Author |
Topic  |
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 13/01/2007 : 23:39:44
|
quote: Originally posted by stinky 100 likova imam bilo gdi. u 100 dylan dogova hehe
ali ne i širinu, pristup, slobodu pišceva pristupa, definisanost... a što ja ovo sve pricam, ionako znaš to.
quote:
ogranicavanje nemoj shvacati u tom omraženom smislu. ionako je cijeli svijet u tebi
ali nisu sve price u nama.
quote: kad ogranicim broj strip junaka, nisam ujedno ogranicio svoja shvacanja, misli, širinu, dubinu. ali jesam dobio na oštrini kobilice misli, jer ne rasplinjavam, gubim snagu na bezbrojne predmete. ma to je sasvim jasno, tako da ti krivo misliš;)
ali jesi ogranicio cilj primjene te snage, tog udara. cilj je uvijek bitniji od sredstava. naravno ima ciljeva i ciljeva, pa ako hoceš da sputaš spoznaju a zadržiš snagu spoznatog, i to je vrijedna odluka, samo neprimjenjiva na sve.
Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://tinyurl.com/y93gym ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/01/2007 : 23:43:27
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic to je ta bitna razlika medu nama - sve što ima poentu meni nije dosadno. Meni je san ono Rushdievo "More prica"... 
da, ali kakvu poantu? nije u tome stvar ne trebaju mi stripovi da mi ne bude dosadno. o tome i govorim. ako bih sveo citanje stripova, samo na puko izbjegavanje dosade, onda je to jedna lijepa šarena laža. to je prostacki. kažem, ja tu hocu i radosti
a izbjegavanje dosade. pa tak to vecina radi. jedno kaoticno tumaranje kroz ne život, nego egzistenciju. nikad mira, nikad zadovoljstva, samo nekud, od tv-kvizova do auto-kluba
Tako je govorio Zagortustra. |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2429 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 13/01/2007 : 23:48:43
|
quote:
zato što se, htio ne htio, moraš okrenuti jednom uskom polju stripova, ako hoceš da te to, ono zaista, veseli. da citaš strip i još ti bar malo drago pri srcu.
jednostavno nije moguce, ne znam, pratiti 100 serijala i još se istinski radovati tome. tu ti preostaje samo izbjegavanje dosade (u najboljem slucaju) ili pak ako si nekakv profesionalac, pa te za to pracenje placaju
Tako je govorio Zagortustra.
A što je s onim što zovu radoznalost? Sa zacinjavanjem svakidašnje radje jednog te istog, bez obzira koliko te ta jednolicnost veselila. Imaš ženu, voliš je i poštuješ, ali ne znaci da necu ponekad okrenut i za nekom drugom. Hmm, Možda ovo i nije najbolji primjer U svakom slucaju- ono što pratim, pratim. I to mi je temelj. Temelj za odskok, a ne granica. Što mi se ne svida -odbacim i ne opterecujem se s time. Sve drugo može samo obogatiti moje iskustvo i doživljaj i bio bi lud da bježim od toga. Naravno treba imati granice u svemu, inace, slažem se, dolazi do prezasicenosti, tj razvodnjavanja doživljaja. |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 13/01/2007 : 23:52:46
|
hmm, pa meni svaka prica ima neku poentu. saznaj šta je s likovima, šta je mislio pisac, zašto je mislio to i to... poentu trebaju imati sve naše akcije a cim mi to radimo, onda spoznaja da to radimo s tom i tom poentom je dovoljna da to uradimo i da drugi znaju da smo to uradili (ili ne znaju, zavisno od poente koja može biti kao i cilj, odvratna, negativna, prljava itd.). spoznaja prica je najstarije izbjegavanje dosade tako da to nije prostacki. kada ne citaš ili gledaš ili slušaš price, onda ih sam stvaraš u glavi. nekome je to dosadno, neko nema kapaciteta za to, neko je primitivan pa ne razumije poentu prica (u prvom redu, svoje price a po tom i tudih), no takvi slucajevi granice sa bestijalijama, tako da na njih ne vrijedi trošiti rijeci - osim kao, možda, u poenti price. i žaliti ih. definitivno žaliti, kao uostalom i životinje.
