Author |
Topic |
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 01/06/2007 : 03:21:52
|
A ja to uvjek citao kavaljer... ili kavalir...
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/06/2007 : 06:02:11
|
I ja sam procitao prve cetiri epizode i mogu reci da sam ugodno iznenaden. Jedva cekam sljedece dvije knjige a svim forumašima toplo preporucujem prve dvije knjige. Nadam se da ce i ostale epizode ostati na nivou prve cetiri epizode.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/09/2007 : 15:27:25
|
Kupih ga vec prije, no tek sad sam stigao procitati prvu epizodu... Junak nepoznanica sa mracnom tajnom koju i sam želi zaboraviti, sa radnjom smještenom u "mracni" marsejski svijet. Da, pocetak skoro da je isti kao i u Lazarusa, samo je malo drugaciji setting. Ugodaj Ruju pokušava smjestiti u neku neonoir sferu, no to ce se tek pokazati u sljedecim epizodama, valjda. Sam start mi izgleda vrlo originalan jer pripovijedanje nije linearno vec se Ruju prebacuje iz jedne linije radnje u dugu, a cak 3/4 stripa vidimo iz perspektive dugih likova. Vidim sad na ubc-u da neke podsjeca na XIII-ticu, Van Hammeovog junaka, s tetovažom i nepoznatom prošlošcu.
Ne znam dal je to greška, no kad zlocinac puca u Demianovu žensku prvi put, on se nalazi ispred njega, a drugi put zlocinac puca u leda. Sad, možda su to tazlicite interpretacije sjecanja, ili jednostvno greška crtaca. Isto tako, kad zlice napadnu svjetionik, Demian sredi ganom jednog nekih 500m dalje, ovi izlete iz svjetionika kao culi su odmah pucnjeve i sad trce van, kadli istog trenutka evo Demiana iza leda sa ganom. Prema ovome, zakljucio bi da momak ima neke natprirodne sposobnost.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 06/09/2007 : 15:38:31
|
quote: Originally posted by DeeCay Prema ovome, zakljucio bi da momak ima neke natprirodne sposobnost.
xexe - to tje se tek videti u sledetjim knjigama... a mislio si da boneli nikad netje raditi superheroje... tz tz tz tz |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 06/09/2007 : 17:55:42
|
quote: Originally posted by DeeCay Ne znam dal je to greška, no kad zlocinac puca u Demianovu žensku prvi put, on se nalazi ispred njega, a drugi put zlocinac puca u leda. Sad, možda su to tazlicite interpretacije sjecanja, ili jednostvno greška crtaca.
Sigurno nije greska, vec ti nisi dobro pratio crtez. Pogledaj jos jednom pa ces vidjeti da u trenutku kada je ovaj prvi put pucao u njega ne vidis uopce je li mu pucao u ledja, ili sprijeda... U kasnijem nastavku vidis tri ubrzane sekvence te radnje, ovaj mu puca u ledja, to su prvi hici, u iducoj sekvenci zenska se baca pred njega, a to je hotac koji mu je uputio nakon razgovora, dakle tada je bio vec okrenut prema njemu, i treca sekvenca je Demina ubija placenika...
quote:
Isto tako, kad zlice napadnu svjetionik, Demian sredi ganom jednog nekih 500m dalje, ovi izlete iz svjetionika kao culi su odmah pucnjeve i sad trce van, kadli istog trenutka evo Demiana iza leda sa ganom. Prema ovome, zakljucio bi da momak ima neke natprirodne sposobnost.
Pa kao prvo, kako sa sigurnoscu mozes reci da je 500 metara, kao drugo isto ne mozes predpostaviti da su ovi istu sekundu istrcali iz svjetionika, kako znas da su bili odmah do vrata? Koliko znam svjetionik ima vise prostorija pa i na katu (ili su prozori postavljeni radi estetike), mogli su lako biti u nekoj od gornjih prostorija, pa dok oni izadju, moze i on pretrcati dvjestotinjak metara... Ako se ne varam 200 metara trce ispod 24 sekunde obicni ljudi bez nadprirodnih moci... Ali dobro sve to mogu biti interpretacije po osobnoj zelji, samo ako bi se zastalo kod svake nelogicnosti u stripovima, onda bi velika vecina junaka izgledala "realno nemoguca". |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 06/09/2007 : 18:00:17
|
s-u-p-e-r h-e-r-o-j!!!!!:)))
u 7. epizodi oblachi i kostim... sa sve gatjama preko farki - tad tje sve ovo biti logichnije i jasnije:))) |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 06/09/2007 : 18:06:38
|
Pa nema veze, sto fali superherojima... mozda i po njemu snime film... A ti ne znas ni sto ima u prve dvije epizode a kamoli da znas sto je u sedmoj. Zato ne dangubi po forumu vec radi nesto! |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 06/09/2007 : 18:23:20
|
quote: Originally posted by Dado
Pa nema veze, sto fali superherojima... mozda i po njemu snime film...
IZGLEDA DA VETJ JESU!!!!!!!!!!
i to kolko chitam po direkt adaptaciji sedme sveske originalne mini serije! inache - mix live action/animation - slichno kao "ko je smestio zeki rodzeru". ja sam apsolutno zainteresovan za ovo!:))
shta ti je holivud!!!!!
|
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 06/09/2007 : 19:06:02
|
Vjerujem kako te ovo interesira... Od iduceg broja samo za tebe, Demian u ruzicastoj opremi... |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 06/09/2007 : 19:37:46
|
Vjerujem kako te ovo interesira... Od iduceg broja samo za tebe, Demian u ruzicastoj opremi...
deda mraz je poranio ovo godine!!!!!!! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 06/09/2007 : 21:10:13
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
Pa nema veze, sto fali superherojima... mozda i po njemu snime film...
