forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Tex Willer by Libellus
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/10/2006 : 18:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by deangelis
Bez uvrede, ali mene predlist podsjeca na plakate 50-tih godina prošlog stoljeca, i to na one prave komunisticke plakate

Ne mogu ih se sjetiti, tih godina jos me nisu ni planirali...
Ali ako ti hoces, stavit cemo samo za tebe jednu petokraku... rendzersku naravno.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 17/10/2006 : 18:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Bez uvrede, ali mene predlist podsjeca na plakate 50-tih godina prošlog stoljeca, i to na one prave komunisticke plakate

Ali ako ti hoces, stavit cemo samo za tebe jednu petokraku... rendzersku naravno.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

-------------------------------------------------------------------
Zar želiš izgubiti kupca??
Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 17/10/2006 : 19:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message
Ma sve super izgleda! Rado cu kupiti ovo izdanje!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/10/2006 : 19:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ono sto jos nemam ne mogu ni izgubiti...
Osim toga, onaj tko se voli saliti, trebao bi znati i prihvatiti salu, moja isprika ako je to shvaceno drukcije.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/10/2006 : 19:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
dado, hajde to pošaljite i u knjižare po sarajevu da i mi možemo to i ovdje da kupimo bez bespotrebnih putnih troškova i pretvaranja valuta.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/10/2006 : 19:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Naravno, svatko ima pravo na svoje misljenje, nama je predlist odlican...

Genijalno izgleda.

Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/10/2006 : 19:48:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

dado, hajde to pošaljite i u knjižare po sarajevu da i mi možemo to i ovdje da kupimo bez bespotrebnih putnih troškova i pretvaranja valuta.

Nije do nas u svakom slucaju. Ako postoji striparnica ili neka knjizara voljna
za suradnju neka nam se jave...

Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 17/10/2006 : 19:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Osim toga, onaj tko se voli saliti, trebao bi znati i prihvatiti salu, moja isprika ako je to shvaceno drukcije.

Ma šalio sam se od pocetka, samo sam zaboravio staviti ovo:
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 17/10/2006 : 19:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

i da saliti, i to besramno lagati, a vidi kako se uvrijedila gospodjica!
ha!
ali imam i ja pravo na misljenje: podsjeca na Mt Rushmore, i to genijalno!, a onaj tko to ne vidi, za mene je slijep...

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 17/10/2006 : 20:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
U moru novih izdanja,za Libellus-ovog Texa uopce ne dvojim da li cu kupiti.
Kupljeno odmah cim proviri na trziste!Kao i Kenovi, i MM giganti.

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 17/10/2006 : 21:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
kad ce više ?????

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 17/10/2006 : 22:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:

Naravno, svatko ima pravo na svoje misljenje, nama je predlist odlican...

I meni je, svaka cast!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 17/10/2006 : 22:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

ne. u smislu "imao je ludu srecu" ili "veliku srecu". takodjer ostavljeno ono "jednu" zbog naglasavanja da se to vise nece ponoviti po yaminom misljenju. imao je "puno srece" nedovoljno naglaseno, neprikladno...

Ne stoji.
Želimo li naglasiti da se to više nece ponoviti, reci cemo da je Tex "ovoga puta" imao puno srece ili "samo imao srece" (a ne da je " imao jednu veliku srecu") .

Problem je kod naših prevoditelja što (pre)cesto prevode doslovno. Pretpostavljam da u izvorniku stoji "Tex ha avuto una grande fortuna", što doslovno znaci "Tex je imao jednu veliku srecu". "Una" u toj recenici nije broj, kako je to shvatio naš prevoditelj, nego neodredeni clan. Yama je htio reci ono što je i rekao, a to je da je naš Tex imao puno srece.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 17/10/2006 : 23:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
ma stoji, brale, fraza koja se cesto cuje u govoru..."samo imao jednu veliku srecu i ništa drugo"...sasvim ok, makar bilo i doslovno, pretpostavljam da jest...nije dostojevski, ali to ni ne treba biti...
anyway, full nebitno, minorno, zijeev...bilo je puno vaznijih stvari...