Imamo prostor, imamo domenu, samo nam trebaju vaši radovi: http://www.stripopeka.com/ ||| A na ulici sa svake strane/filijale, uredi/iz njih plaze birokrate/jao ljudi, pa ja se bojim! ||| Lavirint in English: http://tinyurl.com/y93gym ||| A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 13/01/2007 : 23:53:01
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic ali nisu sve price u nama.
meni i ne trebaju sve price to su ionako samo posebnosti, beskonacni vidovi ideja koje su, u biti, iste sad ovisi što tebe zanima a ne vjerujem da te zanimaju trivije (onda uzmeš novine ili neki magazin i citaj, citavu paletu slucajeva i kombinacija koje se dogadaju po svijetu)
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 13/01/2007 : 23:57:58
|
quote: Originally posted by stinky a ne vjerujem da te zanimaju trivije (onda uzmeš novine ili neki magazin i citaj, citavu paletu slucajeva i kombinacija koje se dogadaju po svijetu)
kaže moj profesor krivicnog prava "svaki dan citajte crne hronike u novinama - dok je crnih kronika, bice i posla za nas pravnike" a sve te trivije cine i naš život, našu vlastitu pricu. od porodicnih i komšijskih trivija, do najdražeg rukometnog i inih klubova, preko politickih spletki i kriminala.. sve što obilježava naše bice u vecoj i manjoj mjeri. i svako iza sebe nosi pricu. ne sjecam se ko je rekao, ali dobro je rekao: Bog je jedini koji zna sve price (vjerovatno i parafraziram). A kako svi mi težimo tom božanskom, onda ti je i jasna moja fascinacija pricama. :D
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 14/01/2007 : 00:03:24
|
još kad ne bi ovaj topic nosio ovakvo blesavo ime... :((( a sada ipak idem na spavanje, valja prije procitati i makar dio jedne price :) a sutra rano ustajanje da se ide na planinu
Edited by - Emir Pasanovic on 14/01/2007 00:05:12 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 14/01/2007 : 00:13:12
|
jasno mi je samo to da si na potpuno krivom tragu;) ma ne, recimo da te razumijem (iako smo se malo vidjeli, pa i malo komunicirali), razumijem tvoja nastojanja, koja su u redu, no nacin, put koji ovdje braniš, je bespotrebno gubljenje vremena. ma kako god sav taj korelat pojava, pojmova i tih trivija utjecao na nas (da, ne možeš živjeti izmješten od svijeta), nema to sve jednaku snagu i važnost. zato treba pravilno tretirati (i prepoznavati) stvari i pojave, i tako se prema njima postavljati. nevažne stvari tuci velikim cekicem, a bitne (koje su rijetke) uvažavati. (nevažnih uvijek ima više od važnih, to je to prokletstvo, pa otud slijedi, nevažnih prica isto tako ima više nego važnih itd)
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 14/01/2007 : 00:14:53
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
još kad ne bi ovaj topic nosio ovakvo blesavo ime... :((( a sada ipak idem na spavanje, valja prije procitati i makar dio jedne price :) a sutra rano ustajanje da se ide na planinu
ma ime je ok
da, da ja možda pogledam koji trivijalan film;)
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 14/01/2007 : 04:10:30
|
quote: Originally posted by stinky
stinky, vidim tvoju poentu ali takode ne vidim zašto se ogranicavati umjesto recimo okrenuti svoju strast za stripovima u drugom pravcu od kolekcionarstva.
zato što se, htio ne htio, moraš okrenuti jednom uskom polju stripova, ako hoceš da te to, ono zaista, veseli. da citaš strip i još ti bar malo drago pri srcu.
jednostavno nije moguce, ne znam, pratiti 100 serijala i još se istinski radovati tome. tu ti preostaje samo izbjegavanje dosade (u najboljem slucaju) ili pak ako si nekakv profesionalac, pa te za to pracenje placaju
Tako je govorio Zagortustra.
svaka cast, ovde upravo stizemo do momenta sa kojim ja imam nevidjeni problem, ja jednostavno ne mogu da se ogranicim... To nema veze samo sa stripovima, nego i sa gomilom stvari i smatram da zbog toga dosta puta prolazim poprilicno lose, a to se odnosi na gomilu stvari kao sto su : ljudi sa kojim se druzim i koje volim, beletristika koju volim, skola.... Skola mi je jedan od najvecih problema, jer arheologija trazi da se ogranicis samo na jednu oblast, a ja to jednostavno ne zelim to....
