Author |
Topic  |
siljo
Starting Member
Croatia
28 Posts
Member since 25/03/2004 |
Posted - 17/01/2007 : 14:33:13
|
Pretenciozan naziv posta!!!
Naravno da u americkoj hiperprodukciji ima svacega, ali ima i pravih remek-djela. S druge strane, po raznolikosti i kvaliteti izdanja i dalje jako, jaaaaaakooooo zaostajemo za Amerikom, pa što god da mislimo o njoj. |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/01/2007 : 22:42:59
|
Samo nesto malo da (opet!) pojasnim. Moje misljenje naravno..
Zagor je od negdje 130 do Demoni Ludila (ZS 941) odlican Dylan do broja 80-90 manje vise super Mr. No do kraja Afrike (ili cak 200) briljantan Marti LMS negdje oko 70-80 jako dobar i zanimljiv
Ken, Julia i Magicni su prica za sebe. Sve sto sam dosad procitao na nasim jezicima je extra ok. Zapravo je to neke sorte netipican Bonelli (ja urlam fala bogu!!!).
Eto to je moj stav. Iznad gore spomenutih brojeva na zalost ima puno vise losih nego dobrih. Sta je tome razlog (scenaristi, crtaci, industija...) neka svako sam tumaci.
Sad, mene osobno "moderni" Bonelli nervira (Nizzi, novi crtaci Zagora - posebice Chiarolla, Cassaro, Vernio, DelaMonica (ok, ipak su ga malo spasili od Toninelija& Donatelija), idiotski Mister No sa vise glupih uzvika (Demonske ti krvi, Judine ti krvi, Gromovi, Duse mi!!!!) nego teksta u stripu, ostarjeli Marti, te Tex (uvjek jedno te isto - good guy protiv bad guya i NISTA drugo jebo ga!!!!!, nikakvih drugih emocija), do te mjere, da ga zapravo vise ne citam. Kupujem jos uvjek, jer sam previse vezan iz djetinjstva, ali samo slagam na policu..
I to je to. Molim jedino, da mi nitko vise ne pripisuje da pljujem po Bonelliju jer je to moderno, ili da svrstam citace po tome sta citaju (idiotizam bez primjere!). Najbolji su mi drugovi u lajfu oni koji citaju kiosk stripove, a najveca faca ovdje mi je zna se tko.. Stinky naravno.
Jack the Black. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6347 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 20/01/2007 : 23:00:43
|
quote: Originally posted by mike
I to je to. Molim jedino, da mi nitko vise ne pripisuje da pljujem po Bonelliju jer je to moderno, ili da svrstam citace po tome sta citaju (idiotizam bez primjere!).
Zašto me javno ne spomeneš(pošto vidim da si cititao sve ono što sam napisao)?
Bond.James Bond. |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts
Posted - 20/01/2007 : 23:12:47
|
A zasto ti mene ne? Citao si cak sve sto sam napisao po drugim topicima, te me napao neimenski ovdje...
Glupo mi je da se nas dvojica natezemo. Stvarno. Ja te postujem, znas dobro! I to veoma stari.
Jack the Black. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6347 Posts
Posted - 20/01/2007 : 23:15:02
|
A zasto ti mene ne? Citao si cak sve sto sam napisao po drugim topicima, te me napao neimenski ovdje...
MIslim da imaš moj broj mobitela.Daj molim te nazovi me.Ako nemaš,ja sam ti ga upravo poslao na mail.
Bond.James Bond. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6347 Posts
Posted - 20/01/2007 : 23:16:49
|
Opet si totalno u krivu.Onaj put sam ti oprostio ali ovo više necu tolerirati.
Bond.James Bond. |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 21/01/2007 : 09:05:46
|
Oprosti,mike ali i mi imamo svoja mišljenja. Eto,mene ovaj "new age" Zagor od SD#9 nadalje naprosto oduševljava! Daleko od toga da nije svaka epizoda vrhunska i za pamcenje,ali ima onih ravnih njegovom najboljem dobu. |
 |
|
K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
Posted - 21/01/2007 : 09:57:17
|
quote: Originally posted by kico
Oprosti,mike ali i mi imamo svoja mišljenja. Eto,mene ovaj "new age" Zagor od SD#9 nadalje naprosto oduševljava! Daleko od toga da nije svaka epizoda vrhunska i za pamcenje,ali ima onih ravnih njegovom najboljem dobu.
To je doba zavrsilo! |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 21/01/2007 : 10:49:04
|
quote: Originally posted by siljo
Pretenciozan naziv posta!!!