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 18/10/2006 : 06:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Predlist izgleda genijalno! Bravo za Dadu & Dadu!

Aman jada kad' akšam ovlada, u minute kad' bulbuli šute, kad' bol sanja kraj dulova granja, a dert guši i suze osuši!
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 18/10/2006 : 09:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message
Odusevljen sam,sjajno je sve,naslovnice,predlist,celokupan potez izdavacki..

drale
Go to Top of Page

Thommo
stripovi.com suradnik

Croatia
1257 Posts

Member since 01/09/2003

Posted - 18/10/2006 : 09:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Thommo a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by Thommo

Situacija 2004. ->
5 Ludens Texova = 80kn

Situacija 2006. ->
6 Ludens Texova = 96kn
+ 5 VG Extra Tex = 80kn
+ 2 Ludens Maxija = 78kn
+ 2 Strip Agent Texonea = 230kn
+ 2 Libellus Texa = cca. 300kn

Da mi je netko pred godinu dvije pricao da ce bit problema za skupit lovu samo za kupiti naša izdanja Texa, rek'o bi mu da je bolestan!

si siguran da je to sve?

Nisam!

A što bi još moglo izaci? x00-tka u boji? Almanah?

Takve stvari se moraju znati! Na sunce s istinom!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/10/2006 : 11:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Stari borac
Ne stoji.
Želimo li naglasiti da se to više nece ponoviti, reci cemo da je Tex "ovoga puta" imao puno srece ili "samo imao srece" (a ne da je " imao jednu veliku srecu") .

Problem je kod naših prevoditelja što (pre)cesto prevode doslovno. Pretpostavljam da u izvorniku stoji "Tex ha avuto una grande fortuna", što doslovno znaci "Tex je imao jednu veliku srecu". "Una" u toj recenici nije broj, kako je to shvatio naš prevoditelj, nego neodredeni clan. Yama je htio reci ono što je i rekao, a to je da je naš Tex imao puno srece.

Cujem ljude da tako govore pa ne prevode ništa sa talijanskog - "imao je jednu veliku srecu...". Neka fraza sigurno je... Ne spada u onu kategoriju poput "maksimalno optimalno".

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 18/10/2006 : 19:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message
U redu, neka bude. Priznajem da nikad nisam cuo tu frazu u razgovornom jeziku, ali ako vi jeste, prihvacam da postoji.
Druga je stvar trebaju li se fraze iz svakodnevnog govora koristiti u prijevodu Texa. (Zamislimo Texa kako ce Carsonu: "Kompa, ajmo razvalit onog seronju, ful sam se nabrijao!")
Ne bih htio da ispadne kako sam se uhvatio jednog detalja (jedino mi je ta stranica bila dostupna); nadam se da je prijevod u cjelini dobar i raduje me što cu citati Texa u kvalitetnom izdanju (ukljucujuci i prijevod).
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/10/2006 : 19:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Uh... Nadam se da smo nakon danasnjih korekcija napokon dosli do kraja... Rijetko sam se do sada javljao vezano za ovo jer sam bio do vrata u iscitavanjima ali jako sam sretan kad mogu procitati da ste zadovoljni konacnim izgledom. Sad se u potpunosti prebacujemo na slijedeca izdanja.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7849 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 18/10/2006 : 19:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

Sad se u potpunosti prebacujemo na slijedeca izdanja.

hm, recimo NN specijalce (konacno)?

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/10/2006 : 19:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Recimo da ce ti se svidjeti nas slijedeci projekt kojeg cemo vrlo brzo najaviti. Trust me.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27425 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/10/2006 : 20:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
MM extra u HC ??
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 18/10/2006 : 20:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ni blizu...

Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 18/10/2006 : 20:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message
MM klasik u HC??
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000