Author |
Topic  |
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 13/01/2007 : 16:42:00
|
quote: A mogao bi drugi put smisliti malo bolji naziv topica, ovo 'sranja' mi se ne svidja i nije uredu prema drugim forumasima koji vole americke stripove. Pogotovo jer se na taj nacin generalizira sve od americkih izdanja...
za prvi dio posta se slažem a za drugi ne, covjek nikoga ne vrijeda, samo je pitao da li volimo americka sranja :) U naslovu se ništa ne generalizira, ali u topicu se generalizira. I to dvojako. Jedni kažu da su ameri sranje, drugi da su talijani sranje. Drek je drek, pa bio on talijanski ili americki. Ne volim americka sranja, kao što ne volim niti talijanska sranja. Nisam ogranicen i citam jedno i drugo. Do sada sam došao do više dobrih talijana, a manje amerikanaca, no tome je razlog i što sam procitao 100 puta više talijana. No kada bih birao najbolje, to bi onda bili Francuzi. S njima zbilja rijetko fulam. Uvijek nadem barem nešto što mi se svida u albumu ( crtež, prica, kadrovi ) Kod beloputnog Helblejzera nisam pronašao ništa. Možda ga ne razumijem, možda mi se ne svida, možda sam glup za njega... Nathan Nevera takoder ne razumijem, ne volim, ne pušim ili kako se to vec kaže.
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
KILLEX
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
56 Posts
Member since 02/01/2007 |
Posted - 13/01/2007 : 16:57:23
|
to ti je samo pokazatelj koliko su ustvari citaci u BiH NEPISMENI. Djecace, kad procitaš nešto više od par Spidermana i X-Mena koje si posudio od prijatelja, onda se javi da razgovaramo. Do tada raspravljaj zašto orao na Zagorovim prsima kod jednog crtaca izgleda drugacije nego kod drugog. I da, dodi na izložbu BH. strip autora u Sarajevu od 2.2. do 9.2. u galeriji samostana Sv. Anto.
Djecak je stariji od tebe i ima oko 900-1000 stripova u kolekciji raznih pa i americkih sranja,a da je Sarajevo neka caršija imalo bi strip knjižaru. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/01/2007 : 17:13:48
|
quote: Originally posted by KILLEX
to ti je samo pokazatelj koliko su ustvari citaci u BiH NEPISMENI. Djecace, kad procitaš nešto više od par Spidermana i X-Mena koje si posudio od prijatelja, onda se javi da razgovaramo. Do tada raspravljaj zašto orao na Zagorovim prsima kod jednog crtaca izgleda drugacije nego kod drugog. I da, dodi na izložbu BH. strip autora u Sarajevu od 2.2. do 9.2. u galeriji samostana Sv. Anto.
Djecak je stariji od tebe i ima oko 900-1000 stripova u kolekciji raznih pa i americkih sranja,a da je Sarajevo neka caršija imalo bi strip knjižaru.
Tim gore, jer kao stariji bi mora znati da si vrlo nepristojno nastupija sa naslovom topica. Drugo, nisi naša za shodno da se ispraviš i prominiš naslov topica u nešto manje bezobrazno. O nekoj isprici naravno ni ne razmišljaš ali naša si za shodno da se javiš cim te je Emir ( s punim pravom ) prozva. Jednostavno za koga niji, nije. Pa taman ima i 1000 stripova u kolekciji. Bah
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
STOSIC
Senior Member

Sao Tome and Principe
1754 Posts
Member since 23/02/2006 |
Posted - 13/01/2007 : 17:14:44
|
ustvari najzanimljivije je da uvijek u tim okršajima najebe zagor,uvijek ga neko spomene kao naplici primjer bonelli stvaralaštva,glupost. ima neceg patološkog u tome,valjda je tima koji ga najviše blate zagor potajno ocinska figura.
The reward for honor will not come in this life...
|
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 13/01/2007 : 17:15:18
|
Da ostatak BiH NIJE caršija, imali bi redovno struju , vodu, plin, telefon i televiziju u svakoj kuci, normalnu medicinsku zaštitu, KULTURNA dešavanja (hint: pogledaj prijašnji poziv) više od jedanput godišnje itd. itd. No nebitno, ti imaš svoju mahalu pa uživaj tamo. Cestitam što si dobio internet. A ako hoceš da ljudi sa tobom razgovaraju kako prilici, predstavi se ili barem reci osnovne podatke - koliko ja znam možeš biti isto toliko sa Otoke kao i iz Kalesije.
Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://tinyurl.com/y93gym ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 13/01/2007 : 17:20:02
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl
ustvari najzanimljivije je da uvijek u tim okršajima najebe zagor,uvijek ga neko spomene kao naplici primjer bonelli stvaralaštva,glupost. ima neceg patološkog u tome,valjda je tima koji ga najviše blate zagor potajno ocinska figura.
Ko ga blati??? Meni recimo izuzetno ide na živce nacin na koji neki crtaci rade znak na majici, jebemu majku, ko da nikad nijedan zagorov strip nisu procitali... Ali da je patološki dosadan strip, jest... i stvarno, Zagor izgleda kao moj stari u mladim danima, samo mu je crna kosa i manje cuga... I da: rasprava o kožnoj zakrpi na kaubojskim hlacama je viša filozofija za ovaj topic i o cemu mi razgovaramo.
Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://tinyurl.com/y93gym ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 13/01/2007 : 17:21:10
|
quote: Originally posted by SSTOSIC5@htnet-dsl
Ma daj, nemoj sad i ti pocinjat. Pa nije mi jasno kako se uvik ljubitelji Zagora nadu urideni ako ga netko spomene u imalo negativnom kontekstu. Na kraju ce i ovaj topic prirasti u odu Zagoru iako je u osnovi "sranje" po americkim stripovi ( ciji, btw, nisam ljubitelj ali nisam ni ljubitelj pljuvanja po bilo cemu ). Jednostavno, ako nešto ne voli(š)(mo)(te) to ne citaš i onda nitkome nece smrdit tude govno.  
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 13/01/2007 : 17:21:45
|
quote: Originally posted by KILLEX
Djecak je stariji od tebe i ima oko 900-1000 stripova u kolekciji raznih pa i americkih sranja,a da je Sarajevo neka caršija imalo bi strip knjižaru.
  vau, kakva kolekcija, mislim da niko na forumu nema vecu od tvoje...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/01/2007 : 17:22:31
|
Da,ja volim americka "sranja"!
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
 |
|
STOSIC
Senior Member

Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 13/01/2007 : 17:31:36
|
quote: Originally posted by Renky Ma daj, nemoj sad i ti pocinjat. Pa nije mi jasno kako se uvik ljubitelji Zagora nadu urideni ako ga netko spomene u imalo negativnom kontekstu. Na kraju ce i ovaj topic prirasti u odu Zagoru iako je u osnovi "sranje" po americkim stripovi ( ciji, btw, nisam ljubitelj ali nisam ni ljubitelj pljuvanja po bilo cemu ). Jednostavno, ako nešto ne voli(š)(mo)(te) to ne citaš i onda nitkome nece smrdit tude govno.  
kul of. mislim ne razumijem cemu taj ton,ja sam samo rek'o istinu; svaki put kada krenu te rasprave tipa americki stripovi vs. bonelli uvijek neko tu spomene (u negativnom kontekstu naravno) zagora. nitko zagora ne brani,niti radi njega skace u vatru,o cemu ti pricaš,samo kažem da bonelli-seraci nemaju inspiracije.nitko ne navodi naprimjer martina mysterea koji je za vecinu amerikanaca cista rapsodija...
|
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 13/01/2007 : 17:41:57
|
quote: Djecak je stariji od tebe i ima oko 900-1000 stripova u kolekciji raznih pa i americkih sranja,a da je Sarajevo neka caršija imalo bi strip knjižaru.
ako djecak ne voli americka sranja, zašto djecak onda ima americka sranja ?
if you only knew the power of the dark side |
 |
|
STOSIC
Senior Member

Sao Tome and Principe
1754 Posts
Posted - 13/01/2007 : 17:43:36
|
quote: Originally posted by darth-vader
quote: Djecak je stariji od tebe i ima oko 900-1000 stripova u kolekciji raznih pa i americkih sranja,a da je Sarajevo neka caršija imalo bi strip knjižaru.
ako djecak ne voli americka sranja, zašto djecak onda ima americka sranja ?
if you only knew the power of the dark side
to je ostalo iz faze djecak upoznaje svijet
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
esse
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
40 Posts
Member since 13/12/2003 |
|
jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts
Member since 23/06/2005 |
Posted - 13/01/2007 : 18:05:40
|
bravo mladicu,niti ja ne volim americka sranja,pogotovo ne po iraku,afganistanu i slicnim mjestima gdje gazi njihova imperijalisticka cizma |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 13/01/2007 : 18:38:54
|
a jeste natukli 3 stranice u 3 sata, i onda netko prigovara provokativnom naslovu, tako treba, da je napisa 'volite li americke stripove' ima bi sveukupno 3 posta, od kojih bi dva bila da je o tome vec bilo govora, a treci da je topik zakljucan, sve je u reklami, takva su vremena, nažalost
a ja volim dobre stripove, ne volim sranja, kako su vec pametni gore napisali, u zadnje 2 godine sam otkrio jako puno meni novih, odlicnih stripova, vecinom americkih, istina, nisu marveli, iako spajdija volim |
 |
|
K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
Posted - 13/01/2007 : 19:06:37
|
Ja sam jedan od mladjih i od americkih stripova sam citao uglavnom Spidermana i nesto malo Conana, i mogu reci da mi neki Bonellievi stripovi, prije svih Tex, vise leze.
Ali sigurno to necu nazivati sranjem. |
 |
|
K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
Posted - 13/01/2007 : 19:09:14
|
Killex, ako ti se ne svidjaju neki stripovi ne moj if nazivati sranjem. Meni se ne naprimjer ne svidja Gordon Link pa necu reci da je to sranje. |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 13/01/2007 : 19:29:24
|
Ja u zadnjih dodinu dana citam manje-više sve.