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 14/01/2007 : 04:13:19
|
quote: Originally posted by darth-vader
quote: recimo, cuh da presveto srce ima zanimljivu mi tematiku
stinky, to je za tebe :)
if you only knew the power of the dark side
Presveto srce je sjajan strip, imam one sugave pirate, ali jedva cekam da mi ulete neke pare pa da kupim Fibrino izdananje... imam gomilu prioritetnijih izdanja, ali kad ovo kupim bicu poprilicno zadovoljan...
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...'' |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 14/01/2007 : 04:16:12
|
hm, poprilicno mi je interesanton sto ovaj lik, Killex, koji je pokrenu topic ne sme vise da se javi.... Duduk je jednostavno lupio glupost za koju nema argumente i ne sme da se javi....
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 14/01/2007 : 04:30:23
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
hm, poprilicno mi je interesanton sto ovaj lik, Killex, koji je pokrenu topic ne sme vise da se javi.... Duduk je jednostavno lupio glupost za koju nema argumente i ne sme da se javi....
________________________ ''Zaboravio sam imena, brojeve telefona, mladeze na bezobraznim mestima, nicega se vise ne secam. Svi pravi mangupi boluju od amnezije...''
valjda spava
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
 |
|
KILLEX
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
56 Posts
Member since 02/01/2007 |
|
KILLEX
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
56 Posts
Posted - 14/01/2007 : 11:04:41
|
Sto se lozite jebote. Idemo redom,prvo odgovor za Emira nisam iz kalesije ni sa otoke nego iz male provincije koja je imala prvo pozoriste u BIH,sto bi on koji puca od pismenosti i sveopste kulture trebao znati. Sto se tice izvinjenja nema ga to je moje misljenje i tacka,A za Duha koji hoda, pa koji si ti 23.,24 fantom po redu dokle ste stigli?:))) Ne trebaju ti nikakvi argumenti za tvrdnju poput moje ja jesam mozda previse generalizovao americke stripove ali i kada sam imao priliku citati PREACHERA ili neko drugo razvikano americko stivo meni je licilo na kakicu.
|
 |
|
mifugo
Senior Member

1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
Posted - 14/01/2007 : 11:07:25
|
Da ostatak BiH NIJE caršija, imali bi redovno struju , vodu, plin, telefon i televiziju u svakoj kuci, normalnu medicinsku zaštitu, KULTURNA dešavanja (hint: pogledaj prijašnji poziv) više od jedanput godišnje itd. itd.
cemu ruganje nekomu zato što nema struje?
quote: No nebitno, ti imaš svoju mahalu pa uživaj tamo. Cestitam što si dobio internet. A ako hoceš da ljudi sa tobom razgovaraju kako prilici, predstavi se ili barem reci osnovne podatke - koliko ja znam možeš biti isto toliko sa Otoke kao i iz Kalesije.
za raspravu je posve nebitno je li kolega iz Bosne, Hrvatske ili Estonije... nije mi jasno zašto se na forumu stalno proziva ljude da se predstave... ako vam se to svida, što se ne uvede logiranje pod imenom i prezimenom s adresom ispod i brojem mobitela? forumi su kao takvi anonimni... |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 14/01/2007 : 11:15:52
|
quote: Originally posted by KILLEX
Sto se lozite jebote. Idemo redom,prvo odgovor za Emira nisam iz kalesije ni sa otoke nego iz male provincije koja je imala prvo pozoriste u BIH,sto bi on koji puca od pismenosti i sveopste kulture trebao znati.