IZGLEDA DA VETJ JESU!!!!!!!!!!
i to kolko chitam po direkt adaptaciji sedme sveske originalne mini serije! inache - mix live action/animation - slichno kao "ko je smestio zeki rodzeru". ja sam apsolutno zainteresovan za ovo!:))
shta ti je holivud!!!!!
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/09/2007 : 23:37:01
|
Sve je moguce, da, samo sam se ja cijelu prvu epizodu pitao jel ovaj Demian besmrtan, dal ima neke moci superbrzine ili teleportacije ili stogod vec?! Pristupio sam stripu bez da sam procitao neku pozadinu i tijekom stripa stvarao svoje zakljucke kako me stricek Ruju navodio... I sad se pitam hoce li se u drugoj epizodi saznati da li je demian produkt nekog tajnog eksperimenta...
Glede onih sekvenci, pogledat cu ih jos jednom. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 10/09/2007 : 03:57:15
|
I jeste pogledali? |
|
|
Motofunac
New Member
Croatia
118 Posts
Member since 06/05/2007 |
Posted - 24/09/2007 : 14:38:33
|
ja sam danas završio prvu epizodu i mogu reci da je - fantasticna!
da na jednom mjestu nije Demian pretjerao u patetici, a na drugom macka ili pas (ne sjecam se više) licila ne nešto nepostojece, bio bi možda cak i najbolji strip ikad...
al ovako, šalu na stranu, jedan od naj stripova definitivno...citao sam dosta toga zadnje vrijeme, ali ovo je svakako pravo iznenadenje, preporuka svima
samo se bojim da poslije ne postane neki sf tipa da nafta pocne letit kao kod Magicnog Vjetra, u kojem je prva epizoda bilo odlicna, a kasnije sve teška glupost Nek mi Demian ostane ovakav kakav je, i citat ce ga se s velikom uživancijom
dakle - odlican posao! |
|
|
Motofunac
New Member
Croatia
118 Posts
Posted - 24/09/2007 : 14:54:36
|
i da, one gluposti o "ispod 16 godina" ocigledno piše netko tko nije za strip
mislim, znam da idem ad hominem, ali u ovom slucaju ne znam drugacije barem gledano na temelju prve epizode |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/09/2007 : 18:43:42
|
Danas sam napokon uspeo da procitam prvu pricu Demiana i jako mi se dopala. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 26/09/2007 : 20:19:37
|
Nije loše, posebno Picattov genijalan crtež, fantasticno! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Motofunac
New Member
Croatia
118 Posts
Posted - 26/09/2007 : 20:20:38
|
ja sam danas drugu pricu u prvoj knjizi prosao u dahu, sto mi je dosada uspijelo sa vrlo vrlo malo stripova.
Mislim, uzivam ja u svima, ali zasad sam ovako zapanjen ostao samo Torpedom.
Druga prica Demiana "Fantomski brod" ima po meni jedan od najzanimljivih scenariju i radnji od onog što sam ja sveukupno procitao. Dobro, možda sam upao u kolotecinu letenja Odieja, filozofiranja Okultisa, spretnosti Tintina i ispijanju Mr. No-a, ali ovaj scenarij mi je bio, neznam, top top.
Jedini problem je sto je crtez bio skoro pa ogavan te epizodi u cjelosti ne mogu dati vise od 6/10. Kazem, nazalost, jer u prvoj je radnja bila super, crtez super, sad je radnja super super a crtez ni blizu
ne volim te prevelike promjene, nekako mi ne leze
Kao i Mr. No iz prvih brojeva, odlican mi je, a pogledam samo naslovnicu nekog SD izdanja, tamo neka razbarusena kosa ovo ono, izgleda ko neki anglizirani SS-ovac nakon mamurluka
ne lezi mi to
no, i dalje, Demian ugodno iznenadjuje svakako preporuka |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/09/2007 : 20:22:51
|
Evo veceras cu da procitam "Fantomski brod" ! Upravo sam procitao drugu pricu, meni licno crtez ne smeta toliko, prica je dobra i cita se u jednom dahu, prava stvar. |
Edited by - srdjandj on 26/09/2007 22:52:51 |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 26/09/2007 : 23:16:51
|
solidan je taj Demian, malo mafije pa malo njegove tajanstvene prošlosti...u svakom slucaju uvik je zabavno citati strip s novom tematikom. crtež mi je dobar u sve 4 epizode. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/09/2007 : 23:19:56
|
quote: Originally posted by mpavin
solidan je taj Demian, malo mafije pa malo njegove tajanstvene prošlosti...u svakom slucaju uvik je zabavno citati strip s novom tematikom. crtež mi je dobar u sve 4 epizode.
A i pomalo seksa ima, tako da je sve OK! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/09/2007 : 23:27:40
|
quote: Originally posted by mpavin
je, bilo ga je nešto u prvoj epizodi
A u drugoj mi je bilo krivo sto nije opalio policajku, ali ne moze da preboli devojku koju su ubili u prvoj epizodi. Sutra citam drugu knjigu. |
|
|
Motofunac
New Member
Croatia
118 Posts
Posted - 26/09/2007 : 23:28:30
|
drago mi je da se zadovoljstvo dijeli, ali mi nije drago da se o Demianu baš ne prica i da im prodaja istog baš ne ide... šteta, nadam se da ce izgurat serijal do kraja svejedno..
Dado, kad ce novi numeri? |
|
|
Topic |
|