Naravno da u americkoj hiperprodukciji ima svacega, ali ima i pravih remek-djela. S druge strane, po raznolikosti i kvaliteti izdanja i dalje jako, jaaaaaakooooo zaostajemo za Amerikom, pa što god da mislimo o njoj.
potpisujem    
i know assholes grow on trees but i"m here to trim the leaves! |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts
Posted - 21/01/2007 : 11:25:28
|
Naravno kico. Svako mora imati svoje misljenje. Nisam te ni slucajno zelio uvrijediti, ni tebe ni nikog drugog. Problem je sto se mnogi uvrijede, ako netko napise drugacije misljenje od njihovog (to je recimo da mu se ne svidja taj i taj strip narocito ako se upotrijebi malo ostriji rijecnik). Sa druge strane koliko ljudi je vec napisalo da su ameri bezveze, da su Watchmeni, Sin city, Preacher i ostalo olos i glupi... Pa sta? Imaju svoje pravo da tako mislijo.
Priznajem, i ja sam u tih 5-6 godina ovdje ili na nasoj striparni nervozno reagirao na ovakve i onakve stavove i pocinio mnoge pogreske te se verovatno zamjerio mnogim ljudima. Ali na tome se ucim i zbog toga trudim postati bolji covjek.
Jack the Black. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6347 Posts
Posted - 21/01/2007 : 12:04:21
|
Na Mafestu predlažem nogometnu utakmicu Bonelli-Ameri;-)).Mogli bi i vaterpolo,e to bi bilo ono pravo;-)).
Bond.James Bond. |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 21/01/2007 : 12:21:59
|
Naravno kico. Svako mora imati svoje misljenje. Nisam te ni slucajno zelio uvrijediti, ni tebe ni nikog drugog. Problem je sto se mnogi uvrijede, ako netko napise drugacije misljenje od njihovog (to je recimo da mu se ne svidja taj i taj strip narocito ako se upotrijebi malo ostriji rijecnik). Sa druge strane koliko ljudi je vec napisalo da su ameri bezveze, da su Watchmeni, Sin city, Preacher i ostalo olos i glupi... Pa sta? Imaju svoje pravo da tako mislijo.
Priznajem, i ja sam u tih 5-6 godina ovdje ili na nasoj striparni nervozno reagirao na ovakve i onakve stavove i pocinio mnoge pogreske te se verovatno zamjerio mnogim ljudima. Ali na tome se ucim i zbog toga trudim postati bolji covjek.
Jack the Black.
Nisam se uvrijedio. Samo ne znam da li si citao te Zagore. Osobno,meni su odlicni!Nat Murdo kao covjek protivnik,obican covjek za razliku od carobnjaka,izumitelja,cudovišta,vampira,vraceva ili super-ljudi. Meni je drago kad cujem da netko amere voli više nego Bonellija(osobno sam više na Bonelli strani)jer ce meni ukazati koji su ameri vrijedni kupnje i citanja. Zato mike imamo tebe i slicne tebi.
Nego,kad cemo da radimo topic o izdanjima do MaFESTa? :-) |
 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 21/01/2007 : 12:51:07
|
Slazem se sa Kicom. U periodu od 1994 do danas (govorim o nasim izdanjima ZAGORA u izdanju SD i Ludensa ima odlicnih epizoda.
Kada je 1994 izsao prvi broj "Lov Na Vuka" bio sam u debeloj fazi nekupovanja stripova dobre 4 godine. Uzeo sam spomenuti broj cisto iz znatizelje. Ta prva epizoda bila mi je katastrofa nad katastrofom i danas je smatram jednom od najgorih ikada. Ali, desilo se nesto skroz neocekivano, u tom istom stripu zapocela je epizoda koju je crtao Franco Donatelli, osim zadovoljstva sa "klasisnim zagorovim crtezom" pocetak epizode je obecavao i zapravo bio najzasluzniji sto sam se za nekoliko dana skroz vratio na kupovanje i skupljanje stripova:)
Prva fenomenalan strip new age Zagora bila mi je mini saga koja je zapocela sa brojem 9 "Nestali Istrazivac"! u kojem zapocinje nadmudrivanje Zagora i Natha Murdoa kojeg je Kico spomenuo. Tada sam i prvi puta vidio Marchellov crtez u zagorovom stripu, sto me dodatno odusevilo.