U jebote! Sad bi mjerilo pismenosti trebalo biti pozorište u Tešnju??? No to je tebi bitno, meni je bitno da umjesto nesuvislih komentara o amerikancima pravim nešto konkretno za promociju stripa u BiH, i mirna Bosna. stinky, pa nisam ni rekao da trebamo istom snagom i žarom nastupati prema svemu, ali vrijedi sve uzeti u obzir i sve pogledati, izbjegavajuci upravo ogranicenost percepcije koju ti navodiš kao rješenje. sve vidjeti, pa koliko ostavi efekta na nama i našem životu, so be it. neko je vidio cunami na TVu pretprošle godine pa mu je promjenio život za sva vremena. Neko je gledao skinheadse kako lome kicmu nekom beskucniku i nije ni trepnuo. sve je to do licnog doživljaja. dakle, moj doživljaj je samo malo širi od drugih. :)
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1930 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 14/01/2007 : 11:32:16
|
Da samo potvrdim Markosovu recenicu : ne volim ni Americka,ni Francusko-Belgijska,ni talijanska sranja jer su sranja,barem meni.ukusi su razliciti i glupo je o njima raspravljati,ali nazvati kompletni americki strip sranjem je aposlutno debilno...vidi se da je došlo od covjeka koji nikada nije u rukama imao išta više od marvel age spiermana koji je sranje za djecu i koji nikada nije citao dobar superherojski strip jer takvih ima jako puno. Kad bude procitao nešto od amera sto je stvarno dobro pretpostavljam da ce promjeniti mišljene.
U vezi Conana...on nikako nije superherojski strip.Takva tvrdnja jednostavno vrijeda uspomenu na njegovog tvorca R.E.Howarda..Conan je cisti Sword and Sorcery žanr,može se cak reci fantasy mada ga ja ne snmatram time.To je isto kao da LOTR svrstaš negdje.Oni se nemogu nigdje svrstati jer su žanr za sebe,prica za sebe i neusporedivi sa nicim drugim.Možda se može reci da su pocetak fantasya jer sve poslije njih se jednostavno nešto što poizlazi iz njih.
U vezi sandmana i Preachera,Watchmana,Sin Citya koje neko naziva prerazvikanim sranjem kažem jednostavno : glupo je raspravljati o ukusima ali da je procitao kompletnog Sandmana ili ostale nabrojene a ne sto je uhvatio u ruke pokoju knjigu i sagledao stripove kao jednu cjeliu koja je smislena vjerojatno bi bio drugacijeg mišljeja.
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/01/2007 : 11:51:58
|
Sto se lozite jebote. Idemo redom,prvo odgovor za Emira nisam iz kalesije ni sa otoke nego iz male provincije koja je imala prvo pozoriste u BIH,sto bi on koji puca od pismenosti i sveopste kulture trebao znati. Sto se tice izvinjenja nema ga to je moje misljenje i tacka,A za Duha koji hoda, pa koji si ti 23.,24 fantom po redu dokle ste stigli?:))) Ne trebaju ti nikakvi argumenti za tvrdnju poput moje ja jesam mozda previse generalizovao americke stripove ali i kada sam imao priliku citati PREACHERA ili neko drugo razvikano americko stivo meni je licilo na kakicu.
Upao si u osinje gnjezdo vicuci - sve cu vas pobiti ovom iglom!  Ose su to jedva cekale... Ako ti još nije jasno gdje si, samo cu ti reci da ovdje ima ljudi koji godišnje nabave 1000 stripova, a imaju po nekoliko desetina tisuca. Kao da je to mjerilo necega... Zamisli impakt na ego kada netko sa malo postova ustvrdi da su americki stripovi sranje.  Ti nisi trebao donom, a mi nismo trebali biti tolike paljevine. No, stvari se polako smiruju...
