Author |
Topic |
risbozg
Advanced Member
Croatia
15813 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 11/03/2007 : 19:41:46
|
br.8 mi je jedna od boljih prica koje sam procitao u zadnje vrijeme a kaj se tice dampyra sigurno najbolja
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
Edited by - risbozg on 12/03/2007 17:08:06 |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1372 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 12/03/2007 : 14:29:18
|
hvala bogu da neko hvala Dampyra - najbolji strip. dosta mi je ovih sto ga samo pljuju, zbog njih i neki potencijalni kupci mog da odustanu od kupovine.
Daniel Pinku |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/03/2007 : 15:07:03
|
Broj 8 je "Iz tmine"? Ta je dobra...
Evo, ja procitao 10 i 11.
Deseta "Kuca krvi" je klon #3, tematika Uklete kuce i vampira, U 11. "Nemesis", ekipa se vraca u rodno Kurjakovo mjesto u Bosnu. Bosna sigurno jer piše na zalihama "Tvornica duhana Sarajevo". Prica ide vako, negdje u pripizdini bosanskoj dva su sela do krvi zavadena Kurjakovi i Kovaci. Jedni druge kolju vec dugi niz godina, da bi se u zadnje vrijeme Kovaci osilili i poceli Kurjakove koristiti za zamorce u eksperimentiranjima sa smrtonosnim plinom.
Obje su ok epizodice...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 12/03/2007 : 15:36:14
|
Meni izgleda zanimljivo epizoda s tipom na naslovnici koji je nalik na Criminela iz Osvete Vudu. Nisam citao nijednog Dampyra.
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15813 Posts
Posted - 12/03/2007 : 17:07:36
|
br.8 mi je jedna od boljih prica koje sam procitao u zadnje vrijeme a kaj se tice dampyra sigurno najbolja
8.ma knjiga sam mislio -- na roden u mocvari i delta bluz što je zapravo jedna prica ali zbilja ooodlllicna prica a bome i super crtež
|
Edited by - risbozg on 12/03/2007 17:07:54 |
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 13/03/2007 : 23:38:48
|
nažalost šteta je što je osma knjiga jedina koja valja od ove nove cetiri... a ni za nju nisam siguran je li stvarno dobra ili je to presubjektivan dojam s obzirom da jako volim roberta johnsona :)
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15813 Posts
Posted - 14/03/2007 : 08:41:55
|
ili su ostale prosjek pa ova zbog toga sama po sebi ispadne super :-))))
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/03/2007 : 11:20:09
|
U 12. epizodi ekipa se vraca u Prag gdje dolazi do uneravnoteživanja izmedu sila dobra i zla (ako ih se tako može nazvati). Ili andela i demona možda? Cudno mi je kako je Boselli ubacio u jednu liniju radnje pokraj vampira, andele i demone koji se bore za prevlast i to u jednom pitoresknom i snovitom gradicu Pragu. Caleb, Samael, Nergal, pali andeo Nikolaj, izgubljene duše, baš razlicito od ostalih, primjerice Colombijevih epizoda... Jedan od kljucnih aktera je Jan Mydlar, stvarna povijesna osoba koja je bila odgovorna za veliko pogubljenje Bohemijanaca koji su borili za neovisnost od Habsburgovaca - 1621. godine, 21. juna. Malo lovecraftijanizma pred kraj, jedan od monstera vrišti cak i Ryleh, kao davno potonuti grad Velikih drevnih. Prekrasne su scene kad se Jan vraca u prošlost, a Luca Rossi to popracuje lijepo sjencanim crtežom s puno sivila. Dobra, bajkovita epizoda.
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu! |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15813 Posts
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 14/03/2007 : 13:49:27
|
ta je epizoda prekrasno i atmosfericno nacrtana, ali prica mi i dalje pušta na sve strane
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 14/03/2007 : 14:03:18
|
Vecina forumaša pljuje po Dampyru mada je hiljadu puta bolji od Zagora. Ne znam šta ocekujete od Bonelli stripa?? Stripovi služe za zajebanciju, za odmor, za razonodu. Po cemu je Dampyr lošiji od ostalih Bonellijevih junaka?? Nije najbolji, a sigurno nije najgori junak.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 14/03/2007 : 14:14:07
|
A zasto bi stripovi sluzili samo za zajebanciju, razonodu i odmor? I zasto bi, cak ako se slozimo da samo tome sluze, to bila prepreka kritiziranju, ako nas nisu zabavili, razonodili ili odmorili?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
branimir
New Member
Bosnia and Herzegovina
144 Posts
Member since 11/08/2003 |
Posted - 14/03/2007 : 14:21:21
|
Prva knjiga podnošljiva Druga i treca knjiga vrlo dobre Cetvrta odlicna Praška prica opet posebna dampyr mi u ovom momentu uz texa i MM ima najbolje epizode, a i sam lik je dobro kreiran i radnja i atmosfera oko njega, ako još ima razrade tema zapoecetih u brojevima, po originalnoj numeraciji, 5 i 12, te ako upadne još koja prica kao Iz tmine, Dampir ce i dalje imati neoborovu poziciju medu stavkama mojih financijskih izdvajanja za devetu umjetnost |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 14/03/2007 : 14:23:18
|
quote: Originally posted by Markos
A zasto bi stripovi sluzili samo za zajebanciju, razonodu i odmor? I zasto bi, cak ako se slozimo da samo tome sluze, to bila prepreka kritiziranju, ako nas nisu zabavili, razonodili ili odmorili?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
A cemu služe stripovi? Meni služe da se opustim nakon radnog dana, da se odmorim od svakodnevnice. A što se tice kritike, nemam ništa protiv nje, dapace, ali samo ako je konstruktivna. Ali pljuvati po stripu nakon procitane dvije, tri epizode? To za mene nije konstruktivna kritika.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
Edited by - SejoSexon on 14/03/2007 14:24:00 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
Posted - 14/03/2007 : 14:35:50
|
Cemu sluze knjige, cemu sluze filmovi, cemu sluzi glazba, cemu sluzi umjetnost uopce? Moze sluziti za zajebanciju i razonodu, ali moze imati i vise i dublje domete, zavisi tko sta trazi.
