forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 topic - Politikin zabavnik
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 18/01/2007 : 15:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Politikin zabavnik broj 2863 nije uopce ni stigao u Hrvatsku (ovo vrijedi kao informacija za one koji nisu znali).
Što se tice samog Zabavnika, nema potrebe da ga se toliko blati iz ne znam ni ja kojeg razloga. Cinjenica je da je to JEDINI list na tlu bivše države koji je dostigao broj 2866 (zadnji) i da je baš tako loš, davno bi se ugasio. Meni je super, šteta samo što je opet samo na cirilici, ali mi ne smeta toliko. Najveci trenutni njegov kvalitet je što objavljuje stripove koji NIKAD nisu na ovom tlu objavljivani, kao npr. Škorpija, Neke epizode Jeremiaha, Blueberryja itd. Ljudi, ostavite više politiku i citajte stripove. Bit cete sigurno bolji.

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/01/2007 : 15:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Današnja omladina sumnjam da zna cirilicu...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 18/01/2007 : 16:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
ja se još uvjek nadam da ce Politikin zabavnik opet izlazi u Slo jeziku kako prije rata u ex-yu. Gazde Politike i su gazde našeg Dnevnika, i bilo je prica o nekim mogucim edicijama koje bi se radile za oba tržišta
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2007 : 16:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
živili stranci!

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47431 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/01/2007 : 16:14:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Današnja omladina sumnjam da zna cirilicu...

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?

ja znan cirilicu al me ne zanima politikin zabavnik

inner fear your worst enemy
ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 18/01/2007 : 16:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Kupujem samo PZ sa neobjavljenim Džeremajama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27164 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/01/2007 : 16:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Kupujem samo PZ sa neobjavljenim Džeremajama!

ala si ih se nakupovao-tri komada!

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 18/01/2007 : 16:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Ako bude još...
TI ceš mi ih kupit.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/01/2007 : 17:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
tjirilicu

A young Jedi named Darth Vader, who was a pupil of mine until he turned to evil,
helped the Empire hunt down and destroy the Jedi knights. He betrayed and murdered your father.

Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 18/01/2007 : 17:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message
baš je kirilica teška za nauciti :)

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic

Edited by - Corto_Maltese on 18/01/2007 17:50:29
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 19/01/2007 : 11:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17198 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 19/01/2007 : 13:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

Ako bude još...

Vjerovatno ce da bude uskoro još 4 (a ne 3 pošto je sad na srednjim stranicama samo 12 strana stripa) - na redu je neobjavljena epiozoda Džeremaje: Posljednji dijamant.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17198 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 19/01/2007 : 13:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Politikin Zabavnik opstaje na tržištu najviše zahvaljujuci kupcima koji Zabavnik citaju kao casopis o svemu drugom samo ne o stripu. Poznajem mnogo ljudi koji kupuju Politikin Zabavnik (i još toliko koji posude od nekoga i redovno procitaju) i tim ljudima cak smeta tih (trenutno) 14 stranica stripa koji ne citaju. Da je opstanak Zabavnika na tržištu zavisio od ljudi koji ga kupuju samo zbog stripa i da je na svim stranicama samo strip, davno bi se ovaj casopis ugasio. U Zabavniku se može procitati dosta zanimljivih tekstova osim stripa i to je njegov veliki plus (ali necu dalje o tome jer to nije tema ovog foruma).

Što se tice stripova koji trenutno izlaze u Zabavniku smatram da nisu baš zanimljivi a ni kvalitetni (bar ne meni, rijetko kad neki procitam). Više mi se svidao onaj period oko broja 2730 kada su objavili nekoliko epizoda Fantoma, Modesti Blejz, jednu epizodu Dikana, reprinte Iznoguda. Ali baš je za taj period mnogo ljudi reklo da je loš, kao tada je bila loša finansijska situacija i sl. Od novijih stripova mi se samo svidio humoristicki serijal Ulica Bejker i šteta je što nema više od 4 albuma. Ovaj strip Plašt i ocnjaci što trenutno objavljuju je prilicno glup (mada ima potpuno suprotnih mišljenja).

Šteta je što današnja omladina u Hrvatskoj ne zna i nece da nauci cirilicu, jer Zabavnik bi sigurno imao mnogo više citalaca da je drugacije. Dobro je da su bar u svim školama u BiH uveli obavezno ucenje cirilice u okviru predmeta hrvatski i bosanski jezik, pa bar sa te strane ne smije niko da se požali ako hoce da cita Zabavnik zašto je na cirilici. A cirilica ne može da bude teška za nauciti za bilo koga ko govori hrvatski jezik, ali problem je što nikom ne pada na pamet da to pokuša.

Edited by - delboj on 21/01/2007 19:38:59
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 19/01/2007 : 13:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

quote:

Ako bude još...

Vjerovatno ce da bude uskoro još 4 (a ne 3 pošto je sad na srednjim stranicama samo 12 strana stripa) - na redu je neobjavljena epiozoda Džeremaje: Posljednji dijamant.