A young Jedi named Darth Vader, who was a pupil of mine until he turned to evil, helped the Empire hunt down and destroy the Jedi knights. He betrayed and murdered your father.
|
Edited by - Obi-wan on 14/01/2007 11:52:30 |
 |
|
KILLEX
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
56 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts
Posted - 14/01/2007 : 12:39:46
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic vrijedi sve uzeti u obzir i sve pogledati, izbjegavajuci upravo ogranicenost percepcije koju ti navodiš kao rješenje
ne vrijedi sve uzeti u obzir i sve pogledati, emire. a niti je moguce. ali ja ne govorim o ogranicenosti percepcije, nego o prepoznavanju i tretiranju stvari - upravo percepcijom uradiš taj korak i ograniciš sve te bespotrebne varijacije predmeta koji te okružuju (samim tim cinom, tim srezavanjem ili ogranicenjem, nisi ujedno i sebe ogranicio /u tom smislu u kojem to tebe muci)
 |
|
forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts
Member since 13/08/2004 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 14/01/2007 : 12:53:33
|
Mislim da je Bonelli za Marvel institucija,ipak mi marvelovi stripovi tj.velika vecina njih djeluje kao reklama za igracku tj.nekog strašnog neprijatelja ili jarana od raznih mutanata i manova.Povraca mise na njih UARRRRRRRRRRRGHHHHH  
neznas o cemu pricas..nisi dakle konpetentan da te uzmem za ozbiljno.amen 
i know assholes grow on trees but i"m here to trim the leaves! |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 14/01/2007 : 12:54:14
|
Mislim da je Bonelli za Marvel institucija,ipak mi marvelovi stripovi tj.velika vecina njih djeluje kao reklama za igracku tj.nekog strašnog neprijatelja ili jarana od raznih mutanata i manova.Povraca mise na njih UARRRRRRRRRRRGHHHHH  
neznas o cemu pricas..nisi dakle konpetentan da te uzmem za ozbiljno.amen 
i know assholes grow on trees but i"m here to trim the leaves! |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6361 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 14/01/2007 : 12:58:08
|
OK,covjek se malo zaletio sa nespretnim naslovom topica i krenule su paljbe.To razumijem.. Medutim,isto tako je cinjenica da je u zadnje vrijeme moderno pljuvati po Bonelliju tako da ispada kako su oni koji ga citaju neka niža vrsta i sl.Posebno tu prednjace pljuvanja po Zagoru,MisterNO-u i Texu. Kao ZAgor je smiješan sa onim crvenim kostimom,Chicom i kolibom usred mocvare..Pa da,i meni je smiješan,ali isto tako su mi smiješne i Supermanove gace i cizme te njegovo kuglanju Jupierom i Saturnom,,smiješne su mi one legije raznih xyz-manova(možda uskoro izmisle i Pizza-mana),Hulkove hlace koje se-gle cuda-uvijek identicno pocijepaju.Smiješno mi je kad Batman po 189. put pošalje Jokera u Arkhama(nakon što ovaj kao i uvijek pobije pola Gothama)i kad po 398.put oplakuje smrt svojih roditelja.
Kad smo kod Texa, on ima nekoliko odlicnih prica koje mogu ici rame uz rame sa bilo kojim westernom.Nizzi jest loš,ali radije cu citati strip koji crtaju Ticci,Marcello,Civitelli,Ortiz,Font nego remek djela koje crtaju Steve Dillon,Malcolm JOnes III,onaj koji crta prvi trejd Hellblazera itd.Claudio Villa npr. crta bolje naslovnice od 95%posto amera i slobodno bi mogao raditi u Marvelu. Da ne govorim o tandemu Berardi/Milazzo,Sclaviju,Boselliju,Castelliniju,Mariju itd.Po cemu su oni lošiji u odnosu na Amerikance,Francuze itd.?Samo zato jer rade za Bonelli?Po meni,upravo je ovakvo razmišljanje ogranicavanje.
Da se razumijemo,vjerujem kako su Preacher,Watchmen ili npr .SaNDMAN nekima odlicni,evo npr. kad mi zveles i jgoran5 koji su procitali tonu stripova raznih produkcija to kažu ja im vjerujem,mada su meni i dalje loši.I naravno da i u Boenelliju ima ogromno smeca(baš kao i kod Francuza,Argentinaca i Japanaca) ali Zagor,Tex i MIsterNO su klasicni avanturisticki stripovi koji me i dan danas zabavljaju i u kojima uživam(što ne znaci da citam samo njih). I zato malo više tolerancije i bice sve OK!
Bond.James Bond. |
 |
|
Topic  |
|
|
|