Bonelli mi je neka baza uz koju sam odrastao i moja prva ljubav. To su stripovi koji jesu puni stereotipa i koji recikliraju sami sebe (cast izuzecima - Ken, Vento...), ali ja ih volim. Extra Zagor - suze radosnice samo teku...
Nakupovao sam 40-ak trejdova u zadnje vrijeme i ima serijala koji me oduševljavaju. Y-the last man, 100 Bullets, The walking dead, da ne zaboravim Sin City (ima nešto u Millerovim recenicama, stil koji vuce na Nicka Cavea). Superheroji... hm. Nabavio sam Showcase Batman, epizode iz 60-ih (cini mi se). Užas, na donjem rubu citljivosti. U rangu Bleka i Mikija. Ovo novije je puno bolje, zrelije.
Manga! Ne bi nikad rekao da cu se navuci na to. A sada pratim 3-4 serijala (Lone Wolf & cub, Blade of immortal, Akira...). I to uopce nije loše.
I šecer na kraju. Sindikalni strip. O tome se malo govori na forumu a ja ga obožavam. Narucio sam i dolazi mi za par mjeseci kompletni Milton Caniff - Terry and the pirates + Steve Canyon! Jedva cekam.
Želim reci da proglašavati nešto sranjem prije nego što to bolje upoznaš nije dobro. Ljudi koji tvre da je njihova zemlja najljepša najcešce nisu nikad krocili van njenih granica.
 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29676 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/01/2007 : 21:11:27
|
quote: Originally posted by stinky
amerikanci me ne zanimaju mange me ne zanimaju af me ne zanima stari teksovi, kitovi, blek, mark, timdasti, zoro, metmerioti i ini me ne zanimaju geg stripovi me ne zanimaju q stripovi me ne zanimaju šarena paleta franuzca i belgijanaca me ne zanima a ne zanima me ni yu strip skupa s kercom i jugo doktorom žistisom
samo dd, mm, mister stricek no i zagor. i ken. a i to polako pada, pada...valjda ce se dici i tako ostaje -dd, mm, mister stricek no i zagor i ken- za vjeke vjekova. zovite me covjek-sa-formiranim-ukusom
Tako je govorio Zagortustra.
Odabrati 5 stripova, a sve ostalo apriori odbaciti nije nesto sto bih nazvao ukusom. Prije ogranicenošcu.
P.S. Da se razumijemo, ovo ne ide iskljucivo tebi nego svima koji ovako razmisljaju.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
jaka
Starting Member
Slovenia
9 Posts
Member since 19/12/2005 |
Posted - 13/01/2007 : 21:26:25
|
Nisam citao puno americkih stripova. Procitao sam Hogara, Garfielda i Blanketse i ovi su mi se svidali. Superherojski stripovi me nisu nikad privlacili, svida mi se jedino Conan kojeg sam citao. Od americkog stripa bi još želio procitati Calvin & Hobbes, Deadworld, još neke stvari od Desperado publishing i jedva cekam, da procitam Outlaw Nation. Ostalo i ja dosta citam Bonellija ali ne sve poredu. Magicni vjetar i Tex mi se najviše svidajo. Najviše pa volim citati francusko, belgijsko, španjolske stripove ali ne mogu reci, da su americki stripovi sranje. Okusi su razliciti, ponuda stripova je stvarno velika, tako da se nade za svakog nešto i svako može odabrati sebi ono šta najviše voli. |
Edited by - jaka on 13/01/2007 21:28:04 |
 |
|
sonor
stripovi.com suradnik

.jpg)
Vatican City
3946 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 13/01/2007 : 21:29:43
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by stinky
amerikanci me ne zanimaju mange me ne zanimaju af me ne zanima stari teksovi, kitovi, blek, mark, timdasti, zoro, metmerioti i ini me ne zanimaju geg stripovi me ne zanimaju q stripovi me ne zanimaju šarena paleta franuzca i belgijanaca me ne zanima a ne zanima me ni yu strip skupa s kercom i jugo doktorom žistisom
samo dd, mm, mister stricek no i zagor. i ken. a i to polako pada, pada...valjda ce se dici i tako ostaje -dd, mm, mister stricek no i zagor i ken- za vjeke vjekova. zovite me covjek-sa-formiranim-ukusom
Tako je govorio Zagortustra.
Odabrati 5 stripova, a sve ostalo apriori odbaciti nije nesto sto bih nazvao ukusom. Prije ogranicenošcu.
P.S. Da se razumijemo, ovo ne ide iskljucivo tebi nego svima koji ovako razmisljaju.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Uopce nije ogranicenost! Šta sad mora citat sve šta i ti ili neko drugi?   
It's in my hands, the sky, so bright It's burning, it's for me to decide If flames will reach heaven tonight
|
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3080 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 13/01/2007 : 21:32:33
|
o ukusima obicno ne volim raspravljat, ali ako treba odgovor onda mogu reci da sam uz bonellija odrastao i na spidermanu koji je izlazio u EKS-u, ali u principu ne volim marvelovske tipove stripova...
"...I only dream in black and white..." |
 |
|
Topic  |
|