forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 STRIP REVIJA - kad ce u trafike
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2007 : 09:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Kupit cu prvi broj da vidim i to cudo... Jel ce biti A4 format?
Znaci, jedan veci i par malih stripica?

Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj...
supermark je ultramega simpa kompa i svaka koka bi ga htjela za jebaca ;)
HC! je zakon, živijo HC!
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 04/06/2007 : 10:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
hmmm... bilo kako bilo za PETNAEST kuna se nitko nema pravo zaliti.

neka je navlakusa.
neka je, ako mora, i u kratkim segmentima s nastavcima.
neka je sto hoce.

meni se to cini sjajno.

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2007 : 10:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Nego kad smo vec kod stripova, kako se zove Cigo koji cita stripove? ROMAN!

HC! je zakon, živijo HC!
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 04/06/2007 : 10:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
quote:
Originally posted by jurica

neka je navlakusa.
neka je sto hoce.

meni se to cini sjajno.

... eto, da se ne ponavljam.
Inace, navlakusa je danas sve; siteovi, blogovi, katalozi, reklame, odjeca, auti, motori, tako da su to pizdarije.

http://rumblebum.blogspot.com/
Go to Top of Page

mifugo
Senior Member

1007 Posts

Member since 28/05/2005

Posted - 04/06/2007 : 13:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mifugo a Private Message
slažen se da je najbolje kad izide cili album u jednon broju, ali po meni nije strašno ni da bude recimo po 2-3 razlicita stripa unutra u 2-3 nastavka... ako je izdanje redovno svaki misec, nije problem da je strip u 2-3 dila... uostalon, bonelli je uvik u nastavcin, ameri su uvik u nastavcin, nije to ništa cudno...
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 04/06/2007 : 14:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by mifugo
ako je izdanje redovno svaki misec, nije problem da je strip u 2-3 dila...

prije ce biti svaki drugi mjesec, nego svaki mjesec...
Rekao je Rico najmanje 6 komada godišnje
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 04/06/2007 : 15:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by jurica

neka je navlakusa.
neka je sto hoce.

meni se to cini sjajno.

sve dok nije "neka je u kratkom segmentu a nastavak mozete chitati u albumu" ja hepi.

"It eats you starting with your bottom!"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 04/06/2007 : 15:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

vako stoje stvari:
FR/BE produkcija je ogromna.Ja želim procitati šta više stripova za što manju cijenu.Ne mogu kupiti sve albume šta izadu u nas jer nemam dovoljno novaca(a dio tih albuma i ne vrijede tolike novce).SMG strip magazin(barem svaki mjesec)sa kompletnim albumom platio bih i30 kuna i kupio bih i one koji mi se ne svidaju.Dosta albuma nisam kupio(grga grimizni,blake i mortimer,theodore poussin,martin milan,norbert i kari,moby dick,...)ali bih kupio u SMG(kupio bih cak i štrumfove).
Albumi su po meni samo za best of the best i integrale.

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!

Okani se štrumpfova!
To je moje podrucje :-)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/06/2007 : 15:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
zašto sam zna da ceš se ti javiti u svezi štrumfica

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 04/06/2007 : 15:25:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
....koje bi i TI kupovao da nisu tvrdokoricni....

Go to Top of Page

Tally
Average Member

Croatia
744 Posts

Member since 13/01/2003

Posted - 04/06/2007 : 15:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tally a Private Message
Vidim da ste se raspisali pa evo par rijeci o SMG! strip magazinu da se pojasne neke nejasnoce:

SMG! magazin ce biti tiskan na 56 do 64 stranice. Magazin je u boji, USX formata (165x240 mm). U svakom broju bit ce objavljeno najmanje 4 stripa u ukupno 4 nastavka. Ciljevi magazina su sljedeci:
(a) upoznati što je moguce širi krug citatelja sa što je vecim brojem stripova koji kod nas još nisu bili objavljivani i vjerojatno ne bi bili objavljeni da nije magazina,
(b) promovirati vlastita albumska izdanja tako što publici omogucujemo da citajuci strip u magazinskoj formi odluci hoce li kupiti album istoga naslova ili ne,
(c) osigurati onim citateljima koji si ne mogu priuštiti sve naslove u albumskoj formi da se barem informiraju o novim stripovima kroz magazinsku formu.

SMG! strip magazin izlazit ce 6 puta godišnje. Uz njega trebalo bi izlaziti i 2 do 4 specijala (ovo bi trebali biti cjelovite epizode onih inozemnih naslova koji nisu obljavljivani u serijalima ili koje Bookglobe ne namjerava tiskati kao albume), ciji termini ovise o tome kada cemo osigurati prava ili prikupiti domace materijale za objavljivanje.

Ovo nam se ucinilo zgodinim nacinom da još malo oživimo i inace uzbudljivu strip scenu u Hrvatskoj. Naravno, moj gazda nije ocekivao tako žestoku negativnu reakciju na strip magazin sa stripovima u nastavcima. Sad smo u banani jer mi je naložio da ne nosim magazin u tiskaru dok ne donese konacnu odluku ima li s njim uopce smisla ici na kioske.

Niz eksperta na forumu dao je svoje misljenje: DannyTreyo: "I ja bih kompletne albume, makar i u 2 nastavka (al ne više od toga). A ne 8 stranica stripa pa onda cekaj iducih 8 stranica dva mjeseca pa ceš cijeli album od 48 stranica procitati u godinu dana", DusMan: "reklamni pamflet za 15 kuna", Chemako: "Niti jedna revija koja je izlazila u nastavcima,a bez kompletnog stripa nije dugo trajala" itd., itd.

Gazdi se sad cini glupo ulijevati lovu u nešto što nitko ne želi i nece kupiti. Odmah je išao zvati urednike u francuskom Spirou, Lanfeustu i inim francuskim strip magazinima da ih upozori koliki su idioti što vec godinama objavljuju strip magazine u nastavcima kad to publika nece.

Štoviše, sad mu uopce ništa nije jasno, jer se godinama po forumima razvlaci prica u stilu "joooj, ja bi strip magazin" (sad se ispostavilo da nije "joooj ja bi strip magazin", nego zapravo "joooj ja bi da netko skupo placa prava, prijevode i tisak, a ja bih to u hardcover magazinu za 17 lipa jednom dnevno na kucni prag i da mi dostavi plavuša u bikiniju"). Isto tako se trubilo kako je glupo štampati albume o kojima nitko ništa ne zna, a uz to nisu vrijedni albumskog objavljivanja (Jaki: "Ima stripova koji su OK ali da ih kupujem u albumima po 70 kuna, ne vrijede tih novaca (a takvih je Bookglobe i Strip-Agent izbacio masu u zadnje vrijeme)"). Da ne spominjemo kako forumski strucnjaci za marketing ("treba se reklamirati u novinama/gdje stranica oglasa, za vašu infomaciju, košta najmanje 75.000 kn + PDV/ i na televiziji/gdje je sekunda reklamiranja 350 do 500 kn + PDV/ jer bez reklame nema povecanja prodaje albuma") neprestano tupe da je magazin idealna forma za reklamiranje albuma, samo da bi se sada iskristalizralo kako to zapravo ne bi trebao biti magazin koji promovira stripove (takav se tip magazina koji reklaira svoje albume sada proglasava "pamfletom"), nego strip album, ali za 15 kuna!

Tako smo se našli izmedu dvije vatre. S jedne strane su potencijalni kupci magazina koji posve racionalno ocekuju 28 kompletnih strip naslova u tvrdim koricama u svakom broju kolor magazina od 560 stranica i sa tvrdim koricama, na kioscima 2 puta mjesecno (Jaki:" tribalo bi bar 24 broja na godinu"), po razumnoj cijeni od 6 lipa i besplatnom dostavom doma uz cevape i luk. S druge su glupi francuski nositelja autorskih prava koji, iz posve
nepoznatog i nerazumljivog razloga, ne žele dozvoliti da se za sitne pare iskljucivo u magazinima prodaje nešto što se u svim drugim zemljama u svijetu prodaje u albumskoj formi. Oni naime zastupaju posve idiotsku filozofiju kako magazini služe prije svega tome da nove naslove prezentiraju citateljima, pa da ovi sami mogu dalje odluciti što žele kupovati u albumskoj formi.

Normalno, gazda se sada u svemu tome izgubio i više mu ne pada na pamet bacati gomilu love na autorska prava i tisak magazina koji nitko ne treba, a uz to svi unaprijed znaju da je osuden na propast) kad iste naslove može laganini bacati na tržište u albumskoj formi za vecu lovu i cekati da se upeca dovoljan broj kupaca. Svi ostali izdavaci u hrvatskoj (cast Q magazinu) upravo tako rade i, cini mi se, dobro im ide. Dapace, njihova se skupa HC izdanja kupuju da ih se "podrži". Budalaste lopove koji žele svoje albumske naslove reklamirati tako što ih za 15 kuna nude na uvid kupcima, prije nego se iskeširaju za skupo izdanje, treba satrat!

Ja sam gazdu od pocetka uvjeravao da je besmisleno gubiti vrijeme na takvu promašenu stvar kad imamo Marvelove naslove koji se prodaju sami od sebe i o njima ne treba voditi nikakvu brigu, ali covjek je tvrdoglav i navalio za 15 kuna dati ljudima mogucnost da procitaju neke nove naslove, pa makar i u nastavcima. Zapeo covjek da nekako pokuša privuci mladu ili drugaciju publiku, iako ja ne vidim što fali ovoj od 250 ljudi koje sad imaju svi izdavaci zajedno u Hrvatskoj. Možda se sada opameti i posluša me, bolje bi zaradivali, a on bi se manje nervirao, a ja imao manje posla i mogao se više igrati sa svojom djecicom.

No, što se može? Vox populi je rekao svoje. Razmislit cemo što cemo dalje. Pratite naše SMG! web stranice i doznajte hoce li magazin krenuti ili ne.

Tally
http://marvelfanklub.blogspot.com
http://www.stomugromova.com
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/06/2007 : 15:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
Jednostavna matematika:

4 nastavka * 2 mjeseca = 8 mjeseci za 1 epizodu.

I to pod uvjetom da izadu ta 4 nastavka zaista, a ne samo 2 i žao mi je odustajemo ...

Jasno da to onda baš nema smisla ...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/06/2007 : 15:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Ajde Tally ne kenjkaj.
Nisam govorija da hocu kompletan strip album za 15 kuna vec hocu strip reviju po uzoru na stripoteku sa boljim tiskom(boja)pa makar koštala i 30 kuna.Stripoteka sa šit tiskom i papirom košta 14.

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 04/06/2007 : 15:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Vidim da imaš lijepo mišljenje o buducim kupcima svojih izdanja,Tally.
Htio si da izraze svoje želje.
I sada kada se ne slažu sa tvojim zamišljenim planovima,pljuješ po njima.
Super!

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/06/2007 : 15:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
I sad vidim da je to ono šta sam i mislija:reklama za albumska izdanja a ne strip revija kakvu sam priželjkivao(ne za 15 vec za 30 kuna).I to je sasvim legitimno i kupovat cu je,ali ostaje mi žal jer sam se ponadao da Bookglobe kao najveci izdavac stripova pokrenuti "pravu" strip reviju.

Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 04/06/2007 : 16:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
quote:
Originally posted by Tally

Vidim da ste se raspisali pa evo par rijeci o SMG! strip magazinu da se pojasne neke nejasnoce:

Možda se sada opameti i posluša me, bolje bi zaradivali, a on bi se manje nervirao, a ja imao manje posla i mogao se više igrati sa svojom djecicom.

No, što se može? Vox populi je rekao svoje. Razmislit cemo što cemo dalje. Pratite naše SMG! web stranice i doznajte hoce li magazin krenuti ili ne.

Tally

Ma nemoj zajebavat, pusti patetiku stari, vi radite svoje, kupci ce svoje. Kome se svidja kupit ce, kome ne nece, i tocka. Zasto se stavljate u ulogu nekih zrtvi i spasitelja, nepotrebno.

http://rumblebum.blogspot.com/
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2007 : 16:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ma daj, tko još sluša što prica par tipova na forumu... Nismo mi predstavnici cijele strip populacije u RH. Najbolje je nešto smisliti, izbaciti na tržište i onda ce se vidjeti kakva ce bit proda.

HC! je zakon, živijo HC!
Go to Top of Page

Digging Bill
Junior Member

Croatia
419 Posts

Member since 29/06/2004

Posted - 04/06/2007 : 16:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Digging Bill's Homepage  Send Digging Bill a Private Message
odlican potez, jedva cekan
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 04/06/2007 : 16:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
što fali albumu u 4 nastavka ?
to je normalna stvar
ako bude redovito ( rekli su najmanje 6 godišnje, što može znaciti i 12 ako bude išlo )...
podržavam

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 04/06/2007 : 16:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
Bokte što su bahati ovi iz bookglobea, ma ne uzimam taj magazin ni da je besplatno
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/06/2007 : 16:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ajme Tally koja melodrama.
a) Kako to da je odjednom misljenje 10 ljudi na forumu presudno za sudbinu jednog projekta?
b) Ako Vas je to misljenje zaista zanimalo, zasto ga nista zatrazili od fanova prije nego ste imali sve detalje utanacene? Nego sad, pred tisak, povlacite izdanje, koje ste vec najavili?!
c) Broj strip revija u svijetu drasticno srezao u zadnjih xy godina i nastavlja i dalje polako, ali sigurno opadati. Drzi ih se jos jako malo. Pozivati se na Spirou koji postoji 50 godina, jer ipak malo deplasirano, zar ne? Svaka cast Bookglobeu na pokretanju jedne takve nove revije, ali nije mi jasno na osnovu cega ste ocekivali da ce najveci fanovi biti odusevljeni konceptom 4 stripa po desetak stranica po broju? To zasigurno nije koncept za fanove nego za najsiru publiku!
d) Marvelovi naslovi se prodaju sami od sebe? Zanimljivo. Do prije par mjeseci si govorio kako se cijena dize jer bez obzira na nisku cijenu, prodaja ide jednako lose. Dakle, jer se prodaje ili ne prodaje? (retoricko pitanje, ne moras odgovoriti, ja ionako znam odgovor)
e) Gazda ti je u pravu. Treba ici s revijom i treba privuci novu, mladju, drugaciju publiku. To je dobar potez. Mozda ga treba bolje osmisliti, mozda treba naci prikladniji koncept, ali svakako vrijedi pokusati i svakako je to dobar smjer. Bookglobe je vjerojatno jedini strip izdavac koji to moze izgurati.
f) Inace, just for the record, kad vec govorimo o skupim HC albumima, Bookglobe je tu svakako pri vrhu sto se produkcije tice, zar ne? Da krenemo brojati? Nije li onda glupo istupati protiv neke izdavacke politike koju i tvoja kuca provodi?
g) I na kraju cu reci nesto cime sigurno necu stvoriti nove prijatelje, ali vec kad pricamo, onda budimo otvoreni: mislim da bi tvoj gazda trebao pokusati naci nove, strucnije suradnike. Ti si odlican prelamac, imas smisla za dizajn i SMG je jako lijepo napravljen i dizajniran, ali, budimo iskreni... ti o stripu nemas pojma. No hard feelings, ali to je tako. Samo se ti drzi prijeloma i dizajna, to radis odlicno, ali urednikovanje i izbor naslova ipak prepusti nekom drugom.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

DannyTrejo
Junior Member

344 Posts

Member since 20/09/2006

Posted - 04/06/2007 : 16:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DannyTrejo a Private Message
quote:

Niz eksperta na forumu dao je svoje misljenje: DannyTreyo

Tally

Drago mi je što je moje mišljenje toliko cijenite i u takvoj je mjeri utjecalo na vas. Možete mi slobodno uplatiti 10% od iznosa gubitka kojeg sam vas spasio kao znak zahvalnosti.

Poštenim putem ici bit' ce teško znaj
Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/06/2007 : 17:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

Odmah je išao zvati urednike u francuskom Spirou, Lanfeustu i inim francuskim strip magazinima da ih upozori koliki su idioti što vec godinama objavljuju strip magazine u nastavcima kad to publika nece.

Jel' im rekao i "koliki su idioti" što arce pare na kolor, kad recimo u Italiji sasvim lepo prolaze b&w stripovi?

Pošto iskustva sa jednog tržišta automatski mogu da se primene i na drugom, potpuno razlicitom, jelte...

--
"Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!"
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/06/2007 : 17:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
ubr, svako ko misli da se ovde mnogo kuka nek' baci pogled kako se forumu Newsarame odnose prema Quesadi i Didiu, i koja je reakcija bila kad se ispostavilo da ce Countdown koštati 50 centi skuplje nego 52.

--
"Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!"
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 04/06/2007 : 18:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Au.
Na osnovu par pretpostavki (koje su se pokazale tacne) i zelja da se dobije pravi magazin, a ne katalog izdanja, koje smo izneli - Tally je vec popizdio.
Sta ce tek biti kad izadje "magazin" i argumentovano se nesto prigovori? Tally i Nebojsa ce dolaziti svakom na kucna vrata da ga biju (did someone said "Jay & Silent Bob strike back?)?

Sve u svemu, lepa zamisao - s tim sto je to i dalje ovaj isti (do sad) besplatni SMG! sa 20 stranica vise.

Ja bih sad iskoristio priliku da ismejem sve fanove (dakle i mene) koji su se u trenutku imbecilnosti ponadali da ce imati pravi strip magazin. Smesni ste.

She came from the grave much graver. First, he’ll kill her, then I’ll save her! Everything is turning out so dark. Going through the motions.
No, I’ll save her, then I’ll kill her! I think this line is mostly filler. What's it going to take to strike a spark? It's what they have inside.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000