E,ovo mi je drago!
jaki,spremaj se na kupnju uskoro za mene
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 19/01/2007 : 13:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Kico, pitanje je samo tko ce biti brži!!!
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 19/01/2007 : 13:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Kico, pitanje je samo tko ce biti brži!!!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/01/2007 : 15:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Lako je tebi,Mladene
ti si u Split doma
a ovako meni drugi kupuju!!!!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17198 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/01/2007 : 09:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Ne znam tacno kad ce biti u Zabavniku ta neobjavljena epizoda Džeremaje, ali ta je na redu, pa ce to vjerovatno uskoro. Ostala su im još dva albuma Plašt i ocnjaci i u ovoj godini bi trebalo da objave serijal Vekovnici, tri albuma koji crtaju tri razlicita domaca crtaca. Samo je sad cijena Politikinog Zabavnika u Hrvatskoj znatno viša – jedna epizoda Džeremaje je 48 kuna.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 21/01/2007 : 09:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
16 kuna Politikin Zabavnik!
Jebote,skuplji od Stripoteke...!
Otkad to?!
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 21/01/2007 : 14:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
jel ima neko PZ 2028 ?
Treba mi za kolegu, platim i tih 16 kn za jedan broj

došlo vrijeme da je bolje imat' nego nemat'
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 21/01/2007 : 15:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Kico, PZ košta 12 kuna, a srednji strip objavljuje na 12 strana, što zbaci da ce Džeremaju objaviti u koliko brojeva...
Go to Top of Page

KILLEX
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
56 Posts

Member since 02/01/2007

Posted - 21/01/2007 : 15:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send KILLEX a Private Message
PZ je mrak,redovno ga uzimam i zbog stripa,a i ostaloga.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17198 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/01/2007 : 19:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Teško da sada vrijedi kupovati Politikin Zabavnik samo zbog stripa. Sve ostalo što se može procitati u Zabavniku vrijedi mnogo više od 14 stranica stripa. Nadam se da ce taj novi serijal domacih crtaca koji je par puta pominjan na ovom forumu biti nešto bolji.
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 21/01/2007 : 22:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
quote:

Šteta je što današnja omladina u Hrvatskoj ne zna i nece da nauci cirilicu, ... A cirilica ne može da bude teška za nauciti za bilo koga ko govori hrvatski jezik, ali problem je što nikom ne pada na pamet da to pokuša.

ja, eto, znam glagoljicu...koja mi nicemu ne služi u svakodnevnom životu...
...a što se tice cirilice...nitko nas više ne tjera + nemamo potrebe za time + malo je previše ocekivati da to ucimo zato da bismo mogli citati politikin...ako se politikin želi prodavati u Hrvatskoj, neka ga štampaju na latinici i na hrvatskom jeziku, ja sam siguran da bi našao svoju citalacku publiku

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 21/01/2007 : 23:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Dobro je da su bar u svim školama u BiH uveli obavezno ucenje cirilice u okviru predmeta hrvatski i bosanski jezik, pa bar sa te strane ne smije niko da se požali ako hoce da cita Zabavnik zašto je na cirilici.

Dva polugodišta kada imaš 7 ili 8 godina su možda dovoljna da nauciš cirilicu, ali nisu da stekneš naviku upotrebe i citanja. Sada, jedini hrvati i bošnjaci koji ce dati svojoj djeci knjige na cirilici su oni koji cijene knjigu po onom što ona jeste, a ne na kom jeziku ili kojim pismom je napisana. Složicemo se da su ti procenti mizerni, svaka cast izuzecima.
Ja sam se tek nedavno natjerao da opet pocnem pisati cirilicu, štobseonoreklo ukoso, i još uvijek mi je neprirodno pisati neka slova. A ja NIKADA nisam izgubio naviku citanja na cirilici. Dan danas je omjer pisama u knjigama moje licne biblioteke, recimo, 60:40 u korist latinice (vecinom jer u posljednje vrijeme kupujem samo knjige na engleskom).

Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://stickythis.com/lavirint ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama.
Go to Top of Page

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 21/01/2007 : 23:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

[quote]Originally posted by delboj
Dobro je da su bar u svim školama u BiH uveli obavezno ucenje cirilice u okviru predmeta hrvatski i bosanski jezik, pa bar sa te strane ne smije niko da se požali ako hoce da cita Zabavnik zašto je na cirilici.

Dva polugodišta kada imaš 7 ili 8 godina su možda dovoljna da nauciš cirilicu, ali nisu da stekneš naviku upotrebe i citanja. Sada, jedini hrvati i bošnjaci koji ce dati svojoj djeci knjige na cirilici su oni koji cijene knjigu po onom što ona jeste, a ne na kom jeziku ili kojim pismom je napisana. Složicemo se da su ti procenti mizerni, svaka cast izuzecima.
Ja sam se tek nedavno natjerao da opet pocnem pisati cirilicu, štobseonoreklo ukoso, i još uvijek mi je neprirodno pisati neka slova. A ja NIKADA nisam izgubio naviku citanja na cirilici. Dan danas je omjer pisama u knjigama moje licne biblioteke, recimo, 60:40 u korist latinice (vecinom jer u posljednje vrijeme kupujem samo knjige na engleskom).

Momcina koji ne pamti ni pionire, ni socijalizam ni bratstvo - jedinstvo, a ima takav stav.
Mogu samo reci: SVAKA CAST JARO!!!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000