"Sedam Gradova Cibole" skroz me vratilo u vrijeme Indiane Jonsa, avantura u pravom smislu rijeci. Tu je i broj 29 "Svratiste Objesenih" izvrsna jednocinka iz pera Gallieno Ferrija:)
Cetverodijelni epizoda sa jos jednim susretom Hellingena bio je pun pogodak jer iako je bila za nijansu slabija od legendarnih "Divova Dobra i Zla", bila je epizodcina!:)
Jos jedan novi neprijatelj se pojavio u new ageu. Mortimer, kao i Nat Murdo on je obican covjek bez ikakvih nadprirodnih moci. Smatram da oni koji su citali nekada Zagore nece ostati ravnodusni na ovaj lik, koji se u nasim izdanjima pojavio vec 2 puta, a pojavit ce se i treci:)
Tu je i nekoliko epizoda koje je SD preskocila pa je Ludens ipak naknadno objavio. Naglasak stavljam na epizodu "Bijela Srdzba" koju je u 3 dijela crtao opet Ferri sa naravno izvrsnom pricom.
Eto to su neke od najzanimljivijih stvari vezanih za new age Zagora. Naravno, ne valja nista generalizirati jer niti je sve super niti je sve smece. Meni osobno najvise leze i dan danas Bonelli stripovi, jer me zaista opustaju, odmaraju i razveseljuju. Nakon procitanog stripa vrlo cesto se osjecam ispunjenim kao da sam pogledao neki dobar film. Naravno ima mi i odlicnih americkih stripova. U manjoj mjeri od europskih, ali ima ih. Sto se super junaka tice, oni mi nekako vise leze na filmu i u nacelu ih volim sve odreda pogledati. U strip formi prolaze sami neki od njih.
Bilo kako bilo, ruzno je za bilo sto reci da je totalno smece. Zasto? Iz 2 razloga, prvi je da s time vrijedamo nekoga kome je to dobro ma koliko mi negiralo to, povremeno svatko od nas tako nesto shvati osobno. Kao drugo nema totalnog smeca pa je bezveze tako nesto reci.
Eto.
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 21/01/2007 : 12:56:40
|
ameri i boneloi su dva razlicita univerzuma koja gotovo nemaju dodirnih tocaka,zato i imamo dva tabora sto je naravno i logicno te dobro za svijet stripa..bonelli je za mene romantika i vrednovanje starih vrijednostidok su ameri uvijek ispred vremena ..naslov topica je dakle uvreda i glupost autora istog 
i know assholes grow on trees but i"m here to trim the leaves! |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2871 Posts
Posted - 21/01/2007 : 14:16:46
|
@ kico
procitao sam sve Zagore Slobodne i Ludensa sem zadnjih par brojeva. Medju tima odlicni su mi Prolaz na sjeverozapad, Komanci, Svratiste objesenih, Kraken i oba Mortimera te Teritorija Komanca i jos Andreuccijeva Afrika. Za oko 130 brojeva jako je malo tih par epizoda. Moje je misljenje da se Zagor jako podjetinjio sto ispada jos gore u kombinaciji sa novim crtacima. Mislim da je bio u periodu originalnih izdanja od oko 130 pa do Divova dobra i zla puno ozbiljniji. U tom periodu skoro mi je svaka epizoda dobra, pre svega one, koje pocinju U ZS oko 600.
O izdanjima Mafesta mozemo poceti kad god pozelis :). Secam se ja to dobro da je Dado najavio Marty Generazioni a Marko Gigante 5 i 6?
Jack the Black. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8015 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 22/01/2007 : 15:55:25
|
E team-up 2 jedva cekam!  I svakako bi bilo super da za MAFEST izade MM Gigant broj 8 od Fillipuccija, s tim da svakako na njemu piše Gigant broj 8, a ne 5 ili 6, koji bi trebali izaci.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 23/01/2007 : 15:09:04
|
quote: Originally posted by jang
svima bi vam dao kramp i lopatu... fale radne brigade, majke mi a i Hitler je znao
khm šumari su uvik bili pravi jebaci da je vladat zapovidat a jang kolka bi dežela bila |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 23/01/2007 : 15:16:47
|
sin city za mene jedan od vrhunaca strip umijeca strip koji kad procitam jednom pa poželim drugi put samo slikice gledat .Jednu po jednu , natenane uživat u radu majstora to je to |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/01/2007 : 15:18:51
|
quote: Originally posted by Toninho
quote: Originally posted by jang
svima bi vam dao kramp i lopatu... fale radne brigade, majke mi a i Hitler je znao
khm šumari su uvik bili pravi jebaci da je vladat zapovidat a jang kolka bi dežela bila

inner fear your worst enemy ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!! |
 |
|
Topic  |
|