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 14/03/2007 : 15:49:51
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Vecina forumaša pljuje po Dampyru mada je hiljadu puta bolji od Zagora. Ne znam šta ocekujete od Bonelli stripa?? Stripovi služe za zajebanciju, za odmor, za razonodu. Po cemu je Dampyr lošiji od ostalih Bonellijevih junaka?? Nije najbolji, a sigurno nije najgori junak.
Pljuju, jer je HC i skup je, a ne zbog scenarija i crteža! Da je Zagor 70-80kn, i po njemu bi pljuvali.
Što ne znaci da odobravam to pljuvanje. Ali svako odlucuje za sebe: da je na kiosku, kupovao bih ga, ovako cu uzeti u knjižnici i procitati. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 14/03/2007 : 16:01:28
|
Cemu sluze knjige, cemu sluze filmovi, cemu sluzi glazba, cemu sluzi umjetnost uopce? Moze sluziti za zajebanciju i razonodu, ali moze imati i vise i dublje domete, zavisi tko sta trazi.
Slažem se, no meni stripovi služe za razonodu, isto kao i filmovi i muzika. Knjige su vec druga prica.
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 14/03/2007 : 16:02:13
|
qweruiop879+quote: Originally posted by Thommo
Pljuju, jer je HC i skup je, a ne zbog scenarija i crteža! Da je Zagor 70-80kn, i po njemu bi pljuvali.
Što ne znaci da odobravam to pljuvanje. Ali svako odlucuje za sebe: da je na kiosku, kupovao bih ga, ovako cu uzeti u knjižnici i procitati.
Skup jeste, ali niko ne tjera ljude da kupuju stripove koji su im preskupi.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
Posted - 14/03/2007 : 16:30:01
|
Slažem se, no meni stripovi služe za razonodu, isto kao i filmovi i muzika. Knjige su vec druga prica.
Dobro, to je ok, tvoj izbor. Ali zasto onda ne razumijes one koji od stripa traze nesto vise? I zasto bi oni bili "u krivu" zbog toga? I zasto ne bi od Bonelli stripa trazili nesto vise? Zar Dylan i Ken npr. ne pruzaju nesto vise od same zabave i razonode?
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 14/03/2007 : 16:41:09
|
hahaha hehehe ovdje je najbolja fora metafizicki-markos
tragatelj-za-smislom-markos
a nisi li ti, frajeru, ens practicus, kojega sablazni filozofija i "mlacenje prazne slame"?
inace, pravo receno, strip i jest zajebancija (poopceno cekicem) oni koji traže "nešto više" ne budu to našli u stripu...
Tako je govorio Zagortustra. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15813 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29444 Posts
Posted - 14/03/2007 : 17:06:33
|
quote: Originally posted by stinky
hahaha hehehe ovdje je najbolja fora metafizicki-markos
tragatelj-za-smislom-markos
a nisi li ti, frajeru, ens practicus, kojega sablazni filozofija i "mlacenje prazne slame"?
inace, pravo receno, strip i jest zajebancija (poopceno cekicem) oni koji traže "nešto više" ne budu to našli u stripu...
Tako je govorio Zagortustra.
TVOJA filozofija i TVOJE "mlacenje prazne slame".
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 14/03/2007 : 18:01:26
|
Dobro, to je ok, tvoj izbor. Ali zasto onda ne razumijes one koji od stripa traze nesto vise? I zasto bi oni bili "u krivu" zbog toga? I zasto ne bi od Bonelli stripa trazili nesto vise? Zar Dylan i Ken npr. ne pruzaju nesto vise od same zabave i razonode?
Ken svakako. Ali Dylan više ne, na pocetku sigurno, ali ove nove epizode su cisti užas. Ja ne razumijem one koji kod Bonellija traže nešto više od prosjecnog stripa. Ruku na srce, za koji današnji Bonellijev serijal se može reci da je remek djelo?
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 14/03/2007 : 18:16:50
|
Zaboga, sasvim je normalno u Bonelliju tražiti "nešto više" kada nam je (barem meni) Bonelli nebrojeno puta ponudio puno toga više od prosjecnosti; a dokaz tome je podosta epizoda DD-a, MM-a, Julije, Nathana Nevera, Kena...
in the evidence of its brilliance |
|
|
Topic |
|