braca iz drugog vremena" su mi bas OK )

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 08/10/2006 : 15:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Tema je vec stara- al' jbg, tek skoro je ovo stiglo u Darkwood, pa ga tek ovih dana pokupih i procitah. Šta ja znam, ovo je valjda ono kada neko pokazuje koliko dobro vlda DD mitologijom i ko sve iy šarolike palete likova može da se ukomponuje u jednu pricu - ali se ništa novo ne kazuje i ne nastaje prica koja se pamti. Zar samo zbog atraktivnih likova? Naravno da ne pali. Oke je za neku šesticu, po meni. Siniscalchija ne volim preterano i nerado gledam na njegove radove, eto mu pet pa puna kapa.
To me navodi na jedan potpuno novi zakljucak: upravo sam shvatio da lakše varim omraženog Kjavija i Rujua nego Mignaca i Manfredija. Ne verujem da ce me mnogo ko slediti u ovom zakljucku, ali meni se rad ove dvojice na DDu gotovo pa nikad nije dopao, i pride više upada u oci - jer mnogo rede rade nego Ruju i Kjavi, koji su stalno tu, pa se nekako i navikneš od muke. Ružicasti zeka od prvog ili Dadilja od drugog, ali teško se secam još necega... onaj Manfredijev dvobroj mi je posebno neomiljen, rame uz rame s Bandom zodijaka iz jednog od onih gusarskih giganata. Meni je Manfredi kralj nespretnih i neefektnih završetaka, to isto mu je problem i u pocetku MVa (kažu ljudi, posle je neuporedivo bolje). Ne fali njemu logika kao Kjaviju, nego naprosto zbrzi - eto i ta Dadilja koja mi je kao oke, pogledajte samo poslednju stranicu tog stripa... Oke, ovde pricamo o Mignacu - on mi je, da kažem, malko bolji, ali ništa ništa posebno... cekam da vidim Manfredijev DD specijal.

A što se Ukronije tice, još nisu stigli stripovi, valjda ce ovijeh dana... javljam cim procitam!:)

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/10/2006 : 16:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Eh da, nije ni meni još stigla Ukronija.

No, procitao sam Ksabarasa. >:)

--
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 08/10/2006 : 16:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message
Ovo sa miješanjem karata mi zvuci obecavajuce. Šta veliš za Xabarasa?

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/10/2006 : 16:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Mudro cutim. >:)

--
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 08/10/2006 : 17:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Šta šta šta?????
A, pa sad nisi drug uopšte! Daj reci nešto brebre:)
Ajdeeeeeee

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/10/2006 : 19:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Da, uvijek samo Cjavija i Rujua spominjemo kao jad i bijedu DD-a, ali kad se pogleda tko je tu sve još prošao kroz serijal; Manfredi koji je još i gori od gorespomenutog dvojca (taj nikad nije, za razliku od Rujua I Cjavija, uspio na trenutak biti barem zadovoljavajuci), i Mignacco koji jedva prolazi...

in the evidence of its brilliance

Edited by - kiky on 08/10/2006 19:30:07
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 08/10/2006 : 21:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Šta šta šta?????

Soon.

--
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 09/10/2006 : 05:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
quote:

Eh da, nije ni meni još stigla Ukronija.

No, procitao sam Ksabarasa. >:)

--

Jel to nesto na moj racun?

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/10/2006 : 08:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Umm... ne?

--
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 09/10/2006 : 09:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
quote:

quote:

Šta šta šta?????

Soon.

--

Loženje, a?

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic